خواص بی شمار دانه‌ای سیاه را بدانید

آفتاب‌‌نیوز :

سیاه دانه با نام علمی Nigella sativa دارای ماده‌ای موسوم به «نیگلون» است در بدن آنتی‌هیستامین که نوعی ماده ضدآلرژی است، تولید می‌کند و در معالجه آسم بسیار موثر است.

سیاه‌دانه همچنین دارای ۱۵ نوع اسید آمینه، پروتئین، مواد نشاسته‌ای، فیبر خوراکی، کلسیم، سدیم، آهن و پتاسیم است. پزشکان عرب در قرن ۱۳ میلادی ادعا می‌کردند که این گیاه می‌تواند ۵۰ بیماری مختلف را درمان کند.

سیاه دانه دارای ۸۴ درصد اسید‌های چرب مانند اسید «لینولئیک» و روغن‌های فراری است که این روغن‌ها خاصیت ضد باکتری و ضد قارچ دارند. سیاه دانه در عین حال دارای طبع گرم و خشک است.

در این مطلب از بین خواص بی‌شمار این دانه‌های ریز و مفید به ذکر چند نمونه از مهمترین آن‌ها بسنده می‌کنیم:

– سیاه‌دانه بادشکن و ضدنفخ است.

– از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.

– سیاه دانه ادرارآور است.

– در تقویت عمومی بدن تاثیر دارد.

– حالت تهوع را رفع می‌کند.

– خون را پاکسازی می‌کند.

– یبوست را درمان می‌کند.

– رطوبت بدن را از بین می‌برد.

– بدن را گرم می‌کند.

– برای درمان سرفه مفید است.

– در بهبود ناراحتی‌های تنفسی تاثیر دارد.

– مصرف آن به همراه سرکه در دفع کرم و انگل مؤثر است.

– بخور سیاه دانه حشرات را فراری می‌دهد.

 با این حال از آن جا که سیاه دانه گرم و خشک است بنابراین گرم‌مزاجان نباید در مصرف آن افراط کنند، زیرا باعث ورم، درد و گرفتگی گلو می‌شود. هچنین مصرف زیاد آن برای کلیه مضر است.

دکمه بازگشت به بالا