سه ابرچالش آبی استان تهران

سه ابرچالش آبی استان تهران

حوزه آبخیزداری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قدس با اشاره به سه مشکل عمده آب در قدس گفت: دامنه. ”

حمیدرضا زکی زاده در گفت وگو با مجله خانوادهفوزود: تقریباً 1 میلیون هکتار و 400000 هکتار حوضه های تهران است و مهمترین قسمتهایی که باید در نظر گرفته شود حوضه های هفت شهر تهران از جمله تهران ، شمیراناتو ، دماوند ، فیلوزوکو ، پردیس ، چارلی و پاکداسوت است. این شهرها در معرض بارش شدید باران هستند و می توانند منجر به سیل شوند.

اولین ابر چالشسیل

وی گفت: “با تمرکز بر کنترل برخی از نشت ها ، آبخیزداری می تواند قدرت مخرب سیل را کاهش داده و حداکثر جریان سیل را کاهش دهد که می تواند خسارات هنگفتی به این شهرها وارد کند.”

وی افزود: “ما کاملاً آگاه هستیم که تغییرات آب و هوایی که در 60 سال گذشته رخ داده ، بارش برف را به بارش بهاری تبدیل کرده است.” در گذشته در شهرهای تهران از دسامبر تا مارس همیشه در کوه ها برف می بارید و در بهار بارندگی متوازن وجود داشت ، اما در سال های اخیر میزان بارش برف در کوه ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و زیر زمین بیشتر چاه ، قنات و … چشمه بود. در حال حاضر ، بارش باران به صورت رگبار و سیل ناگهانی است و خسارت هایی را به بار می آورد.

مدیریت حوضه جانبی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تهران بیان می کند که قدس در زمینه بارش باران بسیار محتمل است ، به دلیل بارندگی در خوزستان ، ایرام ، گورستان و لرستان در آوریل 1998 ، 550 هزار نفر به دلیل بارندگی. مشخص شد که موارد فوق تومان. دولت آسیب دیده است. چنین بارندگی هایی در قدس در دهه آینده بدون شک منجر به خسارات جانی و اقتصادی قابل توجهی به دلیل تمرکز جمعیت در پایین دست حوضه شهری خواهد شد. سیل و مدیریت در این شرایط بسیار مهم است زیرا بسیاری از مردم جان خود را از دست می دهند.

زکی زاده بر ضرورت توجه علمی به مدیریت سیل تاکید کرد: “در حوضه های بالادست و کوهستانی ، عملیات آبخیزداری می تواند حجم سیلاب و برخی از قدرت مخرب آنها را کاهش دهد.” سیل و دشت های سیلابی باید بر عهده شهرداری ها باشد ، زیرا مسیرهای رودخانه ای شهرهای تهران ، فیلوزوکو ، دماوند ، شمیراناتو ، ری ، پاکدوست و پردیس در 60 سال گذشته پر از شهرسازی کور شده است. سیلاب نیاز به مکانی امن دارد. برای کاهش خسارات غیرقابل تصور انسانی و اقتصادی به شهرهای پرجمعیت قدس در صورت وقوع سیل ، باید چهارراه ها باز شوند.

وی در مورد سیل آوریل 1998 در دروازه شیراز گفت: “این حادثه پیامدهای باران ناگهانی در تهران را هشدار می دهد. اگر شهر تهران بیش از 50،000 هکتار حوضه کوهستانی دارد. اگر منطقه کوهستانی اطراف تهران حدود 50 میلی متر بارندگی دارد ، 2 بیش از 50 میلیون متر مکعب سیل جاری می شود. وارد شهر تهران شده و خسارات جانی و مالی غیرقابل تصوری به بار آورده است.

دومین چالش فوق العادهفرونشست زمین

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان تهران و آبخیزداری قدس از فرونشست زمین به عنوان دومین چالش بزرگ در قدس یاد کرد و اظهار داشت: این سه جلگه با شهرهای پرجمعیت پیشبا ، پاکدسوت ، برامین ، شریار و دماوند ، در جنوب ری و تهران مرتبط است. سیل و سیلابها را می توان با گسترش به این دشتها و نفوذ در منابع آب زیرزمینی مدیریت کرد.

زکی زاده تاکید کرد: سازمانهای مسئول که توسط وزارت نیرو حمایت می شوند باید بتوانند منابع و هزینه ها را مدیریت کنند ، اما استخراج غیرقانونی بیش از 100 میلیون متر مکعب توسط چاه های غیرقانونی از منابع آب زیرزمینی در این سه دشت عواقب زیر را دارد: تبدیل شوید. مناطق مسکونی به صورت فرونشست زمین 10 ساله دیده می شود و بیشترین افزایش مهاجرت شهری پس از فرونشست زمین در این شهرها در قدس طی 10 سال آینده رخ می دهد.

سومین چالش فوق العادهپر شدن از رسوبات سد در قدس

مدیریت حوضه جانبی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تهران با بیان اینکه “آبگرفتگی سدهای تهران از رسوبات” سومین چالش بزرگ است ، گفت: به عنوان مثال ، در 30 سال گذشته ، بسیاری از ویلاها در اقیانوس ، فشم ، رشگارک و مگان و حوضچه های کوچک در 70000 هکتار سد لتیان دارای 1200 نفر جمعیت در پایتخت در شعاع بیش از 200 کیلومتری سد لتیان و تهران. ساخت سدی برای تأمین آب آشامیدنی همه و شهر اقماری آنها امکان پذیر نیست.

در نهایت ، زکی زاده هشدار داد: “اگر سدی که آب آشامیدنی تهران را تأمین می کند با رسوبات فزاینده ای پر شده است ، لازم است آب قدس را از دریای خزر یا دریای عمان با انتقال آب بسیار گران تامین کنیم. هنگامی که بودجه مدیریت قطره قطره می شود ، آثار این اقدامات بسیار ناچیز است. در مقایسه با تخریب

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا