عمومیکسب و کار برتر

مراحل صدور پروانه ساختمان روستایی توسط دهیاری ها

مدارک مورد نیاز، جهت اخذ پروانه ساخت روستایی و پیگیری پرونده شهرسازی

* مدارک هویتی مالک، اعم از کارت ملی و شناسنامه، برای اخذ پروانه الزامی است.

* تمامی مدارک زمین، اعم از اسناد، یا فروش نامه با مساحت و متراژ دقیق ثبت شده ضروری است.

* درخواست کتبی

استعلام از طریق شماره پرونده | پرونده شهرداری تهران | پرونده ملک در شهرداری

۱) درخواست نامه، کتبی، صدور پروانه، ساخت روستایی:

 این گزینه، نخستین گام، برای شروع کارهای اداری، و درخواست و همچنین دریافت، پروانه ساخت روستایی محسوب می گردد، همچنین، مالک اصلی، می بایست درخواست مکتوب خود را، جهت اخذ جواز، به دهیاری روستا، و یا شورای محل، ارجاع دهد.

۲)  بازدید دهیار و شوراء از املاک مذکور:

در مرحله دوم، در پی ثبت، درخواست کتبی مالک، به دهیار و شورای محل، افراد ناظر، برای صحت امر، و بازدید ملک مورد نظر، اقدام می نمایند، در این مرحله، بعد از بازدید و گزارش منطقه ای، چنانچه ملک مورد نظر، در طرح و بافت مسکونی واقع شده باشد، و مالکیت آن مشهود باشد، با توجه به ابزارهای مربوطه، متراژ دقیق ملک را مشخص نموده، چنانچه در این مرحله، ملک مورد نظر از لحاظ مالکیت و متراژ با مشکلی مواجه نشده باشد، و با اسناد ارائه شده، مطابقت داشته باشد، و همچنین، با اعمال طرح های هادی، و عقب نشینی بر روی ملک مد نظر، طبق ضوابط و مراحل قانونی، به درخواست متقاضیان، پاسخ داده می شود.

۳)  درخواست و ارائه، صدور پروانه ساخت روستایی، به بنیاد مسکن:

چنانچه مراحل اداری طبق گزارشات بالا انجام گشت، و چنانچه تائیدیه های مربوطه ای که از سوی دهیار، اخذ گردید، در این زمان دهیار می توان‌، در خصوص املاک فوق، می تواند، به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه داده شود، تا اقدامات اولیه در خصوص آن صورت گیرد.

۴) بازدید مهندس بنیاد ناظر بر پروژه های روستایی:

در گام چهارم، چنانچه تمامی مراحل اداری، بصورت روال انجام گیرد، ناظر بنیاد مسکن، موظف است، بعد از مطالعه درخواست های ارسالی، برای بازدید به محل مورد نظر، اعزام شود، و طبق کارشناسی های  انجام شده، و با در نظر گرفتن، فاکتورهای جواز ساخت، تائیدیه خود را، نسبت به املاک مذکور اعلام و ابلاغ می نماید.

۵)  تائیدیه ناظر بنیاد مسکن، و با مهر و امضاء رئیس بنیاد (دریافت پروانه ساخت):

چنانچه مراحل به نحو احسن انجام گیرد، مشاور، موظف است،  تائیدیه نهایی ناظر، را در اولین فرصت به رئیس بنیاد ارجاع دهد، و در نهایت،  با وجود تائیدیه نهایی، که دارای با مهر و امضا است، درخواست صدور پروانه ساخت روستایی در سیستم ثبت می گردد.

کمیسیون ماده 99 چیست؟

به منظور ساخت و سازهای غیرمجازی که در حریم های خارج از بافت مسکونی، انجام می گیرد، طی مصوبه ای که نمایندگان وزارت کشور، قوه قضاییه، و وزارت مسکن و شهرسازی، با سازنده متخلف انجام می دهند، و همچنین سازنده می تواند، با پرداخت جریمه معادل (پنجاه تا هفتاد درصد قیمت روز ) اعیانی را پرداخت و نسبت به دریافت جواز و پایان کار اقدام نماید.

لازم به ذکر است که به دلیل سوء استفاده بیش از حد ماده 4، وزارت مسکن و قوه قضاییه تا اطلاع ثانوی استفاده، این ماده را منع کرده اند.

مدت اعتبار پروانه ساختمانی

مدت اعتبار پروانه‌ های ساختمانی که از طرف مرجع صدور پروانه صادر می‌ شوند با توجه به هر استان و شهرستان، متفاوت خواهد بود، اما معمولاً مهلت شروع عملیات ساختمانی از تاریخ صدور پروانه بین 1 تا 2 سال است و در شهر های بزرگ برای اتمام عملیات ساختمانی نیز مهلت 42 ماهه در نظر گرفته می‌شود.

حداقل متراژ زمین جهت صدور پروانه ساخت روستایی

افراد بسیاری در حال ساخت و ساز در روستاها مشغول هستند و بسیاری از آن‌ها ساختمان‌ها و بناهای قدیمی خود را خراب یا بازسازی می‌کنند. عموماً قشر متوسط جامعه در روستاها ساکن هستند، زیرا خرید زمین و ساخت ساختمان در این مناطق هزینه کمتری نسبت به شهر دارد. اما لازم به ذکر است که حداقل متراژ زمین برای ساخت در روستاها تعیین شده است.

به عنوان مثال، اگر زمینی به مساحت ۱۰۰ مترمربع داشته باشیم، نمی‌توانیم از تمام این مساحت برای ساختمان استفاده کنیم. همچنین، اگر شخصی زمینی به مساحت ۲۰۰ مترمربع خریداری کرده و قصد ساخت یک ساختمان ۶ طبقه را داشته باشد، با توجه به تراکم زمین که به او اطلاع داده شده است (مثلاً ۱۵۰ درصد)، می‌تواند ۱۵۰ درصد از کل مساحت زمین خود، به معنای ۳۰۰ مترمربع، را برای ساخت ساختمان خود استفاده کند. بنابراین، برای احداث بنا در روستاها، حتماً باید مجوز ساخت و ساز روستایی را دریافت کرد و ساخت و ساز بدون داشتن این مجوز عواقب جدی را به همراه خواهد داشت.

استعلامات صدور جواز ساختمان

  • استعلام حوزه معاونت ترافیک منطقه بلند مرتبه سازی بیش از ۳۰واحد، (طرح های اداری و تجاری)، طرح های چند منظوره.
  • برگ استعلام اداره کل املاک.
  • استعلام شرکت سامان دهی مشاغل مزاحم.
  • استعلام اداره کل تدوین ضوابط نظارت و صدور پروانه.
  • برگه استعلام از اداره کل حقوقی.
  • استعلام سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی.
  • برگ استعلام اداره کل معماری و ساختمان.
  • استعلام سازمان پارک ها و فضای سبز منطقه.
  • استعلام اداره کل شهرسازی و طرح های شهری.
  • برگه استعلام از اداره برق ناحیه.
  • استعلام از مشاور معین منطقه.
  • برگ استعلام اداره درآمد و نوسازی.
  • استعلام از اداره سازمان نظام مهندسی.

هزینه اخذ جواز خانه روستایی در سال 1402

هزینه جواز ساخت سال 1402 در هر شهر و استان، بر اساس قیمت منطقه ای مصوب، توسط شهرداری و یا بنیاد مسکن مناطق روستایی محاسبه می‌شود و نمی‌توان حتی برای 2 منطقه متفاوت در یک شهرستان نیز، یک قیمت صدور پروانه یکسان را در نظر گرفت؛ اما مبلغی که باید به سازمان نظام مهندسی و ، ناظر و مجری بر اساس تعرفه سازمان نظام مهندسی یا نظام فنی روستایی محاسبه می‌شود که می‌توان گفت تقریباً در کشور، یکسان است.

عوارض صدور پروانه انواع ساختمان به شرح فرمول زیر محاسبه و توسط دهیاری از متقاضیان دریافت پروانه ساخت دریافت خواهد شد.

اعیانی مجاز (متر مربع) = درصد تراکم مجاز بنا × مساحت زمین

مبلغ عوارض صدور پروانه ساختمانی = قیمت عوارض اعلامی استانداری برای هر متر مربع × اعیانی مجاز (متر مربع)

مدت اعتبار پروانه ساختمانی

مدت اعتبار پروانه‌های ساختمانی که از طرف مرجع صدور پروانه صادر می‌شوند با توجه به هر استان و شهرستان، متفاوت خواهد بود؛ اما معمولاً مهلت شروع عملیات ساختمانی از تاریخ صدور پروانه بین 1 تا 2 سال است و در شهرستان‌های استان تهران برای اتمام عملیات ساختمانی نیز مهلت 42 ماهه در نظر گرفته می‌شود.

در صورتی که مالک یا سازنده از هر یک از زمان‌های درج شده روی پروانه تبعیت ننماید، باید برای تمدید اعتبار پروانه، هزینه پرداخت کند. البته باید افزود قانون در صورتی که عملیات ساختمانی شروع نشده باشد و اعتبار پروانه تمام شود، برای تمدید اعتبار نیز محدودیت قائل شده است. به این صورت که در صورت عدم توجه به این موضوع و تغییر ضوابط شهرسازی و مقررات ملی ساختمان، مالک باید روند دریافت پروانه را دوباره طی کند.

عوارض تمدید پروانه ساختمانی روستایی

عوارض تمدید پروانه ساختمانی روستایی، هزینه‌هایی است که برای تمدید پروانه ساختمانی در مناطق روستایی دریافت می‌شود. این عوارض به منظور پشتیبانی از توسعه و آبادانی روستاها، تأمین منابع مالی برای پروژه‌های زیربنایی و بهبود زیرساخت‌ها در این مناطق برخوردار است.

هزینه‌های تمدید پروانه ساختمانی روستایی معمولاً بر اساس متراژ و نوع ساختمان، نوع استفاده (مسکونی، تجاری و غیره) و قوانین و مقررات مربوطه تعیین می‌شود. این عوارض می‌توانند به منظور تأمین منابع مالی برای ارائه خدمات عمومی به ساکنان روستاها، بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل، آب و برق و سایر امکانات ضروری روستاها استفاده شوند. تمدید پروانه ساختمانی روستایی و پرداخت عوارض مربوطه بهبود و توسعه پایدار روستاها را تسهیل کرده و به توسعه مستدام و رونق اقتصادی این مناطق کمک می‌کند.

برگرفته شده از:

تهران من

وزارت راه و شهرسازی

دکمه بازگشت به بالا