گیاهخواری یا همه چیزخواری، مسئله این است!

گیاه

گیاهخواری یا همه چیزخواری، مسئله این است!

مجله خانواده/اصفهان دانشمندان درباره فواید و مضرات رژیم گیاهخواری و همه چیزخواری انسان‌ها، به تحقیقات پیشین اکتفا نکردند و به تازگی در این باره تحقیق جدیدی را انجام دادند.  

به گزارش مجله خانواده و به نقل از ساینس دیلی، به تازگی دانشمندان برای آگاهی از فواید و مضرات گیاهخواری وهمه چیز خواری آزمایشی را بر روی ۲۲ دوقلوی همسان انجام دادند.

این مطالعه برای اولین بار توسط Matthew Landry، دکتری و محقق سابق مرکز تحقیقات پیشگیری استنفورد که اکنون در دانشگاه کالیفرنیا، Irvine، مشغول به کار است انجام شد. همچنین، Catherine Ward محقق فوق دکتری در این مرکز، نویسنده اول این مطالعه است.

اگر چه به خوبی مشخص است که مصرف گوشت کمتر باعث بهبود سلامت قلب و عروق می‌شود، اما مطالعات رژیمی اغلب به فاکتورهایی مانند ژنتیک، نوع تفکر و تربیت افراد و سبک زندگی آن‌ها وابسته است و همین فاکتورها به نتایج مختلفی منجر می‌شود. به همین دلیل، این بار دانشمندان برای دستیابی به نتایج دقیق تر، آزمایش خود را بر روی دوقلوهای همسان انجام دادند، زیرا بر اساس گزارشات، دوقلوهای همسان اغلب در شرایط محیطی یکسان زندگی می‌کنند و سبک زندگی شبیه به یکدیگر را انتخاب می‌کنند.

در این مطالعه، شرکت کنندگان از میان افراد سالم، بدون بیماری‌های قلبی عروقی انتخاب شدند. پژوهشگران به یکی از دوقلوهای همسان رژیم گیاهخواری و به فرد دیگر رژیمی دادند که علاوه بر سبزیجات و میوه‌ها در آن گوشت و فرآورده های حیوانی هم وجود داشت.

هر دو رژیم غذایی، سالم، سرشار از سبزیجات، حبوبات، میوه‌ها و غلات کامل و فاقد قند و نشاسته تصفیه شده بودند. رژیم گیاهخواری کاملا گیاهی بود و شامل گوشت یا محصولات حیوانی مانند تخم مرغ یا شیر نبود. رژیم غذایی همه چیزخوار شامل مرغ، ماهی، تخم مرغ، پنیر، لبنیات و سایر غذاهای حیوانی بود.

در طول چهار هفته اول، ۲۱ وعده غذایی در هفته ارائه شد؛ هفت وعده صبحانه، هفت وعده ناهار و هفت وعده شام. برای چهار هفته باقی مانده، شرکت کنندگان خودشان وعده‌های غذایشان را آماده کردند. در طول این مدت، یک متخصص تغذیه برای ارائه پیشنهادات و پاسخ به پرسش‌های مربوط به رژیم‌های غذایی در طول این مدت آماده بود و با شرکت کنندگان در مورد رژیم غذایی آن‌ها مصاحبه می‌کرد و گزارشی از غذایی که می‌خوردند را ثبت می‌کرد.

در مطالعه‌ای که بر روی دوقلوی‌های همسان، انجام شد، پژوهشگران دانشگاه استنفورد دریافتند که رژیم گیاهخواری در مقایسه با رژیم همه چیز خواری سلامت قلب و عروق را در مدت زمان کمتر از دو هفته بهبود می‌بخشد. در این مطالعه بیشترین تغییر در سلامتی افراد در ماه اول (چهار هفته اول) مشاهده شد.

پژوهشگران بیشترین بهبود را در طول چهار هفته اول تغییر رژیم دریافت کردند. شرکت‌کنندگانی که رژیم گیاهخواری داشتند، بهبود وضعیت در سطح HDL, LDL، انسولین و وزن بدن که همگی با بهبود سلامت قلبی عروقی مرتبط است را به‌طور قابل‌توجهی نسبت به شرکت‌کنندگان همه چیزخوار تجربه کردند.

در این آزمایش، میانگین سطح پایه LDL برای گیاهخواران ۱۱۰.۷ mg/dL و برای شرکت کنندگان همه چیز خوار ۱۱۸.۵ mg/dL بود. در پایان مطالعه این میزان به ۹۵.۵ برای گیاهخواران و ۱۱۶.۱ برای همه چیزخواران کاهش یافت. سطح مطلوب LDL سالم، کمتر از ۱۰۰ است.

همچنین انسولین ناشتا در شرکت کنندگان گیاهخوار، حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد و وزن آن‌ها به طور متوسط ‌۴.۲ پوند بیشتر از دیگر شرکت کنندگان دچار کاهش شد.

Gardner که عضو انستیتوی قلب و عروق استنفورد است می‌گوید: شرکت کنندگان گیاهخوار (و تا حدی همه چیزخواران) سه کار مهم را برای بهبود سلامت قلب و عروق انجام دادند؛ آن‌ها چربی‌های اشباع شده را کاهش دادند، فیبر غذایی را افزایش دادند و وزن کم کردند.  

او معتقد است که اگر چه بیشتر مردم رژیم گیاهخواری را انتخاب نمی‌کنند، اما باید آگاه باشیم که حرکت در جهت رژیم گیاهی می‌تواند سلامتی‌مان را بهبود بخشد. رژیم غذایی وگان می‌تواند مزایای دیگری مانند افزایش باکتری‌های روده و کاهش از دست دادن تلومر را به همراه داشته باشد، که این امر روال پیری را در بدن کند می‌کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا