سلامت و تندرستیکسب و کار برتر

آیا سیر سیاه برای معده ضرر دارد

مواد مغذی در ۱۵ گرم سیر سیاه

کالری ۴۰
پروتئین ۲ گرم
چربی ۰
کربوهیدارت ۸ گرم
فیبر ۳ گرم
قند ۴ گرم

ویتامین های سیر سیاه

  • ویتامین C
  • ویتامین های B1، B2، B3، B6
  • فولات
  • کلسیم
  • منگنز
  • منیزیم
  • فسفر
  • روی
  • آهن

خواص سیر سیاه به طور کلی

تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه حاوی آتنتی اکسیدان و خواص ضد سرطانی می باشد و همچنین ضد حساسیت، دیابت و التهاب است و به طوری کلی خواص سیر سیاه عبارت از:

  • پیشگیری از سرطان
  • بهبودر سرعت درمان سرطان
  • کاهش وزن و لاغری
  • کاهش چربی خون
  • محافظ قلب و عروق و پیشگیری از گرفتگی رگ ها
  • کنترل قند و خون و پیشگیری از دیابت
  • بهبود دیابت و کاهش عوارض
  • ضد حساسیت
  • کاهش التهاب
  • محافظ از کبد

خواص سیر سیاه برای معده

افراد زیادی برای مشاهده خواص سیر سیاه آن را در صبح با معده خالی می خورند تا از خواص درمانی آن بهرمند شوند. شما می توانید صبح با معده خالی این سیر را رنده کنید و داخل اب حل کنید تا بتوانید از خواص خوب آن بهرمند شوید. سیر سیاه برای تقوسیت سیستم ایمنی بدن و تقویت عملکرد سلول های ایمنی بدن لازن است و شما می توانید با خوردن سیر سیاه با معده خالی به کاهش وزن و تصیفه خون و رفع ناراحتی معده کمک کنید.

خواص سیر سیاه برای لاغری

طی تحقیقات انجام شده خوردن سیر باعث کاهش وزن می شود و این کاهش وزن در اثر بی اشتهای نیست بلکه کمتر غذا خوردن نیست بلکه باعث کاهش چربی شکم می شود. خوردن سیر سیاه سوخت و ساز بدن بالا می رود و در نتیجه باعث لاغری می شود.

خواص سیر سیاه برای زود انزالی

سیر سیاه حاوی مواد لینولئیک است که می تواند به درمان مشکلات جنسی مختلف از جمله زود انزالی کمک کند. تایید اینکه سیر سیاه برای درمان زود انزالی مفید است یانه هنوز جای تحقیق بیشتری دارد. شاید شما هم تبلیغات بعضی از برند ها را در مورد سیر سیاه و زود انزالی شنیده باشید و شاید در این زمینه کمی اغراق شده است. سیر سیاه موثر است ولی معجزه یا یک درمان خیلی مفید برای این مشکل نیست.

خواص سیر سیاه برای دیابت و قند و خون

بدن انسان می تواند از طریق عملی که هموستاز نامیده می شود میزان کنترل خون را کنترل کند. اما اگر بدن درست عمل کند و هموستاز به خوبی انجام نشود بیشتر شدن قند خون از حد استاندارد باعث بیماری دیابت می شود. سیر سیاه عمل هموستاز در خون شده و قند و خون را کنترل کند و این کار از طریق افزایش سطح انسولین یا کاهش مقاومت به انسولین انجام می شود.

خواص سیر سیاه برای درمان قلب

سیر حاوی آنتی اکسیدان است که ضد سرطان بوده و رادیکال آزاد در بدن که عامل سرطان هستند از بین می برد. سیر سیاه خاصیت ضد سرطانی قوی دارد. طی تحقیقات خاصیت ضد سرطانی و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن در سیر سیاه ۴.۵ برابر بیشتر از سیر تازه است. به علاوه یک پژوهش روی سرطان معده که انجم شد روند حجم و تومور های سرطانی را کاهش می دهد.

خواص سیر سیاه برای درمان قلب

سیر سیاه نیز می تواند مانند سیر تازاه برای قلب مفید باشد. سیر سیاه پلاک های چربی دورن خون را با رسوب در دیواره رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق می شوند و جریان خون و در نتیجه سکته مغزی و قلبی شود. سیر سیاه به خاطر داشتن ماده هیدروکسی خواص ضد التهاب بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. بنابراین مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی بهتر است سیر مصرف کنند.

خواص سیر سیاه برای کبد

این نوع سیر به خوبی می تواند از اثرات مصرف الکل و مواد شیمیایی را از بین برد و باعث کاهش و از بین رفتن حرارت چربی کبد شود.و پس با مرتب مصرف کردن سیر سیاه می تواند از چرب شدن کبد جلوگیری کند.

خواص سیر سیاه برای در مفاصل

تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه برای درمان مفاصل و درد های ماهیچه ای مفید است. زیرا درون سیر سیاه ماده به نام سولفور است که باعث کاهش درد های ماهیچه ای و برای ورم مفاصل مفید است.

خواص سیر سیاه برای سرما خوردگی

سیر سیاه التهال گلو حنجره را در زمان سرما خوردگی و آلرژی کاهش دهد و بیمار های تنفسی و آسم را درمان می کند.

طریقه مصرف سیر سیاه

برای اینکه از مزایایی سیر سیاه بهرمند شوید توصیه می شود روزانه یک حبه سیر سیاه مصرف کنید. مصرف مستمر و روزانه روی سلامتی بدن بعد از ۱ ماه تاثیر می گذارد. سیر سیاه را می توانید به تنهایی مصرف کنید یا داخل انواع غذا ها استفاده کنید و یا می توانید با سیر سیاه یک سس خوشمزه تهیه کنید. ابتدا پوست سیر سیاه را بگیرید و به تنهایی میل کنید. سیر سیاه شیرین است و مزه بدی در هان شما باقی نمی گدارد و به راحتی خورده می شود. می توانید از سیر سیاه در آشپزی و روی پتیزا و نان تست میل کنید و یا می توانید سیر سیاه را به صورت درسته با غذا میل کنید و یا آن را خشک کنید و به صورت خشک مصرف کنید.

بهترین زمان مصرف سیر سیاه

دستور العمل خاصی برای مصرف سیر سیاه لازم نیست ولی بهتر است قبل از صبحانه سیر سیاه را میل کنید و برای اینکه از خواص سیر سیاه بهرمند شوید بهرت است مرتب آن را مصرف کنید.

عوارض مصرف سیر سیاه

طبق تحقیقات عوارض قابل توجه و شناخته شده برای سیر سیاه وجود ندارد و مصرف معمولی آن ایمن و بی ضرر است. اما خوردن سیر سیاه باعث کاهش فشار خون می شود و بنابراین افرادی که به طور عاید فشار خون پایینی دارند بهتر است همراه با خوراکی آن را مصرف کنند و یعد از خوردن آن دو لیوان آب مصرف کنید.

همچنین ببینید

تا به حال درباره فواید و خواص سیر مطالب بسیار زیادی در بازده انتشار داده ایم. اما در این مقاله از مضرات سیر و درواقع عوارض جانبی سیر برایتان می‌گوییم. با ما همراه باشید و از مضرات سیر و ۱۷ ضرر و عوارض جانبی سیر آگاه شوید.

سیر: نوعی پیاز با بوی قوی و مزه‌ی تند که به عنوان عاملی طعم‌دهنده در آشپزی یا داروی گیاهی استفاده می‌شود؛

آن‌چه در بالا خواندید تعریفی از سیر بود که بخش ترجمه‌ی گوگل ارائه می‌دهد. گوگل از بدی سیر چیزی نمی‌گوید. همین‌طور هیئت کارشناسانی که در دانشگاه هاروارد نشسته‌اند نیز چیز بدی از سیر نمی‌گویند.

همین طور مادر من؛ و مادرهای شما!

به همین دلیل نیز حرف زدن راجع به عوارض جانبی سیر برای‌مان دردناک است. کار سختی است، خواهید دید. ولی همه‌ی این چیزهایی که قرار است بگوییم، حقیقت دارند. قبول حقیقت سخت است – درست مثل قورت دادن یک حبه سیر.

به هر حال، برویم سراغ اصل مطلب. سیر دارای عوارض جانبی است. برخی از آن‌ها به طور بالقوه می‌توانند زندگی‌تان را نیز تهدید کنند. به همین دلیل نیز تصمیم گرفتیم راجع به این موضوع مطلبی تهیه کنیم.

و البته به همین دلیل هم شما باید این مطلب را تا انتها بخوانید.

مختصری درباره‌ی سیر

پیاز و پیازچه از خویشاوندان نزدیک سیر به شمار می‌روند. سیر در هر آشپزخانه‌ای در سراسر دنیا وجود دارد. سیر به عنوان یکی از رایج‌ترین اجزای اصلی آشپزی هندی، هزاران سال است که توسط انسان مصرف می‌شود.

فقط همین‌ها نیست – سیر هم‌چنین به عنوان داروی گیاهی در طب سنتی نیز استفاده می‌شود. نام علمی سیر، آلیوم ساتیووم است، و معمولا در آب و هوای متعادل در تمام فصول رشد می‌کند. وقتی پیازهای این گیاه فضای کافی برای رشد داشته باشند، گیاه سیر معمولا به صورت دسته‌جمعی و در کنار هم رشد می‌کنند. انواع مختلفی از سیر وجود دارد،‌ که محبوب‌ترین آن‌ها دو گونه‌ی سیر سفید و سیر قرمز هستند.

این گیاه معمولا تحت تاثیر هیچ آفت و بیماری قرار نمی‌گیرد. در حقیقت، سیر به پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها کمک می‌کند. ولی از قدیم گفته‌اند، یک سکه دو رو دارد. بنابراین، در ادامه به برخی از عوارض جانبی مصرف سیر خام اشاره می‌کنیم.

عوارض جانبی سیر خام

در این مقاله قصد داریم به برخی عوارض جانبی بالقوه‌ی مصرف سیر خام اشاره کنیم. با مطالعه‌ی این مقاله به جزییات آن‌ها پی می‌برید.

۱. ممکن است به کبد آسیب برساند

واقعا نیازی نیست که بخواهیم درباره‌ی اهمیت کبد در بدن بحث کنیم. کبد به عنوان یکی از حیاتی‌ترین اندام‌های بدن انسان، ممکن است بر اثر مصرف بیش از اندازه‌ی سیر آسیب ببیند.

اگرچه سیر سرشار از آنتی‌اکسیدان است، ولی طبق نتایجی که پژوهشگران هندی به دست آورده‌اند، اگر بیش از اندازه مصرف شود می‌تواند باعث مسمومیت کبد شود. طبق یافته‌های مشابه‌ای که در گزارشی توسط دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا منتشر شد، با این‌که سیر در حقیقت غیر سمی است، ولی در صورت مصرف بیش از اندازه می‌تواند باعث آسیب کبدی شود.

مضرات سیر ۲. بوی بد ایجاد می‌کند

این مسئله می‌تواند به اعتماد به نفس فرد آسیب بزند. هیچ چیز به اندازه‌ی بوی ناخوشایند بدن یا بوی بد دهان نمی‌تواند آدم‌ها را از اطراف‌تان دور کند. و با تاسف باید گفت، سیر این کار را می‌کند.

طبق یک گزارش در کشور ایتالیا، بوی ناخوشایند بدن و بوی بد دهان دو مورد از رایج‌ترین عوارض نامطلوب مرتبط با مصرف سیر هستند. عدم رعایت بهداشت شخصی تنها عامل بوی ناخوشایند بدن نیست، زیرا مصرف سیر نیز می‌تواند نتیجه‌ی مشابه‌ای داشته باشد. تجربه نشان داده است بوی نامطلوب سیر تا مدت‌ها بعد از مسواک زدن هم در دهان باقی می‌ماند. برخی کارشناسان اعتقاد دارند مواد شیمیایی در سیر که باعث بوی بد دهان می‌شوند، تقریبا همان مواد شیمیایی هستند که باعث وجود فواید بی‌نظیر آن برای سلامتی‌اند. با این حال، بوی بد دهان بسیار خجالت‌آور است – بنابراین شاید قبل از مصرف سیر لازم باشد مجددا به عواقب آن فکر کنید. یا می‌توانید برخی اقدامات احتیاطی را رعایت کنید؛ مثلا از اسپری‌های خوشبو کننده‌ی دهان استفاده نمایید.

۳. حالت تهوع، استفراغ، و سوزش معده

طبق گزارشی که توسط موسسه‌ی ملی سرطان ایالات متحده به چاپ رسید، مصرف حبه‌های تازه‌ی سیر، یا عصاره یا روغن آن به صورت ناشتا (با معده‌ی خالی) ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع، استفراغ، یا سوزش معده شود. هم‌چنین برخی مطالعات مشاهده‌ای نیز نشان داده‌اند مصرف خوراکی سیر می‌تواند باعث سوزش معده و حالت تهوع شود. بنا بر گزارشی نیز که توسط مدرسه‌ی پزشکی هاروراد چاپ شد، سیر از آن دسته خوراکی‌هایی است که می‌تواند باعث بازگشت اسید به مری شود.

مضرات سیر ۴. اسهال

مصرف سیر با معده‌ی خالی هم‌چنین می‌تواند باعث اسهال شود. طبق یک گزارش علمی، سیر یکی از خوراکی‌های است که باعث باد شکم می‌شوند و بنابراین ممکن است سبب اسهال شود.

۵. ممکن است باعث تشدید خونریزی شود

این تاثیر سیر در گزارشی عنوان شده است که توسط مرکز پزشکی دانشگاه مریلند به چاپ رسید؛ سیر می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین خاطر، نباید سیر را همراه با داروهای رقیق کننده‌ی خون مصرف کرد؛ به ویژه اگر در حال مصرف داروهای رقیق کننده‌ی خونی نظیر وارفارین، کلوپیدوگرل، و آسپیرین باشید. این مسئله به ویژه در مورد سیر خام شدیدتر است. هم‌چنین مهم است بدانید، بهتر است دست‌کم دو هفته مانده به انجام عمل جراحی مصرف سیر را متوقف کنید – زیرا سیر می‌تواند خونریزی را طولانی کند و باعث به هم ریختن فشار خون شود.

۶. ممکن است باعث مشکلات معده شود

طی مطالعه‌ای در کشور ژاپن، مصرف قرص‌هایی با روکش روده‌ای از جنس سیر، سبب قرمز شدن غشای مخاطی معده می‌شود. این نتایج نشان می‌دهند پیش از مصرف سیر و محصولات مرتبط با آن باید احتیاط به خرج داد، زیرا ممکن است باعث ایجاد برخی تاثیرات نامطلوب بر سلامت معده شوند.

در حقیقت، بر خلاف اعتقاد عامه، هیچ گونه شواهد و مدارک علمی مبتنی بر ارتباط میان مصرف سیر با پیشگیری از سرطان معده وجود ندارد.

طبق گزارشی که توسط مرکز پزشکی دانشگاه مریلند منتشر شد، سیر از آن دسته خوراکی‌هایی است که هنگام درمان عارضه‌ی بازگشت اسید به مری باید از آن‌ها اجتناب شود.

۷. ممکن است فشار خون را به شدت پایین بیاورد

آیا سیر برای فشار خون بالا مفید است؟ بسیار خوب، از این نظر می‌توان این ویژگی سیر را یک مزیت دانست. ولی اگر شما در حال مصرف داروهای فشار خون باشید، دیگر این ویژگی سیر برای‌تان مزیت محسوب نمی‌شود. زیرا سیر دارای خاصیتی است که می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد. حتی مکمل‌های سیر نیز می‌توانند سطح فشار خون را کاهش دهند – به همین خاطر هم اگر از داروهای ضد فشار خون استفاده می‌کنید، مصرف مکمل‌های سیر ایده‌ی خوبی نیست. خوردن سیر خام نیز تا حدودی می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

مضرات سیر ۸. باعث تعریق می‌شود

مطالعات بالینی گوناگونی به برخی از عوارض جانبی مصرف سیر پی برده‌اند؛ و طبق نتایج مطالعه‌ای در کشور هند، یکی از این عوارض جانبی، تعریق بیش از حد است.

مضرات سیر ۹. می‌تواند باعث سرگیجه شود

طی یک مطالعه، به ۱۹۹۷ نفر در ظرف ۱۶ هفته مکمل‌های سیرِ بو زدایی شده داده شد، که ۱.۳ درصد از آن‌ها نشانه‌هایی از سرگیجه در خود گزارش دادند. این تاثیر به طور مشخص هنگامی مشاهده شد که شرکت‌کنندگان روی پا ایستاده بودند. کارشناسان حدس می‌زنند این تاثیر می‌تواند در نتیجه‌ی کاهش بیش از حد سطح فشار خون باشد. با این‌که درصد شرکت‌کنندگانی که چنین تاثیری را تجربه کردند، اندک است، ولی مسئله‌ای است که باید به خاطر سپرد.

۱۰. ممکن است باعث اگزما یا جوش شود

طبق گزارشی که در وب‌گاه مدلاین پلاس منتشر شد، برخی جوش‌ها نیز ممکن است در نتیجه‌ی تماس مرتب با سیر به وجود بیایند.

مضرات سیر ۱۱. ممکن است باعث اختلال در بینایی شود

این چیزی است که شاید پیش‌تر هرگز نشنیده باشید. پژوهشگران دریافته‌اند خوردن بیش از اندازه‌ی سیر می‌تواند به وضعیتی منجر شود که به آن هایفما می‌گویند؛ هایفما خونریزی در اتاق قدامی چشم است – فضایی بین عنبیه و قرنیه.

مصرف مقدار زیادی سیر، با ویژگی ضد انعقادی‌اش، می‌تواند باعث هایفما شود یا آن را وخیم‌تر کند. هایمفا می‌تواند باعث فقدان دائمی قوه‌ی بینایی شود.

مضرات سیر ۱۲. سردرد

سیر، به ویژه وقتی به صورت خام خورده شود، می‌تواند باعث تحریک میگرن شود. اگر چه سیر مستقیما باعث سردردهای میگرنی نمی‌شود، ولی منجر به فعال شدن فرایندی می‌شود که مسئول ایجاد سردردهای میگرنی است.

اگر چه علت دقیق این مسئله هنوز روشن نیست، برخی کارشناسان معتقدند ممکن است عصب سه‌قلوی مغز – مسیر اصلی درد در بدن – در این میان دخیل باشد. مصرف سیر ممکن است این عصب را به ترشح مولکول‌های پیام‌رسان عصبی به نام نوروپپتیدها تحریک کند؛ این مولکول‌ها به سمت غشای پوششی مغز می‌روند و باعث سردرد می‌شوند.

۱۳. ممکن است فشار خون را بالا هم ببرد!

البته اطلاعات بسیار اندکی در این مورد وجود دارد – ولی مسئله‌ی مهمی است که باید به آن توجه کرد.

تحریک ترشح آلیسین همان چیزی است که سیر را به یک خوراکی ایده‌آل برای کاهش فشار خون تبدیل کرده است – ولی این آلیسین در فرایند پخت و پز از بین می‌رود. بنابراین، اگر به دنبال کاهش سطح فشار خون‌تان هستید، باید سیر را به صورت خام میل کنید.

۱۴. ممکن است برای زنان باردار عوارض جانبی داشته باشد

مصرف سیر به مقدار زیاد در طول بارداری می‌تواند سبب القای زایمان شود؛ که این مسئله اصلا مطلوب نیست. هم‌چنین مصرف سیر هنگام شیردهی نیز توصیه نمی‌شود.

۱۵. ممکن است عفونت قارچی (واژینال) را تشدید کند

یک نکته که باید همیشه به خاطر بسپارید این است که هرگز سیر را جایگزین داروهای تجویزی پزشک ندانید. هم‌چنین، نکته‌ی دیگر این‌که سیر می‌تواند باعث تحریک و ناراحتی بافت‌ حساس و نازک واژن شود. در این صورت، باید مصرف سیر را متوقف کنید. در عوض می‌توانید به پزشک مراجعه کنید و به دنبال درمان‌های متداول باشید.

۱۶. ممکن است با برخی داروها تداخل ایجاد کند

طبق گزارشی که توسط دانشگاه یوتا منتشر شد، مصرف سیر ممکن است با روفکوکسیب، دارویی برای درمان التهاب، تداخل ایجاد کند.

تا این‌ جا به ۱۶ عارضه‌ی جانبی مصرف سیر اشاره کردیم. در قسمت بعد، به عوارض مصرف بیش از حد سیر می‌پردازید.

۱۷. عوارض جانبی مصرف بیش از حد سیر

پیش‌تر توضیحاتی در این مورد داده‌ بودیم. علاوه بر تمام عوارض مذکور در بخش‌های پیشین، بهتر است بدانید مصرف بیش از حد سیر می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های و کاهش اشتها شود. طبق گزارش مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ، مصرف بیش از حد سیر می‌تواند باعث ایجاد هماتوم در کلیه (تورم ناشی از  لخته شدن خون در بافت‌های کلیه)، سوختگی‌های شیمیایی در دهان، و واکنش‌های حساسیتی خطرناکی شود که ممکن است زندگی انسان را تهدید کنند.

هم‌چنین سیر ممکن است باعث ایجاد وضعیتی به نام پمفیگوس، یک بیماری خودایمنی، شود. سیر حاوی ترکیبی به نام تیول است که می‌تواند این وضعیت را تشدید کند.

گذشته از تمام این‌ها، خوراکی‌هایی وجود دارند که نباید همراه سیر مصرف شوند – اگر شما هم مستعد ابتلا به عوارض بالا هستید، حتما به فهرست زیر توجه کنید.

خرید سیر سیاه | خواص سیر سیاه برای معده | خواص سیر سیاه در طب سنتی

هنگام مصرف سیر باید از چه خوراکی‌های دیگری اجتناب کنید؟

برای آن‌که از ابتدا بتوانید جلوی عوارض جانبی مصرف سیر را بگیرید، بهتر است هنگام مصرف آن از خوراکی‌های زیر اجتناب کنید. این خوراکی‌ها عبارت هستند از:

الف. میخک

ب. زنجبیل

پ. مکمل‌های حاوی گیاه کهن‌دار

ت. شاه بلوط هندی

ث. شبدر قرمز

ج. زردچوبه

چ. بید

ح. فلفل دلمه‌ای

خ. سپیدار

نتیجه‌گیری

هنوز هم قبول کردن این حقیقت دشوار است. ولی هضم این حقیقت به مراتب آسان‌تر از هضم مقدار زیادی سیر است. و البته، ایمن‌تر.

آری، سیر دارای عوارض جانبی است، که عمدتا ناشی از مصرف بیش از اندازه‌ی آن ایجاد می‌شوند.

مواد تشکیل دهنده دمنوش شاهتره بیز که با نام دمنوش تخصصی کبد چرب نیز شناخته می‎شود از گیاهانی چون کاسنی، گزنه، قاصدک، علف لیمو، به لیمو، چای سبز می باشد. دمنوش لاغری دکتر بیز کاملا طبیعی کاهش وزن همراه با برنامه غذایی رایگان – بامجوز رسمی سازمان غذا و دارو

خواص سیر سیاه دکتر بیز به دو بخش اصلی و مهم لاغری و درمان زود انزالی تقسیم می شود

منبع: دكتر بيز سير سياه

 

دکمه بازگشت به بالا