تشخیص حافظه لپتاپ
سخت افزار کامپیوتر و لپ تاپ از بخشهای مختلفی تشکیل میشود که از مهمترین آنها میتوان به پردازنده مرکزی یا همان CPU و پردازنده گرافیکی یا همان GPU اشاره کرد. سیستم اداری اقتصادی باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.
اما آیا شما میدانید تشخیص مدل کارت گرافیک سیستم چگونه است؟ در ادامه قصد داریم روشهای مختلف چک کردن کارت گرافیک لپ تاپ و کامپیوتر را به شما آموزش دهیم. پس برای فهمیدن مدل کارت گرافیک لپ تاپ خود همراه تکنولایف باشید.
- دکمههای ctrl+shift+esc را فشار دهید تا منوی Task Manager باز شود.
- همچنین برای دسترسی به Task Manager میتوانید به روی لوگوی ویندوز در پایین صفحه کلیک راست کرده و Task Manager را انتخاب کنید.
- پس از باز شدن Task Manager از منوی سمت چپ وارد بخش Performance شوید.
- به پایین اسکرول کنید تا عبارت GPU نمایان شود.
- اگر سیستم شما کارت گرافیک مجزا نداشته باشد در این بخش تنها یک GPU دیده میشود و در صورت داشتن کارت گرافیک مجزا در این بخش دو گزینه GPU مشاهده میکنید.
- به روی هر کدام از این GPU ها کلیک کنید.
- در بالا سمت راست مدل کارت گرافیک به طور کامل نمایش داده شده و مثلا با عبارت Nvidia Geforce RTX 3050 Ti Laptop GPU مواجه خواهید شد.
- در پایین صفحه نیز عبارتی به نام Dedicated GPU Memory نمایش داده میشود که نشان دهنده میزان حافظه اختصاصی گرافیک است. اگر برای شما سوال است که از کجا بفهمیم گرافیک چند گیگ است میتوانید از این گزینه استفاده کنید.
- همین کار را برای GPU دیگر هم انجام دهید تا مدل آن مشخص شود.
- عبارت Device Manager را در سرچ پایین صفحه جستجو کنید.
- به روی علامت <کنار>
- کارت گرافیک شما نمایش داده خواهد شد. اگر کارت گرافیک مجزا نداشته باشید در این صفحه یک گزینه خواهید دید و در غیر این صورت با دو عبارت مواجه خواهید شد.
- تمام!
- در بخش سرچ پایین صفحه عبارت system information را وارد کنید و وارد این بخش شوید.
- به روی علامت + کنار Components کلیک کرده و به روی Display کلیک کنید.
- نام یک یا هر دو کارت گرافیک شما در این صفحه نمایش داده میشود.
- تمام!
به غیر از روش اول لیست در دو روش بعدی شما امکان مشاهده مقدار حافظه گرافیکی را نداشتید و حالا از طریق این روش میتوانید به این اطلاعات نیز دسترسی داشته باشید. سیستم اداری اقتصادی نیاز سازمان ها را برطرف می سازد.
- در بخش سرچ پایین صفحه عبارت dxdiag را وارد کرده و وارد برنامه پیشنهاد داده شده شوید.
- از تب بالای صفحه به روی عبارت Display کلیک کنید.
- در این صفحه نام کارت گرافیک شما نمایش داده میشود و از طریق گزینه Display Memory (VRAM) میتوانید مقدار حافظه کارت گرافیک را مشاهده کنید.
- در صورت داشتن کارت گرافیک اختصاصی به روی گزینه Render از بالا کلیک کرده و اطلاعات این صفحه را نیز مشاهده کنید.
حالا دیگر به طور کامل با مدل کارت گرافیک سیستم خود و البته حافظه آن آدو المان بسیار مهم در هنگام کار کردن با لپ تاپ آن هم برای کارهای گرافیکی، رم و کارت گرافیک است. اما چگونه رم و گرافیک لپ تاپ را بفهمیم؟ برای درک بهتر عملکرد این دو قطعه، باید بدانید که ظرفیت و مشخصات هرکدام چیست و چگونه می توان آنها را ارتقا داد. در این مقاله از مجله خانه فتوشاپ، می خواهیم پاسخی کامل بدهیم به سوال کاربران عزیزی که پرسیدهاند چگونه رم و گرافیک لپ تا را بفهمیم. با ما همراه باشید.
اینکه چطور میتوانید میزان رم سیستم خود را چک کنید و یا آن را ارتقا دهید را در ادامه توضیح خواهیم داد. میزان رم مورد نیاز سیستم هم بستگی به این دارد که بخواهید چه کارهایی با کامپیوتر خود انجام دهید. به طور معمول برای نصب ویندوز و هر نرم افزاری، یک مشخصات حداقلی اعلام میشود که میبایست برای اجرای آنها، میزان رم مورد نیاز را داشته باشید.
وظیفه کارت گرافیک در لپ تاپ چیست؟
فراموش نکنید درست است که رم و سی پی یو کامپیوتر شما نقش بسیار مهمی در بسیاری از شرایط بازی میکنند اما کارت گرافیک هم یک عنصر حیاتی در سیستم به حساب میآید. اگر GPU قدرتمندی نداشته باشید نه میتوانید بازی های کامپیوتری جدید را بازی کنید نه بسیاری از فیلترها یا افکت ها در نرم افزارهای تدوین و ویرایش تصاویر برای شما باز خواهد شد.
در واقع روش اینکار برای رم و کارت گرافیک متفاوت است. به همین خاطر در ادامه این دو را به تفکیک توضیح دادهایم:
چگونه مشخصات کارت گرافیک را ببینیم؟
مشاهده مشخصات کارت گرافیک به خصوص برای افرادی که با نرم افزارهای تدوین و جلوه های ویژه کار میکنند، اهمیت بالایی دارد. چراکه بسیاری از این نرم افزارهای برای اجرای بعضی فیلترها و یا افکت های خاص نیاز به GPU بالا و یا اختصاصی دارند. برای دیدن گرافیک لپ تاپ یا پی سی خود روش های زیر را پیش بگیرید.
ویندوز ۱۰ و ۱۱
در نوار کناری GPU 0 را انتخاب کنید. حالا در کادر باز شده در سمت راست بالا، مدل GPU خود را به همراه شرکت سازنده مشاهده میکنید. همچنین میتوانید اطلاعاتی نظیر مقدار اختصاص یافته حافظه به GPU را هم در همین پنجره ببینید. اگر سیستم شما چند کارت گرافیک داشته باشید گزینه GPU 1 را هم در این قسمت مشاهده خواهید کرد که هر عدد نشان دهنده یک GPU فیزیکی است.
نسخه های قدیمیتر ویندوز
امیدواریم که پاسخ سوال چگونه رم و گرافیک لپ تاپ را بفهمیم را در این مقاله گرفته باشید. چنانچه سوالی دارید که در این مطلب به آن پرداخته نشد، میتوانید در بخش نظرات برای ما بنویسید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم. از همراهی شما با خانه فتوشاپ سپاسگزاریم.