طبق آمارهای رسمی منتشر شده طی دو سال گذشته تامین مالی بخشهای مختلف اقتصادی و تولید که عمدتا از طریق شبکه بانکی بوده، وضعیت بهتری نسبت به گذشته داشته است و میتوان به افزایش ۴۵.۳ درصدی تسهیلات به این بخشها در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.
به گزارش مجله خانواده، سرمایهگذاری و تامین مالی تولید یکی از محورهای اصلی برنامهریزی شده دولت سیزدهم طی دو سال گذشته بوده است که بنا بر آمارهای رسمی منتشر شده، رشد قابل توجهی نسبت به سالهای قبل و دولت گذشته داشته است.
بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده بانک مرکزی، حجم تسهیلات پرداختی به بخش های اقتصادی در سال جاری رشد قابل توجهی داشته است، چرا که کل تسهیلات پرداخت شده شبکه بانکی کشور به بخش های مختلف اقتصادی در چهار ماهه امسال معادل ۱۳۵۷۰ هزار میلیارد ریال بوده و این میزان نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۸.۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین مجموعه شبکه بانکی به عنوان اصلیترین تامین کننده منابع مالی تولید در کشور همواره تسهیلات پرداختی را به سمت بخشهای مولد اقتصاد سوق دادهاند، چرا که آمارها حاکی از افزایش ۴۵.۳ درصدی تسهیلات پرداخت شده شبکه بانکی کشور به بخشهای مختلف اقتصادی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ است. همچنین ۸۴.۶ درصد از کل تسهیلات پرداختی معادل ۳۷۶۲۶.۲ هزار میلیارد ریال به صاحبان کسب و کار (حقوقی و حقیقی) پرداخت شده و ۶۱.۶ درصد از کل تسهیلات پرداختی برای تأمین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص یافته است.
از سوی دیگر آمارها نشان میدهد که تسهیلات پرداختی بانکها در سه ماهه سال جاری معادل ۹۲۱۳.۵ هزار میلیارد ریال بوده که ۸۵.۲ درصد آن به صاحبان کسب و کار (حقوقی و حقیقی) و ۱۴.۸درصد آن به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
گسترش تأمین مالی زنجیرهای یکی از روشهای تامین مالی تولید بوده که طبق آمارهای منتشر شده ۶۲ هزار میلیارد تومان اوراق گام در قالب زنجیره تا خرداد ماه امسال منتشر شده است.
از سوی دیگر در راستای پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورتحساب الکترونیکی، ۳۷ هزار و ۴۰۶ صورتحساب الکترونیک با ارزش مجموع ۹۱۵ هزار میلیارد تومان تا خرداد ماه سال جاری توسط بانکهای عامل استعلام شده است.
اعطای تسهیلات به ۹۴۵ طرح روستا تعاون به مبلغ ۱۰۵۳ میلیارد تومان از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی، پرداخت مبلغ ۳۵، ۶۹۵ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت توسط بانک توسعه تعاون به ایجاد اشتغال پایدار روستایی از ابتدای دولت مردمی تا پایان اسفند ماه سال گذشته، کمک بلاعوض برای توسعه تعاونیهای فراگیر ملی و سهامی عام به مبلغ ۲۹۷۰۰ میلیون ریال، پرداخت مبلغ ۴۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات هدفمند به فعالان بخش تعاون از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان اسفند ماه سال ۱۴۰۱، رشد ۸۰ درصدی تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی تا پایان آبان ماه سال گذشته نسبت به پایان آبان ماه سال ۱۴۰۰ به مبلغ بیش از ۱۵۷ هزار میلیارد تومان، افزایش ۸۸ درصدی پرداخت غرامت ناشی از خسارات طبیعی به کشاورزان در سال دوم دولت سیزدهم به مبلغ ۳۲۷۳ میلیارد تومان در مقایسه با سه سال پایانی دولت گذشته و غیره از جمله اقدامات صورت گرفته در دو سال گذشته در سرمایهگذاری و تامین مالی تولید بوده است.
توسعه و تنوعبخشی به روشهای تأمین مالی تولید نیز همواره در دستور کار قرار داشته است؛ به گونهای که میتوان به طراحی و اجرای تامین مالی تولید در قالب هدایت منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، توسعه دامنه شمول وثایق بانکی، طراحی و انتشار اوراق سپرده نفتی، طراحی و راهاندازی شرکت – پروژه سهامی عام و پرداخت تعداد ۱.۷ میلیون فقره و به مبلغ ۶۳ همت تسهیلات خرد بر مبنای اعتبارسنجی و بدون وثایق اشاره کرد.
انتهای پیام