روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

مجله خانواده/خراسان رضوی بر اساس آخرین گزارش‌ها، براثر وقوع زلزله ۵ ریشتری سه‌شنبه ۲۹ خرداد در شهرستان کاشمر، حدود ۱۳۰ نفر مصدوم شده‌ و متأسفانه ۴ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند. ۶ روز پس از این رویداد و با وجود چندین پس‌لرزه به گفته رئیس ستاد بحران کاشمر، نیروهای امدادی و خدماتی با تمام توان در تلاش برای آواربرداری و تأمین نیازهای اضطراری زلزله‌زدگان هستند.

روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

 بر پایه این گزارش، به گفته فرماندار کاشمر،  تلاش برای تهیه غذای مورد نیاز و ارسال کمک‌های حیاتی، همچنین طرح‌ریزی برای آواربرداری در دستور کار همه‌ گروه‌های حاضر در میدان قرار دارد و در این خصوص نیز اقدام‌های قابل توجهی انجام شده است.

 با این حال، زلزله کاشمر اگرچه رویداد تلخ و دردآوری است، اما بار دیگر شاهد همدلی و همیاری همه نهادها و مسئولان مدیریت بحران منطقه و حتی استان و کشور در میدان مواجهه با این رخداد هستیم. کودکان از جمله گروه‌هایی هستند که در هنگام حادثه به‌ویژه بلایای طبیعی در معرض انواع خطر و مشکلات روحی و روانی قرار می‌گیرند و نیاز به توجه و رسیدگی بیشتر و گسترده‌تری دارند، تیم‌های سحر هلال‌احمر و بهزیستی هم از همان روز اول برای ایجاد روحیه در بین کودکان و اهالی مناطق زلزله زده وارد عمل شده‌ و برنامه‌های مختلفی در دست اجرا دارند.

حجت اله شریعتمداری فرماندار کاشمر در همین خصوص به مجله خانواده گفت: لحظاتی پس از وقوع زمین‌لرزه ۵ ریشتری تمامی گروه‌های امداد و نجات و خدمات‌رسانی به روستاهای زلزله زده اعزام شدند.

وی با اظهار تأسف از اینکه در این زمین‌لرزه ۴ نفر جان خود را از دست دادند و حدود ۱۳۰ نفر نیز مجروح شدند، اظهار کرد: پس از مرحله امداد و نجات بلافاصله کار آواربرداری در روستاهای خسارت دیده شروع شد.

روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

رئیس ستاد بحران کاشمر با اعلام اینکه تاکنون هر تعداد چادر و پتو نیاز بوده در اختیار زلزله‌زدگان و خسارت دیدگان گذاشته شده و هیچ کمبودی نیست، بیان کرد: متأسفانه حجم آوار بسیار زیاد است.

وی از اعزام ماشین‌آلات به تمامی روستاهای زلزله زده خبر داد و خاطرنشان کرد: روزی دو وعده غذای گرم به افراد اسکان یافته‌ در چادر داده می‌شود.

شریعتمداری با تأکید بر اینکه تا آخرین لحظه در کنار روستائیان هستیم و تنهایشان نخواهیم گذاشت، اذعان کرد: تا زمانی که وضعیت به حالت عادی برنگردد چادرهای هلال‌احمر جمع نمی‌شود.

وی با بیان اینکه از چهارم تیرماه با حضور معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور، عملیات احداث و تعمیر  ۳۵۰۰واحد خسارت دیده از زلزله در کاشمر آغاز شد، گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که منازل مسکونی زلزله‌زدگان قبل از شروع فصل زمستان احداث شوند.

فرماندار کاشمر در خصوص گلایه‌های زلزله‌زدگان از خاموشی چاه موتورها گفت: اگرچه خسارت‌های بسیاری به زلزله‌زدگان وارد شده اما اگر قرار باشد چاه موتورها هم خاموش شود عملاً هیچ محصولی برایشان نخواهد ماند و میزان خسارت‌ها چندین برابر خواهد شد.

وی اضافه کرد: گرچه قطعی برق در اختیار مسئولان شهرستان و حتی استان نیست اما نامه نگاری‌های لازم برای جلوگیری از خاموشی ۴۰ چاه موتور در ۵ روستای زلزله زده انجام شده است.

شریعتمداری در ادامه با بیان اینکه با کمک از خیرین تلاش شده اقلام مورد نیاز زلزله‌زدگان ساماندهی و تأمین شود، افزود: از خیرین عزیز درخواست داریم کمک‌های خود را به زلزله‌زدگان با هماهنگی ستاد مدیریت بحران شهرستان انجام دهند، بعضاً در یک روستا چند نوبت کمک‌رسانی انجام می‌شود اما در روستای دیگر کمکی صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه ۱۵۰۰ واحد مسکونی در روستاها و شهر تخریب کامل شده و ۲۰۰۰ واحد نیز نیاز به مقاوم‌سازی دارند، خاطرنشان کرد: دستورات لازم توسط استاندار خراسان رضوی صادر شده و مصالح و سازه‌های پیش ساخته طی چند روز آینده به منطقه می‌آید.

هنوز برخی وسایل روستائیان زیر آوار است

مجتبی جهانی دهیار روستای محمدیه هم با بیان اینکه برای برداشت آوار با کمبود ماشین‌آلات مواجه‌ایم، گفت: رنگ ریزی برای احداث فونداسیون چند خانه آواربرداری شده برای شروع ساخت و ساز مجدد ریخته شده است.

وی با اشاره به اینکه میزان تخریب‌ها در روستای محمدیه بسیار زیاد است، اذعان کرد: هنوز برخی وسایل زیر آوار مانده و به برخی اهالی هم برای اسکان اضطراری چادر هلال‌احمر تحویل داده شده است.

وی همچنین از نبود حمام و سرویس بهداشتی خبر داد و گفت: برای شروع ساخت و ساز نیاز به در اختیار گذاشتن مصالح داریم.

روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

متأسفانه در زلزله اخیر بسیاری از خانه‌های روستای کسرینه هم آوار شده و بسیاری از وسایل اهالی، زیر آوار مانده و امکان بیرون آوردنشان نیست. اهالی روستا انتظار دارند هر چه زودتر آواربرداری انجام شود.

در کنار مسئولان نه تنها تمامی اهالی روستاهای زلزله زده بلکه از سایر مناطق هم برای کمک آمده و پای کار هستند، بسیاری از خانه‌ها وضعیت خوبی ندارند و امکان زندگی در آنها نیست.

یکی از زنان روستایی که خاک سر و صورتش را پوشانده گفت: در این وضعیت تنها امیدمان به درآمد باغ است که اگر چاه موتورها خاموش شود همان هم از بین می‌رود و دیگر هیچ امیدی نداریم.

وی با اشاره به اینکه به دلیل وجود شکاف‌های عمیق، جرات ورود به خانه را نداریم، اظهار کرد: در حال حاضر در هر چادر که هلال‌احمر داده ۱۲ تا ۱۶ نفر با هم هستیم، گرچه برق‌کشی شده ولی هوا بسیار گرم است.

یکی دیگر از زنان روستایی که آفتاب داغ تموز، صورتش را سوزانده است، گفت: زن سرپرست خانوار و مستأجر است، خانه‌اش به طور کامل تخریب شده و پول برای رهن هم ندارد.

وی که نگران پس لرزه‌ها است، از مسئولان خواست؛ در این شرایط مردم را تنها نگذارند.

ورود مصالح ساختمانی به روستاهای زلزله زده تا چند روز آینده

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی در همین خصوص به مجله خانواده گفت: متأسفانه بافت قدیم بسیاری از روستاها به طور کامل تخریب شده و آن‌هایی هم که باقی مانده‌ دیگر قابل سکونت نیستند.

جواد نیک‌بین با اعلام اینکه به زودی کانکس حمام و سرویس بهداشتی در روستاهای مختلف مستقر خواهند شد، افزود: جلساتی با سرپرست ریاست جمهوری و وزیر کشور داشته‌ایم و نامه نگاری‌هایی نیز صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه به زودی و به مقدار مورد نیاز در همه روستاها میلگرد و سیمان به صورت امانی و اعتباری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، گفت: به تمامی خانه‌هایی که تخریب شده وام بنیاد مسکن و تسهیلات بلاعوض اختصاص خواهد یافت.

روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تا زمانی که تسهیلات تخصیص یابد میلگرد، اسکلت پیچ و مهره‌ای، سیمان و سایر مصالح نیز به صورت اعتباری در اختیار مردم قرار داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تمامی مسئولان و نیروهای خدمات رسان و امدادی شهرستان از همان دقایق اولیه پای کار بودند، اظهار کرد: همه ما می‌دانیم به مردم سخت می‌گذرد و ما تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم.

نیک‌بین با اعلام اینکه به زودی نهضت بازسازی و مقاوم‌سازی خانه‌ها در منطقه راه خواهد افتاد، گفت: این تهدید را باید تبدیل به فرصت نمود و بازسازی و مقاوم‌سازی خانه‌ها را انجام داد.

وی گفت: مطالبات و انتقادات مردم بجاست و ما نیز تلاش خود را در رفع نیازها به کار گرفته‌ایم، ماشین‌آلات مورد نیاز دیگری هم برای آواربرداری هماهنگ شده که به زودی به شهرستان می‌آیند.

فعالیت ۲۰ گروه جهادی در روستاهای زلزله زده

سرهنگ حسین دهقانی  فرمانده سپاه ناحیه مقاومت کاشمر  همچنین در گفت و گویی به اقدامات انجام شده در زلزله اخیر اشاره کرد و گفت: از همان دقایق اولیه وقوع زلزله ۵ ریشتری یک گردان برای کمک و امدادرسانی به مرحله آماده‌باش درآمد.

وی بیان کرد: در مرحله بعدی نیز گروه‌های جهادی پای کار آمده و در تخلیه منازل آسیب دیده و اسباب‌کشی و توزیع اقلام زیستی مرحله اول و کمک به برقراری نظم و امنیت کمک داشتند.

فرمانده سپاه ناحیه مقاومت کاشمر  با بیان اینکه از روز اول یک دستگاه بیل مکانیکی بسیج سازندگی برای تخریب منازل آسیب دیده وارد منطقه شده است، گفت: از روز دوشنبه هم لودر، کامیون و بیل مکانیکی در روستاها مشغول فعالیت هستند، نیروها اکنون در روستای محمدیه بوده و در ادامه به روستای سرحوضک خواهند رفت.

روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

وی با اشاره به اینکه در ۵ روستای زلزله زده نیروها حضور دارند، افزود: چون میزان تخریب در روستای محمدیه بیشتر است نیروها بیشتر در این روستا حضور دارند تا آواربرداری سریع‌تر انجام شود.

سرهنگ دهقانی خاطرنشان کرد: بالغ‌بر ۲۰ گروه جهادی در قالب ۲۰۰ تا ۴۰۰ نفر در ۵ روستا فعالیت دارند.

استقرار ماشین‌آلات شهرداری در روستای کسرینه

اصغر کوهسرخی شهردار کاشمر هم با اعلام اینکه آواربرداری روستای کسرینه با همکاری شهرداری انجام می‌شود، افزود: بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته روزانه حدود ۱۵ دستگاه ماشین‌آلات در روستای کسرینه مستقر هستند و عملیات آواربرداری را انجام می‌دهند.

وی افزود: پس از وقوع زمین‌لرزه، شهرداران مختلفی از جمله شهرآباد، خلیل‌آباد، ریوش، یونسی و …برای اعزام ماشین‌آلات به شهرستان کاشمر اعلام آمادگی کردند که جای تقدیر دارد.

شهردار کاشمر با بیان اینکه اکنون ۹ دستگاه کامیون، ۳ دستگاه لودر، یک مینی لودر و دو دستگاه بیل مکانیکی در روستای کسرینه کار آواربرداری را انجام می‌دهند، به وضعیت شهر کاشمر اشاره کرد و گفت: متأسفانه در زلزله اخیر به حدود ۳۰۰ واحد خسارت وارد شده است.

وی اظهار کرد: خوشبختانه در راستای بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها بسیاری از واحدهای مخاطره‌آمیز قبل از زلزله شناسایی و تعدادی نیز تخریب شده بودند.

کوهسرخی با اشاره به اینکه روزانه حدود ۳ تا ۴ آواربرداری در سطح شهر کاشمر انجام می‌شود، به وضعیت بحرانی دیوار شرکت برق در شهر کاشمر اشاره کرد و افزود: دیوار این اداره خطرناک و خطرساز و مخاطره‌آمیز است و هر لحظه امکان ریزش آن وجود دارد.

وی در همین خصوص از مدیریت این اداره و استان خواست اقدامات لازم را انجام دهند تا هرچه زودتر و قبل از اینکه روی مردم آوار شود تخریب دیوار صورت گیرد در غیر این صورت امکان بروز حادثه دیگری وجود دارد.

انجام ۳۱۳ مأموریت توسط اورژانس ۱۱۵

یکی از مکانهایی که از همان دقایق اولیه در آماده‌باش کامل و خدمات بسیاری را ارائه دادند بیمارستان‌ها و به خصوص نیروهای اورژانس بودند.

دکتر محمد جواد یزدانی سرپرست دانشکده علوم پزشکی و شبکه بهداشت و درمان در همین خصوص از انجام ۳۱۳ مأموریت توسط نیروهای اورژانس ۱۱۵ این شهرستان در پی زلزله‌های اخیر خبر داد.

وی گفت: با توجه به لزوم خدمت‌رسانی مطلوب به همه مردم شهرستان، در لحظات اولیه زلزله بلافاصله ۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس از شهرستان‌های مشهد، تربت‌حیدریه، نیشابور و گناباد برای شهرستان کاشمر فراخوان و در شهرستان مستقر شدند.

روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

همچنین در ساعات اولیه زلزله‌ها تعداد ۱۰ دستگاه آمبولانس از شهرهای بردسکن، خلیل‌آباد، کوهسرخ، مه‌ولات، تربت‌حیدریه و نیشابور فراخوان و بلافاصله در شهرستان مستقر شدند.

وی بیان کرد: اورژانس ۱۱۵ یکی از واحدهای امدادی است که به بیماران اورژانسی خدمت‌رسانی می‌کند و مردم برای دریافت خدمات درمانی غیر اورژانسی در روستاها به خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت روستایی و در مناطق شهری نیز به پایگاه‌های جامع سلامت، مراکز خدمات جامع سلامت شهری، درمانگاه‌ها، مطب پزشکان و یا بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

اختصاص تسهیلات بلاعوض به زلزله‌زدگان

برای واحدهای احداثی در مناطق روستایی ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و در مناطق شهری برای واحدهای احداثی ۴۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۱۰۰ میلیون کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است. همچنین دولت برای تعمیر واحدهای آسیب‌دیده در زلزله بر اساس میزان خسارت ۵۰ میلیون تومان تسهیلات و ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می‌کند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور نیز در گفت و گو با مجله خانواده اظهار کرد: رعایت ضوابط فنی موجب شد که در زمین‌لرزه ۵ ریشتری کاشمر هیچ کدام از خانه‌هایی که زیر نظر بنیاد مسکن احداث شده بودند تخریب نشوند.

مجید جودی با اشاره به اینکه از روستائیان درخواست داریم خودشان هم پای کار باشند، اظهار کرد: متأسفانه در زمین‌لرزه اخیر ۳۵۰۰ منزل مسکونی به طور کامل تخریب شده است.

وی در خصوص کسانی که مستأجر بودند و وسایلشان از بین رفته است، گفت: تسهیلات بلاعوض و وام در اختیار این افراد گذاشته می‌شود.

روستاهای زلزله زده کاشمر نیازمند کمک خیرین

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور با اشاره به اینکه تمام تلاشمان این است که قبل از شروع سرما منازل احداث شود، از رایگان بودن پروانه ساختمانی و آواربرداری خبر داد و افزود: گرچه دولت مقصر زلزله نیست و مردم بدون نظارت عملیات ساخت و ساز را انجام داده‌اند اما در این زمین‌لرزه که منازلشان تخریب شده ما نیز با تمام توان کنارشان هستیم.

وی اظهار کرد: تمام کارهای افراد بدون سرپرست را خود بنیاد مسکن انجام می‌دهد، واحدهایی که در ارزیابی کارشناسان، موضوع تعمیر آن تشخیص داده شده می‌توانند پس از تشکیل پرونده اقدام به تعمیر کنند و معطل اعتبار نباشند، چراکه به محض اختصاص به آنها پرداخت می‌شود.

محمدیه، حاجی‌آباد، سرحوضک و کسرینه از جمله روستاهایی هستند که در زمین‌لرزه ۵ ریشتری ۲۹ خرداد کاشمر بیشترین خسارت را متحمل شدند، اکنون برای تأمین مصالح ساختمانی، شهرستان به جد نیازمند کمک خیرین است.

بر اساس آنچه اعلام شده حجم خسارت‌ها بسیار زیاد است و مردم روستاهای زلزله زده کاشمر در حال حاضر به همدلی هموطنان برای تأمین نیازهای ضروری و بازسازی مناطق آسیب دیده از زمین‌لرزه نیازمند هستند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا