رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به قابلیت ها و ویژگی های خاص هر منطقه برای ساخت و سازهای مختلف و لزوم توجه به اقلیم کشور گفت: ساخت و ساز تفصیلی است: ساختمان ها روش ساخت خود را دارند که باید به آن توجه شود. در هر شهر بر اساس یک طرح خوب و هر کدام انجام شود. تغییر کاربری خطر تصادف را افزایش می دهد.
به گزارش مجله خانواده، محمدحسن نامی یکی از سلسله نشست های تخصصی حوزه مدیریت بحران است که به منظور رسیدگی به ابعاد مختلف پرونده کلانشهر آبادان و بررسی ابعاد اداری پرونده کلانشهر آبادان برگزار شده است که به شرح زیر است. صحنه ای از یک اتفاق شرم آور را دیدم. این اولین ساختمان فروریخته در جهان نیست، نه آخرین. در کالیفرنیا 55 واحد از یک ساختمان 11 طبقه فروریخت و چندین نفر کشته شدند. سال گذشته سیل در برزیل 641 کشته برجای گذاشت. مشکل ما این است که به این اتفاقات توجه کافی نشده است و بر اتفاقات مشابه شهرهای بزرگ ایران تاکید شده است.
وی ادامه داد: یک سخنران تبلیغاتی قدرتمندی وجود دارد که روی جمهوری اسلامی متمرکز شده است، به عنوان مثال یک حادثه اخیر 22 کشته را گزارش کرده است اما در واقع 14 کشته در این حادثه ثبت شده است که انجام شد. بسیاری از کشته شدگان نیز ناشناس بودند و در سینی DNA شناسایی شدند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ما افراد بسیار خوبی داشتیم و در واقع مانند شرایط جنگ، این مردم بودند که در این مورد به ما کمک کردند. من خوزستان را می شناسم، تعصب خاصی به منطقه دارم و در حوادث اخیر بار دیگر لحظه جنگ را دیده ام. مردم خطر را دیدند. اما آنها همچنان کار می کردند.
نامی افزود: کار اصلی توسط جمعیت هلال احمر انجام شد. متخصصان مختلف از جمله روانشناسان نیز در گروه هایی که حضور داشتند حضور داشتند.
وی ادامه داد: سازمان های مهندسی، سازمان های نخبه گرا هستند، اگر بی احتیاطی صورت بگیرد افرادی هستند که می خواهند قانون شکنی کنند. بقای این مجموعه ارزش تجاری و اقتصادی زیادی برای منطقه دارد. اما به دلیل بی احتیاطی و کم کاری تخریب شد. سیمان ساختمان نیز با کمی فشار له شد که نشان از آبیاری مناسب نداشت. این در حالی است که شهر آبادان پر آب است. شاید در شهری مثل آبادان باید کمتر آسمان خراش ساخت.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: بسیاری از کاربری ها در ساختمان های تهران تغییر کرده است. این در حالی است که کاربران خصوصی تعیین شده و امنیت ساختمان به آن بستگی دارد. هر ساختمان برای هدف خاصی ساخته شده است. برخی از ساختمان ها با تغییر کاربری زمین تهدید می شوند.
وی در ادامه بیان می کند: سازمان ساختمان و شهرسازی برای هر شهر طرح تفصیلی ایجاد کرده است. این امر باید در آینده مورد توجه قرار گیرد و بر اساس آن ساخت و ساز انجام شود. همچنین باید به آمایش سرزمینی در سن 61 سالگی در ایران توجه بیشتری داشته باشیم. برقراری روابط منظم بین فعالیت ها، افراد و فضا به عنوان مدیریت زمین شناخته می شود. در کشوری با مساحت 1 میلیون و 873959 کیلومتر باید به محوطه سازی توجه شود.
نامی گفت: برخی از کشورها مساحت کوچکی دارند و مجبور به ساخت ساختمان های بلند هستند. ما کشور بزرگی داریم پس باید بیشتر به این موضوع فکر کنیم و از مناطق کشورمان استفاده کنیم.
وی ادامه داد: «تجهیزات مهندسی اینجا با پلاسکو چندان قابل مقایسه نبود.» در پلاسکو آجر و گل جلوی من ایستاده بود. با این حال، ما در اینجا با بتن مسلح و فلز سروکار داشتیم. در پلاسکو خطر ریزش ساختمان مجاور وجود نداشت اما خطر ریزش ساختمان های دیگر را احساس کردم. همچنین فضایی که در پلاسکو وجود داشت شهر بزرگی نبود. زمانی که جرثقیل سعی کرد آوارها را از بین ببرد، کار در یک جاده 12 متری و یک کوچه 4 متری آسان نبود.
وزیر کشور قربانی است و زمانی که در این مورد فرماندهی کرد، فضا تغییر کرد، فضای سنگین موجود تغییر کرد، فرماندهی در مسجد قائم بود و عملیات سریع انجام شد، مدیریت شد. انفجار یک ساختمان نیز مطرح شد، اما به دلیل آسیب دیدن ساختمان های مجاور از آن خارج شد.
وی گفت: این مورد باید به عنوان تجربه برای ساختمان های دیگر تهران و سایر نقاط کشور مورد استفاده قرار گیرد. آبادان دارای سازمان های ارزشمندی مانند پالایشگاه آبادان است و حرکت های آن دانش بنیان بوده است. توانمندی های آبادان به حدی بود که حتی خود شهر هم توانسته بود این حادثه را مدیریت کند.
انتهای پیام/