چطور مراقبه کنیم

گام اول: برای آموزش مدیتیشن آماده شوید

چطور مراقبه کنیم

۱. برای افزایش مهارت های خود هر روز مدیتیشن کنید:

قبل از اینکه آموزش را شروع کنید، لازم است که مهارت‌های خود را از طریق تمرین روزانه افزایش دهید. تصمیم بگیرید روزانه چه زمانی را می‌توانید صرف تمرین مدیتیشن کنید. سپس یک زمان منظم را برای انجام مدیتیشن در نظر بگیرید. این به شما کمک می‌کند تا پایه و اساس محکمی را برای اهداف تدریس خود ایجاد کنید. برای مثال شما ممکن است هر صبح 30 دقیقه به محض بیدار شدن از خواب مدیتیشن کنید. ممکن است دوست داشته باشید از یک برنامه رایگان که بر روی گوشی خود نصب کرده‌اید استفاده کنید تا به شما در تمرین روزانه مدیتیشن کمک کند.

۲. برای افزایش مهارت خود در آموزش مدیتیشن در کلاس‌ها و کارگاه‌ها شرکت کنید.

شما می‌توانید مدیتیشن را خودتان یاد بگیرید. اما آموزش دیدن تحت نظر یک معلم یا مربی آگاهی‌تان را افزایش می‌دهد. به دنبال کلاس‌ها، کارگاه‌ها، مکان‌های آرامی که برای مدیتیشن مناسب هستند، باشگاه‌های یوگا یا کلاس‌های آنلاین باشید. در جاهای متفاوتی که به شما این فرصت را می‌دهد که مهارت جدیدی از مدیتیشن آموزش ببینید، ثبت نام کنید. مدیتیشن را تمرین کنید تا بفهمید کدام نوع مدیتیشن شما را جذب می‌کند.
اگر در مورد مدیتیشن سوالی برایتان پیش آمده، آن را در ذهن بسپارید و از مربیان خود بپرسید، از دانش آن‌ها استفاده کنید. از مربیان خود سوال کنید برای اینکه مربی مدیتیشن شوند چه راهی را طی کرده‌اند، پاسخ آن‌ها ممکن است در مسیری که سپری می‌کنید به شما کمک کند.

۳. با توجه به مهارت‌های خود و اینکه با چه کسانی راحت‌تر هستید، انتخاب کنید که به چه کسانی می‌خواهید آموزش دهید.

زمانی که شما در ابتدا شروع به آموزش می‌کنید، به احتمال زیاد دوست داشته باشید که به کودکان یا افراد مبتدی آموزش دهید. به هر حال، اگر شما بخواهید که در سطوح پیشرفته آموزش دهید، ممکن است نیاز به آموزش‌های اضافی داشته باشید. قبل از اینکه برای دریافت گواهینامه خود اقدام کنید، افرادی را که می‌خواهید به آن‌ها آموزش دهید در نظر بگیرید. اگر مدتی است که مدیتیشن می‌کنید ممکن است بتوانید بدون اینکه آموزش ببینید، آن را به دانش آموزان یا کودکان آموزش دهید.

۴. بر روی سبکی که می‌خواهید آموزش دهید متمرکز شوید تا بر آن تسلط پیدا کنید.

انواع بسیار زیادی از مدیتیشن وجود دارد. برای برخی از آن‌ها نیاز است که آموزش بیشتری ببینید. اگر برای تمرین شخصی خود یک روش خاص را ترجیح می‌دهید، همان را برای تدریس انتخاب کنید. در غیر این صورت انواع مختلف را با هم مقایسه کنید و در مورد اینکه کدام یک برای شما بهتر است، تصمیم بگیرید. در اینجا متداول‌ترین انواع مدیتیشن ذکر شده‌اند.

  • مدیتیشن راهنما زمانی است که مربی ، گروه را از طریق مدیتیشن هدایت می‌کند. این مدیتیشن ممکن است شامل مدیتیشن تجسم باشد.
  • مدیتیشن مانترا شامل تکرار کلمه‌ای برای حفظ تمرکز شما است.
  • مدیتیشن ذهن آگاهی شامل حضور در لحظه حال و اکنون است.
  • مدیتیشن متعالی که از مانترا استفاده می‌کند تا به شما در رسیدن به وضعیت آرامش یا آرامش درونی کمک کند.
  • مدیتیشن ذن تمرین مدیتیشن تمرکز به منظور تمرین ارتباط شخص با ماهیت واقعی از واقعیت یا پوچی است، که تاکید زیادی بر روی وضعیت و تکنیک دارد.
  • مدیتیشن اوشو، که با یک فعالیت بدنی مانند پیاده روی آغاز می‌شود و در زمان سکوت به پایان می‌رسد.
  • مدیتیشن تنفس که به تمرکز و سکون توام با آرامش متکی است. معمولا فرد برای دستیابی به حس تمرکز بهتر بر روی تکنیک‌های تنفس تمرکز می‌کند.

۵. برای افزایش اعتبار خود از طریق یک برنامه آموزشی گواهینامه دریافت کنید.

هیچ مجوز رسمی برای آموزش مدیتیشن وجود ندارد، اما بسیاری از برنامه‌های آموزشی به شما گواهینامه می‌دهند. در مورد مکان‌هایی آموزشی تحقیق کنید یا به دنبال یک برنامه به صورت آنلاین باشید. هدف برنامه، کلاس‌های ارائه شده، کادر آموزشی و نظرات دانشجویان را بررسی کنید. سپس یک برنامه آموزشی که مورد پذیرش بیشتر افراد باشد، با هدف اینکه منعکس کننده ارزش‌های شما باشد، انتخاب کنید. ممکن است بتوانید از طریق یک باشگاه یوگا ، کلاس آموزش مدیتیشن پیدا کنید.

6- برای اینکه بتوانید دنیای واقعی را تجربه کنید، گروه‌های غیر رسمی را راهنمایی کنید.

احتمالا شنیده‌اید که این تمرین بسیار خوبی است. پس به دنبال فرصت‌هایی برای تمرین مهارت‌های تدریس خود باشید. از دوستان ، آشنایان و افرادی که در کلاس‌های آموزش مدیتیشن با آن‌ها ملاقات کرده‌اید ، دعوت کنید تا در جلساتی که توسط شما برگزار می‌شود، شرکت کنند. در هر جلسه مانند یک کلاس مدیتیشن واقعی رفتار کنید.

گام دوم : برای آموزش مدیتیشن فضای مدیتیشن را ایجاد کنید

۱. فضایی را برای کلاس‌های مدیتیشن اختصاص دهید.

اگر در خانه خود اتاقی دارید، یکی از اتاق‌های خود را به کلاس مدیتیشن تبدیل کنید. ممکن است فضایی را برای تدریس اجاره کنید. در درجه اول از این فضا برای تشکیل کلاس‌های مدیتیشن استفاده کرده و آن را به محیطی آرام تبدیل کنید.

۲. دکوراسیون‌های دیواری و اتاق‌هایی را آماده کنید که افراد بتوانند در آنجا احساس آرامش داشته باشند.

شما می‌خواهید دانش آموزان هنگام ورود به فضای مدیتیشن احساس راحتی و آرامش کنند. مطابق با نوع مدیتیشنی که در نظر دارید آموزش دهید، ممکن است بخواهید فضا برای مدیتیشن ذن یا ارتباط مناسب باشد. برای رنگ اتاق رنگ‌های آرامش بخش مثل خاکستری کم رنگ یا آبی روشن را در نظر بگیرید. سپس تابلوهای دیواری ، مجسمه‌ها یا اشیاء دیگری را که نشان دهنده هدف شماست، اضافه کنید.

۳. برای نشستن بر روی زمین کوسن‌هایی را قرار دهید تا افراد راحت‌تر باشند.

باشگاه‌های مدیتیشن و یوگا برای نشستن معمولا از مت استفاده می‌کنند. در این مورد که می‌خواهید کوسن‌های کوچک یا بزرگ داشته باشید تصمیم‌گیری کنید. سپس آن‌ها را به صورت ردیفی رو به سمت جلوی اتاقی که در آن آموزش می‌دهید، مرتب کنید. اگر نمی‌خواهید خودتان کوسن تهیه کنید می‌توانید از دانش آموزان بخواهید که کوسن‌های خود را بیاورند.

۴. روشنایی را به سمت بالا یا طرفین اتاق تنظیم کنید تا دانش آموزان راحت باشند.

اگر امکان دارد با دانش آموزان خود مشورت کنید تا متوجه شوید که آن‌ها چه نوع روشنایی را ترجیح می‌دهند. اگر دانش آموزان با نور کم احساس راحتی بیشتری دارند، از همان استفاده کنید. این امر محرک‌های بیرونی را کاهش می‌دهد و دانش آموزان در هنگام مدیتیشن بهتر می‌توانند تمرکز کنند. 

۵. اگر تمایل داشته باشید می‌توانید از عود برای تغییر روحیه استفاده کنید.

برای مدیتیشن حتما نیاز نیست که از عود استفاده کنید و ممکن است ترجیح دهید که از آن استفاده نکنید. با این حال در طول مدیتیشن عود می‌تواند برای تمرکز بیشتر به شما و دانش آموزان‌تان کمک کند. بهتر است که از عود برای تمرین آموزش مدیتیشن استفاده کنید. همچنین عطرهایی را انتخاب کنید که به نظرتان آرامش بخش است.

 

بیشتر بخوانید: مراقبه چیست؟

 

۶. اگر می‌خواهید به صورت آنلاین آموزش مدیتیشن دهید، حتما لنز دوربین فیلم برداری یا موبایل خود را چک کنید تا ببینید چقدر از فضای کلاس مشاهده می‌شود.

چطور مراقبه کنیم

سپس کوسن مدیتیشن خود را در وسط اتاق قرار دهید تا درست در مرکز لنز دوربین قرار بگیرید. وسایلی را که می‌خواهید از آن‌ها برای جلوه بیشتر مدیتیشن استفاده کنید، در اطراف خود قرار دهید.

گام سوم : دانش آموزان را در طول مدیتیشن راهنمایی کنید

۱. آگاهی از تنفس را به عنوان پایه مدیتیشن ، آموزش دهید.

آگاهی از تنفس به معنای تمرکز کردن بر تنفس است به صورتی که ذهن خالی شود و به هیچ چیزی فکر نکند. به دانش آموزان خود بگویید که به دم و بازدم خود توجه کنند. توضیح دهید هر زمان که تمرکزشان از تنفس جدا شد و افکار دیگری به ذهن‌شان آمد، دوباره فکر را به تنفس خود متمرکز کنند.

۲. اگر مدیتیشن مانترا آموزش می‌دهید ، از یک کلمه یا عبارت در مدیتیشن استفاده کنید.

مانترا می‌تواند به دانش آموزان کمک کند که بر روی تنفس خود تمرکز کنند و ممکن است به آن‌ها در آرامش بیشتر کمک کند. کلمه یا عبارتی را انتخاب کنید که برای شما و در عرف جامعه معنادار باشد. به دانش آموزان آموزش دهید که کلمه مانترا را با خودشان بگویند یا با صدای بلند تکرار کنند. می‌توانید به دانش آموزان بگویید در هنگام بازدم کلمه اوم را به معنای همه بگویند. اگر تمرین شما مدرن‌تر است، ممکن است مانترایی مانند نفس کشیدن یا صلح با هر نفس را انتخاب کنید.

۳. اگر مدیتیشن ذهن آگاهی را آموزش می‌دهید، به دانش آموزان یاد دهید که بر روی حواس پنج‌گانه خود متمرکز شوند.

ذهن آگاهی به معنای حضور در لحظه است. از دانش آموزان بخواهید که بر روی صداهایی که می‌شنوند، بویی که در محیط احساس می‌شود، لمس کردن و هر آنچه که می‌توانند در لحظه درک کنند، متمرکز شوند.
ممکن است بگویید ” به پاهای‌تان توجه کنید که چگونه قرار گرفته‌اند ” ، ” بوی عود را که در هوا وجود دارد استشمام کنید ” ، ” توجه کنید که وقتی نفس می‌کشید چگونه هوا در ریه‌های شما جریان دارد “.
از آنجایی که در طول مدیتیشن چشمان‌شان بسته است، چیزی نمی‌بینند. اگر چشمان‌شان باز باشد، شما ممکن است از حس بینایی هم برای در لحظه ماندن، استفاده کنید. به همین ترتیب دانش آموزان در طول مدیتیشن از حس چشایی هم نمی‌توانند استفاده کنند، چون چیزی نمی‌خورند.

۴. به دانش آموزان بگویید که در طول مدیتیشن با احساسات خود نجنگند.

اغلب، مدیتیشن به افراد اجازه می‌دهد که احساسات عمیق ریشه‌داری را تجربه کنند که حتی از وجود آن‌ها در درون خودشان خبر نداشته‌اند. به دانش آموزان بیاموزید که این کاملا طبیعی است و بهترین راه برای کنار آمدن با آن موقعیت این است که فقط با آن احساسات بمانند و آن‌ها را مشاهده کنند. به آن‌ها توضیح دهید زمانی که آن‌ها بتوانند احساسات‌شان را بشناسند و آن‌ها را بپذیرند، این پذیرش به آن‌ها در پردازش احساس‌شان کمک کند. سرانجام این احساس خودش برطرف خواهد شد.

۵. در یک مدیتیشن راهنمایی ، دانش آموزان خود را برای یک تمرین ساختار یافته هدایت کنید.

قبل از شروع کلاس مدیتیشن راهنمایی خود را بنویسید یا از یک متن که توسط مربی مدیتیشن دیگری نوشته شده است، با اجازه از آن مربی استفاده کنید. مدیتیشن را قبل از استفاده در کلاس به تنهایی تمرین کنید. در حین کلاس آنچه را که دانش آموزان باید انجام دهند، به صورت کلامی آموزش دهید. شاید در پس زمینه موسیقی هم پخش کنید. ممکن است اینگونه بگویید ” چشمان خود را ببندید و نفس عمیق بکشید. 

۶. اگر می‌خواهید کلاس‌های خود را در رسانه‌های اجتماعی هم تشکیل دهید، می‌توانید کلاس‌های‌تان را ضبط کنید.

برای جذب دانش آموزان جدید یا جایگزینی کلاس‌های آنلاین با کلاس‌های حضوری از فیلم‌هایی که در جلسات تمرینی خود گرفته‌اید، استفاده کنید. از کلاس‌های مدیتیشن و همچنین جلسه‌های مدیتیشن شخصی خود فیلم‌برداری کنید. سپس فیلم‌ها را در رسانه‌هایی که کلاس‌های خود را تبلیغ می‌کنید، ارسال کنید. فیلم‌ها را در وب سایت خود منتشر کنید. می‌توانید یک کانال یوتیوپ را تشکیل داده و فیلم جلسات مدیتیشن خود را آنجا بارگذاری کنید.

گام چهارم : برای آموزش مدیتیشن به دیگران کلاس های خود را تبلیغ کنید

چطور مراقبه کنیم

۱. برای تبلیغ کلاس‌های خود یک وب سایت درست کنید.

اگر افراد نتوانند شما را پیدا کنند، جذب دانشجو برای‌تان دشوار خواهد بود. برای خدمات مدیتیشن خود یک وب سایت و صفحات اجتماعی ایجاد کنید. در این صفحات اجتماعی اطلاعاتی مانند نحوه ارتباط دانش آموزان با خود، هزینه کلاس‌ها و عکس‌های تبلیغاتی را به اشتراک بگذارید. اگر فیلم دارید آن‌ها را به اشتراک بگذارید تا پیدا کردن شما برای علاقه‌مندان راحت‌تر باشد.

۲. کارت‌های ویزیت تهیه کنید و آن‌ها را در اختیار مشتریان بالقوه خود بگذارید.

کارت‌های ویزیت خود را طراحی کنید، سپس آن‌ها را بدهید تا برای‌تان چاپ کنند یا می‌توانید کارت‌های خود را به صورت آنلاین سفارش دهید. بر روی کارت‌ها نام ، اطلاعات تماس و عکس یا طرح خود را که معرف شغل شما است، درج کنید. کارت‌های ویزیت خود را در مکان‌هایی مثل کافی شاپ یا باشگاه‌های یوگا پخش کنید.

۳. از دوستان و نزدیکان خود بخواهید که از تشکیل کلاس‌های شما با دیگران صحبت کنند.

به همه کسانی که می‌شناسید بگویید که شروع به آموزش مدیتیشن کرده‌اید. مهارت‌های خود را به آن‌ها نشان دهید. آن‌ها را ترغیب کنید که در صفحات اجتماعی خود تبلیغ کلاس‌های شما را بگذارند. با دوستان خود صحبت کنید و کارت ویزیت خود را به کسانی که آن‌ها فکر می‌کنند به آموزش مدیتیشن علاقه دارند، بدهید. 

 

منبع

دکمه بازگشت به بالا