کانادا با فراهم کردن شرایطی مناسب، بهشت کارآفرینان نامیده میشود. ویزای استارتاپ کانادا، فرصتی عالی برای ورود به این کشور و بهرهمندی از مزایای بیشمار آن است. محدودیت سنی برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا وجود ندارد و نیازی به تسلط کامل به زبان انگلیسی یا فرانسوی نیز نیست. تنها کافیست ایدههای خلاقانه و پتانسیل لازم برای راهاندازی یک کسبوکار نوآورانه را داشته باشید. با ادامه مقاله همراه باشید.
ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
ویزای استارتاپ کانادا برنامهای است که به کارآفرینان در سراسر جهان اجازه میدهد کسبوکار جدید و نوآورانه خود را در کانادا راهاندازی کنند. این کسبوکار باید به رونق اقتصادی و اشتغالزایی در کانادا کمک کند. با این ویزا میتوانید برای خود و خانوادهتان اقامت دائم کانادا بگیرد.
مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ چگونه انجام میشود؟
کانادا بهدنبال کارآفرینان با استعدادی است که علاقهمند به راهاندازی مشاغلی هستند که ضمن ایجاد فرصتهای شغلی برای ساکنان آن، اقتصاد این کشور را هم به سمت رشد هدایت کند. صاحبان استارتاپهای نوآورانه یا شرکتهای خارجی تاسیس شده میتوانند از این برنامه برای انتقال شرکتشان همراه با سایر شرکای مدیر (2 تا 5 مدیر) استفاده کنند.
شرایط نه چندان سخت دریافت ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
تمامی شرایطی که باید برای دریافت ویزای استارتآپ کانادا داشته باشید در ادامه آمده است:
- متقاضیان ملزم به داشتن نامه حمایتی (LOS) از یکی از سه سازمان تعیین شده معتبر هستند:
- سازمان سرمایهگذاران فرشته حداقل 200 هزار دلار سرمایهگذاری میکند.
- سازمان سرمایهگذاران ریسکپذیر حداقل 75 هزار دلار سرمایهگذاری میکند.
- شرکتهای سازمان سرمایهگذاران انکوباتور که میتوانید از آنها برای دریافت نامه حمایتی راهنمایی بگیرید.
- هر متقاضی باید حداقل مهارت زبان انگلیسی (آزمونهای IELTS General, CELPIP General) یا فرانسوی (آزمونهای TEF CANADA, TCF CANADA) در سطح CLB 5 را داشته باشد.
- متقاضیان همچنین باید ثابت کنند که دارای بودجه کافی برای اقامت در کانادا هستند. این وجوه باید هزینههای زندگی خود و خانواده آنها را پوشش دهد. برای مثال حداقل تمکن مالی موردنیاز برای خانواده دو نفره، 17,127 دلار کانادا است.
مراحل طلایی برای اخذ ویزای استارت آپ کانادا
مراحل زیر حیاتی هستند:
مرحله اول: داشتن ایده نوآورانه
ایدهای نوآورانه است که سه خصوصیت زیر را داشته باشد:
- ایده نباید تکراری باشد.
- باید مشکلات بازار کانادا را بررسی و شناسایی کنید و برای حل آن ایده بدهید.
- ایده برای شهروندان کانادایی اشتغالزا باشد و از نیروی کار داخل کانادا برای راهاندازی آن استفاده کنید.
مرحله دوم: گرفتن نامه حمایتی
در ابتدا وقت مصاحبه با شرکتهای حمایتی تنظیم میشود. در این تایم باید ایده خود را توضیح دهید و موقعیتی که قرار است در شرکت استارتاپی داخل کانادا داشته باشید. در کل پرزنت کوتاه استارتاپی (pitch deck) از بیزنس پلن، ارائه کنید. اگر مصاحبه موفقیتآمیز باشد، LOS را دریافت خواهید کرد. این نامه نشاندهنده این است که ایده شما نوآورانه و برای بازارکار کانادا مناسب است. بعد از دریافت نامه حمایتی از سه سازمان تعیین شده، میتوانید طبق قانون جدید کانادا برای ایرانیان، یک مجوز کار باز سهساله دریافت کنید.
مرحله سوم: ارسال درخواست
اهمیت دارد که این مرحله حتما توسط کاردان انجام شود، زیرا تمامی مدارک باید توسط آفیسر تایید شوند.
مدارک لازم برای ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
طبیعی است، مدارکی از شما خواسته شود که در این لیست نباشد:
- رزومه (CV) و بیزینس پلن
- نامه حمایت از یک سرمایه گذار کانادایی
- مدارک شخصی (پاسپورت معتبر و مدتدار، شناسنامه، سند ازدواج (در صورت متاهل بودن))
- مدارک تمکن مالی و معرفی نامه بانکی
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه
- تاییدیه معاینه پزشکی و سوء پیشینه
- رسید پرداخت هزینهها
دریافت ویزای استارتاپ کانادا چقدر طول میکشد؟
6 ماه وقت دارید که پس از دریافت نامه LOS، درخواست خود را ارسال کنید و در نهایت 37 ماه طول میکشد تا بررسی درخواست شما انجام شود؛ یعنی 3 سال. باید در این سه سالی که پرونده شما بررسی میشود، ثابت کنید ایده شما همچنان نوآورانه است.
آیا زودتر از سه سال میتوان با ویزای استارتاپ به کانادا مهاجرت کرد؟
شما میتوانید از طریق ورک پرمیت کانادا، بهمدت یک سال در این کشور حضور پیدا کنید. البته که باید ثابت کنید که در این یک سال میخواهید اقداماتی مثل ثبت شرکت، گرفتن مجوزهای شرکتی و کارهای مربوط به آن را انجام دهید.
50 هفته زمان میبرد تا مجوز کار ویزای استارتاپ را دریافت کنید. توجه داشته باشید که برای دریافت پیشنهاد شغلی باید نامه حمایتی و تعهدنامه از یکی از سرمایهگذاران را در دست داشته باشید.
هزینههای استارت آپ کانادا در 2024
اگر میخواهید برای استارت آپ کانادا درخواست بدهید باید هزینههایی را پرداخت کنید که برای یک نفر به شرح زیر است:
همچنین با اخذ نامه حمایتی از سرمایهگذاران، باید در کلاسهای منتورشیپ آنها نیز شرکت کنید که هزینه جداگانه دارد. بهطور کلی هزینه ویزای استارتاپ کانادا برای متقاضیانی که دارای شرایط آن هستند بین 100 هزار الی 200 هزار دلار است.
وضعیت مهاجرت و اخذ اقامت برای اعضای خانواده متقاضی ویزای استارتاپ چگونه است؟
اگر متاهل و دارای فرزند هستید، همسر شما میتواند مجوز کار باز کانادا بگیرد و در کانادا کار کند. فرزندان شما هم میتوانند با گرفتن ورک پرمیت یا مجوز تحصیل در کانادا کار کنند یا به تحصیل مشغول شوند. برای فرزندان خردسال و زیر سن تحصیل هم باید eTA یا Visitor ویزا بگیرید.
نگاهی به آمار موفقیت تعداد پذیرفتهشدگان در برنامه استارتاپ کانادا
طبق اعلام اداره مهاجرت کانادا (IRCC)، ظرفیت برنامه ویزای استارتآپ کانادا به حدود 3500 نفر در سال 2023، افزایش یافته است. همچنین دولت کانادا در نظر دارد که 5000 نفر در سال 2024 و 6000 نفر را در سال 2025 برای این برنامه پذیرش کند.
ویزای استارتاپ کانادا برای چه کسانی مناسب نیست؟
این برنامه برای کارآفرینانی که سرمایه محدودی دارند اصلاً مناسب نیست. اگر شما (یا شرکت شما) سرمایه کافی نداشته باشید، شانس دریافت پشتیبانی از سازمان حمایتی تعیین شده تقریباً صفر است. درضمن ریسک ریجکتی ویزای استارتاپ کانادا برای افراد سالخورده بالای 60 سال نیز بسیار زیاد است.
دلایل رد شدن ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
رد شدن درخواست ویزای استارتاپ کانادا، میتواند به چند عامل کلیدی زیر بستگی داشته باشد:
- اگر بیزنس پلن یا طرح تجاری کسبوکار نتواند یک یک نمای کلی از بیزنس شما، بازار هدف، تجزیهوتحلیل رقبای بیزنس را به خوبی نشان دهد، خوب نوشته نشده است. قبل از نوشتن طرح تجاری باید بازار هدف را دقیق تحلیل کنید.
- اگر نتوانید ایدهای را برای راهاندازی کسبوکار ارائه دهید که تکراری نباشد و مشکلی را از کانادا برطرف کند، باعث رد درخواست شما میشود.
- در صورت وجود مسائلی مانند سابقه کیفری یا مشکلات جدی در سلامت، میتواند منجر به رد شدن شود.
با ویزای استارتاپ کانادا، آیندهای روشن در انتظار شماست!
با دریافت ویزای استارتاپ کانادا و مهاجرت به کانادا، آیندهای روشن در انتظار شما و خانوادهتان خواهد بود. ما در این مسیر همراه شما خواهیم بود. با راهنمایی متخصصان مهاجرتی، گامی مطمئن در مسیر تحقق آرزوهایتان برای کارآفرینی و رسیدن به موفقیت در کانادا بردارید.
منبع: www.parsicanada.com