محققان دانشگاه لندن برای اولین بار به بررسی ارتباط افسردگی با نوع شکلات مصرفی پرداختند. محققان در این مطالعه دادههای ۱۳,۶۲۶ فرد بزرگسال را بررسی کردند. مصرف شکلات و علائم افسردگی شرکت کنندگان براساس پرسشنامه تکمیلی توسط آنان بررسی شد.
بعد از بررسی سایر فاکتورها نظیر قد، وزن، وضعیت تاهل، سیگار کشیدن، درآمد، فعالیت فیزیکی، و مشکلات مزمن سلامت، مشخص شد افرادی که در دوره ۲۴ ساعتی، هر نوع شکلات تلخ مصرف کرده بودند ۷۰ درصد کمتر علائم افسردگی را گزارش داده بودند.
همچنین کسانی که زیاد شکلات مصرف میکردند (هر نوع شکلات و نه فقط شکلات تلخ) کمتر علائم افسردگی را گزارش کرده بودند.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۳۰۰ میلیون در جهان مبتلا به افسردگی هستند و این بیماری، علت اصلی ناتوانی در جهان است.
شکلات دارای خواص تقویت کننده خلق و خو است و مکانیسمهای زیادی در مورد رابطه بین مصرف شکلات و بهبود خلق و خو مطرح شده است.
شکلات تلخ دارای میزان بالا فلاوونوئیدهاست؛ آنتی اکسیدانهای که موجب بهبود التهاب میشوند. تحقیقات نشان میدهد التهاب در شروع افسردگی نقش دارد.