دکلهای مخابراتی به دلیل نوع تجهیزاتی که روی آنها نصب میشود بسیار حساس هستند. به طور مثال آنتنهای ارتباطی که روی دکلهای مخابراتی نصب شدهاند باید در برابر شوک الکتریکی و نوسان ولتاژ محافظت شوند. در صورتی که آسیبهای این چنینی به این تجهیزات دکلهای مخابراتی وارد شود باعث خرابی آنها و در نتیجه قطع ارتباطات میشود. این قطع ارتباط و اختلال در خدمات ارتباطی میتواند برای کاربران و مشترکین خدمات ارتباطی بسیار ناراحت کننده باشد.
دکلهای مخابراتی نقش بسیار مهمی را در حوزهی ارتباطات ایفا میکنند. بر روی این دکلها انواع تجهیزات ارتباطی مانند آنتنها، کابلها و دستگاههای ارتباطی مورد استفاده قرار میگیرند. هنگامی که بخواهیم تجهیزات ارتباطی را بر روی دکل مخابراتی نصب کنیم به یک سیستم ارتینگ مناسب نیاز داریم. ارتینگ (Earthing) به مجموعه اقداماتی گفته میشود که از تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی در برابر آسیبهای ناشی از شوک الکتریکی و نوسانات ولتاژ محافظت میکند.
ارتینگ تجهیزات روی دکلهای مخابراتی از مهمترین اقدامات ایمنی در این صنعت است که باعث میشود در صورت بروز حوادثی مانند صاعقه، انرژی ایجاد شده به سمت زمین منتقل شود و خطرات احتمالی مانند برق گرفتگی برای افراد و تجهیزات کاهش پیدا کند. برای ارتینگ تجهیزات روی دکلهای مخابراتی ابتدا باید موقعیت مناسب شناسایی شود سپس اقدامات لازم انجام بگیرد که سیستم به طور کامل عمل کند.
در ساختمانها و مکانهایی که دارای سیستم انتقال برق و سیستمهای مخابراتی هستند برای جلوگیری از برق گرفتگی و خطرات آن و جلوگیری از ایجاد نویز در شبکه از ارتینگ استفاده میشود. در گذشته که استفاده از سیستم ارت چندان متداول نبوده است مردم به کرات شاهد اتفاقاتی مانند برق گرفتگی و صدمات ناشی از آن برای انسانها و ساختمانها بودهاند.
نحوه پیاده سازی سیستم ارت دکله
ارتینگ یک سیستم بسیار مهم بوده که برای حفاظت افراد و تجهیزات الکترونیکی باید مورد توجه قرار گیرد. در زیر چند مورد از نکات مهم سیستم ارت دکل ها، بیان شده است.
۱- کلیه اتصالات با مفتول برنج یا نقره جوشکاری گردد.
سطح جوش باید 6CM باشد و جهت اتصالات و جوشکاری رعایت گردد (در مواردی کدولد توصیه میشود).
جوش احتراقی یا جوش کدولد (CAD WELD):
نوعی جوشکاری است که در سیستم ارتینگ ساختمان کاربرد دارد.
این مدل جوشکاری برای اتصال سیم مسی در سایزهای مختلف به انواع میلههای مسی، صفحه ارت، استراکچر، آرماتور و لوله به یکدیگر قابل اجراست.
تجهیزات آن به سادگی قابل حمل میباشد و مطابق استاندارد IPS-C-TP-820 باید انجام شود.
– از هر پایه دکلهای خود ایستا، هم فونداسیون دکل توسط سیم مسی و بست مخصوص به سیستم ارت و هم پای دکل به سیستم ارت جوشکاری گردد.
۳- میله برقگیر روی دکل در بالاترین نقطه دکل (با رعایت مخروط حفاظتی با زاویه ۴۵ درجه) بطوریکه تجهیزات راکاملا پوشش دهد، قرارگیرد و جنس آن تمام مس با آلیاژ استاندارد به قطر 16mm و طول آن بستگی به ارتفاع نصب انتنهای روی دکل دارد.
۴- سیم میله برقگیر از پایهای که آنتنهای کمتری نصب میشود و با کابلهای روی لدر حداکثر فاصله را داشته باشد، دون خمش در مسیر و مستقیما به رینگ داخل کانال و از کوتاهترین مسیر توسط جوش متصل گردد.
نحوه نصب پایه چراغ پارکی
چراغ پارکی یکی از المان های پرکاربرد در نورپردازی محوطه حیاط ساختمان های ویلایی و باغ هاست. قبل از بررسی نحوه نصب پایه چراغ پارکی بهتر است به مروری اجمالی درباره نحوه انتخاب درست پایه چراغ پارکی بپردازیم.
نکات مهم قبل از نصب پایه چراغ پارکی
برای بسیاری از افراد که در زمینه خرید پایه روشنایی تخصصی ندارند، استفاده از راهنمای خرید پایه چراغ پارکی به نظر ضروری می آید. در انتخاب پایه چراغ پارکی باید به نکات مختلفی دقت کنید، برخی از این نکات عبارتند از: متریال استفاده شده در تولید پایه چراغ پارکی، حباب یا محفظه چراغ استفاده شده در ساخت پایه چراغ پارکی، کیفیت رنگ و پوشش پایه چراغ، تعداد و نوع چراغ قابل نصب بر روی پایه چراغ پارکی و مواردی از این قبیل. دقت به تمامی فاکتورهای ذکر شده در هنگام تهیه پایه چراغ پارکی باعث می شود.
از دیگر موارد کاربرد پایه چراغ پارکی می توان به نورپردازی محوطه رستوران ها و تالارها اشاره نمود. نورپردازی با استفاده از پایه چراغ های پارکی در صورت رعایت تمامی نکات مهم در انتخاب و نصب این تجهیز می تواند فضایی رویایی با چشم اندازی فوق العاده ایجاد کند. همچنین نوع نور پردازی در محیط هایی همچون رستوران ها، تالارها، مجموعه های تفریحی و … می تواند جنبه تبلیغاتی داشته باشد و در جذب مشتری اثر مثبت یا منفی داشته باشد. پس برای نصب پایه چراغ پارکی حتما از متخصصان مجرب برای انتخاب پایه و همچنین نحوه نصب درست پایه چراغ کمک بگیرید.
با توجه به موارد ذکر شده بایستی انتخاب و نصب این پایه ها به درستی انجا شود تا در نهایت کار نورپردازی فضا با بالاترین کیفیت ممکن انجام شود و به بهترین نتیجه دست یابیم. شما عزیزان می توانید برای نصب پایه روشنایی پارکی که نوعی پایه چراغ لوله ای است، توسط تیم احداث گستر با مشاوران این مجموعه تماس حاصل نمایید.
برج نوری 6 متری یا برج روشنایی 6 متری :
برج نوری 6 متری یا برج روشنایی 6 متری درواقع کوچکترین برج نوری قابل ساخت در گروه تولیدی شهر سامان است که معمولاً به صورت چند وجهی گالوانیزه با وینچ دستی وینچی ساخته می شود . به این صورت که یک وینچ دستی ( از نظر ظاهری شبیه هندل ماشین های قدیمی است ) در پایین برج وجود دارد که با چرخاندن آن به وسیله دست ، هد برج بالا رفته و به پایین می آید .
( البته در صورت تقاضای مشتری می توان از الکتروموتور و گیر بکس برقی نیز جهت صعود و فرود هد استفاده کرد ) . با پایین آوردن هد برج نوری مد نظر ما می توانیم پروژکتورهای مورد نظرمان را بین تعداد 6 الی 8 عدد روی آن نصب کنیم یا اگر قبلاً نصب شده ، اقدام به تعمیر یا تعویض لامپهای آن کنیم .
مزایای برج نوری در ارتفاع 6 متری :
برای خرید برج نوری 6 متری نکته ای که باید بدانید این است که تنها برج یک تکه قابل ساخت است . چون در ارتفاعات بالاتر سازه برج ها در قطعات 6 متری ساخته می شوند و در هم اورلپ می شوند تا سازه سرپا شود . این سازه نورپردازی معمولاً در جاهایی استفاده می شود که بخواهیم حجم نور و روشنایی زیادی را در محوطه داشته باشیم . چون هر چه فاصله پروژکتورها با زمین کمتر شود ، دایره روشنایی ایجاد شده کوچکتر و در مقابل میزان لوکس نوری و روشنایی آن بیشتر خواهد شد . این مورد در جاهاییکه دارای معارض باشند ( مثل درخت ) هم بسیار مناسب است .
نکات عمومی و مهم در خصوص سیستمهای ارت
-1 کلیه اتصالات با مفتول برنج یا نقره جوشکاری گردد. سطح جوش بایدCM 6 باشد و جهت اتصالات و جوشکاری رعایت گردد (در مواردی کدولد توصیه می شود).
2- از هرپایه دکلهای خودایستا هم فونداسیون دکل توسط سیم مسی و بست مخصوص به سیستم ارت و هم پای دکل به سیستم ارت جوشکاری گردد.
3- سیم میله برقگیر از پایه ای که آنتنهای کمتری نصب می شود و با کابلهای روی لدر حداکثر فاصله را داشته باشد، بدون خمش درمسیر و مستقیما به رینگ داخل کانال و از کوتاهترین مسیر توسط جوش متصل گردد.
4- میله برقگیر روی دکل در بالاترین نقطه دکل (با رعایت مخروط حفاظتی با زاویه 45 درجه ) بطوریکه تجهیزات را کاملا پوشش دهد، قرار گیرد و جنس آن تمام مس با آلیاژ استاندارد به قطرmm 16 و طول آن بستگی به ارتفاع نصب آنتن های روی دکل دارد.
5- شعاع خم سیم مسی حداقل CM20 و زاویه قوس حداقل 60 درجه رعایت گردد (رعایت زاویه خمش سیم مسی)
6- پایه ها و نقاط ابتدا و انتهای لدر افقی به سیستم گراند متصل گردد.
7- کلیه کابلهای ورودی به سالن دستگاه توسط بست گراند به بدنه دکل و ابتدای لدر افقی (بعد از محل خم شدن کابل) گراند شوند.
8- به هیچ عنوان در روی دکل، جوشکاری صورت نگیرد.
9- اتصال از شبکه گراند سیستم اجرا شده به تانکر سوخت دیزل ژنراتور، تانکر آب هوایی، اسکلت فلزی ساختمان و در و پنجره های اتاق دستگاه صورت گیرد.
10- اگر سیستمی ازقبل اجرا شده باشد، سیستم قدیم به جدید در عمق خاک متصل گردند.
11- سیم ارت درروی زمین باید با روکش و سیم داخل کانالها باید بدون روکش و مستقیم کشیده شود.
12- پرکردن کانال باید با خاک سرند شده کشاورزی یا خاک نرم انجام گردد.
13- ارتفاع نصب شینه مسی CM 50 از کف تمام شده باشد.
14-شینه داخل اتاق حدالمقدور به چیدمان دستگاهها نزدیک باشد.
15- از هر دستگاهی جداگانه سیم ارتی به شینه متصل گردد ( قطر و طول شینه گراند بستگی به تعداد انشعابات آن دارد).
16- در دکل مهاری دست دوم پر ظرفیت، مهارهای دکل بایستی توسط بست مخصوص به گراند اتصال یابد.
17- جهت استفاده ترانس برق شهر در ایستگاههای مخابرات بایستی گراند جداگانه اجرا گردد.
18- در سایتهای کامپیوتری جهت اجرای سیستم زمین حتی المقدور بایستی از یک زمین با سطح یکنواخت ( بدون شیب ) استفاده نمود.
19- در ایستگاهها بین نول و گراند نبایستی اختلاف ولتاژ وجود داشته باشد
20- در دکلهای پر ظرفیت که ابعاد قسمت بالای دکل بیشتر از m 2 میباشد نیاز به نصب یک عدد برقگیر اضافی در سمت مقابل برقگیر اول می باشد.
21- در سیمکشی داخل محوطه سایت های کامپوتری برای چراغهای روشنایی و سایر موارد باید از کابل زمینی استفاده گردد و در ایستگاههای بالای کوه و نقاط دور از شهر نباید از چراغهای روشنایی خیابانی استفاده شود.
22- استاندارد قابل قبول آزمایش و تحویل اتصال زمین برای سایتهای کوچک زیر 10 اهم و برای سایت های بزرگ و مهم زیر 3 اهم می باشد.
سیستم ارتینگ در ارتفاعات
ارتفاعات كشور را با توجه به نوع زمين و خاك می توان به سه دسته تقسيم كرد. ارتفاعات خاكی كه امكان حفاری و كوبيدن ميله مغز فولادی در آنها وجود دارد. ارتفاعات سنگلاخی كه امكان حفاری عميق در آنها وجود ندارد ولی می توان شيار ايجاد كرد. ارتفاعات صخره ای برای حالت اول : به يكی از روش های حفر چاه يا كوبيدن ROD می توان سيستم ارت را اجرا نمود در حالت دوم شيارهايی به صورت ستاره و پنجه ای ايجاد نموده و تسمه مسی را در داخل شيار ها خوابانده و برای كاهش مقاومت روی تسمه را با مخلوط خاك و بنتونيت می پوشانيم .