عمومیکسب و کار برتر

خرید بهترین مودم برای اینترنت ADSL مخابرات

آیا بهترین مودم مخابرات داریم؟

هیچ مودمی، بهترین مودم مخابرات نیست. یعنی نمی‌توان هیچ مودمی را گفت «بهترین مودم مخابرات» است. شرکت مخابرات ایران سه نوع اینترنت می‌دهد: مودم ADSL و VDSL و FTTH. هر مودمی که با این فناوری اینترنت سازگار باشد و بتواند روی این نوع اینترنت کار کند؛ می‌تواند بهترین مودم مخابرات باشد. برای اینترنت ADSL باید یک مودم ADSL خرید؛ برای اینترنت VDSL باید یک و برای اینترنت فیبرنوری یا FTTH هم داشت.

شرکت مخابرات از خودش مودم ندارد یا سازنده مودم نیست که بتوان گفت بهترین مودم مخابرات کدام مدل است. بین مودم‌های ADSL و VDSL و FTTH هم عمدتا در فناوری اینترنت تفاوت چندانی نیست بلکه در وای‌فای و درگاه‌ها و تراشه مودم و آنتن‌ها تفاوت‌هایی هست. بنابراین، اصلا گفتن این جمله که «بهترین مودم مخابرات» کدام مودم است؛ کاملا اشتباه است. شاید بهتر باشد بگوییم: «بهترین مودم روتر یوتل A154 برای اینترنت ADSL کدام است» یا بگوییم «بهترین مودم برای استفاده از اینترنت VDSL کدام است.»

 شاید درباره اپراتورهای خارجی بتوان گفت که مثلا بهترین مودم تی – موبایل کدام است یا بهترین مودم شرکت AT&T چه مودمی است؛ چون این اپراتورها خودشان مودم کابلی یا فیبرنوری یا موبایل کاربران را تامین می‌کنند ولی شرکت مخابرات هرگز چنین کاری نمی‌کند و اصولا اگر چند مودم هم به کاربران داده است؛ یک فروشنده مودم بوده و مودم‌های اختصاصی خودش را نداده است.

اینترنت ADSL مخابرات | بهترین مودم vdsl | تفاوت مودم vdsl و adsl

آیا حتما باید مودمی خرید که با اینترنت مخابرات کار کند؟

برای اتصال به اینترنت مخابرات، نیازی به یک مودم خاص و یا خرید مودم یوتل نیست. ببینید چه نوع اینترنتی از مخابرات گرفتید؛ بعد مودم دارای آن فناوری را خریداری کنید. مثلا، اگر اینترنت ADSL مخابرات را خریداری کردید؛ در بازار هر مودم ADSL خریداری کنید؛ می‌توانید از اینترنت مخابرات استفاده کنید. اگر اینترنت VDSL یا فیبرنوری گرفتید؛ باز هم اگر یک مودم ADSL/VDSL یا GPON بخرید؛ می‌توانید به اینترنت مخابرات وصل شوید.

ماجرای این مودم‌هایی که مخابرات می‌دهد؛ چیست؟

برخی کاربران می‌گویند مودم‌هایی که مخابرات می‌دهد؛ بهترین مودم مخابرات است یا بهترین مودمی است که می‌توان با آن به اینترنت مخابرات وصل شد و سرعتی بیشتر از مودم‌های دیگر می‌دهند. این باور هم اساسا اشتباه است و مخابرات سازنده یا مودم خاص نیست یا سفارش مودمی با مشخصات ویژه‌ای برای استفاده از اینترنتش را نمی‌دهد بلکه صرفا با یک شرکت واردکننده مودم یا سازنده مودم در ایران مانند یوتل قرارداد می‌بندد و مودم‌ها را ارزان‌تر خریداری کرده و با یک سود به کاربران می‌فروشد تا پول بیشتری کسب کند. این‌طور نیست که فقط مودم‌هایی که مخابرات می‌دهد؛ برای استفاده از اینترنت مخابرات مناسب باشند یا مودم‌هایی که مخابرات می‌دهد؛ سریع‌ترین اینترنت را بدهند.

آیا مودم‌هایی که مخابرات می‌دهد؛ سریع‌تر از مودم‌های بازار هستند؟

خیر این‌طور نیست و اصولا سرعت مودم و وای‌فای، ارتباطی با اینترنت یک شرکت خاص ندارد. این صحبت‌ها و باورها را فروشنده‌ها یا مخابراتی‌ها در جامعه رواج می‌دهند تا سود خود را ببرند. گفتیم هر مودمی که از فناوری ADSL پشتیبانی کند؛ می‌تواند به اینترنت ADSL مخابرات وصل شده و بهترین سرعت را بدهد. اصولا، سرعت اینترنت بیشتر از اینکه به مودم بستگی داشته باشد؛ به خط تلفن و خود سرویس‌دهنده اینترنت و سرویسی که خریداری کردید و شلوغی مراکز مخابراتی و … بستگی دارد. دقت کنید داریم درباره سرعت اینترنت صحبت می‌کنیم نه سرعت وای‌فای. ممکن است یک مودم چون وای‌فای قوی‌تری دارد و از آنتن‌های بیشتر با پوشش‌دهی وسیع‌تری برخوردار است؛ سرعت وای‌فای بهتری داشته و شما تصور کنید که سرعت اینترنت مخابرات بهتری می‌دهد ولی این‌طور نیست.

حداکثر سرعت اینترنت ADSL مخابرات ۲ مگابیت، ۴ مگابیت، ۸ مگابیت و ۱۶ مگابیت است. بسته به اینکه کدام سرویس و سرعت را خریداری کردید؛ یکی از این سرعت‌ها در شرایط ایده‌آل به شما داده می‌شود. حالا هر مودم ADSL خریداری کنید؛ همین سرعت را کم و بیش به شما خواهد داد ولی وای‌فای مودم‌ها متفاوت است و یک مودم سرعت بهتری می‌دهد و یک مودم قدیمی‌تر است و سرعت پایین‌تری می‌دهد. یک مودم وای‌فای تک بانده دارد و مودم دیگری از وای‌فای دو بانده برخوردار است. بنابراین، اینکه یک مودم خاص روی اینترنت مخابرات سرعت بهتری می‌دهد؛ باوری از اساس اشتباه است و ما باید دنبال مودم‌هایی با وای‌فای قوی‌تر باشیم.

مودم‌های گران‌تر و رده بالاتر، سرعت اینترنت مخابرات بیشتری می‌دهند؟

یک تصور دیگر این است که مثلا مودم‌هایی با پردازنده چند هسته‌ای قدرتمند یا گران‌تر، سرعت اینترنت بیشتری می‌دهند و برای اینترنت مخابرات بهتر هستند. بله؛ درست است که مودم‌های رده بالا و پرچم‌دار یا مودم‌های گیمینگ و مودم‌هایی که سخت‌افزار قوی‌تری دارند؛ قدرت پردازش ترافیک بیشتری داشته و پینگ کمتری می‌دهند و شاید سرعت اینترنت بالاتری هم بدهند ولی اصولا باز هم مشخصات یک مودم ارتباطی با اینترنت یک شرکت پیدا نمی‌کند. همین مودم روی اینترنت شاتل هم می‌تواند سرعت بالاتری بدهد؛ برای پارس‌آنلاین و های‌وب و پیشگامان و آسیاتک هم سرعت بیشتری دارد.

آیا فقط باید از مودم‌های مخابرات استفاده کنیم؟

برخی فروشنده‌ها یا سایت‌ها تبلیغ می‌کنند که فقط با مودمی که مخابرات می‌فروشد یا حالا هر شرکت سرویس‌دهنده‌ای می‌فروشد؛ می‌توانید به اینترنت آن‌ها وصل شوید. مثلا، اگر مودمی که مخابرات یا شاتل یا آسیاتک را می‌دهد؛ قبول نکنید و آن را نخرید؛ نمی‌توانید به اینترنت مخابرات یا اینترنت شاتل یا اینترنت آسیاتک وصل شوید یا سرعت خوبی نخواهید داشت. این باور را هم دور بریزید و بدانید شما هیچ‌گاه مجبور به خرید مودم از سرویس‌دهنده اینترنت نیستید و به راحتی می‌توانید در بازار مودم‌های زیادی برای اتصال به اینترنت ADSL یا VDSL یا FTTH هر شرکتی پیدا کنید.

مودم‌های مخابرات تنظیماتی دارند که باعث می‌شوند اینترنت سریع‌تر و بهتری داشته باشیم؟

متاسفانه این باور هم اشتباه است و مخابرات یا هر شرکت دیگری، تنظیمات خاصی روی مودم‌ها اعمال نمی‌کند یا اگر تنظیمی اعمال کرده باشد؛ شما هم در خانه می‌توانید همان تنظیم را روی مودم جدید خریداری شده، اعمال کنید. اینکه یک مودم با تنظیمات مخابرات بخریم؛ سرعت اینترنت ما بهتر می‌شود؛ باز هم باوری است که شرکت مخابرات یا فروشنده‌ها می‌خواهند در ذهن من و شمای کاربر القا کنند تا مودم خودشان را بفروشند.

آیا مودم‌های یک برند خاص با اینترنت مخابرات سازگارتر هستند؟

سراغ شایعه بعدی برویم که باز زیاد شنیده می‌شود: «گفته‌اند مودم‌های تی‌پی‌لینک با اینترنت مخابرات سازگارتر هستند» یا «گفتند مودم‌های دی‌لینک اصلا برای اینترنت مخابرات مناسب نیستند.» برای استفاده از اینترنت ADSL یا VDSL یا FTTH، اصولا کاری به اسم‌ها و برندها  نداشته باشید. هر مودم ADSL یا VDSL یا FTTH می‌تواند به اینترنت ADSL یا VDSL یا FTTH هر شرکتی وصل شود.

آن چیزی که در مودم‌ها، تفاوت ایجاد می‌کند؛ کیفیت ساخت مودم، مشخصات سخت‌افزار، آنتن‌ها، درگاه‌ها و وای‌فای است. وقتی شما یک مودم قدیمی تک آنتنه تک باند از دی‌لینک می‌خرید؛ مسلما سرعت کمتری نسبت به مودم دو بانده دو آنتنه و جدیدتر تی‌پی‌لینک دارد. شما با مودم‌های برندهای ایسوس، نت‌گیر، لینک‌سیس، دی‌لینک، تی‌پی‌لینک، تندا، زایکسل و … می‌توانید به اینترنت هر شرکتی وصل شوید و نگرانی از بابت سازگاری نداشته باشید؛ بلکه دنبال مشخصات سخت‌افزاری و وای‌فای مودم بروید که یک مدل بهتر بخرید.

قیمت مودم مخابرات رایگان است؟

برخی فروشنده‌ها یا سایت‌ها می‌گویند اگر از مخابرات اینترنت بگیرید یا فلان سرویس را خریداری کنید؛ مودم مخابرات را رایگان تحویل خواهید گرفت! این حرف هم اشتباه است و هیچ اپراتور یا سرویس‌دهنده اینترنتی، مودم رایگان به مشتری نمی‌دهد؛ بلکه پول مودم را محاسبه کرده و از مشتری می‌گیرد؛ حالا ممکن است سرویس خودش را کمتر بفروشد ولی قیمت مودم را ارزان‌تر از بازار یا گران‌تر از بازار، حتما از مشتری می‌گیرد.

مثالی بزنیم تا بهتر متوجه شوید. تصور کنید سرویس یک ساله اینترنت ۵۰۰ گیگابایت ADSL مخابرات ۵۰۰ هزار تومان است. قیمت یک مودم ADSL در بازار هم ۶۰۰ هزار تومان است. مخابرات برای بازاریابی و فروش بیشتر؛ کل این سرویس اینترنت و مودم را با هم به شما ۶۰۰ هزار تومان می‌دهد و این‌طور وانمود می‌کند که مودم رایگان شده است ولی در واقع اینترنت را برای سال اول به شما رایگان داده و پول مودم را گرفته است. شما از سال دوم مجبور هستید اینترنت مخابرات را با پول بیشتری خریداری کنید.

پیشنهاد خرید بهترین مودم مخابرات؟

در انتها می‌خواهیم بگوییم برای استفاده از اینترنت مخابرات، چه مودم‌هایی مناسب هستند یا اینکه بهترین مودم برای استفاده از اینترنت ADSL چیست؟ ابتدا، باید تصمیم بگیرید مودمی با وای‌فای تک بانده یا دو بانده نیاز دارید؟ مودمی برای استفاده چند دستگاه نیاز دارید؟ مودمی برای کارهای معمولی یا گیمینگ و تولید محتوا و استریم ویدئو نیاز دارید؟ مودمی برای یک خانه آپارتمانی ۶۰ متری نیاز دارید یا برای یک خانه ویلایی ۱۵۰ متری و بزرگ‌تر؟

همه این فاکتورها در خرید یک مودم خوب و مناسب نیاز شما، دخیل هستند و برعکس چیزی که در بازار گفته می‌شود؛ اصلا مهم نیست این مودم را می‌خواهید برای اینترنت شاتل استفاده کنید یا اینترنت مخابرات یا اینترنت آسیاتک و های‌وب و پارس‌آنلاین! از جمله مودم‌های خوش قیمت تک بانده ADSL/VDSL برای مصارف معمولی می‌توان به مودم‌های زیر اشاره کرد:

تی‌پی‌لینک TD-W8961

تی‌پی‌لینک TD-9960

تی‌پی‌لینک TD-W9970 (برای اینترنت VDSL هم مناسب است)

دی‌لینک DSL-244 NEW

دی‌لینک DSL-2740U

دی‌لینک DSL-2750U

زایکسل VMG5301-T20A (برای اینترنت VDSL هم مناسب است)

زایکسل VMG1312-T20B (برای اینترنت VDSL هم مناسب است)

ایسوس DSL-N16

اگر می‌خواهید مودم دو بانده خوش قیمت ADSL/VDSL بخرید:

تی‌پی‌لینک VR400

تی‌پی‌لینک VR300

دی‌لینک DSL2877AL

ایسوس DSL-AC51

دکمه بازگشت به بالا