چین ساخت یک منظومه ماهوارهای در مدار بسیار پایین را آغاز کرده و بنا دارد، نخستین ماهواره را در دیماه پرتاب کند.
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، چین ساخت یک منظومه ماهوارهای در مدار بسیار پایین را آغاز کرده و بنا دارد، نخستین ماهواره را در دیماه پرتاب کند.
شرکت توسعه دهنده علوم و صنایع هوافضای چین (CASIC) روز چهارشنبه در نهمین مجمع بینالمللی هوافضای تجاری چین در ووهان، مرکز استان هوبی، با تایید اطلاعات منتشر شده گفت: چین ساخت یک منظومه ماهوارهای در مدار فوق پایین را آغاز کرده است.
به گفته این مرکز، منظومه ذکر شده شامل ۳۰۰ ماهواره مخابراتی و سنجش از راه دور خواهد بود که به دور کره زمین میچرخند و قابلیت واکنش فوق سریع جهانی را در عرض ۱۵ دقیقه فراهم میکنند.
براساس برنامه ساخت، اولین ماهواره در این صورت فلکی در ماه دسامبر (اول دی ماه) پرتاب خواهد شد. قرار است راه اندازی یک خوشه ۹ ماهوارهای برای تایید خدمات در سال ۲۰۲۴ تکمیل شود و شبکهای متشکل از ۱۹۲ ماهواره در مدار تا سال ۲۰۲۷ محقق شود. تا سال ۲۰۳۰، در مجموع ۳۰۰ ماهواره برای خدمات ارتباطی و سنجش از راه دور در مدار قرار خواهند گرفت.
در حال حاضر، طراحی و تولید اولین نمونه ماهواره به پایان رسیده است. این فضاپیما محمولههایی شامل یک دوربین سنجش از دور نوری، یک دستگاه پردازش هوشمند قابل حمل در فضا و یک آشکارساز اکسیژن اتمی را حمل خواهد کرد.
مدار بسیار پایین زمین
مدار بسیار پایین زمین (VLEO) به مداری با ارتفاع مداری کمتر از ۳۰۰ کیلومتر اشاره دارد.
در مقایسه با مدارهای سنتی، این نوع از مدار یک محیط دینامیکی پیچیده دارد که باید تاثیر فروپاشی سریع ارتفاعات مداری ماهوارهای را به دلیل مقاومت جوی بالاتر جبران کند.
مدار بسیار پایین زمین علیرغم چالشهای فنی فراوان در عملیات طولانی مدت خود، ارزش بالایی دارد. کاهش ارتفاع مداری به تبدیل مشاهده زمین از “سنجش از دور” به “مشاهده نزدیک” کمک میکند که به هزینه کمتر، وضوح بالاتر و جبران تاخیر انتقال داده کمک میکند. همچنین با ارائه رزولوشن یکسان، به کاهش وزن و هزینه بارهای نوری تا ۵۰ درصد کمک میکند.
ژانگ نان، طراح ارشد این منظومه به خبرگزاری شینهوا گفت: این صورت فلکی به وضوح فضایی ۰.۵ متری دست خواهد یافت و اطلاعات فضایی را در عرض ۱۵ دقیقه به کاربران منتقل خواهد کرد.
این سیستم در امداد و نجات اضطراری، نظارت بر آتش سوزی و پیشگیری و کاهش بلایای طبیعی با ارائه پشتیبانی اطلاعاتی موثر و بلادرنگ به کار گرفته خواهد شد.
به گزارش گلوبال تایمز، هنگامی که یک رویداد اضطراری رخ میدهد، میتواند به لطف انتقال بین ماهوارهای و قابلیتهای پردازش هوشمند، اطلاعات کلیدی را دریافت و استخراج کند و دادههای حیاتی را از طریق یک شبکه مستقل به پایانههای روی زمین ارسال کند که میتواند شامل یک وسیله نقلیه در حال حرکت یا دستگاههای قابل حمل باشد.