فیلم مستند «سلاح نفت» در حالی از سوی خانه مستند ایران رونمایی شد که حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه با حضور در این مراسم به جنگ روایت ها اشاره و تاکید کرد: « ما در دنیا یکسری واقعیت هایی داریم که روزانه اتفاق می افتد اما روایتی که از آن واقعیت بیان می شود بسیار مهم است و مشکل ما دقیقا همین جاست. پس امروز جنگ روایت ها خیلی مهم است و کسی در این جنگ برنده است که بیشتر وقت می گذارد و جبهه واحد درست می کند».

به گزارش مجله خانواده مراسم رونمایی از فیلم مستند «سلاح نفت» محصول جدید سازمان هنری اوج با حضور حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که در کافه فلسطین برگزار شد فیلم مستند «سلاح نفت» برای حضار اکران و سپس مصطفی شوقی -مدیر خانه مستند- در سخنان کوتاهی گفت: این اثر به واقعه ای مهم تاریخی می پردازد که می توان آن را هفت اکتبر سال ۱۹۷۳ نامید. واقعه ای که نتایج وسیعی را با خود به همراه داشت.
وی افزود: ما در خانه مستند و اوج فیلم های زیادی با موضوع فلسطین و مقاومت ساخته ایم که مستند «سلاح نفت» هم یکی از این مستندها بود که امروز اکران شد. پیش از این نیز مستند «فریم های فلسطینی» «کریدور» «اسرائیل در درون» و «داستان سفارت» پخش شده است.
در ادامه این مراسم احسان شادمانی -تهیه کننده «سلاح نفت»- نیز تنها یاد و خاطره یکی از مصاحبه شوندگان این مستند که یک حقوقدان فرانسوی بود را گرامی داشت و گفت: ایشان سال ها وکیل مدافع فرزندان فلسطینی بودند که سال گذشته فوت شدند و دوست دارم اینجا یادشان را گرامی بداریم.
در بخش پایانی این مراسم حمیدرضا آصفی -سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه- با اشاره به دیدار ولایتی با یکی از سیاستمداران برجسته ایتالیا گفت: در آن دیدار این سیاستمدار ایتالیایی می گوید «اگر من ایتالیایی غیرمسلمان و غیر عرب را هم روزی از خانه و کاشانه آواره کنند خشمگین خواهم شد پس شما نمی توانید به یک فلسطینی بگویید تندرو نباشد».
وی ادامه داد: از آن زمان تا به امروز به یک جایی رسیدیم که کسی دیگر نمی پرسد فلسطینی ها چرا رادیکال و تندرو شدند امروز زبان جهان نسبت به این موضوع بسته شده است. در این شرایط دنیا با قلب واقعیت ها روبه رو شده است.
سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه مطرح کرد: ما در دنیا یکسری واقعیت هایی داریم که روزانه اتفاق می افتد اما روایتی که از آن واقعیت بیان می شود بسیار مهم است و مشکل ما دقیقا همین جاست. نمونه بارز آن جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه است که قطعا روایت غربی ها با واقعیت ما فرق می کند. پس امروز جنگ روایت ها خیلی مهم است و کسی در این جنگ برنده است که بیشتر وقت می گذارد و جبهه واحد درست می کند.
آصفی بیان کرد: مستندهایی همچون «سلاح نفت» می تواند حقایق و واقعیت ها را به صورت صحیح روایت کند. این مستند باتوجه به امکانات و وقت محدود توانسته روایت درستی از تحریم های نفتی ۱۹۷۳ نشان دهد. البته آسیب شناسی عدم موفقیت اتحاد در این تحریم ها خیلی مهم بود که در مستند نشان داده شد.
وی با اشاره به مذاکرات امروز ایران و آمریکا ابراز کرد: امروز آمریکایی ها سر میز مذاکرات یک چیزی می گویند اما بیرون از مذاکره مطالب دیگری را بیان می کنند. پس جنگ روایت ها بسیار تاثیرگذار است. ما هم امروز باید مذاکرات و رفتار گذشته طرف مقابل را مدنظر قرار دهیم تا بتوانیم راه درست را تعیین کنیم.
سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه تصریح کرد: برای پیروزی در جنگ روایت ها یکسری از رسانه های هم سوء باید شکل بگیر و جبهه واحد تشکیل دهیم. در دنیا ۸۵درصد اخبار توسط چهار رسانه غربی منتشر می شود و آنها به افکار عمومی شکل و فرم می دهند. پس ما اگر بخواهیم تنها به این میدان پای بگذاریم ضریب موفقیت ما کم خواهد بود.
آصفی یادآور شد: البته چاره ای نداریم که با همین بضاعت هم پا به میدان بگذاریم ولی حتی اگر امکان موفقیت ما کم هم باشد اما برای برد در جنگ روایت ها باید وسط میدان باشیم. باید با رسانه های هم سوء و پایگاه های خبری همراه در سراسر جهان ارتباط برقرار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در جنگ روایت ها نباید فقط به تعدادی مستند اکتفا کرد زیرا جنگ روایت ها در عرصه وسیعی در حال رخ دادن است. ما جدای از موضوع تحریم نفت باید در مورد انرژی هسته ای کودتای ۱۹۵۲ و دفاع مقدس و مواردی مشابه اینها هم مستند بسازم.
سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه بیان کرد: امروز رهبر معظم انقلاب بیان کردند که در امر غنی سازی خودمان تعیین می کنیم چه کار باید بکنیم پس در مورد همین غنی سازی ما با آمریکا در جنگ روایت ها هستیم زیرا آنها روایت خودشان که بی منطق است را بیان می کنند و ما باید حقایق را بیان کنیم.
آصفی خاطرنشان کرد: فراموش نکنید که ما در جنگ فرهنگی نباید دنبال نتیجه آنی باشیم. در عرصه هنر سینما و فرهنگ صبوری لازم است و باید خستگی ناپذیر بود و ممارست داشت. همین سینمای مستند می تواند خیلی از موضوعات را موشکافانه بررسی کند. دقیقا در همین فیلم مستند «سلاح نفت» جایی تحریم نفتی ناموفق می شود که بین صفوف کشورها فاصله می افتد برخی با تهدید برخی با تطمیع و برخی هم با شکاف بین کشورها به این اتحاد لطمه می زنند.
وی در پایان هم با اشاره به اهمیت کار رسانه و خبرنگاری گفت: من اولین حقوق خودم را به عنوان خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران از ستاد جنگ و آقای خرازی دریافت کردم از آن روز تا به امروز هم با خبرنگاران زندگی کردم و می کنم. نان خبرنگاری بسیار با برکت است و شغل بسیار مهمی است به خصوص امروز در جنگ روایت ها.
در این مراسم مهمان ها و چهره های رسانه ای از عراق لبنان پاکستان روسیه ونزوئلا آرژانتین و تونس حضور داشتند.
مستند «سلاح نفت» به کارگردانی هادی نعمتی و تهیه کنندگی احسان شادمانی به بازخوانی روایت اتحاد کشورهای عربی در سال ۱۹۷۳ و تصمیم تاریخی آنان برای اعمال تحریم نفتی علیه غرب می پردازد.
انتهای پیام