اسماعیل هنیه در نگاه رهبر انقلاب چگونه بود؟

رهبر انقلاب

اسماعیل هنیه در نگاه رهبر انقلاب چگونه بود؟

رهبر انقلاب در دیدارها و گفت‌وگوهای خود با شهید هنیه، آنان را به تحقق قطعی وعده و بشارت الهی مبنی بر پیروزی نهایی جبهه مقاومت و آزادسازی همه سرزمین‌های اشغالی نوید داده‌اند.

به گزارش مجله خانواده، به نقل از ایرنا، به تعبیر شهید هنیه، رهبر معظم انقلاب در مقام «پشتیبان مقاومت» و «کفیل رزمندگان مقاومت»، در هر فرصتی تعهد و حمایت همیشگی جمهوری اسلامی را نسبت به آرمان فلسطین تصریح کرده و یادآور شده‌اند که امروز مسأله فلسطین نه فقط در صدر مسائل امت اسلامی بلکه مهمترین مسأله در سطح جهان محسوب می‌شود و پرداختن به آن «وظیفه دینی و فریضه انسانی و فراتر از حوادث و تحولات سیاسی» است.

هنیه در بازه زمانی ۱۸ ساله، از آذر ۱۳۸۵ که به عنوان نخست‌وزیر فلسطین برای نخستین‌بار به ایران سفر کرد تا مردادماه ۱۴۰۳ که در مقام رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس برای آخرین بار وارد تهران شد، دیدارها و مکاتباتی با رهبری داشت. این شهید جبهه مقاومت،، تکرار این دیدارها را گواه «جایگاهی» دانست که مسأله فلسطین در ذهن رهبری و در ذهن مردم مسلمان ایران دارد. به گفته وی، مسأله فلسطین بالاترین اولویت را در ذهن رهبر معظم انقلاب دارد.

بامداد دهم مردادماه ۱۴۰۳ رژیم صهیونیستی در یک اقدام تروریستی و با نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، اسماعیل هنیه را که برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری مسعود پزشکیان در کشورمان به سر می‌برد، به شهادت رساند.

در بخشی از پیام تسلیت رهبر معظّم انقلاب برای شهادت هنیه آمده است: او از شهیدشدن در راه خدا و نجات بندگان خدا باک نداشت، اما ما در این حادثه تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفه خود می‌دانیم.

به همین مناسبت، دفتر پژوهش و بررسی‌های خبری ایرنا به بازخوانی و تحلیل مضمون بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدارها، گفتگوها و مکاتبات انجام شده با این شهید مجاهد پیرامون مسأله فلسطین، وضعیت غزه و عملکرد محور مقاومت در منطقه می‌پردازد.

مبنای این بررسی، متن سخنان ایشان در هفت دیدار، سه پاسخ به نامه و ۲ پیام است که با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدعلی خامنه‌ای (khamenei.ir) ضمن گردآوری گزارش‌های دیدارها و متن پیام‌ها و نامه‌ها، محورهای مورد تاکید و مضامین مکرّر در بیانات ایشان استخراج و صورت‌بندی شده است.

خط سیر تحلیل‌ها و نکات مورد اشاره رهبری در دیدارها و مکاتبات با شهید هنیه، حول ۸ محور اصلی و ۱۷۶ مضمون و عبارت کانونی متمرکز بوده استداده‌های به دست آمده نشان می‌دهد، خط سیر تحلیل‌ها و نکات مورد اشاره رهبر انقلاب در دیدارها و مکاتبات با شهید هنیه حول ۸ محور اصلی و ۱۷۶ مضمون و عبارت کانونی متمرکز بوده است.

به طور کلی ایشان در هر یک از این فرصت‌ها مصرانه تاکید داشته‌اند که زنده ماندن جنبش مقاومت و پیروزی نهایی؛ یعنی آزادسازی تمامی سرزمین‌های اشغالی در گرو «ایمان»، «تلاش»، «شجاعت»، «استقامت»، «صبوری»، «بصیرت» و «یکپارچگی» ملت فلسطین و حمایت همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان از این آرمان دینی و انسانی است.

از این رو عمده‌ترین محوری که رهبری به طور مستمر و متعهدانه در مناسبت‌های مختلف یادآور شده‌اند، پایبندی تاریخی نظام جمهوری اسلامی بر رسالتِ هویتی خود مبنی بر حمایت همیشگی و همه‌جانبه از حقوق تضییع‌شده فلسطینیان است: «جمهوری اسلامی ایران در موضوع حمایت از قضیه فلسطین و مردم مظلوم و مقاوم غزه هیچ تردیدی به خود راه نخواهد داد.»

ایشان در همه دیدارها و مکاتبات با شهید هنیه، ضمن قطعی دانستن «تحقق وعده الهی مبنی بر پیروزی ملت فلسطین» و «آزادی همه سرزمین‌های اشغالی از بحر تا نهر»، «تلاش‌۶۰ ساله صهیونیست‌ها و حامیانش برای حذف مردم فلسطین» را محکوم به شکست و ناکامی دانسته‌اند.

عمده‌ترین محوری که رهبر انقلاب به طور مستمر و متعهدانه در مناسبت‌های مختلف یادآور شده‌اند، پایبندی تاریخی نظام جمهوری اسلامی بر رسالتِ هویتی خود مبنی بر حمایت همیشگی و همه جانبه از حقوق تضییع شده فلسطینیان استرهبر معظّم انقلاب «صبر تاریخی»، «ایستادگی مثال‌زدنی» و «شجاعت» مردم فلسطین و جبهه مقاومت را نه تنها موجب «عزّت و سربلندی امت اسلامی» بلکه «علل بیداری اسلامی در منطقه» و «زمینه ترویج بیش از پیش اسلام و گرایش روزافزون به اسلام در مقطع فعلی» ارزیابی کرده‌اند.

از همین رو، بخش قابل اعتنایی از بیانات رهبری، متمرکز بر اهمیت مسأله فلسطین بوده است. ایشان این مسأله را در «صدر»، در «راس» و در «قلب» مسائل امت اسلامی خوانده‌اند و پرداختن به آن را «وظیفه دینی و فریضه انسانی و فراتر از حوادث و تحولات سیاسی» توصیف کرده‌اند.

رهبر معظّم انقلاب در همین راستا حرکت «منافقان امت اسلامی»، «عناصر سازشکار» و «خیانت‌کاران عرب» را «به سمت مذاکره با رژیم فریبکار و دروغگو و غاصب، خطای نابخشودنی بزرگی دانسته‌اند که پیروزی ملت فلسطین را به عقب می‌اندازد و جز خسران عاید آن ملت ستم‌کشیده نمی‌کند.»

ایشان با تاکید بر اینکه «ملت‌ها با مردم و مجاهدان غزه‌اند»، هشدار دادند: «هر دولتی که بر خلاف این عمل کند فاصله خود و ملّتش را عمیق‌تر می‌کند و سرنوشت چنین دولت‌هایی معلوم است.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین حول محور «جهانی شدن مسأله فلسطین علی‌رغم خواست دشمنان»، حمایت آزادی‌خواهان و ملت‌ها در سطح جهان، حتی در آمریکا و اروپا از حقوق فلسطینیان را نشانه پذیرش «حقانیت» این مردم مظلوم تبیین فرمودند.

همان‌گونه که در جدول زیر آمده، ۱۷۶ کلیدواژه و تعبیر از بیانات رهبری در دیدارها و گفتگوها با شهید هنیه استخراج و دسته‌بندی شده است که از این میان پرتکرارترین مضمون مورد استفاده ایشان «مقاومت» و مترادف‌هایی از آن همچون «ایستادگی» و «استقامت» است.

منابع:

_ دیدار نخست‌وزیر فلسطین و هیأت همراه با رهبری (۱۳۸۵/۰۹/۱۹)
_ پیام به اسماعیل هنیّه نخست‌وزیر دولت قانونی حماس (۱۳۸۷/۱۰/۲۷)
_ دیدار اسماعیل هنیه نخست‌وزیر فلسطین با رهبری (۱۳۹۰/۱۱/۲۳)
_ پاسخ رهبری به نامه رئیس دفتر سیاسی حماس (۱۳۹۷/۰۱/۱۵)
_ پاسخ رهبری به نامه رئیس دفتر سیاسی حماس (۱۳۹۹/۰۴/۱۴)
_ تشکر رهبری از پیام‌های تسلیت آقایان نصرالله و هنیه در پی درگذشت سردار حجازی(۱۴۰۰/۰۲/۰۷)
_ دیدار رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس و هیات همراه با رهبری (۱۴۰۲/۰۳/۳۱)
_ دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس با رهبری (۱۴۰۲/۰۸/۱۴)
_ دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس با رهبری (۱۴۰۳/۰۱/۰۷)
_ دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس با رهبری (۱۴۰۳/۰۳/۰۲)
_ دیدار اسماعیل هنیه و زیاد النخالة دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با رهبری (۱۴۰۳/۰۵/۰۹)
_ پیام رهبری در پی شهادت اسماعیل هنیه (۱۴۰۳/۰۵/۱۰)

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا