معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری با اشاره به این که اقتصاد سلامت به عنوان یک حوزه ارزشآفرین و اقتدارآفرین است، گفت: زیستفناوری یکی از حوزههای پیشتاز در ارزشآفرینی، اقتدار و از اولویتهای راهبردی کشور است که به مدد مسئولان و نیروی انسانی جوان و دانش آموخته به آن توجه شده و دستاوردهای خوبی را حاصل کرده است.
به گزارش مجله خانواده، روح الله دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی و بهرهبرداری از خط تولید واکسن تب برفکی با اشاره به نقش نیروی انسانی خلاق، گفت: زیست فناوری حوزهای عمدتا مبتنی بر مغز افزار نوآوری و فناوری بوده و با بهرهگیری از میزان اندک زیرساخت، میتواند ارزش افزودهای بالا به ارمغان بیاورد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اولویتگذاری کشور و حمایت جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از این حوزه، افزود: کشور در سالهای اخیر ریلگذاری بسیار خوبی را در این حوزه صورت داده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حمایت معاونت علمی از محصولات زیست فناوری و حوزه سلامت، اظهار کرد: این حوزه که در ابعاد کم ارزش، افزوده بالایی را به ارمغان میآورد، یکی از حوزههای بسیار مهم و اولویتدار فناوری به شمار میرود که معاونت علمی برای حمایت از آن اهتمامی ویژه دارد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به تلاش ارزشمندی که صورت گرفته تا این محصول دانشبنیان برای تامین نیاز صنعت دام و خودکفایی کشور تولید شود، ادامه داد: کدام صنعت را در کشور میشناسیم که در یک بازه زمانی کوتاه، تا این اندازه اثرمندی و خیر مرکب داشته باشد. این حوزه علاوه بر جلوگیری از خروج ارز به ارتقای امنیت غذایی کمک کرده است. همچنین زمینه را برای حفظ و ماندگاری نیروی انسانی نخبه و فرصت اثرگذاری آنان فراهم می آورد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری با بیان این که تلاش شرکتهای دانشبنیان، اقتصاد مبتنی بر مغزافزار و سرمایههای فکری زمینهساز تحول خواهد شد، افزود: علاوه بر ایجاد اشتغال شاهد موجی از امید آفرینی و انگیزه بخشی به جوانان هستیم.
وی افزود: این شرکت که یک زیستبوم کامل را در حوزه دانشبنیان فراهم کرده است، علاوه بر تولید محصولات راهبردی و مهم، با ایجاد مرکز رشد و نوآوری زمینه را برای تبدیل ایدههای نوآورانه فراهم آورده است. در حال حاضر مهمترین و ضروریترین نیاز کشور همین حوزه است.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به ضرورت تخصیص بازار به شرکتهای دانشبنیان با همراهی تمامی دستگاهها، ادامه داد: این که وزارت جهاد پای کار حمایت از این نهضت دانشبنیان آمده و بازار خود را در اختیار این شرکتها قرار دهند.
حمایت از نقشآفرینی تعاونیهای دانشبنیان در عرصه کشاورزی
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، سیدمحمد آقامیری؛ سرپرست وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به تلاشهای ارزشمند برای نفوذ دانشبنیان در حوزه کشاورزی، گفت: سیاستهای جهاد کشاورزی در حوزههای مختلف مبتنی بر حمایت در تمامی بخشها برای تحقق شعار سال جاری است. این شعار را به عنوان یک نقشه راه تلقی میکنیم و میکوشیم با رشد تولید، تورم را مهار کنیم.
وی با اشاره به نیاز ۶۰۰ میلیون دوز واکسن دامی در کشور، گفت: حدود ۵۰ میلیون دوز در کشور تولید میشود. باید در تولید واکسن خودکفا شویم و بتوانیم با اقتدار بگوییم در تولید واکسن دامی در کشور خودکفا هستیم. واکسنهای ایرانی به لحاظ کیفیت و کارایی هیچ کمتر از نمونههای خارجی ندارند و چه بسا در برخی از تولیدات جلوتر باشیم و واکسنهایی تولید کنیم که به مراتب اثربخشی بالاتری داشته باشد.
آقامیری، با اشاره به اینکه در حوزه واکسن طیور نیاز جدی داریم، گفت: گامهایی در این حوزه برداشته شده است و امیدواریم تا پایان امسال شاهد تولیدات اثرگذاری در حوزه واکسنهای طیور باشیم. باید سهم بخش خصوصی و بخش تعاون را در اقتصاد افزایش دهیم و درهمین راستا وزارت جهاد کشاورزی نقش تعاونیها را در این حوزه افزایش دهد.
انتهای پیام