استراتژی عراق پس از فتح خرمشهر و چند نکته

استراتژی | خرمشهر

استراتژی عراق پس از فتح خرمشهر و چند نکته

دو تن از فرماندهان حاضر در عملیات بیت المقدس معتقدند: پس از فتح خرمشهر و بدر حالی که اشغال خرمشهر توسط عراق به عنوان آخرین و مهمترین برگ برنده این کشور برای وادار ساختن ایران به شرکت در هر گونه مذاکرات صلح تلقی می شد آزادسازی این شهر می توانست سمبل تحمیل اراده سیاسی جمهوری اسلامی بر متجاوز و اثبات برتری نظامی اش باشد.

به گزارش مجله خانواده در آستانه سالروز فتح خرمشهر چند تن از فرماندهان دوران جنگ تحمیلی در مؤسسه مطالعات سیاسی و فرهنگی اندیشه ناب در حاشیه نشست « آزادسازی خرمشهر؛ نقطه عطفی فراتر از پیروزی نظامی» وضعیت میدانی جنگ را تشریح کردند.

در همین رابطه سردار محمدنبی رودکی فرمانده لشکر ۱۹ فجر در دوران دفاع مقدس  درباره تغییرات راهبردی و عملیاتی و تاکتیکی ایران و عراق پس از فتح خرمشهر بیان کرد: تا عملیات رمضان که حدودا دوماه پس از آزادسازی خرمشهر انجام شد متوجه شدیم تغییراتی در جبهه در ابعاد مختلف توسط عراق اعمال شده است. به عنوان مثال عراقی ها در جبهه زمین را مسلح کرد و وارد لاک دفاعی شد. عراق  استراتژی دفاعی را در دستور کار خود قرار داده بود.

وی ادامه داد: در سطح منطقه و بین المللی هم پس از فتح خرمشهر سازمان ملل قطعنامه ای را صادر کرد ولی امام(ره) معتقد بودند که این قطعنامه حقوق ملت ایران را تأمین نخواهد کرد و عراق اگر فرصت یابد مجدد خود را برای حمله به ایران تجهیز خواهد کرد. در همین رابطه عده ای در ارتش و سپاه نسبت به ادامه جنگ نظراتی داشتند.  

رودکی یادآور شد: همچنین راهبردهای تهاجمی پس از عملیات بیت المقدس در ایران هم تغییر کرد و در منطقه شلمچه عملیات هایی طرح ریزی و اجرا شد. از طرفی صدای باند حاکم بر اسرائیل بلند شد که چنانچه اگر ایران از اروند عبور کند ما لبنان را بمباران خواهیم کرد. بنابراین گروهی که با عنوان تیپ «ذوالفقار» از ایران به لبنان رفته بودند. امام استراتژی خود را به رزمندگان ابلاغ کردند و در نهایت آنان به برای جنگیدن در یک جبهه به میهن بازگشتند.

همچنین سردار اسماعیل کوثری از دیگر فرماندهان حاضر در فتح خرمشهر توضیح داد: در زمینه استراتژی و تاکتیک باید به عملیات بیت المقدس توجه کرد. یکی از موفقیت های سپاه نزدیکی فرماندهان به رزمندگان است. همچنین تشخیص به موقع و تصمیم قاطع از دیگر ویژگی های عملیات آزادسازی خرمشهر بود. عملیات های بازپس گیری مناطق تحت اشغال دشمن و منطقه عملیات بیت المقدس با تفکر انقلابی و خارج از چارچوب کلاسیک انجام شد. پس از حضور رزمندگان در لبنان و نظر امام خمینی(ره) حدود ۲۰ فرمانده در آنجا باقی ماندند و حزب الله لبنان را آموزش دادند.
انتهای پیام

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا