اقتصادیعمومیکسب و کار برتر

دکمه باز و بسته شدن دریچه کولر گازی

کارکرد ریموت کنترل همه کولر گازی ها شبیه به هم می باشد.ما در اینجا عمده کلیدهای مورد استفاده را به شما معرفی می کنیم.

قبل از استفاده از ريموت کنترل کولر گازی از سالم بودن باطری های آن اطمينان داشته باشيد.

شاید دلیل بیشترین تماس هایی که خریداران کولر گازی با فروشنده و یا نصاب به علت کار نکردن کولر گازی می گیرند،به خاطر فاسد شدن باطری های آن باشد.

1- کلید روشن / خاموش (START) یا (STOP) یا (POWER)

بر عکس ريموت کنترل تلوزيون ، بهتر است اين دکمه را بعد از انجام تنظيمات روي ريموت کنترل فشار دهيد .يعني اول تنظيمات را در حالتي که ريموت رو به کولر نيست انجام داده و بعد ريموت را به سمت کولر گرفته و آن را ON کنيد.
با اين کار کل تنظيمات انجام شده روی کنترل به کولر منتقل می شود.به عبارتی در تلوزيون اولين کار روشن کردن آن است و در کولر آخرين کار روشن کردن آن است.

با فشردن این کلید دستگاه روشن می شود و در هنگامی که مشغول کار است با فشردن این کلید خاموش می شود.

2- کلید انتخاب نوع عملکرد دستگاه  Mode

این کلید را فشار دهید تا وضعیت عملکرد دستگاه را انتخاب کنید.

Fan یا شکل پروانه : کلید فن را انتخاب کنید تا سرعت پرتاب باد خروجی دستگاه را به ترتیب کم ، متوسط و زیاد را انتخاب کنید.

COOl یا شکل دانه برف :با فشردن این دکمه دستگاه را به حالت استفاده از سرما می برید.شایان ذکر است سرمادهی فقط در روزهای گرم اتفاق می افتد و دستگاه قادر به تولید سرما در روزهای سرد یا خیلی خنک نیست.دلیل آن هم دستور ندادن سنسور با ترمیستور دستگاه به دلیل سردی و خنکی هوا می باشد.

HEAT یا شکل خورشید :با فشردن این دکمه دستگاه را به حالت استفاده از گرما می برید.شایان ذکر است گرمادهی فقط در روزهای سرد اتفاق می افتد و دستگاه قادر به تولید گرما در روزهای گرم نیست.دلیل آن هم دستور ندادن سنسور با ترمیستور دستگاه به دلیل گرمی هوا می باشد.

AUTO : هنگامی که شما در طول یک سال کامل و یا محیط های خاص مانند اتاق سرور که دوره سرما و گرما در آن وجود دارد و شما نیز در محل نیستید مناسب است.محیط شما را به نسبت دمایی که شما داده اید و دمای محیط کار سرد و گرم را بصورت اتومات انجام می دهد.

برای منزل و محیط کار مناسب نمی باشد.

DRY یا شکل قطره آب : با فشار این دکمه دستگاه به آن نسبت سرماسازی می کند که اواپراتور سرد شده و رطوبت موجود در هوا که از آن عبور می کند را به شبنم و آب تبدیل کرده و از محیط خارج کند.در این حالت سرمای زیادی مانند گزینه COOL  دریافت نمی کنید.

3- کلید تنظيم درجه حرارت اتاق Temp

بهترین دما برای کولر گازی در تابستان 25 درجه و در زمستان 30 می باشد.

4- کلید (Jet Cool) یا (Turbo) یا (POWERFUL)

با فشردن این دکمه دستگاه با قویترین حالت ممکن کار می کند تا سرما تولید کند.

5- کلید Swing

بالا پایین و چپ راست کولر گازی را برعهده دارد.و گاهی شامل دو دکمه VERTICAL  و HORIZONTAL  می باشد.
چپ و راست کولر فقط می تواند 15% باد کولر را از روبه رو منحرف کند.

6- کلید تایمر (On / Off Timer)

با فشردن این کلید می توانید زمان روشن شدن و خاموش شدن دستگاه را به نسبت اینکه چند ساعت دیگر است را انتخاب کنید.

7- کلید کاهش دمای اتومات (Sleep) یا (Mode) یا (Auto)

با فشردن این دکمه شما خواب بهتری را تجربه می کنید.بعد از فشار این دکمه تقریبا بسته به برند هر 2 ساعت کولر گازی یک درجه دمایش را بالاتر می برد و محیط هر 2 ساعت ، 1 درجه گرمتر می شود.تا شما موقع صبح از سرمای کولر گازی بیدار نشوید.

آموزش نگهداری از کولر گازی اسپلیت

ماهی 1 بار فیلتر های پلاستیکی داخل پنل را در آورده و زیر شیر آب گرم با برس پلاستیکی نرم بشورید.
کثیف شدن این فیلترها باعث کم شدن فشار و سرعت پرتاب باد می شود و به طبع از سرمای کولر گازی کاسته می شود. در صورت آن کنید و از استفاده از فیلتر پاره یا روشن کردن کولر گازی بدون فیلتر خودداری فرمایید.
داخل اواپراتور(رادیاتور زیر فیلترهای داخل پنل) را حداقل 1 بار در سال با پمپ باد تمیز کنید تاگرد و غبار لابه لای آن باعث کمی گردش هوای داخل آن نشود.موقع تمیز کازی داخل پنل حتمی کولر گازی در حالت خاموش باشد.چون کوچکترین تماس با پره های پلاستیکی بلور موقع چرخش باعث شکستن آن می شود.

با دکمه MODE روی ریموت کنترل و حالت سرما و گرمای آن بازی نکنید!!

به شماره ارور های کولر گازی دقت کنید.

موقع نصب کولر گازی در هال و پذیرایی دقت کنید که پنل را رو به روی درب اتاق خواب نصب نکنید.این کار باعث هدایت هوای خنک به سمت اتاق خواب و گرم ماندن پذیرایی می شود.

از پریزی که سیم کشی ضعیفی دارد برای تامین برق کولر گازی استفاده نکنید.همچنین به هیچ وجه از سایز 18000 به بالا از 2 شاخه و پریز استفاده نکنید.چون آمپر بالا باعت آب شدن و آتش سوزی دو شاخه و پریز می شود.

دریچه اسلوت هدایت باد پنل کولر گازی یکی از اجزای تشکیل‌دهنده کولر است که خیلی کمتر از سایر قطعات موردتوجه قرار می‌گیرد؛ اما خیلی از اوقات ممکن است این قطعه دچار مشکل شود و در چرخش و یا باز و بسته شدن ایراد پیدا کند. به همین منظور تصمیم گرفته‌ایم تا در این مقاله دربارۀ مشکل دریچه هدایت باد پنل کولر گازی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

وظیفه دریچه هدایت باد پنل کولر گازی

دریچه هدایت باد، راهی برای خارج شدن هوای خنک کولر گازی است. در فصول گرم سال که از کولر گازی به عنوان اصلی‌ترین سیستم سرمایشی استفاده می‌شود، از این دریچه‌ها هوای خنک خارج می‌شود. در فصول سرد نیز از کولر گازی به‌عنوان سیستم گرمایشی استفاده شده و از دریچه هدایت باد پنل کولر گازی، هوای گرم خارج می‌شود. یکی از اجزایی که نقش مهمی در عملکرد کولر گازی دارد، دریچه هدایت باد است. بدون وجود این دریچه، کولر گازی هیچ وقت نمی‌توانست این‌قدر مؤثر و کارآمد عمل کند.

نحوه تنظیم دریچه هدایت باد

دریچه هدایت باد پنل کولر گازی اسپلیت دیواری از طریق ریموت کنترل قابل‌تنظیم است. در صورتی که دریچه ثابت باشد، با یک بار فشردن دکمه، دریچه شروع به حرکت می‌کند و زمانی که دریچه شروع به حرکت کرد و در جهت موردنظر قرار گرفت، با فشردن مجدد دکمه می‌توانید دمپر را در همان موقعیت ثابت کنید. بعضی از کولر گازی‌های، دکمه‌ای با نام Fix دارند و هر بار که این دکمه را فشار دهید دریچه هدایت باد پنل کولر گازی کمی حرکت می‌کند و مجدداً ثابت می‌شود. در بعضی از مدل‌های دیگر کولر گازی نیز دمپر ها با استفاده از دکمه Swing تنظیم می‌شوند. این دکمه باد خروجی را در مسیر عرضی تنظیم می‌کند.

بیشتر بخوانید:

 نکاتی درباره تنظیم دریچه هدایت باد پنل کولر گازی

زمانی که متوجه شدید کدام قسمت از محیط به باد و سرمای بیشتری نیاز دارد، زمان آن رسیده است که دریچه هدایت باد پنل کولر گازی خود را تنظیم کنید. اولین نکته این است که مشخص کنید به باد ثابت نیاز دارید یا بادی که در همه محیط بچرخد. برای مثال در محیط‌های کاری که باد باعث پخش شدن کاغذها می‌شود، نباید دریچه خیلی پایین تنظیم شود. برای تنظیم باد دریچه همیشه دو نکته را به خاطر داشته باشید. یک نکته این است که همیشه هوای سرد به‌سمت پایین و هوای گرم به‌سمت بالا حرکت می‌کند. در نتیجه تنظیم دمپر در روزهای گرم و سرد متفاوت است. در فصول گرم، دریچه‌ها را به‌سمت بالا قرار دهید تا هم باد مستقیم باعث آزار شما نشود و هم هوای سرد به‌طور خود به خودی به‌سمت پایین حرکت کرده و هوای محیط را خنک و مطبوع می‌کند.

در مورد فصول سرد سال، این موضوع برعکس است و اگر دریچه بالا باشد، هوای گرم به‌سختی به پایین می‌رسد و در نتیجه کولر باید مدت زمان بیشتری کار کند. زمانی که دریچه به‌سمت پایین تنظیم می‌شود، هوای گرم به‌سمت پایین دمیده شده و بعد از گرم شدن محیط، هوای گرم به‌سمت بالا حرکت می‌کند. به همین دلیل می‌توانید کولر را روی دمای کمتری قرار دهید و دیگر نیازی به گرم کردن بیش از حد نیست.

بیشتر بخوانید:

بررسی دلایل بسته نشدن دریچه

یکی از معمول‌ترین مشکلاتی که ممکن است که برای کولر پیش بیاید، بسته نشدن دریچه هدایت باد است. دلایل مختلفی می‌توانند باعث بروز این مشکل شوند که در ادامه همه آن‌ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

از متخصصین “آچاره” رایگان قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

  1. گیر کردن جسم خارجی در دریچه

گاهی اوقات ممکن است دلیل بسته نشدن دریچه، گیر کردن یک جسم خارجی درون دریچه باشد. حتی وجود یک جسم خارجی کوچک نیز می‌تواند مانع از کامل بسته شدن دریچه شود. پس در صورت بروز این مشکل، قبل از هر چیز دریچه کولر را بررسی کنید و از عدم وجود یک جسم خارجی حتی کوچک در درون دریچه کولر مطمئن شوید.

  1. بسته نشدن دریچه هدایت باد کولر گازی به دلیل خرابی ریموت

خیلی اوقات ممکن است که شما بارها سعی کنید تا کولر گازی را با استفاده از ریموت خاموش کنید اما متوجه می‌شوید که دریچه هدایت باد پنل کولر گازی بسته نمی‌شود. بعضی مواقع ممکن است ریموت دچار نقص فنی شده باشد و دستورات به‌درستی از ریموت به کولر گازی منتقل نشود. در نتیجه شما می‌بینید که بسته نشدن دریچه داکت اسپلیت هدایت باد پنل کولر گازی به‌طور کامل بسته نمی‌شود.

از متخصصین “آچاره” رایگان قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

  1. بسته نشدن دریچه باد کولر گازی به دلیل مشکلات داخلی

کولر گازی نسبت به سایر وسایل الکترونیکی از حساسیت بیشتری برخوردار است. اجزای مکانیکی داخل کولر گازی، گستردگی زیادی دارند و همیشه این احتمال وجود دارد که یکی از این اجزا و قطعات دچار آسیب شوند. اگر احساس می‌کنید علت بسته نشدن دریچه هدایت باد به دلیل وجود مشکل در یکی از اجزای داخلی کولر است، بهتر است از یک فرد متخصص بخواهید تا دستگاه را بررسی کند.

مطلب پیشنهادی:

  1. شکستگی پایه دریچه کولرگازی

خیلی از اوقات ممکن است بسته نشدن دریچه هدایت باد به دلیل شکسته شدن پایه دریچه کولر باشد و وجود شکستگی مانع از درست و کامل بسته شدن دریچه شود. به این نکته هم دقت کنید که در خیلی از مواقع، شکستگی پایه دریچه کولر، به دلیل سوختن موتور دریچه رخ می‌دهد.

  1. خرابی برد کولر گازی

اگر هیچ یک از موارد گفته شده علت بسته نشدن دریچه نیست، پس این احتمال وجود دارد که مشکل از برد دستگاه باشد؛ یعنی ممکن است برد کولر خراب یا سوخته باشد. در این صورت باید کار را به یک فرد متخصص بسپارید.

از متخصصین “آچاره” رایگان قیمت بگیرید و بهترین را انتخاب کنید.

  1. قطع شدن سیم موتور دریچه کولر گازی یا موتور دریچه

قطعه‌ای که وظیفه چرخاندن و بالا و چپ و راست کردن دریچه هدایت باد را بر عهده دارد، موتور دمپر است. در صورتی که موتور دمپر به هر دلیلی خراب شود، مانع از بسته شدن دریچه کولر می‌شود. این نکته را به خاطر داشته باشد که اگر مشکل از موتور دمپر باشد، یعنی به هر دلیل سوخته باشد، دچار آسیب شده باشد و یا سیم‌هایش دچار اتصالی شده باشد، حتی در صورت سالم بودن برد و فرمان گرفتن از برد هم امکان بستن دریچه را ندارد. توصیه می‌کنیم که برای بررسی این مورد از یک فرد متخصص کمک بگیرید.

بررسی علت باز نشدن دریچه هدایت باد

گاهی اوقات ممکن است که بنا به دلایل مختلفی دریچه هدایت باد پنل کولر گازی باز نشود. در ادامه دلایل بروز این مشکل را بررسی خواهیم کرد.

  • یکی از دلایل باز نشدن دریچه هدایت باد می‌تواند وجود ایراد در دستگاه باشد و دستگاه در حالت بسته قرار گیرد و عملکرد کولر گازی را با مشکل روبه‌رو کند.
  • ممکن است دریچه هدایت باد از نظر فیزیکی دچار مشکل شده باشد. در این صورت بهتر است برای رفع مشکل از یک متخصص کمک بگیرید.
  • اگر دریچه به‌طور کامل باز نمی‌شود، بهتر است ابتدا دکمه Swing را امتحان کنید و تنظیمات آن را تغییر دهید. با استفاده از این دکمه می‌توانید دریچه را به حالت ثابت یا متحرک دربیاورید و زاویه حرکت دمپر را هم تنظیم کنید.
  • در صورتی که کولر گازی روی حالت گرمایش قرار دارد، باز نشدن دریچه در ابتدای روشن شدن دستگاه طبیعی است و کولر در حالت پیش‌گرمایش قرار دارد و به همین دلیل دمپر باز نمی‌شود و دستگاه گرمادهی نمی‌کند.
  • اگر کولر گازی روی حالت گرمایش قرار دارد و در زمان گرمادهی دستگاه متوقف می‌شود و دریچه هدایت باد پنل کولر گازی در حالت نیمه‌باز قرار گیرد، دلیل آن عملیات یخ‌زدایی یا دیفراست است که به منظور تعدیل دمای محدوده‌ کندانسور دستگاه کولر گازی و رفع یخ‌زدگی در این محدوده انجام می‌شود.
  • اگر بعد از خاموش کردن دستگاه، دریچه هدایت باد در حالت نیمه‌باز قرار گرفت و فن به عملکرد خود ادامه داد، یعنی عملیات تمیز‌کنندگی خودکار کولر گازی در حال اجرا است. بعد از تمام شدن این روند، دریچه به‌طور خودکار بسته و فن خاموش می‌شود.

اگر در هر مرحله‌ای از این روند به کمک نیاز داشتید، روند را متوقف کرده و ادامه آن را به کارشناسان مجرب آچاره واگذار کنید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله بهره برده باشید.

بررسی دکمه های کنترل کولر گازی

برای استفاده بهتر از کولر گازی و قابلیت‌های مختلف آن بهتر است با دکمه‌ها و علائم کنترل کولر گازی آشنایی داشته باشید. در ادامه به توضیح برنامه‌های روی کنترل اسپلیت و معنای هریک پرداخته‌ایم.

  1. دکمه روشن / خاموش(START/STOP)

شما با زدن این دکمه از روی کنترل ، دستگاه را در حالت و تنظیماتی که آخرین بار خاموش کرده‌اید، روشن می‌کنید.

  1. دکمه انتخاب حالت کاری دستگاه(Operation Mode Selection) یا (Mode)

شاید این اصلی‌ترین دکمه روی کنترل کولر گازی است که دارای چند حالت است و شما با هر بارفشار دادن آن می‌توانید حالت کولر را عوض کنید و نشانه یا تصویر هر یک از این حالت‌ها، بسته به نوع کولر، روی ریموت کنترل یا روی صفحه نمایش پنل داخلی نمایش داده می‌شود.

علائم کنترل کولر گازی، دکمه Mode توضیحات
Fan با فعال کردن این گزینه دستگاه را در حالت فن قرار خواهید داد. در این حالت کندانسور یا موتور کولر خاموش شده و فن داخلی مشغول به کار است و همانند یک پنکه عمل می‌کند. بیشتر مختص فصل بهار است که شما نیاز به سرما یا گرما نداشته و احتیاج به جابجایی هوا دارید.
Cool این گزینه که به شکل یک دانه برف است، مختص فصل تابستان بوده و با فعال کردن آن شما می‌توانید از سرمایش کولر لذت ببرید.
Heat این گزینه که معمولا به شکل یک خورشید است، مخصوص فصل زمستان بوده و باعث تولید گرما می‌شود.
Auto این گزینه کولر شما را در حالت اتوماتیک قرار داده و با تعیین دمای کولر، همیشه دمای کولر گازی را در دمای دلخواه شما قرار می‌دهد. این گزینه مختص استفاده در مواقعی است که شما برای مدت طولانی در جایی حضور ندارید و کولر گازی قادر خواهد بود دمای آنجا را چه در سرما چه در گرما تنظیم کنید. در این حالت کولر خود مد کاری سرما یا گرما را با توجه به دمای تنظیم شده و دمای اتاق انتخاب می کند.
Dry این گزینه کولر شما را در حالت خشک یا رطوبت‌گیر قرار می‌دهد. یعنی با فعال شدن این حالت، کولر مقدار بسیار بیشتری از رطوبت هوا را نسبت به حالت عادی از محیط دریافت می‌کند.
این گزینه بیشتر مخصوص مناطق معتدل مرطوب یا مناطقی است که داری هوای شرجی است، مانند جنوب کشور.

توجه: در حالت dry، فن داخلی کولر در کندترین حالت خود به کار ادامه می‌دهد و شما قابلیت تنظیم سرعت فن را نخواهید داشت. در حالت fan نیز تنظیم دمای کولر امکان پذیر نیست.

تنظیم دریچه کولر گازی | چگونه تایمر کولر گازی را خاموش کنیم | دکمه clean کولر گازی جنرال

نکته

با توجه به تولید انبوه ریموت کنترل های کولر گازی، ممکن است در ریموت کنترل شما برخی حالت‌ها یا دکمه‌ها کار خاصی انجام نداده و کار نکنند یا شما قابلیت انتخاب آن ویژگی را نداشته باشید. به طور مثال حالت Heat تنها در کولر گازی دوفصله که دارای قابلیت تولید گرما نیز هست، کارکرد دارد. لذا ممکن است در کولر گازی تک کاره شما با وجود اینکه روی ریموت قرار دارد هیچ کار خاصی انجام ندهد.

  1. دکمه تنظیم درجه حرارت اتاق (Room Temperature Setting) یا (Temp)

برای کم و زیاد کردن درجه هوا به کار می‌رود که معمولا توصیه می‌شود دما روی 22 درجه تا 25 درجه تنظیم شود. زیرا این دمای تعادلی بدن انسان است و در این دما نه بدن شما عرق می‌کند و نه سرد می‌شود.

در برخی مدلها تنظیم دما با همان دکمه‌های + و – یا فلش‌های بالا و پایین ریموت انجام می‌شود. در این مدل‌ها دکمه temp در ریموت کنترل کارایی دیگری داشته و برای نمایش دما به کار می‌رود. در صورتی که این دکمه انتخاب شود، 4 حالت پیش می آید:

  • اگر شکل یک خانه خالی نمایش داده شد، کولر دمای تنظیم شده را نشان می‌دهد.
  • اگر نماد یک خانه که دماسنج در داخل آن قرار گرفته روی نمایشگر ظاهر شود، کولر دمای کلی محیط خانه را نشان می‌دهد.
  • اگر نماد دماسنج بیرون از خانه نشان داده شود، دستگاه دمای محیط بیرون از خانه را نشان می‌دهد (که در برخی مدلها وجود ندارد و همان دمای اتاق را نشان می‌دهد).
  • نهایتا حالت چهارم نمایش هیچ دمایی نخواهد بود.

تعمیر تخصصی کولر گازی خود را به کاراباما بسپارید ثبت سفارش 24 ساعته در 7 روز هفته

  1. دکمه انتخاب سرعت فن (Indoor Fan Speed Selector)

برای انتخاب چهار نوع سرعت: کم، متوسط، زیاد و اتوماتیک به کار می‌رود. شما می‌توانید با هر بار زدن این دکمه حالت دلخواه خود را تنظیم کنید و سرعت فن را انتخاب کنید.

اگر در حالت اتوماتیک سرعت فن تنظیم شود، کولر به صورت خودکار در ابتدای شروع به کار سرعت را تنظیم و به مرور کم یا زیاد می‌کند.

  1. دکمه (Jet Cool) یا Turbo

برای خاموش و روشن کردن Jet Cool کار می‌رود. معنی دکمه Turbo در کولر گازی یعنی بیشترین توان، با انتخاب این دکمه دستگاه با بیشترین قدرت خود به کار ادامه خواهد داد.

در مدت زمان کوتاهی در حد 30 دقیقه دستگاه با حداکثر توان شروع به کار می‌کند تا محیطی گرم را خنک کند. سرعت فن روی ماکزیمم حالت خود در حالت cool قرار گرفته و دما روی مینیمم مقدار خود تنظیم می‌شود.

دکمه super در کولر گازی یا دکمه strong در برخی برندها کارکردی مشابه با دکمه توربو دارند.

  1. علائم کنترل کولر گازی، دکمه Swing

این دکمه برای روشن و خاموش کردن حرکت دمپرها (پره‌های تعیین سمت باد) به سمت بالا / پایین به کار می‌رود. دقت کنید که نحوه کار این گزینه در کولرهای مختلف متفاوت است. مثلا بعضی از کولرها فقط قابلیت بالا یا پایین شدن را داشته و بقیه موارد دستی است.

  1. دکمه روشن / خاموش ساعت زمان سنج (On / Off Timer)

برای تنظیم زمان روشن و خاموش شدن دستگاه به کار می‌رود.

  1. دکمه تنظیم زمان سنج (Time Setting)

شما با زدن این دکمه می‌توانید زمانی را برای خاموش یا روشن شدن دستگاه انتخاب کنید.

  1. دکمه تنظیم / توقف ساعت زمان سنج (Timer Set / Cancel)

برای تنظیم زمان سنج، هنگامی‌که زمان موردنظر را تنظیم یا متوقف می‌کنیم.

  1. دکمه خاموش شدن خودکار (Sleep Mode Auto)

برای تنظیم خاموش شدن خودکار دستگاه به کار می‌رود.

  1. دکمه جریان هوا (Air Circulation Button)

برای ایجاد جریان هوا بدون سرد و گرم کردن به کار می‌رود.

  1. دکمه کنترل درجه حرارت اتاق (Room Temperature Checking)

برای کنترل درجه حرارت فعلی اتاق به کار می‌رود.

  1. دکمه فیلتر پلاسما (Plasma)

برای روشن و خاموش کردن فیلتر پلاسما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  1. دکمه کنترل جهت وزش افقی (Horizontal Air Flow Direction Control) (در همه مدل ها موجود نیست)

برای تنظیم جهت وزش افقی به کار می‌رود.

  1. دکمه تنظیم مجدد (Reset)

برای استفاده قبل از تنظیم ساعت یا بعد از تعویض باطری ها است.

تنظیم حالت کولر گازی

برای تنظیم حالت کولر گازی به صورت زیر عمل کنید:

  • ابتدا با ریموت کنترل دکمه روشن/ خاموش را فشار داده و سپس به کمک دکمه mode یکی از حالات کارکردی دستگاه را انتخاب کنید.
  • دکمه temp را برای انتخاب دمای دلخواه فشار داده و با کمک دکمه‌های + و – دما را کم و زیاد کنید..
  • دکمه fan speed را انتخاب و سرعت چرخش فن را تنظیم کنید.

توجه داشته باشید که کارکرد کولر بدین صورت است که دمای اتاق را به دمای تنظیم شده می رساند و سپس آف کرده یا به روی فن تغییر حالت می‌دهد. تا زمانیکه مجددا دمای اتاق تغییر کرده و دوباره کمپرسور به کار افتاده و برای ثابت نگه داشتن دمای اتاق کار میکند.

نحوه تنظیم تایمر کولر

نحوه تنظیم و پاک کردن تنظیمات تایمر کولر گازی به صورت زیر است.

  1. تنظیم تایمر با دکمه set

برای تنظیم تایمر کولر گازی، گزینه timer را فشار دهید. امکان انتخاب دو زمان برای روشن یا خاموش شدن دستگاه وجود دارد.

ممکن است تنها از یکی از آنها و یا هر دو استفاده کنید. با فشار دادن دکمه set می‌توانید زمان روشن شدن (ON) یا خاموش شدن (OFF) را انتخاب کنید. سپس به کمک دکمه‌های + و – زمان می‌توانید ساعت دلخواه را تنظیم کنید و در پایان مجددا دکمه set را بفشارید.

  1. تنظیم تایمر بدون دکمه set

در برخی دیگر از ریموت‌ها که دکمه set وجود ندارد، نحوه تنظیم تایمر متفاوت است.

  1. در این مدل‌ها در حالتی که ریموت آف است، دکمه تایمر را فشار دهید تا عبارت timer on نمایش داده شود.
  2. سپس با دکمه‌های + و – می‌توانید زمان روشن شدن کولر را تنظیم کنید.
  3. مجددا دکمه تایمر را بفشارید تا تغییرات ذخیره شوند.
  4. برای تنظیم زمان خاموش شدن کولر، زمانیکه ریموت روشن است، دکمه تایمر را فشار دهید تا عبارت timer off نمایش داده شود و سپس زمان را تنظیم کنید و مجددا دکمه تایمر را بفشارید.
  1. پاک کردن تنظیمات تایمر کولر گازی

برای پاک کردن تنظیمات تایمر، پس از فشار دادن دکمه timer دکمه clear را فشار دهید. در برخی مدل‌ها پس از تنظیم timer on یا timer off می‌توانید یکبار دیگر این دکمه ها را فشار دهید تا تنظیمات پاک شوند.

برای آگاهی بیشتر کاربران، معنای دکمه‌های روی کنترل کولر گازی در جدول زیر گردآوری شده است:

دکمه‌های روی کولر گازی کاربرد نحوه عملکرد نکات
دکمه health در کولر گازی با زدن دکمه health در کنترل کولر گازی، که معمولا به شکل یک برگ طراحی شده است، تکنولوژی پمپاژ اکسیژن یا یونیزه ساختن مولکول‌های اکسیژن فعال می‌شود. در این حالت هوای تمیز و تازه به درون اتاق جریان یافته که قادر به از بین بردن باکتری‌ها و ضدعفونی کردن هوا است و همچنین به نشست سریعتر گرد و خاک نیز کمک می‌کند. فعال سازی حالت سلامت روی میزان سرمایش و گرمایش کولر گازی تاثیر چندانی ندارد و میزان مصرف انرژی (برق) دستگاه نیز به مقدار کمی افزایش می‌یابد. اگر دمای پنل خارجی از 4 درجه کمتر باشد، پمپاژ اکسیژن به صورت خودکار متوقف می‌شود و زدن دکمه health موجب به کار افتادن پمپ یونیزه نخواهد شد.
دکمه ifeel در کولر گازی در برخی از برندهای کولر گازی همچون گری، داخل ریموت کنترل سنسوری برای تشخیص دمای محیط قرار داده شده است. در این مدل‌ها روی صفحه ریموت کنترل کولر گازی دکمه‌ای با نام ifeel یا I feel یا feeling قرار دارد که در صورت فشار دادن آن، کولر گازی روی این حالت تنظیم می‌شود. پس از فعال شدن این قابلیت، سنسور ریموت دمای محیط اطراف را تشخیص داده و به برد کولر گازی فرمان مربوطه را ارسال می‌کند تا دستگاه به صورت خودکار دمای اتاق را در دمای تشخیص داده شده تنظیم کند. توصیه می‌شود که هنگام اینکار ریموت کنترل را در نزدیکی خود بگذارید تا همان دمای مطلوب اطراف شما تعیین گردد و از قرار دادن ریموت در نزدیک اجسام گرم یا سرد بپرهیزید.
دکمه clean در کولر گازی دکمه clean در کنترل اسپیلت برخی برندها همچون سامسونگ، کریر، گری و غیره، به چشم می خورد. کاربرد این دکمه در جلوگیری از رشد باکتری ها در درون پنل داخلی کولر است این دکمه با عباراتی همچون clean، Auto clean یا self clean و coil dry روی ریموت کنترل مشخص شده است. با فشار دادن آن کولر گازی رطوبت موجود در پنل داخلی را گرفته و خشک می‌کند و بوی نامطبوع را از بین می‌برد. این فرمان در حالت دور کم فن به مدت 15 الی 30 دقیقه اجرا شده و سپس کولر گازی خاموش می‌شود. این دکمه را باید در حالت Cool یا Dry انتخاب کنید و در حالت‌های دیگر عمل نخواهد کرد. در برخی ریموت‌ها لازم است که به مدت 3 ثانیه آن را نگه دارید.
در برخی برندها همچون کولر گازی گری یا کریر، دکمه xFan یا x-Fan دقیقا عملکرد دکمه clean را انجام داده و تنها در حالات dry و cool فن پنل داخلی دستگاه را حتی پس از آنکه خاموش شود، به مدت 10 الی 15 دقیقه در حالت کار کردن قرار میدهد.
دکمه shortcut در کولر گازی در برخی کنترلرهای کولر گازی، دکمه‌ای با نام short cut یا my mode وجود دارد که درواقع تنظیمات کولر گازی شامل یکی از پنج حالت mode، دما و سرعت فن را ذخیره می‌کند. برای اینکار زمانی که تنظیمات دلخواه خود را اعمال کردید، دکمه shortcut کولر یا my mode را برای 3 ثانیه نگه دارید تا تنظیمات ذخیره شوند. پس از آن، هر زمان که این دکمه را بفشارید، کولر گازی بر روی تنظیمات دلخواه ذخیره شده شما تنظیم می‌شود.

نحوه تغییر درجه کولر گازی از فارنهایت به سانتیگراد

در برخی از برندهای خارجی کولر گازی دما در دو مقیاس سانتیگراد و فارنهایت نشان داده می‌شود. دمای فارنهایت از سانتیگراد بیشتر است.

نحوه تغییر درجه یا دمای کولر از فارنهایت به سانتیگراد یا بلعکس در مدل‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد. بهترین راه مراجعه به دفترچه محصول است.

معمولا روشی که در بسیاری از مواقع جواب می‌دهد این است که در حالت خاموش یا off بودن کولر، به صورت همزمان دکمه mode و فلش پایین یا دکمه کاهش دما را فشار دهید. اینکار سبب تغییر درجه از فارنهایت به سانتیگراد می‌شود.

نحوه باز کردن قفل ریموت کنترل کولر گازی

قابلیت قفل شدن ریموت کنترل کولر گازی می‌تواند در بسیاری مواقع کاربردی باشد. اما گاهی نیز مشکل ساز است و ما را دچار اشتباه می‌کند که مبادا ریموت خراب شده است.

قفل ریموت کنترل با فعال شدن خود سبب عمل نکردن دکمه‌های ریموت به غیر از دکمه پاور یا روشن/ خاموش یا همان on/off می‌شود. در صورتی که قفل کودک ریموت کنترل کولر فعال شده باشد، یک علامت قفل یا کلید روی نمایشگر ریموت نشان داده می‌شود.

نحوه باز کردن قفل ریموت کنترل کولر با نحوه قفل کردن آن یکسان است و معمولا ساده است. البته بسته به مدل و برند دستگاه می‌تواند متفاوت باشد. برخی از روش ها عبارتند از:

  • فشار دادن دکمه قفل ریموت که در برخی مدل‌ها وجود دارد
  • فشار دادن همزمان دکمه + و – تنظیم دما یا temp به صورت همزمان
  • فشار دادن همزمان دکمه mode و فلش بالای temp به مدت 5 ثانیه
  • نگه داشتن دکمه direct و swing برای سه ثانیه
  • نگه داشتن دکمه timer on و timer off برای سه ثانیه

ریموت کنترل همه کاره یا یونیورسال یا مادر کولر گازی

در برخی از موارد که افراد ریموت کنترل کولر خود را گم می‌کنند و برای تهیه دوباره آن روانه بازار می شوند، ممکن است چندان خوش اقبال نبوده و به دلایل مختلف از جمله قدیمی بودن مدل کولر گازی، نتوانند ریموت کنترل مناسب خود را پیدا کنند.

در این مواقع چیزی که ممکن است به گوشتان خورده باشد، ریموت کنترل همه کاره کولر گازی است. کنترل همه کاره یا مادر کولر گازی که همچنین یونیورسال نیز خوانده می‌شود، این قابلیت را دارد که با دادن کدهای مربوطه امکان خاموش و روشن و استفاده از کولر گازی را برای فرد مهیا سازد.

درواقع در این مواقع باید کدهای کنترل کولر گازی را پیدا کرده و کد مربوط به دستگاه خود را با تنظیمات ریموت کنترل همه کاره وارد نمود.

دکمه های کولر گازی که در چند برند دیده می شوند

در این بخش تعدادی از دکمه‌های ریموت کنترل کولر گازی را معرفی می کنیم که در تنها چند برند خاص وجود دارند.

علائم کنترل کولر گازی
دکمه dimmer با فشار دادن این دکمه اطلاعات نمایش داده شده در پنل کولر گازی و صفحه نمایش به طور کلی خاموش شده و با زدن هر دکمه دیگری مجددا ظاهر می‌شود.
دکمه economy یا smart saver ویژگی صرفه جویی کولر گازی که با اسامی مختلف از جمله economy ،save ،smart saver ،energy saving و… شناخته می‌شود، سبب کاهش میزان برق مصرفی و قبض برق شما می‌شود. در این حالت دستگاه پس از رسیدن به دمای تعیین شده به روی فن قرار نمی‌گیرد. پس از  چند ثانیه کار نکرن فن، دما کم کم افزایش یافته و سبب می‌شود تا فن به کار افتاده و نیز پس از مدتی کمپرسور برای رسیدن به دمای تنظیم شده به فعالیت بپدازد.
دکمه quiet این دکمه تنها در مدل‌های اینورتر کولر گازی یافت می‌شود. جهت کنترل صدا و کارکرد آرام دکمه quiet کولر گازی را در حالت دور کمپرسور و نیز فن کم به اجرا در می‌آورد.
دکمه sleep  این دکمه در برخی مدل‌های کولر گازی وجود دارد. با فشار دادن آن چراغ sleep روی پنل نیز روشن می‌شود. سپس دمای کولر در حالت سرما هر یک ساعت 1 درجه افزایش یافته و در حالت گرما هر یک ساعت 2 درجه کاهش می یابد. نهایتا پس از 7 ساعت کولر خاموش می‌شود. این گزینه فقط در دو حالت cool و heat کار می‌کند. در صورتی که گزینه sleep فعال باشد، شکل یک هلال ماه روی نمایشگر ریموت ظاهر خواهد شد.

در مواقعی که موفق به عیب‌یابی دستگاهتان نشدید پیشنهاد ما : مرکز تخصصی تعمیرات، کاراباما امکان ثبت سفارش در 7 روز هفته (7 صبح تا 2 بعد از نیمه شب)

کلام پایانی

در این مقاله به بررسی علائم و دکمه‌های روی ریموت کنترل کولر گازی پرداخته ایم. برای استفاده بهتر از این دستگاه و قابلیت‌های مختلف آن توصیه می‌‌شود با معنای دکمه‌ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید حالت‌های مختلف کولر گازی را به درستی تنظیم کنید.

با توجه به اینکه کولر گازی دستگاهی پیچیده است، در صورت وجود مشکل در آن یا کار نکردن کولر گازی با ریموت کنترل، حتما از یک راهنمایی بگیرید.

سوالات متداول

با فشار دادن این دکمه، می‌توانید حالت کولر را عوض کنید این حالت میتواند گرمایش، سرمایش، اتوماتیک، فن و… باشد.

دکمه خاموش شدن خودکار (Sleep Mode Auto): برای تنظیم خاموش شدن خودکار دستگاه به کار می‌رود.

ین دکمه برای روشن و خاموش کردن حرکت دمپرها (پره‌های تعیین سمت باد) به سمت بالا / پایین به کار می‌رود.

محتوای این مطلب پنهان
دکمه بازگشت به بالا