دبیر اولین همایش ملی حکمرانی و نظام سیاست گذاری فرهنگی گفت: نکته اساسی در حکمرانی این است که فاصله مردم و حاکمیت باید به حداقل برسد که متأسفانه این فاصله قدری زیاد شده است.
به گزارش مجله خانواده ابراهیم شکرانی با اشاره به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چراغ راهنمای همه فعالیت های کلان کشور است که با نگاه به آینده از سوی مقام معظم رهبری صادر شده است اظهار کرد: امروز باید پنج گام رسیدن به تمدن نوین اسلامی انقلاب نظام دولت جامعه و تمدن نوین اسلامی را طی کنیم و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ انقلاب اسلامی یک حرکت دفعتی نبوده و ادامه دار است. از این رو نظام اسلامی باید نهادهایی را بعد از انقلاب اسلامی ایجاد می کرد تا آرمان های انقلاب در آنها پیگیری شود.
او بیان کرد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مسیر حرکت و اسناد راهبردی را برای نقشه راه مشخص کرده است که از جمله آنها می توان به سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور اشاره کرد. ذیل این سند باید اسناد راهبردی تعریف می شد که این برنامه نیز اجرا شده است. در این راستا ۱۸ نقشه برش استانی تهیه شده و امیدواریم تا پایان سال به نتیجه برسد.
دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبات زیادی در حوزه فرهنگی داشته است اما راه زیادی در پیش داریم. سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس جمهور شهید ابلاغ شده و مسیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را روشن کرده است از این رو شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس سند تحول ستاد فرهنگی و اجتماعی تشکیل شده است.
شکرانی در ادامه اظهار کرد: نکته اساسی در حکمرانی این است که فاصله مردم و حاکمیت باید به حداقل برسد که متأسفانه این فاصله قدری زیاد شده است. در این زمینه نشست های بسیاری تدارک دیده شده است. همایش حکمرانی فرهنگی و نظام سیاست گذاری فرهنگی نیز به دنبال رسیدن به الگوی حکمرانی فرهنگی و اجتماعی است؛ لذا فرصت مغتنمی ایجاد شد تا با همکاری نهادهای مختلف این همایش برگزار شود و امیدواریم الگوی حکمرانی فرهنگی با نگاه مردمی احصا شود.
در ادامه این مراسم مجید شاه حسینی _ رئیس فرهنگستان هنر _ نیز در سخنانی با عنوان حکمرانی فرهنگی و نظام حقوق معنوی مخاطبان آثار هنری بیان کرد: تاریخچه حقوق معنوی مخاطب بعد از رنسانس ایجاد شد و طبق آن هنرمند حق دارد هرآنچه می خواهد بیافریند و مخاطبان آن نیز حقوقی دارند. در قرون وسطی مطرح شد که حوزه اختیارات هنرمند تا کجاست و آیا مخاطبان آثار هنری نیز حقوقی دارند؟
او افزود: در قرن بیستم هنررسانه ای به نام سینما پدید آمد و دوباره بحث حقوق مخاطبان مطرح شد. این مسئله نشان داد که اگر حکمرانی فرهنگی نباشد هنررسانه ای مانند سینما نیز تبعات بسیار وخیمی خواهد داشت. در قرن بیستم بود که مشخص شد اصحاب هنررسانه و مخاطبان آن دارای حقوقی هستند که باید رعایت شود.
شاه حسینی با اشاره به تاریخ حکمرانی فرهنگی در زمینه هنررسانه ها بیان کرد: امروز جهان مجازی در واقعیت تأثیرگذار است از این رو متخصصانی لازم داریم تا بتوانند در زمینه دفاع از حقوق مخاطبان این عرصه را محافظت کنند. هنررسانه هنری است که ضریب رسانه ای دارد و هنرمند می تواند در یک لحظه با میلیون ها نفر در ارتباط باشد.
او تصریح کرد: امروز اگر مخاطب بخواهد از هنررسانه ها لذت ببرد باید در خلسه ای خودخواسته فرو برود که البته در این زمینه دارای حقوقی است و حکمرانی فرهنگی باید به آن پرداخته و قوانین لازم در این زمینه را وضع کند. هنررسانه اصولاً پدیده ای است که مدیریت می شود و اگر ما آن را مدیریت نکنیم دیگران آن را مدیریت می کنند؛ لذا حکمرانی فرهنگی و هنری مقوله هایی هستند که قابل مذاکره نیستند و حقوق معنوی مخاطب باید از سوی حکمرانی فرهنگی تأمین شود.
بنابر اعلام روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این مراسم با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر مسئولان از خانواده شهدا در حوزه علم و فرهنگ و تبلیغ تجلیل شد. همچنین برنامه رونمایی از طرح های برش مهندسی فرهنگی استان های شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با حضور مسئولان حاضر برگزار شد.
انتهای پیام