مجله خانواده/اصفهان مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: دستاوردهای امروز با استفاده از ظرفیت شرکت دانش بنیان و با توانمندسازی شکل گرفت و باعث شد مسیر خودکفایی در حوزه گل و گیاه هموار شود.
مجید عرفانمنش، امروز، چهارشنبه، ۲ اسفندماه در تور بازدید اصحاب رسانه از مراکز پرورش گل و گیاه اصفهان، اظهار کرد: بالغ بر ۸۰ درصد از گلهای مورد نیاز شهر در مرکز پرورش گلوگیاه جروکان تولید میشود. قبلا بخش خصوصی نقش مهمی در تولید گلهای مورد نیاز داشت، اما شهرداری گام بلندی برای خودکفایی در این زمینه برداشت.
او ادامه داد: در حال حاضر در مرکز جروکان، تولیدات نسل اول که بهترین و زیباترین گلهای فصلی هستند، تولید میشود. تولیداتی که همواره توسط شرکتهای بزرگ به کشور وارد میشد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه پشتیبانی مجموعه فضای سبز شهر از نظر فنی و تولیدات، سازوکاری وجود نداشت، افزود: در دو سال گذشته با حمایت مدیریت شهر، مراکز تولید گیاهان پوششی و گل و گیاه فصلی که رو به تعطیلی بود، مورد توجه و پشتیبانی قرار گرفت. دیدگاه ما در حوزه تولیدات، دیدگاه خودکفایی است.
او با بیان اینکه عمده بذر گل و گیاه وارداتی است، پذیرش این موضوع برای ما به عنوان یک ایرانی بسیار سخت است، اضافه کرد: تولید بذر و دستیابی به پروتکل آن بسیار سخت است، اما ما با روش میان بر و به روش کشت بافت تولیدات را انجام دادیم و از واردات بذر خارجی بهعنوان یک هدف ملی جلوگیری میکنیم.
عرفان منش با اشاره به اینکه مدیریت شهری ششم طی ۲ سال گذشته در ۲ زمینه خودکفایی برای تولید گلهای فصلی و تولید چمن کمنیاز به آب موفق عمل کرده است، یادآور شد: در حال حاضر، گونههای مَرق ایرانی با نیاز آبی اندک، چمن برمودا گرس و فستوکا از چمنهای مقاوم به خشکی در مرکز تولید گیاهان پوششی کمنیاز به آب تولید میشود که امسال ۱۹ هزار مترمربع چمن فستوکا و ۷۰ هزار مترمربع چمن گرمسیری در این مرکز در دست تولید است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه اگر شرکت دانش بنیان مطمئن شود برای تولیدات خود بازار مصرف دارد به سمت تولید میرود، گفت: بالغ بر هزار شهر در کشور داریم که در باغچههای سطح شهر گل میکارند که سالانه ۲۰۰ میلیون یورو واردات بذر داریم. اگر ما روش کشت بافت را در کشور توسعه دهیم، علاوه بر جلوگیری خروج ارز علم و فناوری آن را در کشور آوردهایم که دستاوردهای مهمی محسوب میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه در گذشته با نگاه مدیریت مصرف آب، نسبت به کاشت چمن در سطح شهر نگاه مخالفت آمیزی وجود داشت، گفت: بر این اساس شهروندان به تدریج در استفاده از چمن و فضای سبز بیبهره میشدند در حالی که شهروندان علاقه به بستر سبز و چمن دارند.
او خاطرنشان کرد: در این بخش سازمان تولید گیاهان بومی شکل گرفت تا در پارکها بستر سبز و چمن که مصرف آب کمتری داشته باشیم و در این دو سال دستاوردهای خوبی را رقم زدیم. سازمان در اجرای اقدامات علاوه بر ایفای نقش خود در شهر، نقش ملی خود را نیز دنبال میکند، زیرا بقیه شهرها ما را الگوی خود قرار میدهند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه در مرکز تولیدی جروکان از سال ۱۴۰۰ برنامهریزی کردیم که همه نیازهای شهر در تأمین گلهای فصلی در آن انجام شود، یادآور شد: مرکز محمودآباد را که مجموعهای تحقیقاتی بود، تبدیل به اولین مرکز تولید گیاهان پوششی کشور کردیم. از تابستان پارسال ۱۷۰ هزار مترمربع انواع چمن گرمسیری تولید کردیم، این نوع چمن مناسب اقلیم ما است و نیاز آبی کمتری دارد، این در حالی است که علاوه بر بحران آب در اصفهان، در شهر با بحران کیفیت خاک نیز روبرو هستیم.
عرفانمنش اضافه کرد: در گذشته به ظرفیت ژنتیکی بومی خودمان توجه نکرده بودیم اما ما این نگاه را تغییر دادیم و با توجه به ظرفیت ژنتیکی خودمان پوشش گیاهی شهر را جایگزین میکنیم.
او اجرای طرح هوشمند سازی آبیاری در منطقه سه شهر اصفهان را مهم دانست و گفت: به کمک شرکت دانش بنیان، هوشمندانه آبیاری کردن و اینکه چه مقدار آب در چه زمانی و چگونه برای فضای سبز استفاده کنیم را تحقق خواهیم داد، در کشور ممکن است آبیاری مکانیزه باشد اما هوشمندانه نیست، ما در اصفهان آن را امکان پذیر و اجرا خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان افزود: بهلیمو گونه گیاهی پوششی و رونده است که در پارک مادر منطقه ۱۲ آن را توسعه دادیم.
عرفان منش درباره اینکه تمام تدابیر لازم برای کاهش مصرف آب در فضای سبز شهر اصفهان را اتخاذ کردیم، توضیح داد: اصفهان تنها شهری است که فضای سبز آن حصار ندارد، اگر چه گاهی به سمت خسارت بر فضای سبز پیش میرویم.
او افزود: از ظرفیت سایر شهرهای کشور نیز همچون بندرعباس در تولید چمن گرمسیری بهره میبریم، ما نیز برای شهرهایی همچون رفسنجان و گرگان پشتیبانی فنی و نظارت را انجام دادیم، به لحاظ تولیدات هم با توجه به ظرفیتهای قانونی مبادلات بین شهری داریم.
عرفان منش درباره اینکه دو دوره کشت بافت توسط شرکت دانش بنیان تولید شده آیا، اکنون دوره سوم آن در حال انجام است، یادآورشد: فقط شهرداری اصفهان است که به تکنولوژی کشت بافت برای تولید بخشی از کلهای فصلی ورود کرده است، در حالی است که دیگر شهرداریها هنوز به آن ورود نکردند.
مهدی بقایی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان در ادامه این بازدید از مراکز پرورش گل و گیاه اصفهان گفت: یکی از مسئولیتهایی که بهعنوان اولویت در نظر گرفته شده، «پویش خانه سبز» است که ارائه اطلاعات به عموم شهروندان در حوزه گل و گیاه است.
او ادامه داد: سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان به عنوان مرجع علمی در کشور شناخته میشود که دو مدیرعامل از دو سازمان مدیریت شهر اصفهان عضو هیأت مدیره اتحادیه خدمات شهری کشور شدند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه میطلبد این فضای علمی با شهروندان به اشتراک گذاشته شود، اضافه کرد: سازمان پارکها باید وارد این فضای گفتوگو با شهروندان شود تا پویش خانه سبز تحقق پیدا کند.
او درباره اینکه ارتقای کیفی پارکها از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار گرفته است، توضیح داد: سال ۱۴۰۲ با محوریت سازمان پارکها و مشارکت سازمان زیباسازی، مدیریت نت و سازمان فرهنگی تلاش شد تا شاخص شهروندان را ارتقا دهیم.
بقایی با بیان اینکه در هر منطقه شهری یک پارک انتخاب و برای آنها مشاور گرفته شد، افزود: با حضور آن سازمانها طراحیها آماده شده است، امیدواریم در سال آینده اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان یادآور شد: برنامههای روز درختکاری سال جاری ۷۰۰ هزار تشتک خالی در نقاط مختلف شهر است که در گذشته در آن درختهایی وجود داشته، اما درختان به دلیل اینکه آفتزده یا خشک شده، شناسایی شدند.
بقایی با اشاره به اینکه امسال در ۳۰۰ هزار تشتک از ۷۰۰ هزار تشتک خالی و فضاهایی که از درخت خالی شدهاند، درختکاری انجام شود، اظهارکرد: در روز درختکاری در ۱۱۰ هزار تشتک خالی که در معابر اصلی شهر قرار دارند، درخت کاشته میشود تا در فضاهایی که هم خاک و هم آب وجود دارد، آبیاری میشود تا بهره وری کامل اتفاق افتد.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان تصریح کرد: در بخش تولید گل و گیاه و نگاه به حوزه دانش بنیان در این موضوع چشم انداز خوبی ترسیم شده و موفقیتها در این بخش حاصل اقدامات شبانه روزی همه فعالان در سازمان پارکها و فضای سبز است و با نگاه در مراکز تولیدی اتفاقات خوبی را شاهد هستیم.
او با بیان اینکه سال گذشته در بخش کاشت گل، ابتکاری را در دستور کار قرار دادیم، تاکید کرد: در این بخش کاشت گل را از فضای باغچه ثابت به فلاور باکس آوردیم تا سطح کاشت گل دید بهتری برای شهروندان داشته باشد، اتفاقات خوبی را رقم زدیم، در مناسبتهای مختلف و چهار بار به سطح شهر گل آوردیم.
او خاطرنشان کرد: شعار سال جاری روز درختکاری را «جای خالی را با درخت مناسب پر کنید» اعلام کردهایم و امیدواریم با برنامهریزی انجام شده اقدامات بهخوبی انجام شود.
انتهای پیام