مهناز رونقی ـ استاد علوم ارتیاطات ـ از «زیبایی شناسی زندگی روزمره» می گوید و بر این باور است که تجارب غنی تر و ژرف تر از زندگی ما را همیشه به درک و تصویر بهتری از زندگی روزمره می رساند تا حال خوب را در زندگی همه روزه مان تجربه کنیم.
به گزارش مجله خانواده رونقی ـ مستندساز عکاس و دکترای علوم ارتباطات ـ در این زمینه به ابتدا به متنی از یک کتاب اشاره می کند و چنین می گوید: «در کتابی خواندم در یک نمایشگاه نقاشی بالزاک در مقابل تابلویی قرار می گیرد که دشتی را نشان می دهد که خانه کوچکی را در میان گرفته است. از دودکش خانه دود بلند شده است در این خانه زندگی جریان دارد.
بالزاک از نقاش سوال می کند چند نفر در این خانه زندگی می کنند؟
ـ خب شاید یک خانوار.
ـ چند بچه دارند؟
نقاش با خودش فکر می کند و بعد سه.
ـ چند ساله اند؟
ـ شاید ۱۰ یا دوازده سال.
این سوال و جواب ها برای مدتی ادامه پیدا می کند تا زمانی که نقاش کلافه می گوید: آقای بالزاک این خانه ی کوچک در پس زمینه نقاشی است مهم نیست چند نفر در آن زندگی می کنند من که به همه جزئیات فکر نکرده ام.
بالزاک می گوید: می دانم که به این چیزها اهمیت نمی دهی روشن است که نمی دانی چند کودک در این خانه زندگی می کنند و چند خروس در حیاط جلویی می پلکد و مادر خانه برای ناهار چه پخته است. این را می دانم چون دودی که از دودکش بیرون می آید برایم باورپذیر نیست برایم واقعی نیست. اگر این جزئیات را می دانستی دود بهتری می کشیدی و نقاشی بهتر می شد.»
مهناز رونقی سپس عقایدش را درباره زیبایی شناسی زندگی روزمره اینگونه تشریح می کند:
«نقش حیات ما نیز این چنین است تجارب غنی تر و ژرف تر از زندگی ما را همیشه به درک و تصویر بهتری از زندگی روزمره می رساند. اگر به این جزئیات توجه کنیم آن را بهتر می کشیم. روزمرگی ظاهراً مقوله پیش پا افتاده ای است که می توان هر مطلب در هم ریخته ای را در آن جای داد. فَرار است اما چگونه می توان به رمز و راز آن پی برد؟»
این استاد دانشگاه در رشته مطالعات فرهنگی و رسانه در پایان سوالش را چنین پاسخ می دهد: «جهان امروز با گسترش وسیع مطالعات فرهنگی در میان مباحثی که میان مدرنیسم و پست مدرنیسم درگرفته باعث شده است زندگی روزمره به عنوان مقاله ای درخور اهمیت قلمداد شود. مطالعات منتقدانه فلسفی و جامعه شناختی باعث شده که جامعه شناسی از حالت انتزاعی خارج شده و به اموری که زاییده عصر مدرن است بپردازد. در جهان مدرن امروز جامعه شناسی از مطالعات کلان به سطح خرد و زندگی روزمره می رسد. از سویی دیگر ضرورت بحث زیبایی شناسی آن هم در زندگی مان باعث شده است که جدی تر به این مباحث بپردازیم.»
در ادامه صوت سخنان مهناز رونقی را که در صفحه شخصی این استاد دانشگاه منتشر شده و با اجازه خودش در مجله خانواده بازنشر داده می شود را می شنوید:
انتهای َپیام