فواید فیزیوتراپی زانو چیست؟

یزیوتراپی زانو: نحوه، هزینه و فواید فیزیوتراپی زانو درد چگونه است؟

فیزیوتراپی شیراز: زانوها یکی از پیچیده‌ترین مفاصل در بدن شما هستند که باید نیرویی در حدود 6 برابر وزن بدن شما را تحمل کنند. به طور متوسط، مفاصل زانو حدود یک میلیون مرتبه در سال خم می‌شوند بنابراین این که دچار مشکل شوند دور از انتظار نیست. بسیاری از زانو دردها ممکن است با فیزیوتراپی به موقع و بدون نیاز به انجام تزریق‌های دردناک یا مصرف دارو به سرعت بهبود یابند. فیزیوتراپی زانو باید در مرحله اول و قبل از انجام هر گونه عمل و فرایند تهاجمی مانند عمل‌های جراحی انجام شود.

آسیب‌دیدگی زانو باعث بروز درد در یک بخش مهم بدن شده و ممکن است مفصل و عضلات را نیز درگیر کند. مصرف دارو ممکن است مفید باشد اما متخصصین کلینیک فیزیوتراپی و توان‌بخشی یادمان می‌توانند در مورد روش‌های تسکین درد که در کنار مصرف دارو مؤثر هستند با شما صحبت کرده و مشاوره بدهند.
فیزیوتراپی یک بخش مهم درمانی برای بیشتر افراد مبتلا به درد زانو یا افرادی که دچار شده‌اند است. این اقدامات توسط یک که عضوی از تیم تخصصی درمان است انجام می‌شود و به شما کمک می‌کند تا فعالیت‌های خود را دوباره آغاز کرده و زندگی مستقل خود را در منزل و محل کار ادامه دهید. این متخصصین در ارزیابی حرکات، خبره بوده و می‌توانند به شما نشان دهند که چگونه از مفاصل خود محافظت کنید. متخصصین فیزیوتراپی برای تشخیص و درمان مشکلات عضلات و مفاصل آموزش دیده‌اند.
متخصص فیزیوتراپی می‌تواند به شما در درک آن چیزی که برای عضلات یا مفاصل شما اتفاق افتاده است کمک کند. درک درد زانو به شما کمک می‌کند که اثرات آن را مدیریت کنید.

زانو چگونه کار میکند؟

بهترین فیزیوتراپی شیراز: مفصل زانو محل تلاقی استخوان ران با استخوان ساق پا است. انتهای هر یک از این استخوان‌ها با غضروف پوشیده شده است که باعث می‌شود این استخوان‌ها بدون داشتن اصطکاک روی یکدیگر لغزیده و حرکت کنند. مفصل زانو دو قطعه غضروفی اضافی به نام مینیسک نیز دارد که بار را به طور مساوی در زانو توزیع می‌کند.
مفصل زانو توسط چهار رباط در محل خود نگه داشته می‌شود. این باندهای قوی و ضخیم درون و اطراف کپسول مفصل قرار دارند و همراه با خود کپسول از حرکت استخوان‌ها در جهت‌های نادرست و دررفتگی آنها جلوگیری می‌کنند. عضلات ران (عضلات چهار سر ران) نیز به حفظ زانو در محل آن کمک می‌کنند.

انواع مشکلات زانو

ممکن است علت‌های متعددی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی آن ابتلا به استئو آرتریت است که یک بیماری است که بر مفاصل تأثیر می‌گذارد. سطوح درون مفصل ممکن است دچار آسیب‌دیدگی شده و مفصل نتواند به طور روان حرکت کند. برخی از علل دیگر و شایع مشکلات زانو عبارتند از:
• درد پاتلافیمورال
• آسیب‌دیدگی مینیسک
آسیبدیدگی
• دررفتگی یا پیچ‌خوردگی زانو

 

بعد از فیزیوتراپی زانو چه باید کرد | بهترین روش فیزیوتراپی زانو | تصاویر فیزیوتراپی زانو

راههای درمان مشکلات زانو

داروها و کرم‌های مختلف و بسیار متنوعی برای درمان زانو وجود دارند شما می‌توانید از مسکن‌ها برای تسکین درد استفاده کنید. مسکن‌هایی مانند پاراستامول و ایبوپروفن نیز ممکن است مفید باشند و شما باید در صورت نیاز از آنها استفاده کنید. مصرف منظم این داروها از اهمیت زیادی برخوردار است و مصرف میزان و دوز توصیه شده این داروها می‌تواند به کنترل در کمک کرده و به شما این امکان را بدهد که تمرینات ورزشی خود را ادامه دهید. این داروها را باید قبل از این که درد زانوی شما بسیار شدید شود مصرف کنید. مصرف این داروها قبل از انجام تمرینات ورزشی می‌تواند به شما کمک کند که فعال بمانید و درد بیشتری احساس نکنید.
اگر باردار هستید یا به آسم، مشکلات گوارشی یا زخم معده مبتلا هستید نباید بدون مشورت با پزشک از ایبوپروفن یا آسپیرین استفاده کنید. داروها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند بنابراین باید برچسب آنها به دقت مطالعه کنید و از پزشک داروخانه سؤالات خود را بپرسید.
اگر داروهای بدون نیاز به نسخه پزشک مؤثر واقع نشدند، پزشک مسکن‌های قوی‌تر یا کرم کاپساسین که می‌توانید آن را مستقیم روی زانوی خود بمالید برای شما تجویز می‌کند.
دارودرمانی تنها به طور موقت درد ناشی از آسیب‌دیدگی زانو را کاهش می‌دهد یا برطرف می‌کند؛ اما آسیب‌دیدگی را رفع نمی‌کند و مشکل اصلی همچنان باقی می‌ماند. عمل جراحی نیز برای آسیب‌دیدگی‌های شدیدی که با فیزیوتراپی برطرف نمی‌شود به کار می‌رود. با توجه به اینکه قبل از اقدام به عمل جراحی برای آسیب‌دیدگی زانو از جلسات فیزیوتراپی استفاده می‌شود در این مقاله به توضیح روش درمانی فیزیوتراپی برای آسیب‌دیدگی زانو می‌پردازیم.

اگر درد زانو باعث ایجاد اختلال در انجام فعالیت‌های شما شده است و یا بهبود نمی‌یابد باید از پزشک بخواهید که شما را به یک متخصص فیزیوتراپی ارجاع دهد. فیزیوتراپی زانو می‌تواند به شما در مدیریت درد و تقویت و انعطاف‌پذیری عضلات و مفاصل کمک کند. متخصص فیزیوتراپی ممکن است اقدامات درمانی مختلفی را برای شما به کار گیرد و به شما در درک مشکل و بازگشت به فعالیت‌های روزمره کمک کند. متخصص فیزیوتراپی می‌تواند توصیه‌های لازم برای افزایش سطح فعالیت‌ها بدون داشتن درد را به شما ارائه کرده و بین استراحت و فعالیت‌های شما تعادل را برقرار کند.
اقدامات درمانی فیزیوتراپی شامل موارد زیر می‌شود:
• یک برنامه تمرینی ورزشی
• توصیه‌های عمومی برای افزایش سطح فعالیت‌ها و جلوگیری از آسیب‌دیدگی‌های ورزشی
• درمان‌های تسکین‌دهنده مانند استفاده از گرما یا سرما، تحریکت الکتریکی عصبی، ماساژ درمانی، درمان‌های دستی، طب سوزنی و تپینگ
• تهیه ابزارهای کمکی برای راه رفتن یا اسپیلینت به منظور کمک به فعال و مستقل بودن

فیزیوتراپی زانو چگونه انجام میشود؟

متخصص فیزیوتراپی نخست سؤالاتی از شما می‌پرسد و مفاصل شما را معاینه می‌کند تا مشخص شود کدام قسمت دردناک است. این معاینات به وی کمک می‌کند تا بتواند درمان مناسب و متناسب با نیازهای شما را ارائه کند.
متخصص فیزیوتراپی قدرت عضلانی شما را مورد ارزیابی قرار داده و دامنه حرکتی مفاصل شما را اندازه‌گیری می‌کند و روش‌ها و تمرینات ورزشی که به کار کردن مفاصل شما کمک می‌کند را ارائه می‌دهد.
برخی متخصصان فیزیوتراپی زانو به استخر آب درمانی نیز دسترسی دارند که این امکان را به شما می‌دهد که برخی تمرینات را در آب گرم این استخرها انجام دهید. انجام این حرکات در آب برای بسیاری از افراد راحت‌تر است – گرما تسکین‌دهنده است و غوطه‌وری در آب کمک می‌کند که بتوانید وزن خود را تحمل کرد و مفاصل و عضلات خود را بدون این که به آنها فشاری وارد شود در آب حرکت دهید. به طور عمومی متخصص فیزیوتراپی ممکن است اقدامات زیر را انجام دهد:
• ارائه مشاوره و اطمینان بخشی
• کمک به شما در بازیابی اعتماد به نفس در مورد مدیریت بیماری
• کاهش نگرانی‌ها و عدم قطعیت‌ها
• تنظیم اهداف درست برای فعال نگه داشتن شما

روشهای فیزیوتراپی زانو

متخصص فیزیوتراپی در جلسات درمانی از روش‌های مختلفی برای بهبود وضعیت بیمار بر اساس شدت آسیب بهره می‌گیرد. برخی از رایج‌ترین روش‌های فیزیوتراپی زانو عبارت‌اند از:

فیزیوتراپی زانو با دستگاهتحریک الکتریکی عصب

فیزیوتراپی زانو با دستگاه تحریک الکتریکی عصب با مسدود کردن پیام‌های درد که به سمت مغز ارسال می‌شوند و تغییر درک شما نسبت به درد کار می‌کند. دستگاه تحریک الکتریکی عصب یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که پالس‌هایی را از طریق پدهایی که روی پوست قرار داده می‌شوند برای انتهای عصب ارسال می‌کند. این کار باعث ایجاد احساس سوزن سوزنی شدنی می‌شود که ممکن است تسکین‌دهنده و آرامیش بخش باشد.

الکتروتراپی

الکتروتراپی با استفاده از روش‌هایی مانند اولتراسوند و لیزر درمانی کم‌توان انجام می‌شود و به تسریع روند بهبودی و در نتیجه کاهش درد کمک می‌کند.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی به شل شدن عضلات و حرکت راحت‌تر کمک می‌کند. یک متخصص درمانگر قادر است که منبع درد را به دقت تعیین کرده و شما را به طور مؤثری ماساژ دهد. تحریک بافت‌های نرم بدن به دفع سموم از طریق خون و سیستم لنفاوی کمک می‌کند.

درمانهای دستی

درمان‌های دستی به ارتقای دامنه حرکتی در مفصل کمک می‌کند. این روش درمانی برای همه بیماران مناسب نیست اما متخصص فیزیوتراپی تشخیص می‌دهد که آیا به کار گیری این روش برای شما مناسب است یا نه.

ورزش و حرکات اصلاحی چگونه به درمان زانو درد کمک میکند؟

تمرینات ورزشی می‌توانند تناسب اندام شما را افزایش داده و به شما در کاهش وزن یا حفظ وزن سالم کمک کرده و توانایی‌های حرکتی شما را بهبود بخشیده و باعث می‌شود که احساس اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید.
نکته مهم، یافتن تمرین‌هایی لذت‌بخش است که بتوانید به طور منظم آنها را انجام دهید. در این مورد فکر کرده و با متخصص فیزیوتراپی زانو مشورت کنید – اگر شما بخواهید انجام تمرین‌های ورزشی را شروع کنید وی به شما در ارائه این برنامه کمک می‌کنند و تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز یا آموزش‌های لازم را برای شروع به شما ارائه می‌دهد.

بلند کردن پا به صورت صاف و مستقیم (در حالت نشسته)

با وضعیت مناسب بدنی روی یک صندلی بنشینید و تکیه بدهید. پای خود را صاف کرده و بالا ببرید. این حالت را تا 10 شماره حفظ کنید و سپس به آرامی پای خود را پایین بیاورید. این حرکت را 10 مرتبه برای هر پا تکرار کنید. اگر شما می‌توانید این تمرین را به راحتی انجم دهید، می‌توانید وزنه‌هایی به مچ پای خود وصل کرده و با انگشان پای خود بالا ببرید. سعی کنید این تمرین را هر موقع که نشسته‌اید انجام دهید.

بلند کردن پا به صورت صاف و مستقیم (در حالی که دراز کشیدهاید)

یک پای خود را از زانو خم کنید. پای دیگر را صاف کرده و آن را بلند کنید و این حالت را به اندازه 5 شماره حفظ کرده و پای خود را پایین بیاورید. این تمرین را 5 مرتبه برای هر پا تکرار کنید. سعی کنید این تمرین را هر روز صبح و شب در حالی که در رختخواب دراز کشیده‌اید انجام دهید

دکمه بازگشت به بالا