مصرف این میوه شما را از ابتلا به بیماری های ویروسی در امان می دارد

ابتلا به بیماری | بیماری | میوه

مصرف این میوه شما را از ابتلا به بیماری‌های ویروسی در امان می‌دارد
آفتاب نیوز :

 بالنگ یکی از انواع مرکبات است که ظاهری شبیه لیمو بزرگ و پوسته ای با برجستگی های نامنظم دارد. وزن آن ممکن است به ۳ تا ۴ کیلوگرم و اندازه اش به ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر برسد. برخلاف دیگر میوه ها پالپ بالنگ معمولا خورده نمی شود زیرا کم است و هسته های فراوان دارد. اما اساسا پوسته آن که طعم شیرین تر و دلچسب تری نسبت به لیمو دارد استفاده می شود. پوسته بالنگ حاوی ترکیبات مفید برای بدن است و معمولا به عنوان مربا و طعم دهنده در انواع دسر کاربرد دارد. درخت بالنگ کوچک با برگ های بیضی شکل و کشیده است که شکوفه های سفید با رایحه بسیار مطبوع دارد. خاستگاه این درخت آسیا به خصوص کوه های هیمالیا و هند وچین است که قرن ها پیش از میلاد مسیح به ایران آورده شد تا به یونان و نواحی خاورمیانه فرستاده شود.

ارزش تغذیه ای بالنگ

بالنگ از قرن ها پیش توسط رومیان باستان به خاطر ارزش تغذیه ای بالا به عنوان پادزهر و آنتی بیوتیک کاربرد داشت. بالنگ سرشار از فیبر ها و املاح نظیر مس کلسیم منگنز و فسفر است. مقدار بالای ویتامین های A C و گروه B همچنین بتاکاروتن موجود در آن به مقابله با خستگی و بیماری های زمستان کمک می کند. خواص بالنگ باعث شده تا این میوه در پیشگیری از بیماری های ویروسی تنفسی مانند برونشیت و سرماخوردگی موثر باشد. این میوه نشاط آور و محرک است که در موارد خستگی کمبود انرژی و افسردگی فصلی کاربرد دارد. عصاره آب پالپ بالنگ معطر وانرژی زاست و فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد. این نوشیدنی را می توان همراه با کمی عسل و آب به عنوان شربت میل کرد.

چطور می توان تلخی بالنگ را گرفت؟

امروزه به ندرت میوه تازه بالنگ به فروش می رسد و غالبا به شکل مربا تهیه می شود. اما هنگام استفاده از بالنگ تازه ابتدا باید تلخی پوسته آن گرفته شود. برای این کار سطح میوه را خوب بشویید و با چاقوی تیز لایه زردرنگش را از لایه ضخیم سفیدرنگش جدا کنید. سپس لایه سفیدرنگ را خرد کرده و ۵ روز در آب سرد قرار دهید و هر روز نیز آب را عوض کنید. از این لایه برای تهیه مربا و دسر استفاده می شود. مربا بالنگ را می توان مدت طولانی در محیط خنک و در ظرف درب دار نگهداری کرد. 

منبع: مجله سلامت

دکمه بازگشت به بالا