رئیس مرکز تحول و نوسازی اداری شهر تهران گفت: کارگاه های آموزشی و گفتمان سازی با هدف به اشتراک گذاری ایده ها و تجربیات ارزشمند در حوزه اشاعه مدیریت شهری برگزار می شود.
محمدعلی الفتپول در گفت وگو با مجله خانواده. وی در خصوص رویداد ارتقای مدیریت شهری فردا پنجشنبه گفت: برای اولین بار در تهران مبحث آموزشی را با رویکردی جدید اجرا می کنیم.
وی ادامه داد: در رویداد «توسعه مردمی برای مدیریت شهری» از 12 گروه با تجربه موفق در حوزه عمران مردمی دعوت کردیم تا شاهد پیشرفت امور محوله بر اساس مشارکت با مردم باشیم. برخی از این مجموعه ها پیش از این در حوزه مدیریت شهری فعال بودند و برخی دیگر فعالیت هایی را آغاز کرده اند که قابل تطبیق و تعمیم با مسائل حاکمیتی شهر است.
الفت پور گفت: مقام معظم رهبری در سال های اخیر بارها بر اهمیت نشر و مشارکت مردم در توسعه مسائل حاکمیتی تاکید کرده اند. این در حالی است که دولت آقای عبدتیان را به عنوان دستیار ویژه حوزه برای حضور در این مراسم معرفی کرده است.
محتوای رویداد انتشار؛ از سیاست گذاری تا ارائه تجربه
وی در جزئیات بیشتر این مراسم گفت: فردا پنجشنبه اولین پنل سیاست گذاری و مدیریتی با حضور شهردار تهران و مدیران ارشد شهرداری از جمله قائم مقام شهردار، مدیرعامل سازمان، شرکت ها و مدیران کل برگزار می شود. و متخصصین در این زمینه. در این کنفرانس در مورد نیاز به اشاعه، استفاده از توانمندی های مردم برای حل مشکلات شهری، تاریخ و سیاست و چالش های موجود برای دستیابی به اشاعه بحث خواهد شد.
الفت پور بخش های دیگری از رویداد اشاعه مدیریت شهری را اضافه کرده است. بعد از قسمت فوق مدیریت شهری را از مدیریت غیر شهری جدا کردیم تا تجربیات گروه های موفق را انتقال و بیان کنیم. این بخش 10 دقیقه یک تجربه حکومتداری موفق را ارائه می دهد که مردم در آن شرکت می کنند. همچنین ارائه دیگری در مورد جمع سپاری هوشمند و فناوری جمع سپاری ارائه خواهد شد.
رئیس مرکز تحول و نوسازی اداری شهر تهران گفت: در دسته جمع سپاری، یکی از راه ها این است که مسئولیت را رها کنید. برای رسیدن به این هدف، وظایف لایه حاکمیتی به حکومت مردمی واگذار می شود.
جزئیات زمینه های اشاعه در مدیریت شهری
الفت پور در پنج حوزه ای که شهر تهران برای مدیریت و اشاعه حاکمیت عمومی برنامه ریزی شده است، گفت: ..
او اضافه کرد: حوزه دوم شامل «سیاست گذاری، ارائه راهکار، برنامه ریزی» است و این بخش نیز از مشارکت نخبگان و متخصصان و توده مردم بهره می برد. ما بر این باوریم که مردم برای ارائه راه حل ها با دقت بیشتری عمل خواهند کرد و در بیشتر موارد به خوبی از نتیجه سیاست های خود آگاه و هشدار خواهند داد.
الفت پور ادامه داد: حوزه سوم مشارکت مردم در «ترویج و تبیین مشکلات» است. اگر از نقش افراد در این حوزه بهره ببرید، قطعاً شاهد موفقیت های بیشتری خواهید بود. افراد می توانند پیوندهایی بین خودشان باشند. زیرا پذیرش راهکارها و سیاست های اتخاذ شده از طریق رهبران اجتماعی و عمومی امکان پذیر و مؤثرتر است.
وی گفت: حوزه چهارم و پنجم شامل «اجرا و نظارت» است. در بخش اجرا، علیرغم توانایی گسترده ما در همکاری با مردم، فقط افراد در بخش سرمایه گذاری را درگیر کردیم و از آنها فقط به عنوان پرسنل مالی با کیفیت نامطلوب استفاده کردیم. من از نحوه مشارکت مردم در پروژه های بخش خصوصی و شهری خوشم نمی آید و فکر می کنم بخش اجرا از مردم به صورت محدود و به شکلی نامطلوب استفاده می کند. 70 درصد پروژهها در حوزه مشارکتهای دولتی و خصوصی با مشکل مواجه هستند. گزینه های مناسب برای همکاری انتخاب نشده و یا از توانایی های افراد در روند همکاری با موفقیت استفاده نشده است.
وی امکان استفاده از توان نظارتی مردمی را در مدیریت شهری برشمرد. بهترین بازخورد در مورد کیفیت خدمات رسانی به شهروندان را خود مردم می توانند بپرسند. موافقت با تعامل و نظارت کلی در سطح سامانه و شماره تماس کافی نیست. اساسی ترین قسمت نظارت مردم در حوزه مدیریت شهری در مورد کیفیت پروژه های شهری است. به عنوان مثال، یکی از بهترین اقدامات جاری شهرداری، گنجاندن کد و شناسه منحصر به فرد در تمامی دارایی های شهر از جمله اتوبوس، مترو و حتی وسایل نقلیه حمل و نقل از جمله تجهیزات پارک است. شهروندان می توانند مسائل را مستقیماً با شهرداری در میان بگذارند. کدهای موجود را اسکن کنید
ارائه گزارش ماهانه از اقدامات در حوزه های انتشار
مدیرعامل مرکز تحول و نوسازی اداری شهر تهران در پایان با بیان تداوم رویدادهای اشاعه در مدیریت شهری گفت: در روز اول این رویداد، بحث و تبادل نظر و آموزش، هفت معاون شهردار تهران و هفت نماینده، اقدامات، تجربیات و برنامه های خود را ارائه خواهند کرد. در زمینه انتشار اقدام کنید. روز دوم این رویداد که در روز پنجشنبه 13 آگوست برگزار می شود، با حضور یک دستیار حرفه ای و مستندسازی بر اساس آموزش های مکتوب، کارگاه ها و جلسات انجام می شود. در این اسناد راهبردی، هر یک از بخشهای دولت محلی در تهران به صورت جداگانه پیشنهادات و برنامههای آتی را در پنج حوزه ذکر شده در بالا ارائه میکنند. مرکز تحول و نوسازی اداری شهرداری برای پیگیری مفاد این اسناد، گزارش پیشرفت ماهانه هر کارگزار را دریافت و به شهردار تهران ارائه می کند.
انتهای پیام/