ایا چغاله بادام همان بادام درختی است

۱سلامت قلب و عروق

چغاله بادام میوه کال بادام درختی است و به همین خاطر تمام فواید بادام درختی در آن نهفته است. اگر چه به خاطر نارس بودن این میوه هضم آن برای گوارش کمی مشکل است اما یکی از بهترین فواید چغاله بادام کمک به سلامت قلب و عروق است.

چغاله بادام مثل انواع آجیل سرشار از آنتی‌اکسیدان است. این آنتی‌اکسیدان‌ها سرشار از متابولیت‌های ثانویه مثل فلانوئید و بیوفلانوئیدها هستند. متابولیت ثانویه در حقیقت ترکیبات آلی هستند که کمبود آن‌ها سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. فلانوئیدها با همکاری ویتامین E دیواره‌های رگ‌های خونی را از پارگی و آسیب‌های بالقوه محافظت می‌کنند.

۲چغاله بادام کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد

تعداد مواد غذایی که می‌توانند علیه کلسترول بد بدن مبارزه کنند چندان زیاد نیست و چغاله بادام یکی از آن‌هاست. اگر به طور مرتب چغاله بادام مصرف کنید می‌توانید سطح کلسترول خون را در حد نرمال نگه دارید.

۳بهبود سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها

از جمله خواص چغاله بادام میزان فسفر موجود در آن است. فسفر موجود در چغاله بادام برای سلامت دندان و استخوان‌ها بسیار مفید است. این فسفر با قوی کردن ساختار دندان‌ها و بهبود کارایی سیستم اسکلت بدن نقش بی‌نظیری در حفظ سلامت بدن انسان دارد.

۴تنظیم قند خون

بعد از خوردن هر وعده غذایی میزان گلوکز (قند خون) ما افزایش پیدا می‌کند و این اصلا برای سلامت بدن خبر خوبی نیست. بادام سبز با افزایش سطح ترشح هورمون انسولین و تنظیم سطح خون به کاهش و تنظیم قند خون کمک می‌کند.

۵تقویت سیستم ایمنی بدن

همان‌طور که گفتیم چغاله بادام سرشار از آنتی‌اکسیدان است و این آنتی‌اکسیدان‌ها با دفع سموم از بدن سیستم ایمنی را به نحو شگفت‌انگیزی تقویت می‌کنند. به این ترتیب بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌ها از بدن دفع شده و بدن پاکسازی می‌شود.

۶تعادل سطح PH بدن

اگر قرار باشد سطح PH بدن را با مواد غذایی متعادل نگه داریم یکی از بهترین گزینه‌ها چغاله بادام است. در برخی مواقع کل سیستم بدن به خاطر ترشح اسید معده و روده اسیدی می‌شود. این امر به مواردی چون پوکی استخوان، احساس ضعف و کمبود انرژی، ضعف سیستم ایمنی بدن، افزایش وزن و … منجر می‌شود. چغاله بادام به خاطر داشتن پروتئین قلیایی به بدن کمک می‌کند تا سطح PH را متعادل نگه دارد.

۷بهبود عملکرد مغز و حافظه

از جمله خواص چغاله بادام تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق مواد مغذی ضروری موجود در آن است. «ال-کارنیتین» و «ریبوفلاوین» دو عنصر اصلی موجود در چغاله بادام و از جمله مواد مغذی برای مغز و سیستم عصبی بدن هستند. بنابراین گنجاندن انواع مغزها و آجیل از جمله چغاله بادام در رژیم غذایی روزانه، عملکرد مغز و سطح حافظه را به نحو موثری بهبود می‌بخشد.

۸کاهش وزن و لاغری

اگر قصد کاهش وزن دارید چغاله بادام یک ماده غذایی عالی برای لاغر شدن است. از جمله فواید چغاله بادام چربی‌های سالم موجود در آن است که به ما کمک می‌کنند تا چربی اضافی بدن را بسوزانیم و وزن کم کنیم. به این ترتیب چغاله بادام یک ماده موثر برای رسیدن به وزن ایده‌آل است.

۹درمان یبوست

چغاله بادام سرشار از فیبر است. فیبر فرایند هضم را بهبود بخشیده و سبب درمان یبوست مزمن می‌شود. البته یادتان باشد باعث مشکلات گوارشی از جمله و می‌شود.

۱۰شفافیت پوست

همان‌طور که پیش از این گفتیم چغاله بادام سرشار از آنتی‌اکسیدان است. ویتامین E یکی از مفیدترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چغاله بادام است که بدن را از تمام رادیکال‌های آزاد و مضر و نیز مواد سمی که به خاطر آلودگی‌های محیطی در بدن انباشته می‌شوند پاکسازی می‌کند. این امر سبب می‌شود که پوست صورت و بدن صاف و شفاف شود.

۱۱درمان جوش، آکنه و جوش‌های سرسیاه

از جمله فواید بی‌نظیر چغاله بادام پاکسازی بدن، تصفیه خون و نیز درمان مشکلات پوستی از جمله ، و سایر مشکلات مزمن پوستی است.

۱۲تغذیه پوست

چغاله بادام علاوه بر خواصی مثل دفع سموم از بدن و تصفیه خون، به خاطر مقدار «آلفا-توکوفرول» موجود در آن که جزء اصلی ویتامین E است یک ماده مفید و بسیار مغذی برای سلامت پوست است. مصرف مداوم چغاله بادام سلول‌های پوست را تغذیه کرده و آن‌ها را سالم نگه می‌دارد.

۱۳چغاله بادام پیری را به تعویق می‌اندازید

ویتامین E یک ماده ضد پیری طبیعی است. بنابراین برای به تعویق انداختن پیری پوست و سایر اندام‌های بدن مثل چین و چروک، خال‌های سیاه و رنگی و خطوط عمیق روی پوست از ویتامین E موجود در چغاله بادام استفاده کنید. اگر طعم چغاله بادام دوست ندارید از روغن چغاله بادام برای استفاده کنید.

۱۴از بین بردن لکه‌های پوستی

مصرف روزانه چغاله بادام برای بهبود رنگ پوست و از بین بدن لکه‌های پوستی هم بسیار مفید است. از جمله خواص چغاله بادام برای پوست صورت و بدن، نرمی و لطافت پوست است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چغاله بادام از پوست در برابر از اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید محافظت و به جوانی و شادابی پوست کمک می‌کنند.

۱۵جلوگیری از ریزش مو

اگر ریزش مو دارید چغاله بادام بخورید. از جمله فواید چغاله بادام برای سلامت مو است. چغاله بادام سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که ریشه مو را تقویت کرده و آن را قوی می‌کند و در نتیجه از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

۱۶کمک به رشد سریع موها

علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، کمک به رشد سریع موها یکی دیگر از خواص چغاله بادام است. چغاله بادام سرشار از پروتئین، ویتامین E، زینک و … است که به رشد سریع موها کمک می‌کنند. اگر می‌خواهید موهای ضخیم و بلند داشته باشید خوردن چاقاله بادام را فراموش نکنید.

۱۷درخشش و زیبایی موها

فواید چغاله بادام برای موهای شما شگفت‌انگیز است. علاوه بر جلوگیری از ریزش موها و کمک به رشد سریع آن‌ها، اگر احساس می‌کنید که موهای شما کدر و بد رنگ شده از چغاله بادام یا روغن چغاله بادام استفاده کنید. پروتئین‌های موجود در چغاله بادام جریان خون را در پوست سر افزایش می‌دهند و همین امر باعث تحریک رشد موها و نیز درخشش و براق شدن موها می‌شود.

۱۸درمان کم خونی

هر چند که فواید چغاله بادام برای بدن زیاد است اما یکی از خواص چغاله بادام در طب سنتی درمان کم خونی و برطرف کردن علائم کم خونی در بدن است. چغاله بادام سرشار از آهن است و از همین رو برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند و همچنین خانم‌های بارداری که دائماً احساس خستگی می‌کنند، بسیار مفید است.

۱۹فواید چغاله بادام برای زنان باردار

برای جنین در حال رشد در شکم مادر، «کلسیم» یکی از مواد معدنی مفید و ضروری به حساب می‌آید. کلسیم همچنین برای سلامت مادر در دوران بارداری بسیار سودمند است. چغاله بادام سرشار از کلسیم است و خطر ابتلا به «پره اکلامپسی» در دوران بارداری در مادران را کاهش خواهد داد.

کلسیم همچنین برای رشد عضلات و استخوان‌های جنین در شکم مادر، یک ماده معدنی ضروری است. با خوردن چغاله بادام می‌توانید تا حدی کمبود کلسیم را جبران کنید. علاوه بر این در چغاله بادام یک ماه معدنی به نام «ریبوفلاوین» وجود دارد که می‌تواند به رشد مغز جنین کمک کند. برای مطالعه بیشتر درباره فواید و مضرات روی لینک مطلب کلیک کنید.

طریقه مصرف چغاله بادام چگونه است؟

چغاله بادام را می‌توانید به صورت خام با نمک، میل کنید. آشپزی کردن با چغاله بادام هم از قدیم مرسوم بوده است. و از جمله مواردی هستند که می‌توانید با چغاله بادام درست کنید و از طعم لذیذ آن‌ها لذت ببرید.

منبعاین چغاله بادام که دست فروشان برایش می‌خوانند: « چاقاله آی چاقاله؛ سبزه چاقاله و ریزه چاقاله»؛ یک موه سبز و ترد است؛ مغز آبکی دارد اما پوست‌اش نسبتا سفت است. این نوبرانه سبز، تا ابد سبز نمی‌ماند؛ مدتی که در فصل بهار پیش برویم؛ کم‌کم این پوسته سبز، سخت و چوبی شده و به مرور روی درخت، تبدیل به همان بادام می‌شود. آن مغز ترد آب‌دار هم می‌شود؛ مغز بادام که ته جیب‌تان و ظرف آجیل می‌ریزید. میوه درخت بادام در بهار، چغاله است و در تابستان، همان بادامی که می‌شناسید. حالا این‌که چاقاله بادام، چه خواصی دارد را در ادامه می‌خوانید؛ این نوبرانه خیلی گران است؛ به هرحال باید ارزش خرید آن را بدانید؛ پس لطفا با ما همراه باشید.

در این مطلب می‌خوانید:

  • خواص چغاله بادام چیست؟
  • ارزش غذایی چاقاله بادام
  • ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های چغاله بادام
  • خواص پزشکی چغاله بادام
  • فواید چغاله بادام برای زنان و کودکان
  • مضرات چغاله بادام
  • دستور پخت خورش چغاله بادام

چغاله بادام میوه کال درخت بادام است. این ماده غذایی هم مانند هر خوراکی طبیعی دیگری دارای خواص مهمی است؛ با این‌حال به دلیل نرسیده بودنش، می‌تواند در بدن مشکلاتی ایجاد کند.

مطلب پیشنهادی:

فرق چغاله بادام و چاقاله بادام چیست؟

هردو کلمه چغاله و چاقاله بادام به همان میوه نرسیده درخت بادام اشاره دارند اما کلمه چغاله درست است؛ چاقاله بادام لفظ عامیانه است

چغاله بادام درخت دارد یا بوته؟

آنچه عیدها در گاری دست فروش‌ها می‌بینید؛ میوه کال درخت بادام است؛ یعنی چغاله بادام، ماهیت جدا، درخت یا بوته مجزایی از بادام ندارد. مثل فرق انار کال و رسیده؛ چغاله بادام اگر روی درخت بماند؛ به مرور تبدیل به بادام می‌شود.

مطلب پیشنهادی:

چغاله بادام کال چه خاصیتی دارد؟

تمام میوه‌های درختان، سرشار از خاصیت هستند؛ چرا که صدها ریز مغذی در ترکیب بافتی آنها وجود دارد؛ با این‌حال وقتی سبز و کال‌اند هنوز دچار فعل و انفعالات رسیدگی نشده‌اند. تابیدن نور خورشید به میوه درختان ترکیبات آنها را برای مصرف انسان و سازگاری با دستگاه گوارش‌مان آماده می‌کند.

چغاله بادام سرد است

حتما متوجه شده‌اید که بعد از خوردن چغاله بادام ممکن است؛ عضلات شکم یا سینه‌تان درد بگیرد. به اصطلاح قدیمی‌ها و طب سنتی؛ ممکن است سردی‌تان کند. این مشکل به دلیل وجود ترکیبات ناسازگار با دستگاه گوارش ماست. بدن برای هضم این مواد باید بیشتر تلاش کند؛ محصولات جانبی تاثیر آنزیم‌های بدن به این مواد میوه کال، چغاله بادام، سبب تولید گاز و مواد دردناک برای عضلات می‌شود.

اگر قیمت نهال بادام گران است؛ برای شیرین شدن خورش، کمی هم بادام به خورش اضافه کنید

مطلب پیشنهادی:

چغاله بادام ویتامین دارد؟

در این میوه سرد و کال، برخی ویتامین‌های مهم هم هستند، از جمله:

مواد معدنی چغاله بادام

از مهم‌ترین موادی که سبب ارزش غذایی چغاله بادام می‌شود؛ فیبر و پروتئین است که برای سلامت گوارش و کارکرد روده‌ها، همچنین عملکرد صحیح سیستم ایمنی مفید است. بقیه فواید غذایی چغاله بادام ناشی از مواد معدنی موجود در آن است؛ از جمله:

  • آهن
  • فسفر
  • کلسیم
  • منیزیم
  • ریبوفلاوین
  • ال کانیتین

مطلب پیشنهادی:

ارزش غذایی چغاله بادام چقدر است؟

هر 100 گرم چغاله حاوی:

  • ۵۳۷کیلو کالری انرژی
  • ۲۱.۱گرم کربوهیدرات
  • ۲۱گرم پروتئیئن
  • ۴۹.۹گرم چربی
  • ۱۰گرم فیبر

مطلب پیشنهادی:

مضرات چغاله بادام برای زنان و کودکان

چغاله بادام برای خانم‌های باردار و بچه‌ها هم فایده دارد؛ همان مواد مغذی که در بالا اشره کردیم؛ به بدن کودکان و زنان باردار هم می‌رسد؛ تاثیرات خودش را هم می‌‌گذارد. با این‌حال کودکان دستگاه گوارش و عضلاتی قوی ندارند. بنابراین مواد میوه نارس، محصولات جانبی تاثیر آنزیم‌های گوارشی، برای آنها دردناک خواهد بود. به شکم و سینه آنها فشار می‌آورد. بعد از خوردن یک سیر چغاله ممکن است کل شب را ناخوش باشند. از طرفی زنان باردار دچار تغییرات فیزیولوژیکی و تغییرات هورمونی شدید می‌شوند. بنابراین بهتر است چغاله بادام مصرف نکنند که دردهای عضلانی و گازهای ایجاد شده در بدن به دنبال مصرف چغاله بادام؛ آزارشان ندهد.

مطلب پیشنهادی

پس چطور چغاله بادام را بخوریم که از خواصش بهره‌مند شویم؟

بهتر است چغاله ر زیاد خام نخورید؛ مصرف چند چغاله با نمک ضرر ندارد؛ می‌توانید بعدش نبات و عرق نعناع بخورید تا جلوی نفخ‌تان را بگیرد. با این‌حال اگر چغاله را بپزید؛ مواد میوه نارس در فرآیند پخت؛ برای بدن قابل هضم می‌شوند. خورش چغاله یکی از غذاهای خوشمزه است که با سبزی و گوشت، آن را می‌پزند.

چطور خورش چغاله بادام بپزیم؟

طبخ این غذا راحت است؛ گوشت یا مرغ را با پیاز داغ تفت دهید؛ نمک، فلفل، زردچوبه بزنید؛ سپس نعنا و جعفری خرده شده به مخلوط اضافه کنید و تفت دهید؛ آب خورش را که ریختید؛ چغاله‌ها را در آن بریزید تا بپزد.

  • ترش و شیرین: برای ملس شدن خورشت چغاله بادام، کمی شکر به آن اضافه کنید.

مطلب پیشنهادی:

خواص چغاله بادام در یک کلام

چغاله بادام مانند تمام میوه درختان حاوی ویتامین و مواد معدنی است؛ با این‌حال به دلیل کال بودن سبب دل درد، نفخ و گاهی اسهال می‌شود. اگر می‌خواهید از خواص چغاله بادام بهره‌مند شوید؛ با آن خورشت بپزید یا تنها چند دانه با نمک بخورید؛ سپس برای از بین بردن نفخ‌اش، نبات داغ و نعنا میل کنید.

برای اطلاع از فواید مواد غذایی، هر روز به بخش نی‌نی‌بان سر بزنید؛ برای‌تان اطلاعات مفیدی داریم.

مطلب پیشنهادی:

 

۱سلامت قلب و عروق

چغاله بادام میوه کال بادام درختی است و به همین خاطر تمام فواید بادام درختی در آن نهفته است. اگر چه به خاطر نارس بودن این میوه هضم آن برای گوارش کمی مشکل است اما یکی از بهترین فواید چغاله بادام کمک به سلامت قلب و عروق است.

چغاله بادام مثل انواع آجیل سرشار از آنتی‌اکسیدان است. این آنتی‌اکسیدان‌ها سرشار از متابولیت‌های ثانویه مثل فلانوئید و بیوفلانوئیدها هستند. متابولیت ثانویه در حقیقت ترکیبات آلی هستند که کمبود آن‌ها سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود. فلانوئیدها با همکاری ویتامین E دیواره‌های رگ‌های خونی را از پارگی و آسیب‌های بالقوه محافظت می‌کنند.

۲چغاله بادام کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد

تعداد مواد غذایی که می‌توانند علیه کلسترول بد بدن مبارزه کنند چندان زیاد نیست و چغاله بادام یکی از آن‌هاست. اگر به طور مرتب چغاله بادام مصرف کنید می‌توانید سطح کلسترول خون را در حد نرمال نگه دارید.

۳بهبود سلامت دندان‌ها و استخوان‌ها

از جمله خواص چغاله بادام میزان فسفر موجود در آن است. فسفر موجود در چغاله بادام برای سلامت دندان و استخوان‌ها بسیار مفید است. این فسفر با قوی کردن ساختار دندان‌ها و بهبود کارایی سیستم اسکلت بدن نقش بی‌نظیری در حفظ سلامت بدن انسان دارد.

۴تنظیم قند خون

بعد از خوردن هر وعده غذایی میزان گلوکز (قند خون) ما افزایش پیدا می‌کند و این اصلا برای سلامت بدن خبر خوبی نیست. بادام سبز با افزایش سطح ترشح هورمون انسولین و تنظیم سطح خون به کاهش و تنظیم قند خون کمک می‌کند.

۵تقویت سیستم ایمنی بدن

همان‌طور که گفتیم چغاله بادام سرشار از آنتی‌اکسیدان است و این آنتی‌اکسیدان‌ها با دفع سموم از بدن سیستم ایمنی را به نحو شگفت‌انگیزی تقویت می‌کنند. به این ترتیب بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌ها از بدن دفع شده و بدن پاکسازی می‌شود.

۶تعادل سطح PH بدن

اگر قرار باشد سطح PH بدن را با مواد غذایی متعادل نگه داریم یکی از بهترین گزینه‌ها چغاله بادام است. در برخی مواقع کل سیستم بدن به خاطر ترشح اسید معده و روده اسیدی می‌شود. این امر به مواردی چون پوکی استخوان، احساس ضعف و کمبود انرژی، ضعف سیستم ایمنی بدن، افزایش وزن و … منجر می‌شود. چغاله بادام به خاطر داشتن پروتئین قلیایی به بدن کمک می‌کند تا سطح PH را متعادل نگه دارد.

۷بهبود عملکرد مغز و حافظه

از جمله خواص چغاله بادام تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق مواد مغذی ضروری موجود در آن است. «ال-کارنیتین» و «ریبوفلاوین» دو عنصر اصلی موجود در چغاله بادام و از جمله مواد مغذی برای مغز و سیستم عصبی بدن هستند. بنابراین گنجاندن انواع مغزها و آجیل از جمله چغاله بادام در رژیم غذایی روزانه، عملکرد مغز و سطح حافظه را به نحو موثری بهبود می‌بخشد.

۸کاهش وزن و لاغری

اگر قصد کاهش وزن دارید چغاله بادام یک ماده غذایی عالی برای لاغر شدن است. از جمله فواید چغاله بادام چربی‌های سالم موجود در آن است که به ما کمک می‌کنند تا چربی اضافی بدن را بسوزانیم و وزن کم کنیم. به این ترتیب چغاله بادام یک ماده موثر برای رسیدن به وزن ایده‌آل است.

۹درمان یبوست

چغاله بادام سرشار از فیبر است. فیبر فرایند هضم را بهبود بخشیده و سبب درمان یبوست مزمن می‌شود. البته یادتان باشد باعث مشکلات گوارشی از جمله و می‌شود.

۱۰شفافیت پوست

همان‌طور که پیش از این گفتیم چغاله بادام سرشار از آنتی‌اکسیدان است. ویتامین E یکی از مفیدترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چغاله بادام است که بدن را از تمام رادیکال‌های آزاد و مضر و نیز مواد سمی که به خاطر آلودگی‌های محیطی در بدن انباشته می‌شوند پاکسازی می‌کند. این امر سبب می‌شود که پوست صورت و بدن صاف و شفاف شود.

۱۱درمان جوش، آکنه و جوش‌های سرسیاه

از جمله فواید بی‌نظیر چغاله بادام پاکسازی بدن، تصفیه خون و نیز درمان مشکلات پوستی از جمله ، و سایر مشکلات مزمن پوستی است.

۱۲تغذیه پوست

چغاله بادام علاوه بر خواصی مثل دفع سموم از بدن و تصفیه خون، به خاطر مقدار «آلفا-توکوفرول» موجود در آن که جزء اصلی ویتامین E است یک ماده مفید و بسیار مغذی برای سلامت پوست است. مصرف مداوم چغاله بادام سلول‌های پوست را تغذیه کرده و آن‌ها را سالم نگه می‌دارد.

۱۳چغاله بادام پیری را به تعویق می‌اندازید

ویتامین E یک ماده ضد پیری طبیعی است. بنابراین برای به تعویق انداختن پیری پوست و سایر اندام‌های بدن مثل چین و چروک، خال‌های سیاه و رنگی و خطوط عمیق روی پوست از ویتامین E موجود در چغاله بادام استفاده کنید. اگر طعم چغاله بادام دوست ندارید از روغن چغاله بادام برای استفاده کنید.

۱۴از بین بردن لکه‌های پوستی

مصرف روزانه چغاله بادام برای بهبود رنگ پوست و از بین بدن لکه‌های پوستی هم بسیار مفید است. از جمله خواص چغاله بادام برای پوست صورت و بدن، نرمی و لطافت پوست است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چغاله بادام از پوست در برابر از اشعه‌های مضر فرابنفش خورشید محافظت و به جوانی و شادابی پوست کمک می‌کنند.

۱۵جلوگیری از ریزش مو

اگر ریزش مو دارید چغاله بادام بخورید. از جمله فواید چغاله بادام برای سلامت مو است. چغاله بادام سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که ریشه مو را تقویت کرده و آن را قوی می‌کند و در نتیجه از ریزش مو جلوگیری می‌کند.

۱۶کمک به رشد سریع موها

علاوه بر جلوگیری از ریزش مو، کمک به رشد سریع موها یکی دیگر از خواص چغاله بادام است. چغاله بادام سرشار از پروتئین، ویتامین E، زینک و … است که به رشد سریع موها کمک می‌کنند. اگر می‌خواهید موهای ضخیم و بلند داشته باشید خوردن چاقاله بادام را فراموش نکنید.

۱۷درخشش و زیبایی موها

فواید چغاله بادام برای موهای شما شگفت‌انگیز است. علاوه بر جلوگیری از ریزش موها و کمک به رشد سریع آن‌ها، اگر احساس می‌کنید که موهای شما کدر و بد رنگ شده از چغاله بادام یا روغن چغاله بادام استفاده کنید. پروتئین‌های موجود در چغاله بادام جریان خون را در پوست سر افزایش می‌دهند و همین امر باعث تحریک رشد موها و نیز درخشش و براق شدن موها می‌شود.

۱۸درمان کم خونی

هر چند که فواید چغاله بادام برای بدن زیاد است اما یکی از خواص چغاله بادام در طب سنتی درمان کم خونی و برطرف کردن علائم کم خونی در بدن است. چغاله بادام سرشار از آهن است و از همین رو برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند و همچنین خانم‌های بارداری که دائماً احساس خستگی می‌کنند، بسیار مفید است.

۱۹فواید چغاله بادام برای زنان باردار

برای جنین در حال رشد در شکم مادر، «کلسیم» یکی از مواد معدنی مفید و ضروری به حساب می‌آید. کلسیم همچنین برای سلامت مادر در دوران بارداری بسیار سودمند است. چغاله بادام سرشار از کلسیم است و خطر ابتلا به «پره اکلامپسی» در دوران بارداری در مادران را کاهش خواهد داد.

کلسیم همچنین برای رشد عضلات و استخوان‌های جنین در شکم مادر، یک ماده معدنی ضروری است. با خوردن چغاله بادام می‌توانید تا حدی کمبود کلسیم را جبران کنید. علاوه بر این در چغاله بادام یک ماه معدنی به نام «ریبوفلاوین» وجود دارد که می‌تواند به رشد مغز جنین کمک کند. برای مطالعه بیشتر درباره فواید و مضرات روی لینک مطلب کلیک کنید.

طریقه مصرف چغاله بادام چگونه است؟

چغاله بادام را می‌توانید به صورت خام با نمک، میل کنید. آشپزی کردن با چغاله بادام هم از قدیم مرسوم بوده است. و از جمله مواردی هستند که می‌توانید با چغاله بادام درست کنید و از طعم لذیذ آن‌ها لذت ببرید.

منبعاین چغاله بادام که دست فروشان برایش می‌خوانند: « چاقاله آی چاقاله؛ سبزه چاقاله و ریزه چاقاله»؛ یک موه سبز و ترد است؛ مغز آبکی دارد اما پوست‌اش نسبتا سفت است. این نوبرانه سبز، تا ابد سبز نمی‌ماند؛ مدتی که در فصل بهار پیش برویم؛ کم‌کم این پوسته سبز، سخت و چوبی شده و به مرور روی درخت، تبدیل به همان بادام می‌شود. آن مغز ترد آب‌دار هم می‌شود؛ مغز بادام که ته جیب‌تان و ظرف آجیل می‌ریزید. میوه درخت بادام در بهار، چغاله است و در تابستان، همان بادامی که می‌شناسید. حالا این‌که چاقاله بادام، چه خواصی دارد را در ادامه می‌خوانید؛ این نوبرانه خیلی گران است؛ به هرحال باید ارزش خرید آن را بدانید؛ پس لطفا با ما همراه باشید.

در این مطلب می‌خوانید:

  • خواص چغاله بادام چیست؟
  • ارزش غذایی چاقاله بادام
  • ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های چغاله بادام
  • خواص پزشکی چغاله بادام
  • فواید چغاله بادام برای زنان و کودکان
  • مضرات چغاله بادام
  • دستور پخت خورش چغاله بادام

چغاله بادام میوه کال درخت بادام است. این ماده غذایی هم مانند هر خوراکی طبیعی دیگری دارای خواص مهمی است؛ با این‌حال به دلیل نرسیده بودنش، می‌تواند در بدن مشکلاتی ایجاد کند.

مطلب پیشنهادی:

فرق چغاله بادام و چاقاله بادام چیست؟

هردو کلمه چغاله و چاقاله بادام به همان میوه نرسیده درخت بادام اشاره دارند اما کلمه چغاله درست است؛ چاقاله بادام لفظ عامیانه است

چغاله بادام درخت دارد یا بوته؟

آنچه عیدها در گاری دست فروش‌ها می‌بینید؛ میوه کال درخت بادام است؛ یعنی چغاله بادام، ماهیت جدا، درخت یا بوته مجزایی از بادام ندارد. مثل فرق انار کال و رسیده؛ چغاله بادام اگر روی درخت بماند؛ به مرور تبدیل به بادام می‌شود.

مطلب پیشنهادی:

چغاله بادام کال چه خاصیتی دارد؟

تمام میوه‌های درختان، سرشار از خاصیت هستند؛ چرا که صدها ریز مغذی در ترکیب بافتی آنها وجود دارد؛ با این‌حال وقتی سبز و کال‌اند هنوز دچار فعل و انفعالات رسیدگی نشده‌اند. تابیدن نور خورشید به میوه درختان ترکیبات آنها را برای مصرف انسان و سازگاری با دستگاه گوارش‌مان آماده می‌کند.

چغاله بادام سرد است

حتما متوجه شده‌اید که بعد از خوردن چغاله بادام ممکن است؛ عضلات شکم یا سینه‌تان درد بگیرد. به اصطلاح قدیمی‌ها و طب سنتی؛ ممکن است سردی‌تان کند. این مشکل به دلیل وجود ترکیبات ناسازگار با دستگاه گوارش ماست. بدن برای هضم این مواد باید بیشتر تلاش کند؛ محصولات جانبی تاثیر آنزیم‌های بدن به این مواد میوه کال، چغاله بادام، سبب تولید گاز و مواد دردناک برای عضلات می‌شود.

مطلب پیشنهادی:

چغاله بادام ویتامین دارد؟

در این میوه سرد و کال، برخی ویتامین‌های مهم هم هستند، از جمله:

مواد معدنی چغاله بادام

از مهم‌ترین موادی که سبب ارزش غذایی چغاله بادام می‌شود؛ فیبر و پروتئین است که برای سلامت گوارش و کارکرد روده‌ها، همچنین عملکرد صحیح سیستم ایمنی مفید است. بقیه فواید غذایی چغاله بادام ناشی از مواد معدنی موجود در آن است؛ از جمله:

  • آهن
  • فسفر
  • کلسیم
  • منیزیم
  • ریبوفلاوین
  • ال کانیتین

مطلب پیشنهادی:

ارزش غذایی چغاله بادام چقدر است؟

هر 100 گرم چغاله حاوی:

  • ۵۳۷کیلو کالری انرژی
  • ۲۱.۱گرم کربوهیدرات
  • ۲۱گرم پروتئیئن
  • ۴۹.۹گرم چربی
  • ۱۰گرم فیبر

مطلب پیشنهادی:

مضرات چغاله بادام برای زنان و کودکان

چغاله بادام برای خانم‌های باردار و بچه‌ها هم فایده دارد؛ همان مواد مغذی که در بالا اشره کردیم؛ به بدن کودکان و زنان باردار هم می‌رسد؛ تاثیرات خودش را هم می‌‌گذارد. با این‌حال کودکان دستگاه گوارش و عضلاتی قوی ندارند. بنابراین مواد میوه نارس، محصولات جانبی تاثیر آنزیم‌های گوارشی، برای آنها دردناک خواهد بود. به شکم و سینه آنها فشار می‌آورد. بعد از خوردن یک سیر چغاله ممکن است کل شب را ناخوش باشند. از طرفی زنان باردار دچار تغییرات فیزیولوژیکی و تغییرات هورمونی شدید می‌شوند. بنابراین بهتر است چغاله بادام مصرف نکنند که دردهای عضلانی و گازهای ایجاد شده در بدن به دنبال مصرف چغاله بادام؛ آزارشان ندهد.

مطلب پیشنهادی

پس چطور چغاله بادام را بخوریم که از خواصش بهره‌مند شویم؟

بهتر است چغاله ر زیاد خام نخورید؛ مصرف چند چغاله با نمک ضرر ندارد؛ می‌توانید بعدش نبات و عرق نعناع بخورید تا جلوی نفخ‌تان را بگیرد. با این‌حال اگر چغاله را بپزید؛ مواد میوه نارس در فرآیند پخت؛ برای بدن قابل هضم می‌شوند. خورش چغاله یکی از غذاهای خوشمزه است که با سبزی و گوشت، آن را می‌پزند.

چطور خورش چغاله بادام بپزیم؟

طبخ این غذا راحت است؛ گوشت یا مرغ را با پیاز داغ تفت دهید؛ نمک، فلفل، زردچوبه بزنید؛ سپس نعنا و جعفری خرده شده به مخلوط اضافه کنید و تفت دهید؛ آب خورش را که ریختید؛ چغاله‌ها را در آن بریزید تا بپزد.

  • خورشت اقتصادی: اگر قیمت چغاله بادام گران است؛ برای ترش شدن خورش، کمی هم کرفس به خورش اضافه کنید
  • ترش و شیرین: برای ملس شدن خورشت چغاله بادام، کمی شکر به آن اضافه کنید.

مطلب پیشنهادی:

خواص چغاله بادام در یک کلام

چغاله بادام مانند تمام میوه درختان حاوی ویتامین و مواد معدنی است؛ با این‌حال به دلیل کال بودن سبب دل درد، نفخ و گاهی اسهال می‌شود. اگر می‌خواهید از خواص چغاله بادام بهره‌مند شوید؛ با آن خورشت بپزید یا تنها چند دانه با نمک بخورید؛ سپس برای از بین بردن نفخ‌اش، نبات داغ و نعنا میل کنید.

برای اطلاع از فواید مواد غذایی، هر روز به بخش نی‌نی‌بان سر بزنید؛ برای‌تان اطلاعات مفیدی داریم.

 

 

 

دکمه بازگشت به بالا