گزارشی از مراسم پایانی مسابقه «طراحی کتابخانه عشایری»

آثار برگزیده و ارزشمند مسابقه “طراحی کتابخانه عشایری” در مراسمی با حضور دبیرکل کتابخانه عمومی کشور مورد تقدیر قرار گرفت.

گزارشی از مراسم پایانی مسابقه «طراحی کتابخانه عشایری»

به گزارش مجله خانواده ، در مراسم اختتامیه مسابقه “طراحی کتابخانه عشایری” که امروز (چهارشنبه 21 آنلاین) برگزار شد ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بنیاد کتابخانه های عمومی ، علیرضا مختارپور ، دبیرکل بنیاد کتابخانه های عمومی ، به نیاز اشاره کرد. به برای دسترسی به کتاب “خواندن کتاب و خدمات خواندن به تمام نقاط کشور در تمام مناطق کشور ، در هر یک از چهار فصل با دشت و کوه ، رودخانه و آب و هوا ، بنیاد کتابخانه های عمومی است. و ایجاد عدالت فرهنگی ، ما وظیفه داریم دسترسی به کتاب و کتابخوانی را برای همه مردم کشور فراهم کنیم.

نیاز به برآوردن نیازهای فرهنگی جامعه عشایری

وی در ادامه به چالش های پیش روی زندگی عشایر اشاره می کند و می گوید: نقش مهم عشایر این کشور نیاز به توجه ویژه در زمینه های دامداری و برخی محصولات کشاورزی دارد و به حفظ امنیت مناطق مرزی کمک می کند. در این راستا ، جنبشی در تأسیسات آغاز شده است تا براساس شرایط آب و هوایی ویژه عشایر اقدامی انجام دهد تا نیازهای فرهنگی و تحقیقاتی این طبقه نجیب برآورده شود. از فعالان و علاقه مندان این حوزه برای شرکت دعوت شد.

مختارپور با تمجید از شرکت کنندگان و ارائه آثار مختلف به این مسابقه ، گفت: برخی از طرح های ارائه شده در این مسابقه طرح های بسیار خوبی هستند. برای تکمیل نگرش طراح ، می توان تیمی از طراحان داوطلب با تیم مستند را در مدت زمان کوتاهی به منطقه عشایر اعزام کرد تا طراح بتواند جنبه های مختلف زندگی عشایری مانند حرکت و آب و هوا را مشاهده و لمس کند. که شما می توانید .. .. این تجربه قطعاً بر طراحی آنها تأثیر می گذارد. من فکر می کنم این مکمل این کار ارزشمند خواهد بود.

کتاب | کتابخانه

آماده سازی جامعه طراحی برای مشارکت در بحث های فرهنگی

یحیی نوریان ، مدیرعامل دانشبانیان فرایان معماری (فابل ایران) ، یک کتابخانه عمومی ملی است که به “طراحی” و ظرفیت فعال این حوزه برای خدمات رسانی و ارائه خدمات فرهنگی به هموطنان عشایر نیز توجه دارد. از کارکنان تشکر می کنم. شکل گیری همکاری با موسسات برای ایجاد این مسابقه طراحی شد و پس از برگزاری همایش ها و تعاریف مختلف از موضوعات حرفه ای ، فراخوان این مسابقه با دعوت از فعالان و علاقه مندان به این حوزه اعلام شد. در مرحله اول ، حدود 440 شرکت کننده حضور داشتند که اکثر آنها فارغ التحصیلان طراحی معماری و صنعتی بودند.

وی روند برگزاری این مسابقه را به شرح زیر توضیح داد: سرانجام ، 171 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید و بیش از 20 اثر به دلیل نقض استانداردهای تعیین شده از طریق تلفن حذف شدند. پس از آن ، ما سه مرحله دیگر را قضاوت کردیم ، هر اثری که معیارها را رعایت نمی کرد حذف کردیم ، لیستی از هشت اثر برتر دریافت کردیم و سه اثر را در بررسی های فردی و آنلاین آنلاین منتشر کردیم. پنج اثر به عنوان آثاری معرفی شدند که به عنوان آثار انتخاب شدند و شایسته تقدیر هستند.

نورین افزود: “رویکردهای متفاوتی برای کار ارائه شده وجود دارد و هر اثر منتخب بر اساس یکی از این رویکردها طراحی شده است.” برخی از آنها رویکرد “ماشین” را برای طراحی در پیش گرفتند ، برخی دیگر استفاده از سازه های سبک را در نظر گرفتند و برخی دیگر بر اساس انواع مبلمان است. دبیرخانه جشنواره در طول رویداد به طور فعال با شرکت کنندگان همکاری کرد ، اما هنوز هیچ گزارشی از این حرکت وجود ندارد. ما مایل هستیم جلسات و بحث هایی را در این زمینه برگزار کنیم تا از قابلیت های موجود جامعه طراحان در این زمینه استفاده کنیم. ما خدمات م effectiveثر به جامعه عشایر ارائه می دهیم.

کتاب | کتابخانه

تجربه زندگی عشایری را به اشتراک بگذارید

زهیر متکی ، یکی از داوران مسابقه طراحی کتابخانه عشایر ، رویکردهای متفاوتی را برای ارائه خدمات به گروه های خاص در کشورهای مختلف شرح می دهد: اولین مخاطب ، جامعه عشایری است. اگرچه آنها عشایر هستند ، اما ما ساکنان نیز این شیوه زندگی را تجربه می کنیم. بر این اساس ، من معتقدم که ما نباید موضوع این جشنواره را به عنوان یک موضوع یا یک مسئله خواندن ، بلکه به عنوان یک امکان جدید و یک تجربه زنده ببینیم.

وی افزود: “ما خوشحالیم که کار انتخاب شده در این مسابقه ، با اجماع نزدیک داوران ، یک کار دفاعی است و می توانیم این تجربه زنده را به عموم مردم معرفی کنیم.” اساساً ، ژانر این کتاب دارای حسی زودگذر و متغیر در زمان است و رابطه معنایی جالبی با آثاری دارد که برای ایجاد کتابخانه برای عشایر طراحی شده اند. ما می خواهیم از شرکت کنندگان و کتابخانه عمومی ملی تشکر کنیم که به این طریق به مسئله خواندن پرداخته اند.

کتاب | کتابخانه

گردهمایی معماران برای مقابله با موضوعی فراموش شده

حامد مظاهلیان ، یکی دیگر از داوران مسابقه طراحی کتابخانه عشایر ، در سخنانی در این مراسم گفت: طراحی تم مواردی که اغلب در زمینه معماری فراموش می شوند. به طور خلاصه ، این طراحی برای جامعه عشایر است.

وی با اشاره به تغییر جمعیت جامعه عشایری کشور گفت: “بیش از 100 سال پیش ، حدود 40 درصد از جمعیت ایران عشایر بودند که در زمان انقلاب به 7 درصد می رسید.” اما امروزه این عدد به حدود 1.7٪ می رسد و بر ماهیت زندگی عشایر تأثیر می گذارد ، بنابراین جنبه گردشگری زندگی عشایری مهمتر از جنبه های دیگر است و مهمترین آن در بین گردشگران زندگی عشایری است. بسیاری معتقدند که بخش جذاب و سودآور روبه رو است است.

مظاهلیان ادامه داد: “انتظارات داوران بسیار بیشتر از کار ارائه شده در این مسابقه است و دانش آنها از جامعه بسیار محدود است ، همانطور که در بالا ذکر شد ، سفر کنید و”. Lab Lab ، که یک سازماندهی بسیار منظم بود و برای ویژگی موضوع ، طیف گسترده ای از شرکت کنندگان و مکان این مسابقه در دوران کرونا کار خوبی انجام داد. من باید از صمیم قلب از شما تشکر کنم.

کتاب | کتابخانه

با تشکر از آثار انتخاب شده کتابخانه کتابخانه عشایر

ادامه این مراسم با معرفی آثار منتخب با دقت همراه بود و بر اساس آن طرحی ارائه شد. نگار محمدی ، فرناز پیکان پور ، محمود قربانی ، محمد رجاییان رتبه های اول را کسب کردندطرح ارائه شده توسط الهه مرادی و حسین خراسانی در رتبه دوم قرار دارند و طرح ارائه شده توسط احسان لیسانی و محمدحسین اقلیدس در مقام سوم معرفی شد.

دوباره کار خواهد کرد کار گروهی زهره نژاد بیگلری ، سمانه طقیانی دولت آبادی ، سینا رضایی نوایی ، عطا خویی و مژگان افشارفر ، فرناز بیات ، فاطمه مفید ، محمد کاظم زاده نیز آثار ارزشمندی هستند. در کنوانسیون ملی “طراحی کتابخانه عشایری” معرفی شد.

در پایان برنامه ، دبیرکل موسسه به همراه نماینده و مدیر کل موسسه از نمایشگاهی از ماکت آثار منتخب بازدید کردند.

کتاب | کتابخانه

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا