با اجرای طرح برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی در حوزه حجاب از سوی نیروی انتظامی، برای حراست از سرمایه اجتماعی و حفظ ارتباط مردم و پلیس نیازمند تدبیر بیشتری در سیاستگذاری هستیم.
به گزارش مجله خانواده، فرهیختگان در شماره امروز خود نوشت: در روزهای اخیر در حالی طرح پلیس برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی در حوزه حجاب از سوی نیروی انتظامی اجرا شده که همچنان مهمترین بحث، مسأله قانونگذاری است؛ لایحه عفاف و حجاب، که با گذشت بیش از یکسال همچنان سرگردان بین مجلس و شورای نگهبان است و در سطح جامعه نیز موافقان و مخالفان بسیاری دارد. هر چند برخورد سطحی با این پدیده و اتخاذ تصمیمهای عجولانه و غیرکارشناسی، میتواند عواقب جبرانناپذیری داشته باشد و تنها به از دست رفتن سرمایه اجتماعی و تخریب چهره پلیس بیافزاید.
چهره پلیس و اختلال در ارتباط با مردم
نیروی انتظامی امنیتساز و مقتدر است؛ این دو شاخصه، وجهه مردمی پلیس را میسازد و نباید چالش موجود در موضوع حجاب، خدشهای به اعتبار آن وارد کند. در سال گذشته نیروی انتظامی ۹۰ شهید را تقدیم امنیت جامعه کرد. از همین ابتدای سال نیز چند نیروی پلیس را در سراسر کشور از دست دادیم. اما جدا از این جانفشانیها بخشی از فرآیند تأمین امنیت، محصول «تدبیر» است که در حوزه برخورد با بیحجابی نیز به آن نیازمندیم. اگرچه اتفاقی که امروز در سطح جامعه رخ میدهد، در صورت عدممدیریت و تداوم سیاستگذاریهای نادرست، تنها به اختلال رابطه میان پلیس و جامعه ختم میشود و از حافظ شریف مال و جان و ناموس مردم، تصویری مغایر با حقیقت درونی آن عرضه میکند.
از سرمایه اجتماعی حراست کنید
بامداد یکشنبه، ۲۶ فروردینماه بود که عملیات انتقامی نسبت به مواضع رژیم صهیونیستی انجام شد. اما جدا از چند و چون این اقدام تنبیهی و دستیابی کشور به اهداف خود، یکی از مهمترین دستاوردهای «وعده صادق» همدلی و همراهی دوباره مردم زیر پرچم ایران بود. این حمله پهپادی غرور، اقتدار و انسجام ملی را در تمام سطوح ارتقاء داد و از کف خیابان تا صفحههای مجازی شاهد همدلی و اتحاد ملت ایران بودیم. این وحدت یکی از شاخصهای احراز سرمایه اجتماعی است و باید بهمثابه ثروت ملی از آن حراست کرد. این همگرایی ملی نشان داد تصمیمهای اعتمادزا، بستر را برای تقویت سرمایه اجتماعی فراهم میکند. در این بین هرگونه اقدامی که به هر نحو این اعتماد را مخدوش کند، همگرایی را تبدیل به شکاف اجتماعی میکند.
تعیینتکلیف هر چه سریعتر لایحه عفاف و حجاب، با در نظر گرفتن واقعیتهای اجتماعی جامعه، میتواند در سامان دادن وضع موجود موثر باشد، هرچند لایحه فعلی ایرادات مهمی دارد که در صورت رفع نشدن جامعه را با چالشهای جدیتری نیز روبهرو میکند. لایحه حجاب در وهلهنخست باید در راه فرهنگسازی گام بردارد و سپس با الزام ضمانت اجرایی، به تأثیر و بازدارندگی برسد. در راه آگاهیبخشی و فهم درست جامعه از اهمیت اجرای قانون حجاب، مهمترین اصل باید اقناع مردم برای مسدود کردن دریچههای بحرانزا باشد.
انتهای پیام