عمومیکسب و کار برتر

تفاوت های اصلی چاپ افست و دیجیتال

چاپ افست چیست؟

برای آنکه متوجه شوید چاپ افست و دیجیتال چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند، بهتر است اول با آن ها آشنا شوید. به احتمال فراوان چاپ افست را بارها در برنامه های تلویزیونی، مجلات، سایت ها یا غیره دیده اید اما با نام آن آشنا نبوده اید. دستگاهی که در حال چاپ مجلات یا جعبه و بسته بندی در چاپخانه است، همان دستگاه چاپ افست است. این دستگاه بین 1 تا 5 برج رنگ دارد که با توجه به تعداد این ستون ها، قیمت دستگاه آن هم تغییر خواهد کرد.

چاپ افست یک سیستم چاپ محسوب می گردد که از آن برای ، کاتالوگ ، بروشور ، ساک دستی ، جعبه ، لیبل و… استفاده می گردد. خلاصه تر بگوییم؛ برای چاپ هر طرحی روی بسیاری از سطوح کاغذی و مقوای ، از دستگاه چاپ افست استفاده می کنند که این هم جزو تفاوت چاپ دیجیتال و افست محسوب می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

چاپ دیجیتال چیست؟

تصاویر دیجیتالی شما با فرمت JPEG، PDF و…  به دستگاه چاپگر دیجیتال داده می شود و دستگاه، تصاویر دریافتی را روی کاغذ چاپ می کند. دستگاه پرینتر که ممکن است بارها و بارها آن را دیده یا از آن استفاده کرده باشید، یک دستگاه دیجیتال –البته در بعد کوچک- محسوب می گردد. دستگاه های چاپ دیجیتال در ابعاد بزرگ در صنایع و چاپخانه ها به کار می روند. همچنین از چاپ دیجیتال برای چاپ تراکت و کارت ویزیت، بروشور و… استفاده می گردد. چاپ افست و دیجیتال در این مورد با یکدیگر تفاهم دارند. حالا برویم سراغ اصل مطلب که هم آشنایی شما نسبت به چاپ افست و دیجیتال را افزایش خواهد داد و هم اطلاعاتتان را پیرامون تفاوت هایشان.

تاریخچه چاپ دیجیتال:

چاپ به معنی تکرار یک داده است، با توجه به این تعریف چاپ، تاریخچه این صنعت به سالیان دور باز می گردد. اما تاریخچه چاپ دیجیتال به زمان اختراع رایانه و اولین پرینتر باز می گردد. دقیقه زمانی که افراد توانستد از داده های رایانه ها بر روی کاغذ خروجی بگیرند.  اولین رایانه در سال ۱۹۴۶ و اولین چاپگر در سال ۱۹۵۹ ابداع شدند. اولین نرم افزاری که برای طراحی چاپ دیجیتال استفاده شد Painting در سال ۱۹۷۳ بود. از آن زمان تا کنون علاوه بر چاپگر های مدرن و نرم افزار های پیشرفته، کیفیت چاپ نیز ارتقاء پیدا کرد و قابلیت های زیادی روز به روز به صنعت چاپ دیجیتال اضافه شد.

از سال 1970 که چاپ دیجیتال به شکل امروزی با عرصه چاپ گذاشت، به علت چاپ رنگی با کیفیت و کوتاه مدتی که داشت نظر مخاطبان را به خود جلب کرد. به علت افزایش تقاضای مشتریان در کوتاه مدت شرکت هایی که خدمات چاپ دیجیتال را ارائه می کردند گسترش پیدا کرد و روز به روز افزایش پیدا کرد. فضای رقابتی و تبلیغاتی در دنیای امروزی گسترش پیدا کرد و همه به دنبال محصولی با کیفت تر بودند، در بازار جدید دیگر کتاب و مجلات را به صورت دیجیتال و با کیفیت بالاتری دوست داشتند، دوست داشتند که هدایای تبلیغاتی به نام دریافت کننده چاپ شود و اختصاصی باشد.

از طرف دیگر دنیای دیجیتال، سفارشات آنلاین ارتباط بین کارفرما و مشتری را  آسان تر و سریع‌تر کرده بود و از جهتی دیگر بخش های مختلف یک شرکت می توانستند از یکدیگر فاصله داشته باشند. با همه این تفاسیر امروزه چاپ دیجیتال برای سفارشات در تیراژ کم ایده آل است. بر خلاف چاپ افست پلیت و کلیشه را حذف کرده و تنها با یک فایل پی دی اف طرح را به سیلندر چاپ انتقال می دهد. اما چون تونر مورد استفاده در چاپگر دیجیتال گران است برای تیراژ بالا محبوب نیست.

امروزه پودر های مرکب یا جوهر های پودری به جای تونر ها روی کار آمدند اما باز هم نتوانستند برای تیراژ های بالا مناسب باشند. این بدان معنی است که چاپ دیجیتال و چاپ افست بسته به شرایط می توانند مسالمت آمیز با یکدیگر استفاده شوند. اما نکته قابل تأمل اینجاست که در مهم‌ترین بخش یعنی کیفیت، چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست برتری ندارد بلکه عوامل دخیل در کیفیت چاپ افست زیاد هستند و با تغییر هر کدام کیفیت چاپ محصول نهایی کاهش می یابد.

 آنچه که در کیفیت چاپ افست دخیل است: بدون نقص عمل کردن هر کدام از بخش های چاپ، سلامت و دقت ماشین های چاپ، دقت اپراتور، پخش شدن رنگ روی کاغذ به هر علتی، میزان حرارت و رطوبت محیط چاپ، میزان رطوبت و دمای کاغذ چاپ، استفاده از مرکب استاندارد و … که خیلی از این موارد در چاپ دیجیتال حذف و یا به حداقل رسیده اند. و این عوامل باعث شدند که چاپ دیجیتال در برابر افست با کیفیت باشند و برتری پیدا کند. مسلماً  در آینده مشکل قیمت بالای چاپ دیجیتال برای تیراژ بالا نیز به حداقل می رسد و تمامی محصولات به صورت دیجیتالی چاپ می گردند.

چه تفاوت هایی میان چاپ افست و دیجیتال وجود دارد؟

*تفاوت در سن

کنار هم قراردادن دستگاه های چاپ افست و دیجیتال، همانند کنار هم قراردادن دو شخص از دو نسل متفاوت است. بدیهیست که هر دستگاه متناسب با نسل خودش ساخته شده اما این صحبت بدین معنا نیست که با برداشتن یک گام به نسل بعد، دستگاه قبلی منسوخ شود.

مقایسه سن دستگاه افست و دیجیتال به زبان امروزی:

دستگاه افست: باتجربه و کهنه کار

دستگاه دیجیتال: جویای نام و تازه نفس

* تفاوت در تیراژ چاپی

اگر شما قصد چاپ در تیراژ بالا را دارید (حدود 500 به بالا)، چاپگر افست مناسب خواهد بود. در این جا باید گفت: “دود از کنده بلند می شه”. چرا که علاوه بر توانایی بالای دستگاه چاپ افست نسبت به دستگاه دیجیتال در تیراژ بالا، قیمت آن هم مقرون به صرفه خواهد بود. لذا عموما از چاپ دیجیتال برای تیراژهای پایین استفاده می شود.

* تفاوت در جنس کاغذ و مقوا

منظورمان جنس دستگاه نیست! بلکه منظور، تفاوت در جنس کاغذیست که دستگاه چاپ افست و دیجیتال روی آن عملیات چاپ را انجام می دهند. البته گفتنی ست در بسیاری از موارد، کاغذ های این دو چاپگر مشابه یکدیگر است. به طور مثال:

برای چاپ اقلام چاپی  با ، جنس های کاغذی در دو نوع مات و براق یا برای تراکت ها، جنس های تحریر، گلاسه و کتان، در هر دو چاپگر مشترک هستند.

اما  جنس هایی هستند که فقط با چاپگرهای افست قابل چاپ هستند. به طور مثال:

برای چاپ اقلام جعبه ، جنس های با مقوایی ضخیم مانند ایندربرد و قالب های متفاوت و منحصر به فرد، تنها با چاپ افست امکان پذیر است.

* تفاوت در سرعت تولید چاپ

هرچه زمان به جلو حرکت می کند، بشر دست به ساختن وسایلی می زند تا بتواند کارها را با سرعت بیشتری پردازش کند و جلو ببرد. با این تعریف مطمئنا متوجه شدید که کدام یک از دستگاه های چاپ افست و دیجیتال، سرعت بیشتری در چاپ دارند… بله دقیقا! چاپ دیجیتال. به دلیل اینکه دستگاه چاپ افست برای شروع چاپ، نیازمند تهیه زینک برای هر رنگ است (اتفاقی که در چاپگر دیجیتال نمی افتد)، نمی توانید انتظار چاپ فوری در حد 3 ساعت داشته باشید. چاپ افست البته در مجموعه شبکه چاپ بین 1 تا 3 روز زمان تولید می برد.

* تفاوت در رنگ و مرکب

اگر دنبال چاپ کردن با مرکب های خاص مثل طلایی، فسفری، نقره ای یا رنگ های ساختگی دلخواه هستید، تنها چاپ افست جوابگوی شما خواهد بود.

*تفاوت در نمونه گیری سریع و ارزان

ممکن است برایتان اتفاق افتاده باشد که پیش از چاپ، از فرد مربوطه درخواست “نمونه کار” می کنید تا ببینید طرح مورد نظرتان پس از چاپ به چه صورت در خواهد آمد. چنین توقعی فقط در چاپ دیجیتال امکان پذیر است و بعید به نظر می رسد شخصی بخواهد با هزینه ای بسیار بیشتر، چندین روز منتظر بماند تا نمونه کارش بصورت افست آماده شود!

* تفاوت در قیمت چاپ

مهم ترین موضوعی که پیرامون چاپ افست و دیجیتال مطرح است، قیمت آن هاست. باید گفت این موضوع به نوع سفارش شما بستگی دارد. اگر خواهان چاپ در تیراژ بالا هستید حتی 300 عدد، توصیه ما به شما چاپ افست است اما اگر در تعداد پایینی قصد چاپ دارید، چاپ دیجیتال گزینه مفید تری خواهد بود.

* تفاوت در کیفیت

چاپ افست و دیجیتال، هر دو از نظر کیفیت می توانند نیاز شما را برطرف کنند. اما چنانچه کیفیت فوق العاده مد نظر شماست، پس قطعا چاپ افست مناسبتان خواهد بود. همانطور که مشاهده فرمودید، چاپ افست و دیجیتال در موارد بالا با یکدیگر متفاوت بوده و شرایطی که شما در آن قرار دارید، تنها عاملی ست که از شما می خواهد در بین چاپ افست و دیجیتال، کدام یک را انتخاب نمایید.

بحث پیرامون چاپ افست و دیجیتال بسیار زیاد است. به طور مثال چاپ افست یکی از موارد مهمی ست که می توان به آن اشاره کرد و حرف های فراوان زد. اما به دلیل ارزشی که ما برای زمان مخاطبین قائل هستیم، صحبت پیرامون موضوعات این چنینی را به مقاله های بعدی منتقل می کنیم. امیدواریم مطالبی که پیرامون فرق چاپ افست و دیجیتال مطرح کردیم مورد استفاده شما قرار گرفته باشد

معایب چاپ افست

  • برای چاپ محصولات با تیراژ پایین مقرون به صرفه نمی‌باشد.
  • به دلیل نیاز به تهیه‌ی زینک و پلیت، عمل چاپ زمان بر خواهد بود.
  • زمانی که اپراتور اطلاعات را برای دستگاه چاپ تعریف می‌کند، پس از شروع کار دستگاه، دیگر امکان تغییر اطلاعات وجود نداشته و تا پایان کار، اطلاعات اولیه به همان صورت چاپ می‌شود.

نوع دیگری از چاپ که بسیار رایج است می‌باشد. در این نوع چاپ، مراحل زمان‌بر و پیچیده‌ی وجود ندارد و یکی از آسان‌ترین روش‌های چاپ است. در چاپ دیجیتال، جوهر به طور مستقیم بر روی سطح منتقل می شود. از طرف دیگر، چاپ دیجیتال می‌تواند فقط در رنگ‌های سیاه و سفید و CMYK چاپ شود و قادر به چاپ رنگ‌های واقعی مانند پنتون یا HKS نیست. اگر کار چاپی شما نیاز به مطابقت کامل پنتون داشته باشد، چاپ دیجیتال گزینه مناسبی نخواهد بود. پرینتر لیزری و چاپگر جوهرافشان نمونه‌ای از چاپ دیجیتال هستند. ها هم از همین دستگاه فقط در سایز بزرگتر، سریع‌تر و دقیق‌تر استفاده می‌کنند.

مهم ترین و اصلی ترین ویژگی های چاپ دیجیتال؟

  1. چاپ دیجیتال زمان خیلی کمی می برد.
  2. کوتاه ترین و بزرگ ترین تغییرات در کمترین زمان ممکن انجام می شود.
  3. در چاپ دیجیتال قبل از چاپ شما می توانید یک دور آن را چاپ کنید تا از کیفیت چاپ و رنگ اطمینان حاصل کنید و سپس برای چاپ تعداد بیشتر اقدام کنید.
  4. تکنسین های مشغول در این صنعت باید به علوم کامپیوتر مسلط باشند.
  5. امکان چاپ به صورت سه بعدی امکان پذیر است.
  6. چاپ دیجیتال سازگار با محیط زیست
  7. فرایند چاپ غیر تماسی

فرایند چاپ دیجیتال به چه صورت انجام می شود؟

این چاپ ابتدا به وسیله نرم افزار های طراحی (فتوشاپ،ایلوستریتور، کورل دراو، اتوکد و ..)، طراحی می شوند و پس از انجام تنظیمات مربوطه فایل برای چاپ به دستگاه چاپگر ارسال می شود.

کاربرد چاپ دیجیتال:

  • چاپ در صنعت نساجی
  • چاپ در معماری
  • چاپ در ساختمان سازی و فضای داخلی
  • چاپ کارت ویزیت
  • چاپ بروشور و کاتالوگ
  • چاپ تراکت
  • چاپ پوستر با بالاترین کیفیت
  • چاپ لوازم تحریر
  • چاپ کتاب
  • چاپ بسته بندی
  • و…

برتری چاپ هنری دیجیتال در برابر چاپ هنری افست

چاپ دستی که به نام‌های چاپ هنری و گراورسازی نیز معروف است، در آن اثر هنری(که عموماً تصویری است) از طریق چاپ بر روی یک زمینه چاپ می گردد. در این چاپ هنری زمینه ها می توانند کاغذ، پارچه، چرم، پلاستیک و … باشد. چاپ هنری توسط خود هنرمند انجام می گردد و خود چاپ عملی هنری تلقی می گردد. این چاپ هنری به روش‌های مختلفی از جمله چاپ فلزی، چاپ سنگی، چاپ چوب، چاپ دیجیتال و چاپ لینو انجام می شود که پایه و اساس همه این روش ها مبتنی بر هنر حکاکی است.

چاپ دیجیتال بیش از هر زمان دیگر به کمک این هنرمندان آمد زیرا این هنرمندان به تیراژ کم آثار خود نیاز داشتند و از طرف دیگر راه اندازی و کار با دستگاه دیجیتال بسیار ساده تر از دیگر روش های چاپ بود، این تخصصی نبودن چاپ دیجیتال بیش از پیش این چاپ را بین هنرمندان محبوب کرد. در ادامه به بررسی تخصصی این موضوع می پردازیم.

دکمه بازگشت به بالا