رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از انجام مطالعات طرح علاجبخشی سیستان در حوزههای منابع طبیعی و آبخیزداری برای ذخیره آب در آبخوانها و کنترل گرد و غبار در این منطقه خبر داد.
به گزارش مجله خانواده، کشورمان ایران چندسالی است که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی، کمبارشی و خشکسالی قرار گرفته و به دلیل کمبارشیها با پدیده گرد و غبار بیش از پیش دست و پنجه نرم میکند. سیستان و بلوچستان با وجود تجربه بارانهای سیلآسا بیشتر روزهای سال درگیر طوفانهای گرد و غبار است. برای رفع و کنترل این مشکل اقداماتی از جمله سفر علی سلاجقه – رئیس سازمان حفاظت محیط زیست،عباسعلی نوبخت – رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به سیستان و بلوچستان، برگزاری اجلاس بینالمللی مقابله با طوفانهای گرد و غبار و مذاکره با افغانستان برای دریافت حقآبه هامون و … انجام شده است.
عباسعلی نوبخت در گفت وگو با مجله خانواده درباره اقدامات انجام شده برای مهار گرد و غبار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان منطقه بسیار بزرگی است که با حجم بالایی از ریزگردها مواجه است. از ابتدای سال تاکنون هفت سفر استانی به این استان و سه سفر به منطقه سیستان انجام دادهایم. مطالعات طرح علاجبخشی سیستان در حوزههای منابع طبیعی و آبخیزداری برای مدیریت گرد و غبار این منطقه تابستان سال ۱۴۰۲ انجام شده است و طی دو ماه آینده نتایج این مطالعات آماده خواهد شد.
وی افزود: ۲ میلیون هکتار عرصه در منطقه غرب سیستان وجود دارد که قابلیت کاربری فعالیتهای آبخیزداری دارند. مطالعات نشان داده است که سالانه در آن منطقه بهطور متوسط ۱۷۰ میلیون متر مکعب بارش رخ میدهد و اگر کل فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری را در منطقه غرب سیستان انجام دهیم، میتوانیم سالانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به آبخوانها اضافه کنیم البته نکته بسیار مهم این است که ۴۰۰ هزار هکتار از این ۲ میلیون هکتار در خراسان جنوبی قرار دارد و بر دشت سیستان تاثیر میگذارد.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: محدودههایی در منطقه بلوچستان وجود دارد که آب شیرین زیادی دارد و در سال گذشته نیز حدود یک سوم اعتبارات آبخیزداری را به آن اختصاص دادیم تا بتوانیم این فرسایش خاکی را کنترل کنیم. اقداماتی که تاکنون انجام شده، اثربخشی بسیار زیادی داشته است.
نوبخت در پایان تاکید کرد: تمام استانهایی که در مناطق بحرانی و یا سیلخیز قرار دارند در اولویت آبخیزداری و نهالکاری هستند چراکه ما باید خطراتی را کنترل کنیم که آرامش و زندگی مردم را تهدید میکنند.
انتهای پیام