مانند هر دستگاه فناوری دیگری سمعک ها نیز با باتری کار می کنند. به طور سنتی اکثر سمعک ها از باتری های کوچک دکمه ای استفاده می کردند که باید هر چند روز یا هفته یک بار توسط کاربر تعویض می شد. اما امروزه بسیاری از مدل های سمعک با باتری های قابل شارژ عرضه می شوند. هنگام انتخاب سمعک فکر کردن به نوع باتری مناسب برای شما ایده خوبی است.
دو نوع اصلی باتری های سمعک
باتری های قابل شارژ
سمعک های قابل شارژ اتیکون Real
سمعک های قابل شارژ را می توان شب ها شارژ کرد.
بسیاری از مدل های جدید سمعک دارای باتری های لیتیوم-یونی قابل شارژ هستند. این باتری ها معمولاً شب ها زمانی که کاربر سمعک آن را برای خوابیدن از گوش خارج می کند شارژ می شوند. این مدل ها هم در نوع پشت گوشی (BTE) و هم داخل گوشی (ITE) موجود هستند. برندهای سمعک قابل شارژ موجود در بازار در سال 2024 شامل موارد زیر هستند:
- Oticon: مدل های Intent و Own
- Phonak: مدل Infinio
- Starkey: مدل های Edge و Signature
- ReSound: مدل Nexia
- Widex: مدل های SmartRIC و Moment
- Signia: مدل های Styletto و Insio
نکته: سایر تولیدکنندگان نیز ممکن است سمعک های قابل شارژ عرضه کنند اما این موارد پرفروش ترین ها هستند.
سمعک های قابل شارژ چگونه کار می کنند؟
عملکرد سمعک های قابل شارژ شبیه تلفن های هوشمند است—باید مرتباً شارژ شوند تا عملکرد خود را حفظ کنند. بیشتر این سمعک ها دارای پایه شارژ ساده ای هستند. هر شب کافی است سمعک ها را بردارید در شارژر قرار دهید و به خواب بروید. صبح روز بعد آماده استفاده کامل خواهند بود.
باتری های قابل شارژ چقدر دوام دارند؟
این باتری ها طراحی شده اند تا یک روز کامل کار کنند و سپس نیاز به شارژ مجدد داشته باشند. البته طول عمر باتری بسته به میزان استفاده متفاوت است؛ مثلاً استفاده سنگین از بلوتوث ممکن است شارژ باتری را زودتر تمام کند. اما مشکل اصلی این است که اگر نتوانید سمعک ها را شارژ کنید آن ها کار نمی کنند. بنابراین این مدل ها برای همه مناسب نیستند و در این شرایط سمعک های با باتری های یک بارمصرف وارد عمل می شوند.
نحوه شارژ کردن آن ها
سمعک های خود را به آرامی بردارید تمیز کنید و در ایستگاه های شارژ مشخص شده (برای گوش چپ یا راست) قرار دهید. گوش چپ معمولاً با رنگ آبی و گوش راست با رنگ قرمز مشخص می شود. اکثر شارژرها دارای چراغ های چشمک زن برای نشان دادن فرایند شارژ هستند و زمانی که چراغ ثابت شود یعنی شارژ کامل شده است. در مدل های جدید نیازی به خاموش کردن سمعک قبل از قرار دادن آن در شارژر نیست.
باتری های یک بارمصرف استاندارد
قبل از استاندارد شدن دستگاه های قابل شارژ همه سمعک ها از باتری های روی-هوا (زینک-ایر) یک بارمصرف استفاده می کردند. اما تعداد کمی از تولیدکنندگان هنوز از این نوع باتری ها استفاده می کنند. این باتری ها بیشتر در سمعک های پرقدرت (برای کم شنوایی شدید یا عمیق) که نیاز به توان بیشتری دارند استفاده می شوند.
انواع و اندازه های باتری های سمعک
چهار اندازه اصلی باتری های دکمه ای سمعک در بازار وجود دارد. این اندازه ها از کوچک ترین تا بزرگ ترین عبارتند از: 10 312 13 و 675.
- اندازه 10: زرد
- اندازه 312: قهوه ای
- اندازه 13: نارنجی
- اندازه 675: آبی
طول عمر باتری های سمعک
طول عمر باتری های یک بارمصرف بین پنج تا 14 روز متغیر است و به اندازه باتری و میزان توان موردنیاز سمعک بستگی دارد. به طور معمول باتری های کوچک تر طول عمر کوتاه تری نسبت به باتری های بزرگ تر دارند.
چگونه طول عمر باتری را افزایش دهیم؟
- وقتی از سمعک استفاده نمی کنید آن را خاموش کنید و شب ها درپوش باتری را باز بگذارید.
- باتری ها را در دمای اتاق نگهداری کنید. محیط های گرم یا مرطوب عمر باتری را کاهش می دهند.
- باتری ها را در جیب یا کیف در کنار اشیای فلزی مانند کلید یا سکه قرار ندهید.
ایمنی باتری های سمعک
طبق آمار بیش از 3500 آمریکایی از همه سنین سالانه باتری های دکمه ای را می بلعند. اگر این اتفاق برای شما یا حیوان خانگی تان رخ داد فوراً به پزشک مراجعه کنید.
خرید باتری های سمعک
همیشه برای کاربران سمعک این سوال پیش میاد که باتری سمعک از کجا بخریم. بهترین مراکز برای خرید باتری کلینیک های شنوایی سنجی هستند که باتری های مورد تاییر شرکت سازنده سمعک را به بیماران ارائه می دهند.