مجله خانواده/قم شرکت آب و فاضلاب استان قم و دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و دانشگاه فرهنگیان استان قم بهمنظور توسعه فرهنگ صرفهجویی و مدیریت مصرف بهینه آب، تفاهمنامه همکاری امضا و مبادله کردند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم در نشستی که به همین منظور در سالن جلسات دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار شد، استفاده از فناوریهای نوین، تدوین قوانین سختگیرانه و فرهنگسازی را از روشهای مهم در مصرف بهینه آب دانست و گفت: فرهنگسازی مصرف، مهمترین روشی است که میتواند به حفظ منابع آبی کمک کند و در این راه باید اقدامات اساسی انجام گیرد.
به گزارش مجله خانواده و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم، دکتر سیدمهدی قریشی با اشاره به حمایت استانداری قم از اقداماتی که در زمینه فرهنگسازی انجام میشود، اظهار کرد: با عبور از تنش آبی در حال حرکت به سمت بحران هستیم و در همین راستا باید ضمن تغییر نگرشها به موضوع آب در تمام سطوح جامعه از جمله تصمیم گیران، گامهای اساسی در حفظ و حراست از منابع برداریم.
در ادامه این نشست مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب شرکت آب و فاضلاب کشور نیز با اشاره به کاهش چشمگیر میزان بارندگی در سال آبی گذشته نسبت به بازه بلندمدت، عنوان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی، رشد جمعیت، گسترش شهرها و تغییر رفتار مصرفی مردم چارهای جز مدیریت تقاضا نداریم.
مهندس سید علی سیدزاده با تأکید بر لزوم تغییر رفتار مصرفی تمام جامعه تصریح کرد: باید الگوهایی را در زمینه مصرف بهینه آب در کشور ایجاد کنیم و مردم را به سمت آن سوق دهیم تا بتوانیم شاهد استفاده درست از آب در تمام بخشها باشیم.
وی همکاری با دانشگاهها را در زمینه مدیریت مصرف آب به نوعی الگوسازی برای جامعه دانست و همکاری شرکت آب و فاضلاب استان و دانشگاههای قم را به عنوان الگویی برای سایر استانها دانست و یادآور شد: دانشجویان میتوانند الگوهای مصرف را به سایر ارکان جامعه منتقل کنند که این موضوع در میان و بلندمدت تأثیرگذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در ادامه این نشست به تشریح وضعیت منابع آبی کشور و استان پرداخت و گفت: ما با مشکل ذاتی و تاریخی کمبود آب در کشور مواجه هستیم که در همین راستا باید تمام تلاش و برنامهریزی ما برای حفظ منابع موجود باشد.
مهندس بختیاری مدیریت مصرف را مهمترین راهکار در حفظ منابع آبی دانست و اظهار کرد: فرهنگسازی در این زمینه از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به نقش مهم و تأثیر دانشگاهها در جامعه تلاش کردیم این مهم را از دانشگاهها شروع کنیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۵ درصد مشترکان در استان قم بالاتر از الگو، آب مصرف میکنند، تأکید کرد: همه دستگاهها باید در زمینه فرهنگسازی مصرف و ترویج مصرف بهینه تلاش کنند تا بتوانیم از این چالش جدی که با آن مواجه هستیم عبور کنیم.
همچنین دکتر زارع رئیس دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران نیز با اشاره به کمبود منابع آب در کشور بر لزوم فرهنگسازی مصرف بهینه آب به ویژه در بین دانشگاهیان تأکید کرد و گفت: اجرایی شدن این تفاهمنامه ضمن کمک به صرفهجویی در مصرف آب در دانشگاه، میتواند تأثیرات مثبتی را در فرهنگ دانشجویی، استادی و کارمندی و در نهایت حفظ منابع آبی کشور داشته باشد.
دکتر مقدمی معاون دانشگاه فرهنگیان نیز با اشاره به تربیت معلمان آینده کشور در این دانشگاه تاکید کرد: اگر فرهنگ مصرف بهینه آب در بین دانشجویان این دانشگاه که وظیفه تربیت نسل جدید را بر عهده خواهد داشت، نهادینه شود قطعاً در آینده به بهرهوری خوبی در این زمینه خواهیم رسید.
وی یادآور شد: این تفاهمنامه و مشارکت در امر مدیریت مصرف به عنوان یک الگو در سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان مطرح شده است که امیدواریم با ثمر دهی آن بتوانیم در تمام استانهای کشور آن را اجرا کنیم.
گفتنی است؛ آموزش دانشجویان در خصوص مدیریت بهینه مصرف آب به منظور بهبود اصلاح رفتار مصرف، نصب تجهیزات کاهنده مصرف آب برای بهرهوری بیشتر از ابزار مصرف آب و جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه داخلی دانشگاهها، آموزش کارکنان تأسیسات دانشگاهها و تهیه نقشه شبکه داخلی دانشگاهها از جمله بندهای این تفاهمنامهها است.
همچنین بر اساس این تفاهمنامهها ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای طرحهای موردنظر در دانشکدگان دانشگاه فارابی و دانشگاه فرهنگیان هزینه میشود که هفت میلیارد ریال آن از سوی شرکت آب و فاضلاب استان قم تأمین شده است.
در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری بین شرکت آب و فاضلاب و دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و دانشگاه فرهنگیان امضا و مبادله شد.
انتهای پیام