نصب دستگاه‌های جدید بادسنج و برف‌سنج در تهران/ تجهیز امدادی مدارس و مساجد

تهران

نصب دستگاه‌های جدید بادسنج و برف‌سنج در تهران/ تجهیز امدادی مدارس و مساجد

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از رونمایی از شش پروژه جدید مدیریت بحران خبر داد و گفت: افتتاح سه پایگاه جدید مدیریت بحران، نصب و رونمایی از دستگاه‌های بادسنجی و برف‌سنجی، ورود خودروها و تجهیزات جدید و … از جمله این موارد است.

علی نصیری در گفت‌وگو با مجله خانواده، با اشاره به رویداد شنبه‌های امید و افتخار که مدتی است در تهران برگزار می‌شود، گفت: شنبه هفته آینده از پروژه‌های جدید سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در مراسمی با حضور شهردار تهران رونمایی خواهد شد. از جمله این پروژه‌های می‌توان به افتتاح سه پایگاه جدید پشتیبانی مدیریت بحران در سطح شهر تهران اشاره کرد. با افتتاح این سه پایگاه مجموع پایگاه‌های مدیریت بحران در پایتخت به ۱۰۷ پایگاه خواهد رسید و به عبارتی می‌توان گفت که به جز چند مورد هر محله دارای یک پایگاه خواهد شد.

وی یکی دیگر از این پروژه‌ها را افتتاح سامانه تامین انرژی از پنل خورشیدی در هشت پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران دانست و گفت:‌با افتتاح این سامانه‌ها بخش قابل توجهی از انرژی پایگاه‌های پشتیبانی مدیریت بحران در مناطق ۲، ۴، ۵، ۶، ۱۸ و ۲۲ با انرژی خورشیدی تامین خواهد شد. با استفاده از این فناوری حدود ۲۴۰ کیلووات برق خورشیدی با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین خواهد شد.

نصب دستگاه‌های جدید بادسنج و برف‌سنج در تهران

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین از افتتاح سامانه پایش و پیش بینی مخاطرات هواشناختی در روز شنبه خبر داد و گفت:‌ در این مراسم از ۲۲ ایستگاه بادسنجی، پنج ایستگاه برف سنجی و میز پایش و پیش‌بینی دما، سمت و سرعت باد و ارتفاع برف رونمایی خواهد شد.

به گفته نصیری پایش مخاطرات جوی و تکمیل سامانه‌های پایش مخاطرات یکی از برنامه‌های سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است که در برنامه‌های چهار ساله چهارم شهرداری تهران نیز مورد تأیید قرار گرفته است. این طرح در ادامه پروژه سامانه پایش و پیش‌بینی برف و یخبندان که توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو انجام شد در دستورکار قرار گرفت و تعداد شش دستگاه برف سنج خریداری شد که چهار دستگاه قبلا نصب شده بود و پنج دستگاه جدید نیز با تدقیق و جانمایی دانشگاه تهران به عنوان مشاور طرح انجام و نصب شد.

وی ادامه داد:‌ در این راستا سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نسبت به احداث ۲۲ ایستگاه بادسنجی و پنج ایستگاه برف­سنجی که در محدوده شهر تهران و مناطق خارج شهری تأثیرگذار بر شهر تهران اقدام کرده است که این سامانه‌ها امکان پایش برخط و لحظه­‌ای سمت و سرعت باد در شهر تهران، پایش برخط و پیوسته ارتفاع برف در ایستگاه­‌های برف سنجی در مناطق شمالی تهران، ثبت کمیت های هواشناسی بصورت برخط در قالب سامانه AWS در مرکز هماهنگی عملیات اضطراری شهر تهران، امکان تدقیق مدل های پیش بینی باد در دراز مدت و پایش برخط سرعت و جهت باد در شهر تهران و … را فراهم خواهد کرد.

تجهیز ناوگان خودرویی و موتوری مدیریت بحران تهران

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، رونمایی از تجهیزات و ناوگان خودرویی و موتوری مدیریت بحران را ازدیگر برنامه‌ها برای روزشنبه برشمرد و گفت:با عنایت به خرید و دپوی تجهیزات سنگین و مورد نیاز در شرایط بحران از جمله دیزل ژنراتورها، پمپ های بزرگ آب و پمپ تخلیه سرویس های بهداشتی پرتابل از سوی سازمان و تجربه استفاده از این تجهیزات سنگین در صحنه حوادث، تهیه یک دستگاه جرثقیل سه تن، ۱۶ دستگاه خودروی فرماندهی و … در دستورکار قرار گرفت.

وی رونمایی از موتورسیکلت‌های عملیاتی را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت:‌ موتور سیکلت به عنوان یکی از مهمترین وسایل حمل و نقل و جابجایی نیرو و تجهیزات سبک  وکاربردی ترین وسیله در ارزیابی میدان  و صحنه حادثه شناخته می‌شود. به دلیل اهمیت موضوع و شرایط خاص زمان بحران از یک سو و همچنین ضرورت عملیاتی بودن تجهیزات و بهره‌گیری از دستگاه های با سرعت، قدرت و استحکام بالاتر از سوی دیگر، خرید ۲۲  دستگاه موتورسیکلت با همکاری و مساعدت مالی و اقتصاد شهری و برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی و امور شورا  در برنامه قرار گرفت.

نصیری با اشاره به تجهیز امدادی هفت مدرسه و سه مسجد منتخب نیز گفت:‌ یکی از راه‌های آمادگی و موثر بودن اقدامات نیروهای داوطلب مردمی دوام محلات در برابر حوادث، مجهز بودن آنها به  تجهیزات امداد و نجات شامل تجهیزات سبک آوار برداری و دسترسی، حمل و نقل و ابزارهای دستی، تجهیزات ارتباطی و رادیویی و تجهیزات کمک‌های اولیه است، از این رو اقلام مورد نیاز اعضای دوام در کمد تجهیزات دوام و در اماکنی که در آنها گروه دوام تشکیل شده است و در محلی امن و دور از موارد خطرزا عمدتاً در حیاط مساجد، ادارات دولتی، مدارس و … نصب و نگهداری می‌شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از ارزیابی ایمنی ۲۸۰۰ مدرسه در شهر تهران خبر داد و گفت:‌ پروژه ارزیابی سلامت، ایمنی و محیط زیست مدارس منتخب شهر تهران با حضور تیم‌های تخصصی و استفاده از چک لیست های طراحی شده با مراجعه به مدارس منتخب نسبت به بررسی مخاطرات و جمع‌آوری داده‌ها بر اساس فهرست ذیل، رتبه بندی داده‌ها مطابق با جدول استاندارد خطرات، ارائه راه حل، اولویت‌بندی اقدامات و اعلام به مسئولین آموزش و پرورش انجام می‌شود.

وی گفت:‌از تمامی این پروژه‌ها در پوشش رویداد شنبه‌های امید و افتخار در مراسمی با حضور شهردار تهران رونمایی خواهد شد. البته اقدامات و پروژه‌های دیگری نیز در دستورکار قرار دارد که در آینده رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا