«اجاره نشین‌ها»، یک درام اجتماعی

مجله خانواده/اصفهان موضوع اجاره‌نشینی و مشکلات مربوط به مسکن، مسئلۀ فراگیری است که بسیاری از مردم در جامعۀ ما با آن سروکار دارند. گروه تئاتر «روبه رو» با پرداختن به همین موضوع، نمایش «اجاره نشین‌ها» را در سالن تماشای تالار هنر اصفهان روی صحنه برده است.

«اجاره نشین‌ها»، یک درام اجتماعی

معین‌الدین عشاقی، نویسنده و کارگردان نمایش «اجاره نشین‌ها» در گفت‌وگو با مجله خانواده بیان کرد: نمایش «اجاره‌نشین‌ها» دربارۀ یک شرکت خصوصی است که با مشارکت دولت اقدام به خانه‌دار کردن عده‌ای اجاره‌نشین کرده و ما نیز به این واسطه به منازل شخصیت‌هایی وارد می‌شویم که مسائل زندگی‌شان مطرح می‌شود.

او در خصوص چگونگی شکل‌گیری ایده این نمایش توضیح داد: من احساس کردم که مسئله اجاره‌نشینی و مشکلات مربوط به مسکن، موضوع فراگیری است که بسیاری از مردم جامعه با آن سروکار دارند. همین مسئله، بهانه‌ای شد که من به‌واسطل آن، قصه‌هایی از زندگی آدم‌ها را مطرح کنم که هرکدام از آن‌ها داستان، شخصیت‌پردازی و قصۀ خاص خود را دارند. ویژگی مهم این نمایش، بومی بودن آن است؛ به این معنا که مکان اصلی تمام قصه و شخصیت‌های این نمایش، در شهر اصفهان و زمان معاصر است.

«اجاره نشین‌ها»، یک درام اجتماعی

این کارگردان با اشاره به اینکه «اجاره‌نشین‌ها» یک درام اجتماعی بوده که به مسئله اجتماعی روز جامعه می‌پردازد و در برخی از صحنه‌ها با یک چاشنی طنز نیز درآمیخته است، اضافه کرد: سعی ما براین بوده که در پردازش شخصیت‌ها و قصه‌ها، تنوع داشته باشد. رده سنی شخصیت‌های داستان نیز از سنین نوجوانی تا کهن‌سالی را دربرمی گیرد و درنتیجه این نمایش می‌تواند مخاطبان رده سنی ۱۶ سال به بالا را در برگیرد.

عشاقی در خصوص چالش‌هایی که هنرمندان حوزه نمایش در اصفهان با آن مواجه هستند، افزود: مهم‌ترین مشکل ما کمبود سالن‌های نمایشی در شهر اصفهان است. نمایش «اجاره‌نشین‌ها» در آذرماه آماده اجرا بوده و تمام مراحل بازبینی را نیز از گذرانده بود اما من برای به روی صحنه بردن این نمایش، تقریباً ۳ ماه منتظر ماندم. این نکته مثبتی است که تعداد متقاضیان اجرا و کارهای نمایشی بسیار است اما از طرف دیگر نیز ما با کمبود سالن مواجه هستیم و اکثر سالن‌ها نیز با توجه به خصوصی بودن، به‌غیراز تالار هنر که در اختیار و موردحمایت شهرداری است، مبالغ گزافی را از گروه‌های اجرایی دریافت کرده که این مسئله ازنظر اقتصادی، به ضرر گروه‌های نمایشی است.

نویسنده و طراح نمایش «اجاره‌نشین‌ها» اظهار کرد: به‌طورکلی من همیشه یک خط فکری را در کارگردانی و نوشتن پیگیری می‌کنم. هدف غایی هر نمایشی نیز برقراری ارتباط عمیق‌تر و صمیمانه‌تر با مخاطبین خود است و شخصاً همیشه به دنبال اجرای متن‌هایی بوده‌ام که تماشاگر ساکن شهر اصفهان، با آن تناسب داشته و آن نمایش نیز برایش ضرورت اجرایی داشته باشد.

«اجاره نشین‌ها»، یک درام اجتماعی

او ادامه داد: ما در حال حاضر با معضلات اقتصادی و در صدر آن‌ها نیز مسئله مسکن مواجه هستیم که در جامعه بسیار فراگیر است. هدف من از اجرای این نمایش نشان دادن همین مسئله بوده که آیا ما واقعاً در این جهان معاصر و وضعیت کنونی، پاسخ مناسبی را به‌واسطه دوندگی و تلاش‌هایمان در زندگی، دریافت می‌کنیم یا خیر؟ چرا باوجود تلاش‌های مکرر، به اهداف و آرزوهای مختلف خود نمی‌رسیم؟ و این نرسیدن و از دست دادنِ داشته‌هایی که گاهی به دست می‌آوریم، یکی از تم‌های اصلی نمایش «اجاره‌نشین‌ها»است. فکر کردن به این موضوع سبب شکل دادن این نمایش شد و احساس کردم شاید تماشای آن نیز برای مخاطب، خالی از لطف نباشد.

کارگردان نمایش «اجاره‌نشین‌ها» گفت: در نمایش «اجاره‌نشین‌ها»، مهدی تقی‌پور، رزا ماندنی، آذر بهارلو، احسان شهبازی، نفیسه رازی، مهرداد شیرانی، مریم احمدی، نازنین مکارمی و معین‌الدین عشاقی به ایفای نقش پرداخته‌اند. همچنین علی هاشم زاده به‌عنوان دستیار کارگردان و راضیه نوذری به‌عنوان منشی صحنه و مدیر رسانه  حضور دارند و آسیه ضرابی نیز طراح پوستر این نمایش است.

به گزارش مجله خانواده، نمایش «اجاره‌نشین‌ها» تا ۲۸ اسفندماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ در سالن تماشای تالار هنر اصفهان، واقع در میدان لاله به روی صحنه است و علاقه‌مندان می‌توانند برای تهیه بلیت این نمایش به سایت گیشه ۸ مراجعه کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا