لاتاری برنده شدم چیکار کنم؟

بررسی شرایط برندگان لاتاری

برای گرفتن گرین کارت آمریکا و مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری، برنده شدن در لاتاری نیمی از مسیر است و نیم دیگر مسیر گذراندن روند ادارای دریافت ویزای تنوع نژادی (یا همان ویزای لاتاری) است. بنابراین قسمت اول مسیر و قبولی در لاتاری گرین کارت آمریکا فقط به شانس بستگی دارد و شما عملا جز ثبت درست و دقیق اطلاعات در هنگام ثبت‌نام لاتاری وظیفه دیگری ندارید. برای اطلاع از چگونگی ثبت نام لاتاری آمریکا و نحوه ورود صحیح اطلاعات می‌توانید مقاله  را بخوانید.

اما در نیمه دوم مسیر مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری، دیگر شانس سهم چندانی ندارد و فقط داشتن آگاهی و مهارت استفاده از موقعیت طلایی به دست آمده مهم است و همه چیز به عملکرد صحیح و بی‌نقص برندگان لاتاری بستگی دارد. اگر از برندگان لاتاری امسال هستید، قبل از آنکه کار دیگری انجام دهید، باید بدانید که زمان محدودی برای گرفتن ویزای لاتاری و ورود به خاک آمریکا فرصت دارید و همچنین باید بدانید که تمام برندگان لاتاری ویزا دریافت نمی‌کنند و همیشه تعداد برندگان بیشتر از تعداد ویزای لاتاری است. در نتیجه حتما نکاتی که در ادامه برای شما آماده کرده‌ایم، بخوانید.

تاریخ ثبت نام لاتاری | زمان ثبت نام لاتاری 2023 | زمان ثبت نام لاتاری 2025

برندگان لاتاری برای دریافت ویزا چقدر زمان دارند؟

پس از اعلام نتایج لاتاری در ماه می، برندگان لاتاری تا سی‌ام سپتامبر سال بعد (یک مهلت تقریبا 1 سال و 4 ماهه) فرصت دارند که فرآیند اداری دریافت ویزای لاتاری را به اتمام رسانند و برای دریافت گرین کارت آمریکا وارد خاک آمریکا شوند.  در صورتی که برندگان لاتاری نتوانند تا سی ام سپتامبر سال بعد وارد خاک آمریکا شوند و گرین کارت خود را دریافت کنند، فرصت قبولی آن‌ها در لاتاری از بین می‌رود و به هیچ عنوان امکان فرصت تلاش مجدد نخواهند داشت. در صورتی که با مفاهیمی همچون ویزا و گرین کارت آمریکا آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله  را بخوانید.

در نتیجه یک برنده لاتاری همانند متقاضی سایر ویزاهای آمریکا نیست و زمان محدودی برای انجام کارهای پرونده خود دارد. به همین دلیل زمانی برای اشتباه کردن و اتلاف وقت وجود ندارد و همه کارها را باید از روند درست خود پیگیری کنید. معمولا برندگان لاتاری با انجام چند دسته از اشتباهات، شانس خود را برای ورود به آمریکا از دست می‌دهند.

اشتباهات رایج برندگان لاتاری

درست است که برنده نشدن در لاتاری کوتاهی به حساب نمی‌آید و کاملا وابسته شانس است، اما برنده شدن در لاتاری و عدم موفقیت در اخذ ویزای لاتاری و گرین کارت آمریکا در اکثر مواقع نتیجه کوتاهی و عدم پیگیری صحیح روند اداری است.

عموما برندگان لاتاری با گرفتار شدن در سه دسته از اشتباهات فرصت استفاده از شانس بزرگ قبولی در لاتاری را از دست می‌دهند. این سه دسته اشتباهات شامل موارد زیر است :

  1. دسته یکم، اشتباهاتی هستند که موجب ضرر مالی و هدر رفتن پول می‌شود. این دسته شامل انجام کارهای غیر لازمی مانند ارزش گذاری املاک، گرفتن تاییدیه‌های گوناگون و … است که گاهی تا میلیون‌ها تومان هزینه به دنبال دارد، اما هیچ نیازی به آن‌ها نیست. برندگان لاتاری با انجام اینگونه هزینه‌های غیرضرور توانایی مالی خود را از دست می‌دهند و قادر به ادامه روند نخواهند بود.
  2. دسته دوم، اشتباهاتی هستند که باعث طولانی شدن پروسه بررسی پرونده برندگان لاتاری خواهد شد که با توجه به تعداد مشخص و محدود ویزای لاتاری و مهلت محدود آن، احتمال از دست رفتن شانس دریافت ویزا افزایش می‌یابد. این اشتباهات شامل کسری مدارک لازم، اشتباه انجام دادن روند اداری و یا عدم انجام کارهایی هستند که برندگان لاتاری فقط یک روز برای انجام آن‌ مهلت دارند.
  3. دسته سوم، اشتباهاتی هستند که موجب رد شما در مصاحبه ویزا می‌شوند. گفتنی است که تصمیم افسر کنسولی آمریکا غیر قابل تجدید نظر است و در صورتی که برندگان لاتاری طی مصاحبه در سفارت آمریکا نتوانند از عهده معرفی صحیح خود برآیند، افسر کنسولی آن‌ها را فاقد صلاحیت لازم تشخیص داده و آن‌ها را رد می‌کند.

از طرف دیگر نوع رفتار سفارت‌های گوناگون آمریکا نیز با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان تجربه مراجعه و مصاحبه با یک سفارت را به سفارت دیگر آمریکا تعمیم داد؛ به طور مثال در مورد مرجع صدور مدرک دیپلم، رفتار سفارت آمریکا در ارمنستان با رفتار سفارت آمریکا در امارات متفاوت است و مدرکی که سفارت آمریکا در امارات می‌پذیرد، ممکن است مورد پذیرش سفارت امریکا در ارمنستان نباشد.

با توجه به موارد گفته شده می‌توانید متوجه شوید که برنده شدن در لاتاری به منزله مهاجرت صد در صد  و تضمینی به آمریکا نیست و برندگان لاتاری باید حتما مراحل اداری دریافت ویزای لاتاری و ورود به خاک آمریکا را طی کنند. به همین جهت در این کار دریافت مشاوره از کارشناسان با تجربه و متخصص بسیار ضروری است و می‌تواند شما در رسیدن به اهدافتان بسیار کمک کند.

موسسه مهاجرتی چاوش مهاجر دارای چندین سال تجربه و تخصص در زمینه اخذ ویزا و گرین کارت آمریکا است. در صورتی که شما نیز یکی از برندگان لاتاری هستید و نیاز به مشاوره لاتاری دارید، می‌توانید ضمن تماس با شماره از خدمات مشاوره لاتاری موسسه چاوش مهاجر بهره‌مند شوید.

همانطور که در ابتدای متن گفتیم برنده شدن در لاتاری نیمی از مسیر مهاجرت به آمریکا است و نیمه دوم آن بعد از برنده شدن لاتاری آغاز شده و تا دریافت ویزای تنوع نژادی (همان ویزای لاتاری) و ورود به خاک آمریکا ادامه می‌یابد. برای دریافت ویزای لاتاری (یا همان ویزای تنوع نژادی آمریکا) باید مراحل زیر را طی کنید:

  • تهیه و ترجمه مدارک مورد نیاز
  • تکمیل فرم مهاجرتی DS260 (فرم برندگان لاتاری)
  • انتظار برای تعیین وقت مصاحبه در سفارت آمریکا
  • انجام مراحل مدیکال ویزای آمریکا (در خارج از کشور)
  • مصاحبه حضوری در سفارت آمریکا (در خارج از کشور)

در ادامه مقاله هر مرحله را به صورت کامل توضیح خواهیم داد.

مرحله اول، تهیه و ترجمه مدارک مورد نیاز برندگان لاتاری

اولین کاری که برندگان لاتاری باید شروع کنند، جمع آوری مدارک مورد نیاز و ترجمه آن‌هاست. برای تهیه و ترجمه مدارک هم هزینه و هم زمان صرف می‌شود. در نتیجه توصیه می‌کنیم که حتما درباره مدارک مورد نیاز با یک کارشناس مهاجرتی مجرب و معتبر مشورت کنید.

تهیه مدارک اضافی، زمان و هزینه برندگان لاتاری را تلف می‌کند. مسلما پرداخت هزینه مشاوره برندگان لاتاری، به صرفه تر از این موضوع است که وقت و هزینه خود را هدر دهید. معمولا مهم‌ترین مدارک مورد نیاز برندگان لاتاری، مدارک هویتی، تحصیلی و کارت واکسیناسیون است.

اینکه دقیقا چه مدارکی را باید آماده کنید، بسته به مدرک تحصیلی، جنسیت، شغل و سن شما متفاوت است. بنابراین توصیه می‌کنیم که حتما با افراد مجرب و متخصص مشورت کنید.

مرحله دوم، تکمیل فرم مهاجرتی DS260 (فرم برندگان لاتاری)

اولین کاری که یک برنده لاتاری انجام می‌دهد است. در همه جا می‌خوانید که هر کسی زودتر این فرم را تکمیل و ارسال کند زودتر مصاحبه می‌شود و شانس بیشتری دارد، اما این جمله اشتباه است.

اعداد مهم در کیس نامبر برندگان لاتاری ، ارقام آخر آن می‌باشد و نشان‌دهنده این است که این کیس چندمین درخواستی است که به صورت تصادفی توسط کامپیوتر انتخاب شده است (در مثال ذکر شده این پرونده 1212 امین، مورد انتخاب شده می‌باشد).

تمامی کیس‌ها پشت سر هم هستند و هر چه این شماره هشت رقمی پایین‌تر باشد، بهتر است و وقت مصاحبه شما زودتر تعیین می‌شود. در واقع برندگان لاتاری به ترتیب عدد موجود در شماره پرونده خود مورد مصاحبه قرار می‌گیرند.

شماره پرونده لاتاری مثل شماره کارت بانکی است و تاریخ تولد شما مانند رمز دوم این کارت است. شما می‌توانید کیس نامبر خود را به دیگران بدهید، اگر شخصی فقط شماره پرونده را داشته باشد هیچ کاری با پرونده نمی‌تواند انجام دهد مگر اینکه تاریخ تولد دقیق شما را نیز بداند. در این صورت گویی کارت بانکی و رمز دوم شما در اختیار دارد، پس حتما مراقب اطلاعات خود باشید.

برندگان لاتاری برای تکمیل فرم DS-260 چقدر زمان دارند؟

همواره به برندگان لاتاری توصیه می‌شود که قبل از کارنت شدن کیس نامبر، کار تکمیل فرم DS 260 را به پایان رسانده باشند. معمولا حدود 6 ماه زمان می‌برد تا اولین کارنتی ها از طریق اعلام شود. بنابراین برندگان لاتاری در این فاصله فرصت مناسبی برای ترجمه مدارک و تکمیل فرم DS 260 دارند.

بنابراین برندگان لاتاری در تکمیل فرم DS-260‌ و سایر فرم‌ها نباید عجله کنند، اما این موضوع به معنای سهل انگاری و اتلاف وقت نیست. این فرم طولانی است و امکان طولانی شدن پروسه ترجمه مدارک نیز وجود دارد، بنابراین حتما در زمان مناسب برای تکمیل فرم DS 260 اقدام کنید تا مشکلی در مراحل بعدی به وجود نیاید.

مرحله سوم، انتظار برای دریافت نامه دعوت به مصاحبه (نامه دوم برندگان لاتاری)

بعد از تکمیل فرم DS 260 باید منتظر دریافت نامه دعوت به مصاحبه باشید. شما در ماه می برنده لاتاری شده‌اید و تا سی سپتامبر، پرونده برندگان سال قبل بررسی می‌شود، بنابراین بعد از سی سپتامبر باید منتظر به جریان افتادن پرونده خود باشید و صفحه را چک کنید.

هر ماه در ویزا بولتن اعلام می‌شود که تا کدام کیس نامبر باید منتظر دریافت نامه دعوت به مصاحبه باشند (اصطلاحا به آن کارنتی کیس نامبر گفته می‌شود). در نامه دعوت به مصاحبه که به آن نیز گفته می‌شود، زمان و سفارت محل مصاحبه تعیین شده است. گفتنی است که ایرانیان به یکی از سفارت های آمریکا در کشورهای ترکیه، ارمنستان یا امارات دعوت می‌شوند.

برندگان لاتاری در هنگام تکمیل فرم DS 260 می‌توانند سفارت پیشنهادی خودشان برای انجام مصاحبه را مشخص کنند، اما در نهایت KCC (مرکز کنسولی کنتاکی) با توجه به ترافیک کاری سفارت‌ها، تصمیم نهایی را می‌گیرد و تعیین می‌کند که برنده لاتاری برای مصاحبه باید به کدام سفارت برود.

توصیه می‌کنیم که قبل از تصمیم گیری برای انتخاب سفارت، مقاله را بخوانید. در این مطلب اطلاعات بسیار جامعی از سفارت های آمریکا و مزایا و معایب هر کدام وجود دارد.

در نتیجه انتخاب محل سفارت آمریکا و زمان مصاحبه به انتخاب برنده لاتاری نیست. برندگان لاتاری فقط می‌توانند به سفارت دلخواه خود اظهار تمایل کنند. برندگان لاتاری نباید برای یک سفارت خاص برنامه‌ریزی کنند و باید آمادگی مواجهه با هر اتفاق و رفتاری را داشته باشند و تمام مدارک مورد نیاز را با خود به همراه داشته باشند. در مورد مدارک مورد نیاز برندگان لاتاری، در بخش های بعدی صحبت خواهیم کرد.

مرحله چهارم، مراجعه به پزشک معتمد یا مرحله مدیکال

برندگان لاتاری چند روز قبل از آنکه برای مصاحبه ویزای لاتاری به سفارت آمریکا بروند، باید به پزشک معتمد سفارت آمریکا مراجعه کنند و  ویزای آمریکا را پشت سر بگذارنند. پزشک معتمد سفارت آمریکا در ایران وجود ندارد، بنابراین توصیه می‌شود که بعد از مشخص شدن محل و زمان مصاحبه، نسبت به گرفتن وقت مدیکال اقدام کنید.

برای این کار می‌توانید به مقاله مراجعه کنید. در این مطلب آدرس و شماره تماس پزشکان معتمد سفارت آمریکا در ارمنستان، ترکیه و امارات آورده شده است و نحوه گرفتن نوبت مدیکال نیز توضیح داده می‌شود.

هنگام مراجعه به پزشک معتمد، واکسن‌های شما چک می‌شود، در صورتی که واکسنی را تزریق نکرده باشید همانجا به شما تزریق می‌شود. اما پیشنهاد ما به برندگان لاتاری این است که برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها حتما واکسن‌های خود را در ایران کامل کنند.

برنده لاتاری تا زمانی که به مصاحبه دعوت شود، زمان کافی برای تکمیل واکسیناسیون خود در ایران دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید مقاله را بخوانید.

در مرحله مدیکال لاتاری علاوه بر چک کردن واکسن‌ها تعدادی آزمایش پزشکی نیز از شما گرفته می‌شود. هدف از انجام آزمایش‌ها این است که مشخص کند آیا شما به بیماری‌های خطرناک مسری مبتلا هستید یا خیر. قصد این نیست که سلامت کامل بدن شما تایید شود.

 بنابراین برندگان لاتاری نباید نگران بیماری‌ها و معلولیت‌های خاص خود باشند. این آزمایش‌های پزشکی صرفا به آن دلیل است که بیماری‌های خطرناک مسری وارد کشور آمریکا نشوند. لیست کامل آزمایشات پزشکی مدیکال لاتاری و بیماری هایی که باعث ریجکتی می‌شوند، در مقاله وجود دارد. توصیه می‌کنیم که حتما آن را بخوانید.

مرحله پنجم، مصاحبه برندگان لاتاری در سفارت آمریکا

مصاحبه حضوری در سفارت آمریکا، آخرین و مهم ترین مرحله برای دریافت ویزای لاتاری است. در این مرحله، برنده لاتاری باید به همراه افراد زیر مجموعه (همسر و فرزندان زیر 21 سال خود) در سفارت آمریکا حضور پیدا کند و با افسر پرونده مصاحبه کند.

توجه کنید که حتی اگر نوزاد تازه متولد شده هم دارید، باید او را همراه خود به سفارت آمریکا ببرید. در مورد زبان مصاحبه در سفارت آمریکا نیز نباید نگران باشید. چون سفارت آمریکا در ارمنستان، ترکیه و امارات، مصاحبه لاتاری را به زبان فارسی انجام می‌دهند.

در روز مصاحبه باید مدارک مورد نیاز را همراه خود داشته باشید. هنگامی که وارد سفارت می‌شوید، مدارک از شما تحویل گرفته می‌شود، انگشت نگاری می‌شوید، هزینه مصاحبه را به صورت نقدی پرداخت می‌کنید و در نهایت نیز با افسر پرونده مصاحبه خواهید کرد.

بسیار مهم است که به سوالات افسر پرونده پاسخ مناسب بدهید. به همه برندگان لاتاری توصیه می‌کنیم که برای آمادگی کامل در هنگام مصاحبه، حتما در شرکت کنند.  در ماک سفارتی، یک کارشناس مجرب مدارک شما را بررسی می‌کند و سپس محیط مصاحبه در سفارت را برای شما شبیه سازی می‌کند. این کارشناس به شما آموزش می‌دهد که چگونه به سوالات افسر سفارت پاسخ دهید و شما را از هر لحاظ برای مصاحبه آماده می‌کند.

بیشتر برندگان لاتاری، استرس زیادی نسبت به انجام مراحل اداری در یک کشور خارجی دارند و این نگرانی کاملا قابل درک است. استفاده از می‌تواند نگرانی برندگان لاتاری را از بین ببرد و باعث شود که با خیال راحت تمام کارهای خود را انجام دهند.

در تورهای سفارتی، یک راهنما در همه مراحل همراه شما خواهد بود. این شخص به قوانین، مقررات و زبان آن کشور خارجی مسلط است و علاوه بر اینکه شما را به مقصدهای مورد نظر می‌رساند، مشکل های احتمالی شما را نیز برطرف می‌کند و پاسخگوی سوالات شما نیز خواهد بود.

چاوش مهاجر تنها برگزار کننده تور سفارتی در ایران است. جهت هماهنگی تورهای سفارتی و استفاده از خدمات ماک سفارتی، می‌توانید از طریق شماره تلفن با چاوش مهاجر تماس بگیرید.

هزینه های یک برنده لاتاری تا ورود به آمریکا

به طور کلی هزینه های برندگان لاتاری به دو دسته هزینه‌ های ثابت اداری و هزینه های متغیر تقسیم‌بندی می‌شود و هزینه برنده لاتاری تا زمان رسیدن به آمریکا کمتر از 1500 دلار خواهد بود. در ادامه به انواع هزینه های یک برنده لاتاری اشاره خواهیم کرد.

هزینه اداری برندگان لاتاری

یک برنده لاتاری به ازای خود و هر نفر از اعضای خانواده که با او همراه می‌شوند باید 330 دلار هزینه برای مصاحبه سفارت بپردازد و همچنین بسته به وضعیت واکسیناسیون به ازای هر نفر حدود 270 تا 500 دلار هزینه مدیکال پرداخت خواهد کرد.

 گفتنی است که هزینه مدیکال در امارات به درهم ، در ارمنستان به درام و در ترکیه به دلار پرداخت می‌شود، اما معادل دلار هزینه مدیکال برندگان لاتاری تقریبا یکسان است.

دکمه بازگشت به بالا