سفر حجتالاسلام والمسلمین شمسالله مریجی به عراق، دیدار با مسئولین وزارت علوم این کشور و بازدید از دانشگاههای معتبر در شهرهای بغداد و نجف در راستای توسعه تعاملات دانشگاهی و زمینهسازی جهت جذب دانشجویان مستعد و نخبه بینالمللی میان دو کشور انجام گرفت.
به گزارش مجله خانواده، در راستای پیشبرد اهداف دیپلماسی علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق و با هماهنگی و پیگیری رایزنی فرهنگی کشورمان در بغداد، حجتالاسلام والمسلمین شمسالله مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) به همراه سید هادی ساجدی، رئیس اداره امور بینالملل این دانشگاه در سفر خود به عراق ضمن دیدار و گفتوگو با برخی از مسئولین آموزش عالی این کشور، ظرفیتهای تعاملات بیشتر علمی و دانشگاهی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با عراق را بررسی کردند.
دیدار با مسئولین وزارت علوم عراق، بازدید از دانشگاههای معتبر عراق در شهرهای بغداد و نجف، زمینهسازی جهت جذب دانشجویان مستعد و نخبه بینالمللی و گسترش همکاریهای آموزشی و پژوهشی از جمله اهداف این سفر بود.
در ابتدای این سفر هیأت اعزامی پس از ورود به بغداد و با استقبال محمد جواد نجفی، مسئول بخش علمی و دانشگاهی رایزنی فرهنگی ایران در عراق با حضور در محل شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و یادمان شهدای مقاومت، به قرائت فاتحه و ادای احترام پرداختند.
لزوم برگزاری کرسیهای نظریه پردازی در سطح بینالملل
در ادامه برنامههای سفر این هیأت ایرانی، نشست مشترکی با حضور جتالاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق و حجتالاسلام والمسلمین شمسالله مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین مریجی ضمن معرفی این دانشگاه به بیان ویژگیها، توانمندیها، تعداد دانشجویان در حال تحصیل، پایاننامهها و آثار منتشر شده و تنوع ملیتی بالا در جذب دانشجویان بینالمللی پرداخت و دستاوردها و سیاستهای کلی در عرصه داخلی و بینالمللی را تشریح کرد.
وی با اشاره به رسالت دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: دانشگاه باقرالعلوم(ع) با رویکرد مسئلهمحوری، در زمینه تولید دانش با رویکرد علوم انسانی-اسلامی در حال فعالیت است و رشتههای تحصیلی متعددی را با توجه به نیازهای موجود در حوزه علوم انسانی-اسلامی برای اولین بار در کشور تأسیس شده است.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه، به ظرفیت دانشگاه در برگزاری مستمر کرسیهای نظریهپردازی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از سوی وزارت علوم پیشنهاد برگزاری کرسیهای نظریه پردازی در سطح بینالملل را داریم و دانشگاه آمادگی دارد تا زمینه را برای ثبت نظریات اندیشمندان عراقی در این قالب مهیا کند.
تأکید بر گسترش ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم(ع) با مراکز علمی و دانشگاههای عراق
در ادامه این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین اباذری، رایزن فرهنگی کشورمان از توسعه فعالیتهای این دانشگاه در عراق استقبال کرد و افزود: در زمینه برگزاری برنامههای آموزشی و دورههای کوتاه مدت میتوانیم با دانشگاه باقرالعلوم(ع) همکاریهای گسترده و مؤثری داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه کشور عراق از اولویتهای نظام دیپلماسی کشور است، خاطرنشان کرد: ضروری است بخشهای مختلف کشور با تمرکز بر این حوزه، از ظرفیتی که در عراق وجود دارد استفاده کنند.
حجتالاسلام والمسلمین اباذری توسعه فعالیتهای بینالمللی دانشگاه را امری مهم دانست و خواستار حضور بیشتر این دانشگاه در عراق، گسترش ارتباطات با مراکز علمی و دانشگاههای عراق و همچنین انعقاد تفاهمنامههای بیشتر با آنها شد.
محمدجواد نجفی، مسئول روابط علمی و دانشگاهی رایزنی فرهنگی بر اساس ظرفیتهای موجود پیشنهاداتی را در خصوص ارتباطات علمی دانشگاهی ارائه داد.
جذب دانشجویان عراقی مستعد در قالب بورسیه تحصیلی
در ادامه این سفر، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) و معاون وزیر علوم عراق طی نشستی مشترک در وزارت آموزش عالی و پژوهش های عراق، زمینههای همکاریهای دوجانبه را مورد بررسی قرار دادند.
حجتالاسلام و المسلمین مریجی با اشاره به اهداف، دستاوردها و رشتههای مختلف دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: این دانشگاه تمرکز ویژهای بر تربیت نیروهایی دارد که علاوه بر آشنایی با علوم انسانی جدید، دغدغههای دینی، اسلامی و ملی دارند و هدفشان پاسخگویی به نیازهای جامعه اسلامی است.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: این دانشگاه با تأکید بر پذیرش افراد مستعد و دغدغهمند، این افراد را برای پذیرش مسئولیتهای مهم علمی، اجرایی و اثرگذاری اجتماعی و جریانساز بودن در فعالیتها و برنامههای اجتماعی، فرهنگی و مدیریتی آماده میکند.
حازم باقر طاهر، رئیس اداره بورس و روابط فرهنگی وزارت علوم عراق گفت: ارتباط ما با دانشگاههای ایران بینظیر است و رابطه تنگاتنگ و خوبی با دانشگاههای مختلف ایرانی داریم.
وی در ادامه ضمن استقبال از قرارگیری دانشگاه باقرالعلوم(ع) در رتبهبندیهای معتبر بینالمللی، به بیان امتیازات ویژه دانشگاه باقرالعلوم(ع) پرداخت و پیشنهاداتی در راستای تسهیل بیشتر و تکمیل فرآیند جذب دانشجو از عراق ارائه داد.
معاون وزیر علوم عراق با تأکید بر توسعه همکاریهای علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با دانشگاههای عراق و افزایش تعداد تفاهمنامههای مشترک با آنها، خواستار جذب دانشجویان عراقی مستعد در قالب بورسیه تحصیلی شد.
وی منشورات، مقالات و کتابهای چاپ شده دانشگاه باقرالعلوم(ع) را دارای جایگاه ویژهای برای جامعه هدف کشور عراق دانست و خواستار ارائه گزارش کاملتری از خروجیهای علمی این دانشگاه به وزارت علوم عراق شد.
اشتراکگذاری پژوهشهای علوم انسانی و اسلامی با همسایگان
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در ادامه سفر خود به کشور عراق با ریاض خلیل ابراهیم التمیمی، رئیس دانشگاه امام جعفر صادق(ع) به بحث و گفتوگو پرداخت. در این دیدار، ریاض خلیل ابراهیم التمیمی گفت: دانشگاه امام صادق(ع) دارای پنج دانشکده حقوق، ادبیات، علوم اداری، تکنولوژی و تربیت است. این دانشگاه بزرگترین دانشگاه غیردولتی عراق است که مرکز اصلی آن در بغداد است و دارای هفت شعبه در شهرهای نجف، نیسان، مثنی، صلاح الدین، ذیقار، دیاله و کرکوک میباشد.
وی ادامه داد: این دانشگاه هفده هزار دانشجو دارد و در سه سال اخیر توجه ویژهای به موضوع پژوهش در این دانشگاه شده است به گونه ای که قبل از این مدت ۵۰ مقاله اسکوپوس در این دانشگاه ثبت شده بود اما در سه سال اخیر این عدد به بیش از ۹۰۰ مقاله رسیده است.
رئیس دانشگاه امام جعفر صادق(ع) ضمن اعلام آمادگی جهت همکاریهای گسترده با دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: این دانشگاه در حوزه علوم انسانی فعالیت دارد و دارای رویکرد اسلامی است و از این جهت دارای رویکرد مشابهی هستیم و در زمینه راهاندازی مقاطع تحصیلات تکمیلی نیازمند تجربه دانشگاه باقرالعلوم(ع) هستیم.
حجتالاسلام و المسلمین شمسالله مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) به بیان تاریخچه این دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه باقرالعلوم(ع) پس از انقلاب اسلامی با هدف تأمین نیازهای جامعه اسلامی شکل گرفت. این دانشگاه همواره تلاش دارد تا دانش اهل بیت علیهم السلام را به زبان علمی روز به افراد دغدغهمند و مستعد انتقال دهد.
وی ادامه داد: دانشگاه باقرالعلوم(ع) اقدام به تأسیس رشتههای جدیدی کرده است که در ایران، جهان اسلام و دنیا وجود ندارند. معیار این دانشگاه برای تأسیس رشتههای جدید، نیازهای جوامع انسانی اسلامی است.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر توانستهایم گامهای بزرگی در حوزههای مختلف علوم انسانی و اسلامی برداریم و تمایل داریم آنها را با همسایگان و امت اسلامی به اشتراک بگذاریم.
در پایان با توجه به اشتراکات میان دو دانشگاه مقرر شد در محورهای گفتوگوی بین اساتید، برگزاری کرسیهای نظریهپردازی، تبادل دانشجو، بورس دانشجویی دو طرفه، برگزاری همایشها و کنفرانسهای مشترک، چاپ مجلات مشترک و تولید متون پژوهشی، چاپ کتاب و مجلات تفاهمنامه همکاری امضاء شود.
توسعه همکاری دوجانبه ایران و عراق در زمینههای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) در روز دوم سفر خود به عراق با رئیس مرکز جامعةالمصطفی در این کشور دیدار کرد و مورد استقبال حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی محسنزاده، عضو هیأت علمی این دانشگاه و رئیس مرکز جامعةالمصطفی در عراق قرار گرفت.
حجتالاسلام و المسلمین محسنزاده بیان کرد: آمادگی داریم تا زمینه حضور جدیتر دانشگاه باقرالعلوم(ع) در عراق را با توسعه همکاری دوجانبه در زمینههای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی فراهم کنیم.
دیدار رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) با محمدکاظم آلصادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق از دیگر برنامههای این سفر چند روزه بود. آلصادق به آمار دانشجویان مشغول تحصیل در ایران پرداخت و مطرح کرد: در سالهای اخیر، شاهد افزایش تعداد دانشجویان عراقی در ایران هستیم و نباید از این ظرفیت غافل شد و نباید گذاشت تا تصویر اشتباهی از ایران در ذهن جوانان عراقی شکل بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین شمسالله مریجی، رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) به بیان اهداف دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه باقرالعلوم(ع) در راستای وظایف ذاتی خود یعنی تربیت نیروهای نخبه مؤمن در تلاش است آوردههای علمی خود را با همسایگان ایران و سایر کشورها به اشتراک بگذارد.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) ضمن حضور در معهد العلمین للدراسات العلیا در نجف با حجتالاسلام والمسلمین محمد علی محمد بحرالعلوم به بحث و گفتوگو پرداخت. در این دیدار، رئیس معهد العلمین للدراسات العلیا ضمن اعلام آمادگی این مرکز جهت گسترش همکاریها و فعالیتهای مشترک با دانشگاه باقرالعلوم(ع)، از برنامهریزی منسجم جهت اجرایی کردن این فعالیتها در قالب امضاء تفاهمنامههای همکاری استقبال کرد.
انتهای پیام