برای استفاده مناسب از دوربین مداربسته، تصاویر باید به صورت دقیق و واضح ثبت شوند. به همین جهت نباید دوربین مدار بسته در مکان هایی که به عنوان نقاط کور شناخته می شوند نصب شود. اما سوالی اصلی این است که نقطه کور دوربین مداربسته کجاست؟ چگونه می توان از ایجاد نقاط کور دوربین مدار بسته جلوگیری کرد؟ برای پیدا کردن پاسخ این سوالات، از شما دعوت می کنیم با آیس پلاس همراه باشید:
نقطه کور دوربین مداربسته یعنی چه
نقطه کور دوربین مداربسته یعنی نقاطی که در زاویه دید دوربین مداربسته ای که در آن محوطه نصب شده است، قرار ندارند. دوربین های مداربسته قادر نیستند تا تمام نقاط پیرامون خود را پوشش دهند و بر آن ها نظارت کنند. به همین دلیل نقاطی که از دیدرس دوربین های نظارتی پنهان می مانند به عنوان نقاط کور شناخته می شوند.
معمولا اکثر دوربین های مداربسته دارای نقطه کور هستند. زاویه دید دوربین های مدار بسته به صورتی است که تنها یک محدوده را پوشش می دهند. البته نگران نباشید؛ راه های برای همپوشانی دوربین های مداربسته برای برطرف کردن نقاط کور وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
پیدا کردن نقطه کور دوربین مداربسته
برخی از نقاط در تمام دوربین های مداربسته به طور مشترک نقطه کور محسوب می شوند. به همین دلیل بهتر است هنگام نصب دوربین مداربسته این نقاط را مدنظر قرار داده و به خوبی پوشش دهید. در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:
1- زیر دوربین مداربسته
معمولا دوربین های مداربسته قادر نیستند که فضای زیرین خود را پوشش دهند و این ناحیه نقطه کور در دوربین مداربسته محسوب می شود. این قسمت، خارج از زاویه دید دوربین امنیتی و جزو نقاط کور است. در نظر داشته باشید که معمولا تا شعاع یک متری زیر دوربین مداربسته قابل تصویربرداری نیست.
2- رو به روی منبع نور قوی
نور و روشنایی به همان مقدار که برای ثبت و ضبط تصاویر باکیفیت مهم است به همان اندازه هم می تواند در ثبت فیلم ها اثر منفی بگذارد. به عنوان مثال اگر منبع نور قوی به طور مستقیم به دوربین مداربسته بتابد، اشیا موجود در تصاویر سیاه دیده می شوند.
نکته: یکی از سایت های پرطرفدار امروزه سایت securitymagazine میباشد که تمام توضیحات در مورد نحوه نصب دوربین مداربسته، دوربین با کیفیت و… میباشد که میتوانید با مراجعه به ان اطلاعات زیادی کسب کنید.
چگونه نور را در تصاویر دوربین مداربسته متعادل کنیم؟
قابلیت HLC در دوربین مداربسته با کاهش میزان نور در قسمت های پرنور، کمک می کند تا میزان روشنایی در تصویر به تعادل برسد.در مقاله زیر با HLC و کاربرد و عملکرد آن آشنا می شوید.
3- کنج دیوارها و پشت ستون ها
اگر مکان مدنظر شما برای نصب دوربین مداربسته دارای ستون است، یا قصد دارید دوربین را در کنج دیوار نصب کنید باید به نقطه کور دوربین مداربسته در این فضاها دقت کنید. از نصب و راه اندازی دوربین امنیتی پشت ستون ها که زویه دید مناسبی نداشته باشد خودداری کنید. دوربین نظارتی را در کنج ها و به سمت دیوار کناری نصب نکنید. دوربین باید کاملا در وسط قرار گرفته و زاویه دید مناسبی داشته باشد. در اتاق ها دوربین مداربسته بهتر است به سمت در ورودی و یا پنجره باشد. از نصب دوربین پشت به در و پنجره و رو به دیوار خودداری کنید.
نحوه جلوگیری از بوجود آمدن نقطه کور در دوربین مداربسته
همانطور که پیشتر هم ذکر شد، اکثر دوربین های مداربسته معمولا دارای نقطه کور هستند. در اکثر موارد می توان نقاط کور دوربین مداربسته را پوشش داد. البته باید بدانید که چگونه این کار را انجام دهید. برخی از این روش ها را هنگام نصب باید عملی کنید و برخی دیگر را همیشه می توانید انجام دهید. در ادامه به برخی روش ها برای جلوگیری از ایجاد نقاط کور دوربین مدار بسته اشاره می کنیم:
1- انتخاب زاویه دید مناسب
دوربین های مداربسته با لنزهای مختلفی تولید شده و هرکدام زوایای مختلفی را پوشش می دهند. معولا زاویه ای که دوربین ها پوشش می دهند بین 90 تا 75 درجه است. اگر دوربین نظارتی شما واید باشد، نقطه کور دوربین مداربسته دقیقا زیر دوربین است. یعنی اگر شما به صورت دقیق زیر دوربین باشید، از زوایه دید دوربین خارج می شوید. همچنین اگر پشت فضاهایی مثل ستون ها، دیوارها و کنج ها هم قرار بگیرید زاویه کور در دوربین مداربسته محسوب شده و شما را نمی بیند. اگر از دوربین مداربسته ای استفاده کنید که زاویه دید واید و باز دارد، فضای بیشتری پوشش را پوشش داده و نقطه کور کمتری خواهد داشت.
2- نورپردازی درست
همانطور که می دانید، برای داشتن تصاویر باکیفیت نیاز به نور و روشنایی مناسب در محیط مدنظر داریم. قرار دادن منبع نور قوی در برابر لنز دوربین مداربسته باعث می شود تصاویر سیاه ثبت شوند. به همین جهت رعایت فاصله استاندارد بین منبع نور و دوربین مداربسته ضروری است.
3- شناسایی موانع تصویربرداری
یکی از نکاتی که هنگام نصب دوربین مداربسته باید مدنظر قرار دهید، مکان صحیح نصب دوربین است. به عنوان مثال دقت کنید که دوربین در نقطه ای نصب نشود که شاخ و برگ درختان جلوی لنز را بگیرد. یا از قرار دادن دوربین امنیتی در مقابل دیوار خودداری کنید. چنین اشتباهاتی می تواند سبب ایجاد نقطه کور دوربین مداربسته شود.
آیا دوربین مداربسته دام نقطه کور دارد؟
دوربین مداربسته دام به نوعی طراحی شده است که مشخص نمی شود کدام جهت را پوشش می دهد و کدام جهت نقطه کور در دوربین مداربسته دام است. به همین دلیل افراد خلافکار و سارقین نمی توانند. اما این مدل دوربین مداربسته نیز می تواند نقطه کور داشته باشد. مثلا اگر دوربین دام را در مقال منبع نور قوی نصب کنید نمی تواند تصاویر را با وضوح بالا ثبت کند. همچنین اگر این دوربین در پشت ستون قرار بگیرد قادر نخواهد بود تا تصاویر آن سمت ستون را ثبت و ضبط کند.
چگونه دوربین مداربسته را کور کنیم
روش های مختلفی برای کور کردن دوربین مداربسته وجود دارد. معمولا افراد خلافکار و سارق با دستکاری و استفاده از عوامل مختل کننده دوربین مدار بسته، سیستم نظارتی را کور می کنند. به طور کلی هر اقدامی که باعث ایجاد اختلال در روند ثبت تصاویر در دوربین مداربسته بشود، کور کردن دوربین مداربسته نامیده می شود.
علاوه بر نقطه کور دوربین مداربسته که به صورت غیرعمد و معمولا به دلیل نصب در مکان اشتباه دریافت تصویر را مختل می کند، مواردی مانند پوشاندن لنز، شکستن آن و یا تغییر زاویه دید دوربین امنیتی نیز باعث کور شدن دوربین مداربسته می شوند. مثلا ممکن است دوربین مداربسته در فضای باز نصب شده باشد و در اثر پریدن یک گربه، کج شده و زاویه دید آن تغییر کند. در این شرایط دوربین مدار بسته کور شده و قادر به ثبت تصاویر پیرامون خود نخواهد بود.
روش های دیگری هم برای کور کردن دوربین مداربسته وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. این روش ها مانع از ارسال تصویر توسط دوربین مداربسته می شوند:
- انداختن پارچه روی دوربین مداربسته
- قطع کردن جریان برق دوربین مداربسته
- اسپری کردن رنگ روی لنز دوربین امنیتی
- چرخاندن دوربین مدار بسته به سمت دیوار
- انداختن نور چراغ قوه و یا لیزر به صورت مستقیم به لنز دوربین مداربسته
منبع: