بازگشت به برجام؟  – مجله خانواده

سختی عبور از دیوار بی اعتمادی مردم

“ده ها جلسه بین وزیران خارجه هر دو کشور (ایران و ایالات متحده) در شورای امنیت سازمان ملل متحد و سه جلسه در بغداد که من در آن شرکت کردم.” “مشکل مذاکرات نیست ، بلکه زورگویی های مکرر آمریکایی است. این کار بدی است ،” حسین امیر عبدراهیان گفت: نماینده ویژه اتحادیه اروپا در معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای نیز از آغاز هفتمین دور مذاکرات وین در سپتامبر سال آینده خبر داد.

انریکه مورا ، نماینده اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی در تهران ، شنید که در جلسه ای با مقامات ایرانی جدا از برنامه آیینی ، خبر خروج اجلاس وین از ماه یخ زده را شنیده است. آیا بعد از میلاد را اعلام کردید؟ آیا برای از سرگیری مذاکرات برجامی بین تهران و گروه 1 + 4 به توافق رسیده اید؟ در این صورت ، انعطاف پذیری و میزان انعطاف پذیری هر طرف برای بازگشت به میز مذاکره چقدر است؟ آیا برنامه جدیدی برای احیای برجام با توجه به سرگرمی های دولت فعلی ایران وجود دارد؟ این طرح چیست و چقدر امید برای بازگشت به برجام و در نتیجه رفع بحران تحریم ها وجود دارد؟ در نتیجه انتخابات ژوئن سال گذشته ، ناظران از پیش بینی آینده برجام ناامید بودند.

پرونده شش مذاکرات فشرده دولت دوازدهم در وین از رویکرد همستیم به پارلمان ، شورای عالی امنیت ملی و رئیس جمهور منتخب دولت سیزدهم ناراضی بود. به گفته مخالفان برجام در تهران ، نتیجه این نشست به دلیل دور بودن از الزامات و شرایط ایران غیرقابل قبول بود. مشخص نیست شرایط تهران چیست و شامل چه مواردی می شود ، اما تعهد دولت ژوبایدن برای تضمین موافقتنامه های آتی دولت آمریکا بریکس ، لغو همه تحریم ها و حفظ آخرین دستاوردهای هسته ای. ، سه قسمت اصلی ایالت تهران. موانع احیای برجام. این امر به این دلیل است که احزاب سیاسی غربی ، به ویژه واشنگتن ، تا کنون در این زمینه انعطاف ناپذیر بوده اند و برخلاف گذشته ، تهران تمایل خود برای بازگشت به میز مذاکره را با تهدیدهای لفظی آمیخته است.

در هیئت رئیسه پارلمان ایران ، ابراهیم رایشی و محمد باکری کلیباخ از دولت دوازدهم خواستند که به دنبال بن بست در ششمین دور نشست وین بر ادامه مذاکرات بلجامی اصرار کند. این گروه از مخالفان برجام و منتقدان دولت حسن روحانی ، موضوع تحریم ها را مساله ثانویه ناکارآمدی مدیریت نامیدند ، اما نه چندان برای تأکید بر لغو تحریم ها. به عبارت دیگر ، وقتی نیاز به لغو تحریم ها افزایش می یابد ، حتی از سوی منتقدان اصلی برجام ، این چیزی نیست جز تمایل به بازگشت به مذاکرات برجام به عنوان زمینه واقعی دستیابی به این هدف.
با بازگشت به مذاکرات بلجامی در دولت سیزدهم ، نکات مهمی وجود دارد. به رایزنی های سازمان دیپلماتیک دولت ادامه دهید یا کنترل آن را به شورای عالی امنیت ملی بسپارید. شماره 2 ؛ مدل دیگری در دستور کار مذاکره کنندگان آینده ، به درخواست تهران. سوم ؛ ترکیب یک تیم مذاکره کننده که می تواند با الگوی اقتدار مطابقت داشته باشد که ابراهیم رایشی وعده داده بود مذاکرات برجامی را در طول مبارزات انتخاباتی ادامه دهد. چهارم ؛ ارائه ایده های قدرتمند بر اساس خواسته های تهران. در همین حال ، شما می توانید آن را در یک مهمانی در وین بپذیرید.

توقف در موقعیت Boljam به معنای آسیب بیشتر به اقتصاد کشور با پیامدهای سیاسی و اجتماعی آن است. برخلاف گذشته ، احزاب سیاسی اروپایی شورای امنیت سازمان ملل متحد که اکنون با واشنگتن متحد هستند ، ادامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را فرصتی برای فشار بر تهران برای کاهش بیشتر خواسته های خود می دانند. اما برای تهران ، تداوم وضعیت کنونی به معنای خسارت بیشتر تحمیل شده و تحمیل شده است.
حضور انریکه مورا در تهران ، با وجود مخالفت گسترده مخالفان برجام ، بحث ها را برای ارزیابی انعطاف پذیری هر دو طرف و یا بازگشت به بحث در وین به پایان می رساند.
اظهارات اخیر رئیس دولت و پارلمان ایران نشانه های واضحی از توافق کلی برای بازگشت به همراه آنچه نامزد پست وزیر امور خارجه دولت سیزدهم و نماینده مذاکرات هسته ای اتحادیه اروپا گفته است است. شورای امنیت سازمان ملل متحد.

البته از آنچه انریکه مورا در تهران گفته و یا از برنامه های تهران برای بازگشت به مذاکرات وین و هماهنگی عملیاتی آن خبر واضحی در دست نیست. مهمتر از همه ، برجام همچنان به عنوان مهمترین موضوع در دستور کار است. با این حال ، مخالفان داخلی و خارجی آن در آینده نزدیک در مورد این موضوع سکوت می کنند.

دکمه بازگشت به بالا