سلامت و تندرستیکسب و کار برتر

تاپینگ پنیر پیتزا یعنی چه؟

از فرق پنیر پیتزا و تاپینگ بیشتر بدانید؟!

پنیر پیتزا دقیقا همان چیزی است که شما را عاشق پیتزا ساخته شده است. راستش را بخواهید پیتزا شهرت جهانی خود را مدیون پنیر پیتزای جادویی خود است. پنیر پیتزا آنقدر محبوب ظهور کرده است که سر از غذاهای مختلفی درآورده و امروزه در هر بشقابی دیده می شود. پنیر پیتزا مانند به خود پیتزا، از شاهکارهای کشور ایتالیا است. در قرن ۱۷ برای اولین بار پنیر موزارلا را در خمیر قرار دادند و پیتزای کش دار ابداع شد. همانطور که می دانید، این غذا به سرعت به یکی از محبوب ترین غذا در جهان تبدیل شد. پنیر پیتزا یک محصول لبنی غنی از پروتئین و کلسیم و در عین حال بیش از حد در چربی است.

مصرف بیش از حد نیز می تواند چربی خون را افزایش دهد. اما اگر در مصرف آن زیاده روی نکنید. غذای شما خوشمزه می کند و برای بدن شما مفید خواهد بود. امروزه پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد. دراین مقاله از درباره پنیر پیتزا و پنیر تاپینگ پیتزا و فرق پنیر پیتزا و تاپینگ خواهیم گفت. در انتها نیز به معرفی بهترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی خواهیم پرداخت. تا انتها ما را همراهی کنید.

آشنایی پنیر پیتزا

پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد. ایتالیایی ها گاومیش های آسیایی را برای شخم زدن مزارع به آمریکای خود برده بودند. از شیر بوفلا برای درست کردن پنیر استفاده می کردند. مدتی بعد با تقاضای جهانی برای این محصول مواجه شدند. به مرور شیر گاو برای تولید پنیر پیتزا جایگزین شد. پنیرپیتزا در ایران انواع مختلفی دارد؛ پنیر پاستافیلا یا پنیر موزارلا و پنیر پروسس، که هر دو پس از گرم شدن نرم می شوند. موزارلا بافت نرم و ابریشمی دارد و طعم شیر را می دهد.

پنیر پیتزا ایتالیایی، موزارلا است، که برای تهیه آن شیررا با نوعی آب پنیر ترکیب می کنند. آب پنیر حامل باکتری به نام ترموفیلیک است، سپس مایه پنیر را به آن اضافه می کنند. پس از این روش، دلمه پنیر در داخل آب تشکیل می شود و در نهایت پنیر موزارلا به صورت رشته ای و توپی در می آید.

فرایند تولید پنیر موزارلا از شیر کامل و پر چرب استفاده می شود، بنابراین بسیار چرب تر از انواع دیگراست. پنیر موزارلا حاوی پروتئین بالا و اسیدهای چرب اشباع و غنی از کلسیم، فسفر، ویتامین د و ویتامین ب و لاکتوز است. کلسیم بالای آن برای استحکام استخوان ها و دندان مفید است.

دومین پنیر پیتزای محبوب در ایران پنیر پیتزا پروسس است. پنیرهای پرورده یا پروسس به روش صنعتی تولید شده واز یک غذای سوئیسی برای تولید آن الهام گرفته اند. پنیر پروسس از مخلوطی از انواع مختلف پنیر ساخته می شود. پنیر پیتزای فرآوری شده شامل ۱۵٪ چربی ها، ۱۸٪ پروتئین و ۱٪ نمک است.

چربی های بسیار کمتری نسبت به پنیر موزارلا دارد وبرای درست کردن پیتزا سالم تر به نظر می رسد . در فرایند تولید پنیر پروسس از نمک های امولسیون کننده استفاده می شود. نمک پنیر پروسس را همگن می کند و چربی ها و پروتئین ها را به خوبی مخلوط می کند. به همین دلیل، پنیر پروسس در ایران دوستداران بیشتری دارد. این پنیر کاملا ذوب می شود و چربی های آنها از هم جدا نمی شود.

چربی شیر با پروتئین آب پنیر و نمک امولسیون هم زمان گرم و مخلوط می شوند. حرارت باعث پاستوریزه شدن این محصول می شود. البته عواملی مانند زمان پخت و دما، میزان مخلوط کردن و سرعت سرد کردن در کیفیت محصول نهایی تاثیر دارد.

 آشنایی پنیر پیتزا تاپینگ

امروزه با توجه به امکان دسترسی افراد به اطلاعات مفید و به روز از طریق اینترنت و افزایش افراد تحصیل کرده ، شاهد افزایش آگاهی هموطنان در همه زمینه ها وافزایش کیفیت زندگی افراد جامعه هستیم. امروزه کیفیت سطح زندگی در جامعه افزایش پیدا کرده است. در زمان حاضر مردم از لزوم تناسب اندام  برای سلامتی بدن آگاه شده و با دقت در مصرف میزان کالری مناسب  سعی در حفظ وزن ایده آل و تناسب اندام را دارند.  آن ها چربی گیاهی که بدون کلسترول بوده و ترانس چربی کمتری دارند و جایگزین چربی های حیوانی می شوند.

چربی موجود در پنیر پیتزا موزارلا چربی و پنیر پیتزا پروسس از نوع چربی حیوانی هستند و چربی وکالری زیادی دارند ، بنابراین با توجه به علاقه به وعده های فست فود و تمایل به مصرف پنیر پیتزا در این افراد، به ناچار آن را ازسبد غذایی خود حذف می کنند. به منظور حل این مشکل، پنیرپیتزا تاپینگ در ایران تولید شد. چربی پنیر پیتزا توپینگ دارای منشاء گیاهی است، که فاقد کلسترول بوده و ترانس چربی بسیار اندکی دارد. این نوع پنیر پیتزا به دلیل قیمت پایین و در عین حال حفظ سلامت افراد بسیار محبوب شده است، به طوری که فست فودی ها و رستوران ها از پنیرپیتزا تاپینگ برای تهیه غذایی سالم و کم کالری استفاده می کنند.

فرق پنیر پیتزا و تاپینگ

در نگاه اول، شما ممکن است فکر کنید که تفاوت های زیادی بین پنیر پیتزا تاپینگ و نمونه های مختلف پنیر پیتزا وجود دارد، اما این واقعیت ندارد. تفاوت در پنیر پیتزا به دلیل فرمول تهیه شده آن در کارخانه ها و مواد اولیه مورد استفاده در آن ها است. بنابراین، صرفا رفتن به بازارو خرید پنیر پیتزا رنده شده و دیدن بسته بندی در داخل فروشگاه ها، نمی توانید بگویید که کدام مدل از پنیر ها را انتخاب کرده اید.

ترجیحاً تقریباً تمام پنیرهای پیتزای رنده شده موجود در بازار که در فروشگاه ها می بینید شکل و ظاهر مشابهی دارند. متاسفانه برخی از فروشندگان از این شباهت سو استفاده می کنند و پنیر پیتزای ارزان قیمت را به جای نمونه اصلی به مشتریانی که اطلاعات دقیق ندارند، می دهند.تفاوت بین توپینگ پنیر برای پیتزا و مدل های مشابه پنیر پیتزا استفاده از روغن های گیاهی در هنگام پخت این محصول است.

بازار پنیر پیتزا و تفاوت در هزینه های فروشگاه

تفاوت قیمت محصولات لبنی، عمدتا پنیر پیتزا، در فروشگاه های مختلف در یک شهر یا استان، کاملا به امرطبیعی تبدیل شده است و مقصراین مشکل را نمی توان تولید کنندگان و کارخانه دانست. رقابت بین توزیع کنندگان و فروشگاه ها در یک محله یا شهر آنقدرزیاد شده است که اگر بخواهید سهم بیشتری از بازار فروشپنیر پیتزا داشته باشید باید از میزان سود خود بکاهید تا بتوانید به این مهم دست پیدا کنید.

دلیل ارزان بودن پنیر پیتزا تاپینگ

قیمت پایین پنیر پیتزا تاپینگ به دلیل کیفیت پایین این پنیر نیست. در پنیرپیتزا موزارلا و پنیر پیتزا پروسس، چربی های مورد استفاده در آن ها چربی حیوانی هستند.

این چربی ها دیر هضم و چاق کننده و گران قیمت هستند. در حالی که چربی در پنیر پیتزا توپینگ از طریق کره و روغن های گیاهی فراهم می شود که علاوه بر آسان بودن هضم و چاق کننده نیست، سالم و کم کالری است. و با بسیاری از این مزایا، آنها قیمت کمتری نسبت به سایر چربی های حیوانی دارند.کمتر از چربی های حیوانی. در واقع دلیل تفاوت قیمت پنیر توپینگ پیتزا با دیگر پنیرهای پیتزا این است که در آن کره گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد.

درپایان

این محصول فاقد مواد مغذی و ویتامین های موجود در شیر است و از نظر مواد معدنی مانند آهن، روی و مس فقیر محسوب می شود و متاسفانه بر خلاف آنچه مردم فکر می کنند، این نوع روغن هیچ کالری و انرژی ندارد، ولیکن این روغن مانند سایر روغن ها انرژی بالایی دارند و هر گرم ۹ کیلوکالری انرژی دارد. از طرفی میزان بالای اسید چرب ترانس در این روغن ها نیز خطرناک است.

با توجه به این که اسیدهای چرب اشباع نشده روغن های گیاهی طی فرایند های حرارتی و هیدروژناسیون به چربی اشباع تبدیل می شوند و از شکل طبیعی خود خارج می شوند، میزان چربی اشباع ترانس در محصول افزایش می یابد و مصرف بیش از حد آن می تواند کلسترول را افزایش دهد و برای کسانی که از بیماری قلبی عروقی و افراد مبتلا به تری گلیسیرید و کلسترول LDL بالا مضر هستند و این بدان معناست که هنگام خوردن این نوع چربی نمی توانید خود را از نعمت مصرف چربی های حیوانی محروم کنید، اما لزوما از مضرات مصرف آن چربی ها در امان نخواهید بود.

فروش چربی گیاهی به جای پنیر پیتزا+تاپینگ چیست؟

تاپینگ! گویا این اسم خوراکی است که چندین سال است به جای پنیر پیتزا به خوردمان می‌دهند، محصولی که نوعی چربی گیاهی است به جای محصولی لبنی فروخته می‌شود اما با همان قیمت و با همان بسته‌بندی، تا جایی که احتمالا اغلب شما اولین بار است که می‌فهمید آنچه احتمالا تمام یکی دو سال گذشته از برندهای معروف تولید کننده پنیر پیتزا خریده‌اید چیز دیگری بوده است.

تقلب در صنایع غذایی ایران در سال های اخیر با افزایش قیمت مواد اولیه رشد فراوانی پیدا کرده است؛ چنانکه گزارش های متعددی در خصوص کیفیت مواد غذایی منتشر شده؛ در تازه ترین نوع آن «هفت صبح» در گزارشی به این تقلب ها پرداخته نوشته است:«  اقدام تولید کننده‌های معروف صنایع غذایی در استفاده از «چربی گیاهی» طی هفته گذشته سر و صدا کرد. وقتی یکی از کاربران توئیتر نوشت: «یک تجربه پنیری‌ عجیب: پنیر پیتزای ۹۵۰ گرمی … که روی هردوی اینها یعنی «پنیر پیتزا» درشت چاپ شده و در سایت‌های آنلاین هم با همین اسم فهرست شده، رویش کوچک پرفراژ شده «تاپینگ» که چیزی غیر از پنیر است و صرفا فرآورده لبنی-چربی است اما ، همینطور زده ۲۰۰۰ گرم!! دقیقا چطوری؟ شما می‌دانید؟»

این کاربر در توئیت دیگری نوشت: «به خاطر مجوز اساسا نمیتونن بنویسن «پنیر پیتزا» یا حتی «پنیر تاپینگ» و فقط باید بزنند «تاپینگ»، چون پنیر نیست [و یک چربی ناخوشایند است]. ولی مسئله اینه که لااقل رعایت می‌کنند و روی بسته می‌زنند تاپینگ، اما اینکه روی بسته «پنیر» درج شود و پرفراژ تاپینگ، واقعا فریب مستقیم است.»

این توئیت‌ها سر و صدای زیادی کرد و باعث شد نویسنده بیشتر پی ماجرا را بگیرد و در توئیت‌های دیگری از پاسخگو نبودن تولید کننده‌هایی که این کار را می‌کنند ‌ بنویسد و پای فروشگاه‌های آنلاین مواد غذایی را هم وسط بکشد. او نوشت: «حالا با گذشت دو روز و سکوت هم دوست خوب ما در … و هم اکانت رسمی …، ظاهرا متاسفانه این شرکت یک سال است آگاهانه در حال کلاهبرداری از مشتریان پنیر است:

فروش چربی گیاهی [بی‌کیفیت و ارزان‌] در بسته‌بندی پنیر لبنی [و بسیار گران‌تر]. زور ما که نمی‌رسد،جز همین اطلاع تا کسی فریب نخورد. روش جنس درجه۲ در پاکت جنس درجه یک کاملا تخلف است و یک پرفراژ کوچک در کنار تاریخ، اصلا توجیه نیست. همانطورکه فروش شیرکم‌چرب در پاکت شیرپرچرب قطعا تقلب است. کاش امور مشتریان این شرکت بداند اگر رسیدگی به اشتباه «اتفاقی» کاری «خوب» باشد، اما تقلب «سیستماتیک» قطعا «فاجعه» است. »

واکنش‌های گسترده به این توئیت‌ها باعث شد که یکی از مدیران این شرکت بزرگ غذایی که حضور فعالی در شبکه‌های اجتماعی دارد، بالاخره در این مورد توضیح بدهد اما توضیحی که قانع کننده به نظر نمی‌رسید. او گفت: «مشکلات زیادی برای تغییر لیبل داشتیم، سعی کردیم با بزرگ‌ترین فونتی که می‌شود روی لیبل جت پرینت کرد کلمه تاپینگ رو بنویسیم.

محصولات از تولید یک مهر با لیبل تاپینگ به بازار عرضه می‌شن و این نقص حل میشه، ان‌شاءالله هیچ وقت چنین نقصی در محصولات ما مشاهده نشه.» او توضیح نداد که چرا برای محصولی که اصلا پنیر نیست عنوان پنیر پیتزا استفاده می‌شود و چرا بسته‌های دو کیلویی این محصول ۱۹۵ هزار تومان فروخته می‌شود در حالی که خریدار فکر می‌کند این رقم بالا را برای یک محصول لبنی پرداخت می‌کند نه یک چربی گیاهی ارزان قیمت!

تماس‌های هفت صبح با مسئولان استاندارد و سازمان غذا و دارو برای توضیح گرفتن در این مورد بی نتیجه بود و وعده داده شد که «بعدا» در این مورد شفاف سازی شود اما یکی از فعالان حوزه محصولات غذایی به هفت صبح می‌گوید که مدت‌ها است در این مورد هشدار داده می‌شود. او می‌گوید: «از سال‌ها قبل جز سه برند کاله، کالین و مطهر همه از روغن گیاهی استفاده می‌کردند بدون اینکه مجوز داشته باشند و روی محصول قید شده باشد.

سال‌ها شخصا تلاش کردم تا جلوی این شرکت‌ها را بگیرند و یا مجوز صادر کنند که روی محصول قید شود که این پنیر پیتزا نیست بلکه تاپینگ است اما بعد از دوسال یک مجوز اشتباه صادر شد. ما می‌خواستیم روی محصول دقیقا ذکر شود که پنیر پیتزای اصلاح شده با روغن گیاهی اما زور یک‌سری بیشتر بود و با زدن یک لیبل کوچک سر و ته قضیه هم آمد و حالا مدت‌‌هاست که همین برندهای معروف هم همین کار را تکرار می‌کنند و ما چاره‌ای غیر از اطلاع رسانی نداریم.»

البته این را هم بگوییم که بعضی از برندها روی بسته‌هایشان کاملا خوانا و درشت می‌نویسند پنیر تاپینگ یا تاپینگ پیتزا اما جالب اینکه آنها هم محصولشان را به قیمت پنیر لبنی می‌فروشند یعنی حدودا کیلویی ۹۰هزار تومان!

تاپینگ چیست؟

حالا که همه این ماجرا را خواندید بیایید ببینیم اصلا این تاپینگ چیست و آیا غیر از هزینه زیادی که برای آن به جای «پنیر لبنی» از جیبمان رفته خسارت دیگری هم متحمل شده‌ایم یا نه. موضوع این است که تاپینگ تا اندازه زیادی یک جور اسم من درآوردی برای پنیری است که به جای چربی با منشا حیوانی و لبنی با چربی گیاهی تولید می‌شود.

اینطور که متخصص‌های تغذیه می‌گویند تاپینگ برای بدن ضرر ندارد یعنی اساسا یک جور چربی گیاهی است که در پروسه تولید پنیرهای پیتزای صنعتی از آن استفاده می‌شود حتی بعضی‌‌ها می‌گویند که این محصول چون گیاهی است کلسترول کمتری دارد اما کارشناس‌ها نظر دیگری دارند آنها اعتقاد دارند که نحوه فرآوری این چربی و تبدیل آن به پنیر پیتزا یا هر پنیرهای پروسس آن را به یک محصول بدون ارزش‌های غذایی خاص تبدیل می‌کند و اتفاقا مصرف زیاد آن نه تنها بهتر است از مصرف چربی حیوانی نیست بلکه می‌تواند خطراتی داشته باشد.

در واقع این محصول فاقد ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در شیر است و از لحاظ املاحی چون آهن، روی و مس هم فقیر محسوب می‌شود و متاسفانه برخلاف تصور مردم که فکر می‌کنند این نوع روغن فاقد کالری و یا انرژی است باید گفت این روغن هم مثل بقیه روغن‌ها حاوی انرژی بالایی است و هر گرم آن ۹ کیلوکالری انرژی دارد. از طرفی میزان بالای اسید چرب ترانس در این روغن‌ها هم خطرناک است.

به دلیل اینکه اسیدهای چرب غیراشباع روغن‌های گیاهی طی فرآیندهای حرارتی و هیدروژنه به چربی‌های اشباع تبدیل و از فرم طبیعی خود خارج می‌شوند، بر میزان چربی اشباع ترانس محصول تولیدی افزوده شده و مصرف زیاد آن می‌تواند موجب افزایش کلسترول بد خون شود و برای بیماران قلبی-عروقی، کبدی و مبتلایان به تری گلیسیرید و کلسترول بالا مضر باشد یعنی شما با مصرف این نوع چربی نه تنها خود را از فواید مصرف چربی‌های حیوانی محروم می‌کنید بلکه لزوما از مضرات مصرف آن چربی‌ها در امان نخواهید بود ضمن اینکه در مورد پنیرهای پیتزای گمراه کننده، هزینه محصولات لبنی را هم پرداخت می‌کنید.

دکمه بازگشت به بالا