مکانیزم سیم جمع کن جاروبرقی

تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی یکی از رایج ترین مشکلاتی می باشد که اغلب افراد با آن مواجه بوده و عدم توجه به آن می تواند منجر به قطع کامل جریان برق دستگاه گردد. با توجه به اینکه برخی از خرابی های مکانیکی و الکتریکی ممکن است دلیل اصلی خرابی سیم جمع کن جارو برقی باشند، لذا لازم است برای تعمیر ابتدا علت شناسایی شده و در نهایت نسبت به تعمیر اقدام گردد. تیم تکنوپشتیبان در ادامه به مواردی از قبیل نحوه بستن فنر سیم جمع کن جاروبرقی و نحوه تعمیر و تمیز کردن و همچنین معرفی قطعات داخلی سیم جمع کن دستگاه می پردازد.

جارو | جاروبرقی

دلایل خرابی و تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی

استفاده نادرست از جاروبرقی و باز کردن بیش از اندازه سیم آن به مرور باعث میشود تا این قسمت از دستگاه با مشکلاتی از قبیل عدم جمع شدن سیم به صورت خودکار و همچنین قطع برق دستگاه و عدم جریان صحیح آن به موتور را منجر شود. یکی از بزرگترین مزایای خدمات نمایندگی تعمیر  جاروبرقی بوش در اصفهان  عدم جابجایی دستگاه جهت تعمیر آن است . علاوه براین، برخی از قطعات داخلی سیم جمع کن جاروبرقی نیز ممکن است به مرور و به دلایل مختلف دچار خرابی شوند که تعمیر و تعویض آنها می تواند باعث کارکرد صحیح این بخش از جاروبرقی گردد. به چند دلیل مهم لازم است سلامت و تعمیر سیم جمع کن در جارو برقی جدی گرفته شود که برخی از آنها عبارتند از:

  • ایجاد نظم بهتر در منزل با جمع شدن کامل سیم های بلند جاروبرقی
  • عملکرد مناسب جاروبرقی و عدم قطع جریان برق موتور
  • جلوگیری از آسیب وارد شدن به سایر قطعات داخلی جارو برقی

مراحل تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی

قبل از انجام هر گونه یا سایر لوازم خانگی، ابتدا باید به طور کامل مشکل را بررسی کنید و دلایل رخ دادن آن را مرور نمایید تا در نهایت بتوانید راهکار مناسب برای حل این مشکل را انتخاب کنید. بدون شک راه کاری که برای عدم جمع شدن سیم در جارو برقی به کار می رود با آنچه که برای قطعی جریان برق موتور استفاده میشود کاملا متفاوت خواهد بود. چند کار ضروری که به صورت گام به گام لازم است برای تعمیر و رفع خرابی سیم جمع کن جارو برقی انجام شود شامل موارد زیر می باشند:

تمیز کردن اجزای داخلی قبل از تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی : ابتدایی ترین و آسان ترین کاری که می توان برای رفع مشکل جمع نشدن سیم جمع کن جارو برقی انجام داد، تمیز کردن مسیر حرکت سیم در دستگاه می باشد. استفاده مداوم از جارو برقی مخصوصا در محیط هایی که پرز و گرد و غبار زیادی در آنها وجود دارد باعث میشود تا به مرور مسیر حرکت سیم مسدود شده و مانع از حرکت روان و صحیح آن گردد.

با کمک نور چراغ قوه مسیر حرکت سیم در جارو برقی را بررسی کنید و با کمک وسایل مختلف از قبیل میله های باریک و مکنده های هوا گرد و غبار انباشته شده در آن را تمیز کنید. در برخی از مواقع ممکن است مجبور به باز کردن قاب جارو شوید تا قطعات داخلی موجود در مسیر حرکت سیم را نیز به طور کامل تمیز کنید. بررسی قطعات داخلی سیم جمع کن جاروبرقی : در بسیاری از مواقع مشکل خرابی سیم جمع کن جارو برقی با تمیز کردن مسیر حرکت سیم رفع نمی شود و به همین خاطر لازم است ابتدا قطعات داخلی این بخش از دستگاه را بشناسید و مشکلات هر یک را به ترتیب برطرف نمایید. قطعات سیم جمع کن جارو برقی همان طور که در تصویر مشخص است، شامل چند مورد مهم می باشند که عبارتند از:

  • قرقره که سیم به دور آن پیچیده میشود
  • فیوز که وظیفه انتقال و تامین برق مورد نیاز موتور را بر عهده دارد. این فیوز از نوع شیشه ای می باشد
  • رول های دوار که سیم با شاخک های فلزی متصل به بالا و پایین به آن متصل بوده و همگی در داخل قرقره قرار دارند.
  • شاخک های فلزی یا کنتاکت ها که وظیفه اتصال سیم به بالا و پایین رول را برعهده دارند تا در زمان باز شدن سیم انتقال برق به موتور با اختلال مواجه نگردد
  • ترمز: از باز شدن بیش از اندازه سیم و جدا شدن آن از رول جلوگیری می کند
  • سیم های کوچک با رنگ های روشن و تیره رابط

تعمیر قطعات داخلی سیم جمع کن جاروبرقی : پس از شناخت هر یک از این قطعات، لازم است بدانید که عملکرد نادرست هر یک در نهایت منجر به خراب شدن سیم جمع کن جارو برقی می گردد. لذا لازم است چند کار مهم را برای تعمیر و رفع این خرابی انجام داد که عبارتند از:

  • احتمال خرابی و قطع شدن جریان در سیم های روشن و تیره متصل موجود در سیم جمع کن بسیار زیاد می باشد. به همین دلیل اگر با تیمز کاری مسیر حرکت سیم، مشکل و خرابی دستگاه برطرف نشد، لازم است این سیم ها تعویض گردند. برای تعویض سیم ابتدا باید قاب اصلی جارو باز شود و سیم جمع کن را از دستگاه خارج و سیم های جدید و سالم را با سیم های قبل تعویض و در محل مناسب قرار دهید.
  • از دیگر کارهایی که می تواند منجر به رفع خرابی سیم جمع کن شود، تعویض فیوز شیشه ای می باشد. به دلایل مختلف و با استفاده زیاد از جارو برقی ممکن است این فیوز دچار خرابی شده و لازم است آن را تعویض کنید.
  • پلاتین های مسی موجود در سیم جمع کن جاروبرقی یکی از مهم ترین قطعات داخلی دستگاه می باشند که وظیفه آنها برقراری اتصال و انتقال جریان است. با استفاده متوالی و گذر عمر دستگاه ممکن است یا پلاتین ها دچار شکستگی شوند یا منافذ کوچکی روی بدنه آنها ایجاد گردد. پلاتین های شکسته باید با قطعات سالم جایگزین شوند و منافذ بوجود آمده بر روی بدنه آنها را می توان با سمباده و تینر به طور کامل از بین برد.
  • برای تعمیر ترمز سیم جمع کن جاروبرقی کافیست در بالای محل قرارگیری ترمز 3 شیار ایجاد کنید.
  • پس از رفع هر یک از مشکلات موجود، بهتر است تمام قطعات به طور کامل تمیز و روغن کاری گردند.

نحوه بستن و جا انداختن فنر سیم جمع کن جارو برقی

با توجه به اینکه علت خرابی و عدم عملکرد صحیح سیم جمع کن، وجود مشکل در فنر آن می باشد. به همین دلیل لازم است با نحوه بستن فنر سیم جمع کن جارو برقی یا همان نحوه جا انداختن فنر سیم جمع کن جارو برقی آشنا باشید. البته لازم به ذکر است که نحوه جا انداختن فنر در سیم جمع کن جارو برقی برندهای مختلف ممکن است تفاوت های اندکی با هم داشته باشند، اما اساس کار همگی مشابه است. برای بستن فنر ابتدا سیم را به دور آن بپیچید سپس با حرکت دادن سیم جهت مناسب برای محل قرار گرفتن فنر مشخص می گردد. توجه داشته باشید که در بسیاری از مواقع برای تعمیر پلاتین ها ممکن است لازم باشد تا بخش فنر سیم جمع کن باز شود و عدم تسلط به این کار در نهایت منجر به از جا در رفتن فنر خواهد شد.

همان طور که اشاره شد، نحوه جا انداختن فنر سیم جمع کن و و و سایر برندها ممکن است با هم تفاوت هایی داشته باشد. علاوه براین، رفع مشکل سیم جمع کن نیز ممکن است در برندهای مختلف با تفاوت هایآموزش نحوه تعمیر سیم جمع کن در انواع مدل های جاروبرقی  .همانطور که میدانید یکی از مهم ترین قطعات در جاروبرقی سیم جمع کن می باشد. در صورت خرابی به صورت کلی عملکرد جاروبرقی شما مختل خواهد شد. به دلیل اهمیت این قطعه بهتر است در صورت بروز مشکل در سیم جمع کن خود را به تعمیرکاران مجرب بسپارید.

در صورتی که از نحوه تعمیر جاروبرقی آگاهی دارید، ما در این مقاله به بررسی گام به گام نحوه تعمیر سیم جمع کن جاروبرقی خواهیم پرداخت. سیم جمع کن در جاروبرقی چه وظیفه ای دارد؟ امروزه در بیشتر لوازم های برقی و مکانیکی سیم جمع کن تعبیه شده است.سیم جمع کن ها دارای دو بخش الکترونیکی و مکانیکی می باشند . در بخش الکترونیکی آن کابل برق، دوشاخه و پلاتین های متصل برق به حلقه مسی و شاخک های انتقال برق به داخل جاروبرقی تعبیه شده است و در بخش مکانیکی آن نیز

پایه نگهدارنده و خود رول سیم جمع کن و ریل های دوار تعبیه شده است. عملکرد سیم جمع کن به این صورت می باشد که قسمت آخر سیم به کنتاکت ها متصل شده  و کنتاکت ها نیز به ریل های دوار متصل می شوند این ریل ها نیز به رول یا چرخ قرقره ای سیم جمع کن متصل شده اند. در حینی که سیم را بیرون می کشید این قرقره می چرخد جهت جلوگیری از قطع شدن اتصال برق موتور با شبکه، شاخک های ثابتی به دو ریل بالا و پایین متصل شده اند و شکل خود را حفظ می کنند. سیم جمع کن دارای خاصیت فنری می باشد که امکان چرخش روان و بدون گیر سیم را به شما می دهد.

و به این صورت با دریافت برق و انتقال آن به قطعات داخلی جاروبرقی، موتور دستگاه را روشن می نماید. به این صورت سیم جمع کن انرژی الکترونیکی را دریافت نموده و با ارسال این برق به ، موجب شروع به کار کردن دستگاه می گردد و برد با دریافت برق، به سایر قطعات فرمان انجام کار صادر می کند تا به این صورت دستگاه قادر به نطافت محیط باشد. بنابراین اتصالی و یا پوسیدگی سیم سیم به دلیل خرابی سیم جمع کن می تواند به مرور به سایر قطعات مانند برد و موتور آسیب وارد نماید. بنابراین بهتر است از نحوه نگهداری از سیم جمع کن آگاهی داشته باشید

جهت تمیز نمودن سیم جمع کن جاروبرقی لازم است پیش از هر کاری دستگاه را از برق بکشید. با کمک یک چراغ قوه داخل را بررسی کرده و توجه داشته باشید تا داخل سوراخ سیم جمع کن گرد و خاک جمع نشده باشد. چنانچه در داخل سوراخ سیم جمع کن گرد و خاکی مشاهده نمودید با کمک یک مداد که نوک آن آغشته به چسب است، داخل سوراخ سیم جمع کن جاروبرقی را تمیز نمایید در مرحله بعدی لازم است پنل سیم جمع کن را باز نموده و اقدام به نظافت سیم نمایید و در انتهای کار برای روان تر شدن سیم، آن را آغشته به روغن کنید. در نهایت نیز با کمک یک پارچه اقدام به نمایید.

دکمه بازگشت به بالا