همانطور که در مقاله قبل توضیح داده شد ، مشکلات جنسی ممکن است چند علتی باشند.بدین معنی که چند علت از عواملی که برشمردیم باهم وجود داشته باشند.آنچه حائز اهمیت است در درجه اول مشاوره با زوجین و بررسی عوامل مذکور و سپس درمان می باشد. عواملی مثل ، خستگی ، نداشتن خلوت و حریم خصوصی ، نداشتن زندگی ارزشی و باورهای مذهبی می توانند بر فعالیت جنسی تأثیر بگذارند.درمان کاهش میل جنسی در اکثر موارد بصورت درمان ترکیبی می باشد.درمان مشکلات جنسی نیاز به جلسات متعدد و تیم درمان متشکل از متخصص زنان و زایمان ، روانشناس و سکس تراپی دارد.
مشاوره جهت درمان کاهش میل جنسی:
تعارض و مشکلات ارتباطی یکی از مهمترین عوامل کاهش و پاسخ جنسی در خانمهاست.مشاوره با یک روانشناس و سکس تراپیست جهت و تعارضات بسیار کمک کننده است.بسیاری از زوجین در تعطیلات روابط رضایت بخش تری را تجربه میکنند که نشان دهنده اهمیت کاهش استرس در بهبود رضایتمندی روابط جنسی است.بنابراین درمان استرسهای محیطی ، استرس شغلی و استرس خانوادگی ، بعنوان مقدمه جهت درمان کاهش میل جنسی بسیار اهمیت دارد.همسرانی که خارج از اتاق وقت بیشتری را با هم سپری میکنند و تفریحات بیشتری با هم دارند، بهتری دارند .مشاوره ، خواندن کتاب های مرتبط و گفتگو در رابطه با نیازها و تفاوتهای جنسی کمک کننده اند. در صورتی که مشاوره به تنهایی کافی نباشد ، درمان افسردگی و اضطراب بایستی انجام شود.
درمان قطعی خشکی واژن :
در مواردی که ، علت کاهش میل جنسی است و یا کاهش میل جنسی باعث خشکی واژن در حین رابطه شده ، متخصص زنان و زایمان میتواند به شما کمک کند.خشکی واژن یا به علت کاهش استروژن در خانمهای یائسه و یا در دوران شیردهی و بارداری اتفاق می افتد.درمان خشکی واژن با استفاده ازمرطوب کننده های غیر هورمونی چند بار در هفته ، استفاده از لوبریکانتها در حین مقاربت و در افراداستفاده از میزان کم داروهای هورمونی هم بسیار مؤثر است . همچنین درمانهای نوین مانند جهت رفع خشکی و هم در این موارد کمک کننده هستند.
درمان جهت افزایش میل جنسی :
جهت افزایش میل جنسی در خانمها و افزایش میل جنسی مردان ، علاوه بر مشاوره و استفاده از راهکارهای ارایه شده ، استفاده از یکسری داروهای مکمل که کارایی آنها در درمان تایید شده ، مؤثر است.برخی از این داروها پایه گیاهی داشته و به همین دلیل اثر انها ممکن است نیاز به گذشت زمان داشته باشد. علاوه بر این درمان دارویی هیچگاه به تنهایی مؤثر نبوده و باید علت اصلی کاهش میل جنسی را برطرف کرد و در کنار ان از دارو هم کمک گرفت.
دیگر روش های افزایش میل جنسی در زنان
محصولات جنسی بانوان نیز میتواند کمک کننده باشد.تغذیه مناسب میتواند به افزایش میل جنسی در بانوان کمک کند. غذاهای حاوی زینک و اسیدهای آمینه، مانند گوشت قرمز و ماهی، به تولید هورمونهای جنسی کمک میکنند. مصرف ماهیان چرب با اسیدهای امگا-۳ نیز جریان خون را به مناطق جنسی افزایش میدهد.غذاهای حاوی سروتونین مانند بانان، آووکادو و شکلات تلخ، تأثیرات آرامبخش و محرک تقویت مزاج جنسی دارند. مصرف آب به حفظ رطوبت ناحیه جنسی و تحریک جنسی کمک میکند.ماکا به عنوان یک گیاه خاص برای افزایش انرژی و میل جنسی معروف است. زعفران خصوصیات ضداسترس و تقویت میل جنسی دارد.
در زمینه ادویهجات، فلفل با کپسایسین جریان خون را افزایش داده و زنجبیل به عنوان گرمکننده مؤثر است. سیر تقویت قوای جسمانی و مارچوبه و گزنه نیز به افزایش میل جنسی کمک میکنند.تغذیه متنوع و سالم همراه با ورزش منظم میتوانند بهبود میل جنسی را فراهم کنند. همچنین، مشورت با متخصص یا پزشک در مورد تغییرات در رژیم غذایی یا مصرف مکملها توصیه میشود.
توصیه هایی جهت افزایش میل جنسی :
1- ورزش منظم را در برنامه روزانه خود قرار دهید.ورزش باعث کاهش استرس و افزایش میل جنسی میشود.
2- مصرف باعث کاهش میل جنسی میشود. مخصوصا قرصهایی که ضد هورمون مردانه هستند . بنابراین در صورت امکان با مشاوره با متخصص ، یک روش مطمئن دیگر برای پیشگیری از بارداری انتخاب کنید.
3-ایجاد نوآوری و تنوع در شرایط جانبی رابطه مثلا استفاده از نور شمع یا یک نور خاص ، موزیک ، ماساژ ، تغییر مکان یا زمان مقاربت ( بعنوان مثال خارج از اتاق خواب و یا وسط روز ) ، تغییر پوزیشن ، میل جنسی را افزایش میدهد.
4- انجام فعالیت های مشترک مانند پیاده روی، آشپزی با یکدیگر سبب افزایش روابط عاطفی و به دنبال آن افزایش میل جنسی میگردد.
5- را از خود دور کنید. یوگا ، موسیقی ، خواندن کتاب و….باعث کاهش استرس و افزایش میل جنسی می شود.
6- بهتر است زمان مشخصی را در هفته به رابطه جنسی اختصاص دهید. این کار باعث می شود با برنامه و آمادگی و داشتن وقت کافی ، رابطه زناشویی لذت بخش تری را تجربه کنید.
7- داشتن معاشقه و روابط عاطفی قبل از شروع رابطه جنسی ، باعث افزایش میل جنسی می شود.
8- درمان خشکی واژن و استفاده از ژل لوبریکانت یا روان کننده
چند نکته:
- استفاده از گیاهان دارویی بعضا در طب سنتی توصیه شده است اما بدلیل اینکه شواهد علمی کافی در مورد فواید آنها در دست نیست و گاها ممکن است عوارض جانبی نا شناخته داشته باشند در مصرف آنها باید محتاط بود .
- افرادی که به علت عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی دچار کاهش میل جنسی شده اند توصیه میشود با پزشک خود مشورت کنند تا در صورت امکان دوز دارو و یا نوع آن را تغییردهند.
- تجویز برخی داروهای هورمونی در بعضی افراد توسط پزشک نیز مفید است البته ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد
- مشاوره زوجین با پزشک متخصص زنان و پیگیری جلسات مشاوره و درمان کمک شایانی به رفع مشکل شما خواهد کرد.
کاهش میل جنسی مشکلی است که بسیاری از آقایان و حتی خانمها برای درمان آن دنبال روشهای مختلف هستند. اگر شما هم دچار این مشکل هستید و در این زمینه سوالاتی دارید، همراه ما باشید تا توضیح دهیم علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان چیست؟ چگونه میتوان مشکل میل جنسی را برطرف کرد؟ آیا راههای درمان خانگی و ساده برای آن وجود دارد؟ نقش تغذیه در میل جنسی چیست؟ چه بیماریهایی روی میل جنسی تاثیر میگذارند؟
کاهش میل جنسی هم میتواند منشاء فیزیولوژیک داشته باشد و هم منشاء روانی. اگر این مشکل یک منبع فیزیولوژیک داشته باشد برای مثال در اثر درد هنگام مقاربت یا واژینیسموس در زنان ایجاد شده باشد یا در اثر کمبود تستوسترون یا در اثر یک بیماری خاص یا مصرف برخی داروها در مردان ایجاد شده باشد، نیاز به درمان توسط و دارد. البته اگر پزشک تشخیص دهد که این کاهش میل جنسی به خاطر مسائل روانی یا عاطفی است شما را به و سکس تراپیست ارجاع خواهد داد.در سایت ما میتوانید با بهترین پزشکان برای تشخیص علت کاهش میل جنسی و درمان آن آشنا شوید. همچنین میتوانید در مواقع نیاز بهصورت تلفنی و آنلاین با پزشکان مشورت کنید و یا برای دریافت نوبت ویزیت حضوری اقدام کنید.
کاهش میل جنسی چیست؟
یکی از که بسیاری از مردان و زنان را درگیر میکند، کاهش میل جنسی است. کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، اطلاق میشود. این تعریف همچنین باتوجهبه میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است. فعالیت جنسی در بعضی مردان به گونهای است که ممکن است از نظر بقیه کم به نظر برسد. مشکلات میل جنسی بر درصد کمی از مردان در کل جامعه تأثیر میگذارد. میل جنسی عمدتاً یک پدیده هورمونی و مغزی است. میل جنسی به سطح طبیعی تستوسترون (هورمون مردانه) در خون و جذابیت فرد مقابل مورد نظر نیاز دارد.
علائم کاهش میل جنسی چیست؟
کسی که فاقد میل جنسی باشد، خواهان آغاز رابطه جنسی نیست و در صورت آغاز ، میل جنسی پایین خود را در ناتوانی در نعوظ (در مردان) نشان میدهد و اگر بیمار برای اولین بار را بدون هیچ گونه علائم جنسی قبلی و نعوظ کافی شبانه تجربه کند، احتمالاً علت روانشناسی است و اختلالی در نعوظ وجود ندارد. همچنین در مورد کاهش میل جنسی مشخص است که آیا فرد جدیدا دچار این مشکل شده یا از ابتدا این مشکل وجود داشته است.کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، گفته میشود. این تعریف با توجه به میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است.
علت کاهش میل جنسی در زنان
عوامل متعددی میتوانند روی سطح میل جنسی تأثیر داشته باشند. سلامت جسمی و عاطفی در رابطه، سبک زندگی و نوع رابطه فعلی میتوانند روی میل جنسی خانمها تأثیر داشته باشند. رایجترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان عبارتاند از:
- مشکلات جنسی مانند
- بیماریهایی مانند آرتریت، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای عصبی
- داروهایی مانند داروی ضدافسردگی
- مصرف زیاد الکل و سیگار یا اعتیاد به مواد مخدر
- عمل جراحی مربوط به سینهها یا دستگاه تناسلی مانند عمل جراحی زیبایی واژن و غیره.
- خستگی ناشی از مراقبت از کودکان، مشغله کاری یا بیماری و جراحی
- یائسگی
- بارداری و شیردهی
- سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
- مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی
- استرس کاری یا مالی
- عزتنفس پایین
- ساختن تصویر ذهنی بد از بدن خود
- سابقه سوءاستفاده جنسی یا فیزیکی
- تجربیات جنسی منفی
- عدم ارتباط با شریک زندگی
- درگیری یا دعواهای حلنشده
- مسائل مربوط به اعتماد.
چه عواملی باعث کاهش میل جنسی در مردان میشوند؟
علل بسیاری بهعنوان عامل پایین آمدن میل جنسی در مردان شناخته شدهاند که شامل موارد زیر میشوند:
- مصرف برخی داروها (SSRIها، آنتی آندروژنها، مهار کنندههای ۵-آلفا ردوکتاز، مسکنهای اپیوئیدی یا مخدر)
- مصرف مشروبات الکلی
- افسردگی
- خستگی
- اختلال جنسی کم فعالیت
- مصرف مواد
- هر گونه مشکل در رابطه با همسر
- سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
- اختلال بیزاری از رابطه جنسی
- بیماری سیستمیک
- کمبود تستوسترون
- استرس
- کمبود زمان
- سابقه سوء استفاده جنسی
- مشکلات هورمونی مانند پرکاری تیروئید.
عوامل خطر کاهش میل جنسی در مردان شامل موارد زیر است:
- سن: به این دلیل که میزان تستوسترون به مرور زمان کاهش مییابد.
- سوءتغذیه
- سیگار کشیدن
- هر گونه شرایطی که منجر به استفاده از داروهایی میشود که باعث کاهش تستوسترون، افسردگی، هایپرپلازی خوش خیم پروستات، درد و سرطان پروستات میشود.
وجود سایر اختلالات جنسی، تجارب جنسی بد، خستگی، استرس، افسردگی و سوءمصرف الکل و مواد مخدر از علل رایج کاهش میل جنسی در هر دو جنس است.
نکته:برای مشاهده محصولات بیشتر و محصولات جنسی آقایان میتوانید به سایت ما مراجعه کنید.