جامعهکسب و کار برتر

چگونه در فتوشاپ حرفه ای شویم؟

ترفندهای طلایی برای حرفه ای شدن در فتوشاپ

·         مفاهیم پایه‌ای گرافیکی را یاد بگیرید

کارت ویزیت لایه باز طرحیسا درست است که لازم نیست تحصیلات آکادمیک در رشته گرافیک داشته باشید، اما این به معنای نداشتن دانش اولیه نیست. شما اگر با مفاهیمی از جمله هماهنگی، کنتراست، فضای منفی، ریتم، و کاربرد آن در طراحی لوگو، تکرار و … آشنایی نداشته باشید، چگونه می‌خواهید در کار خود آن‌ها را رعایت کنید. برای یادگیری این مباحث پایه می‌توانید در دوره یادگیری فتوشاپ شرکت کنید و یا از منابع رایگان و پولی آموزش مبانی گرافیک بهره ببرید همانند طرح های زیر :

·         با فضای کاری برنامه فتوشاپ آشنا شوید

حتی یک فتوشاپ‌کار حرفه‌ای نیز، روزی از خیره شدن به فضای کاری فتوشاپ کارش را شروع کرده است. دنبال کردن آموزش‌های شروع در فتوشاپ در خود سایت شرکت ادوبی، شما را با فضای کاری و محیط برنامه فتوشاپ آشنا می‌کند. ابزارها، کار با میان‌برها و آشنایی با تول‌بارهای اصلی فتوشاپ جزو مواردی هستند که شما باید در ابتدای کار مقدماتی با فتوشاپ بلد باشید. برای شروع می توانید یک کارت ویزیت خیاطی طراحی کنید و مهخارت خود رابسنجید.

·        هر روز را به یک ابزار اختصاص دهید

نوار باریکی که در سمت چپ برنامه فتوشاپ وجود دارد، مجموعه‌ای از ابزارها را نشان می‌دهد که شاید به ظاهر ساده و کم باشند. اما اگر بر روی فلشی که زیر هر کدام از آن‌ها وجود دارد، کلیک کنید، زیرمجموعه‌های هر ابزار را خواهید دید که به شما قدرت عمل و آزادی عمل بیشتری خواهد داد. حدود 65 ابزار برای کارهای انتخاب، کراپ کردن، تکه تکه کردن، رنگ‌آمیزی، کشیدن، تایپ و .. وجود دارد. برای این مرحله از شروع یادگیری فتوشاپ و تبدیل شدن به فتوشاپ‌کار حرفه‌ای، می‌توانید آموزش‌های رایگان داخل اینترنت را دنبال کنید. هر روز با یک ابزار کار کنید و در مدیریت آن به تسلط کامل برسید.

·        بر روی ریزمهارت‌های فتوشاپ متمرکز شوید

در طول 21 سال پیدایش و کار با فتوشاپ، مردم برای ساخت و ویرایش عکس از آن استفاده می‌کرده‌اند. حتی الان نیز عکس ادیت شده را تحت عنوان عکس‌های فتوشاپی معرفی می‌کنند. اما یادتان باشد حوزه اقتدار و توانایی این نرم‌افزار هوشمند گرافیکی خیلی فراتر از این‌ها است. آیا می‌دانستید در فتوشاپ می‌توان ادیت ویدیو نیز انجام داد؟ یا می‌توان پوسترهای تایپوگرافی حرفه‌ای ساخت؟ حتی برای طراحی خبرنامه HTML، طراحی تی شرت، طراحی ایمیل و … نیز از آن استفاده می‌کنند. ریزمهارت‌ها (MICROSKILLS)ی فتوشاپ دقیقا نقطه‌ای است که از شما یک فتوشاپ‌کار حرفه‌ای می‌سازد.

نرم‌افزار ادوبی فتوشاپ حول سه هسته‌ی اصلی طراحی شده است، ملزومات، عکاسی، گرافیک و وب. پس تصویر تنها یکی از کارهایی است که می‌توان به طور حرفه‌ای در فتوشاپ انجام داد. حتی شما می‌توانید برای خود یک میکرواسکیل خاص ایجاد کنید و در فتوشاپ آن را انجام دهید و به کارفرما ارائه دهید. این نرم افزار برای طراحی کارت ویزیت رستوران بسیار عالی است.

·        یک متخصص و فتوشاپ‌کار حرفه‌ای را دنبال کنید

ساده‌ترین راه برای شروع یادگیری نرم‌افزار فتوشاپ، دنبال کردن یکی از متخصصان این حوزه است که آموزش می‌دهد. بله، البته که پیدا کردن حرفه‌ای‌ترین‌های فتوشاپ در دنیای واقعی سخت است، اما اینترنت کار شما را خیلی آسان کرده است. شما به راحتی می‌توانید سایت، شبکه اجتماعی یا پیج آموزشی یکی فتوشاپ‌کار حرفه‌ای را دنبال کنید.

ابتدا باید مشخص کنید که در چه زمینه‌ای می‌خواهید فتوشاپ حرفه‌ای یاد بگیرید، به‌عنوان مثال یادگیری فتوشاپ برای شیت‌بندی معماری، سپس تحقیق کنید ببینید کدام متخصص فتوشاپ‌کار، آموزش‌های آن را ارائه می‌دهد. به همین راحتی به یک سورس همیشگی از اطلاعات مهم و جدید دسترسی خواهید داشت. متخصصان خود کمپانی ادوبی ازجمله Julieanne Kost و Terry White مثال‌هایی از افراد حرفه‌ای هستند.

·        خودتان را با انجام میکروشغل‌ها (کارهای ریز و تخصصی) به چالش بکشید

کارهای ساده گرافیکی را انجام دهید. این‌ها مانند چالش‌های کوچک عمل می‌کنند که زمینه درآمدزایی از طریق مهارت در آینده را برایتان فراهم ‌می‌کنند. سایت‌هایی مانند Fiverr و DesignCrowd دو سایتی هستند که در آن‌ها می‌توانید میکرو کارهایی برای انجام دریافت کنید. برای شروع یادگیری فتوشاپ می‌توانید کارهای ساده را قبول کنید و انجام دهید. به‌عنوان مثال شاید یکی درخواست داده باشد که برای او پس زمینه عکس را حذف کنید. این یک چالش ساده است که شما با رویکرد “شنا یا غرق شدن” (swim or sink) می‌توانید به راحتی انجام دهید.

·        یک دوره 30 روزه برای اتمام یادگیری به خود اختصاص دهید

طول مدت 30 روز از نظر متخصصان و افراد فتوشاپ‌کار حرفه‌ای، مدت زمان مناسبی است که نه کوتاه است و نه بلند است. در طول این سی روز شما می‌توانید یادگیری مبتدی تا متوسط فتوشاپ را تمام کرده باشید. یک به شما در جمع‌بندی و اتمام این مدت بسیار کمک خواهد کرد. در کنار این، می‌توانید از دیگر منابع رایگان و کم‌هزینه آموزش فتوشاپ نیز استفاده کنید.

بهترین منابع رایگان یادگیری فتوشاپ

حتما از زبان متخصصان و فتوشاپ‌کاران حرفه‎ای شنیده‌اید که بخش مهم و زیادی از آموزش‌های فتوشاپ در یوتیوب و سایت‌های آموزشی وجود دارد. پس منتظر چه هستید. اگر در طول تمرین‌ها و یادگیری فتوشاپ به مشکل برخوردید، حتما جواب سوال خود را در میان هزاران آموزش رایگان و اصولی یوتیوب یا سایت‌های مشابه داخلی از جمله آپارات دنبال کنید.

در کنار این‌ها، ما به شما 6 وب‌سایت حرفه‌ای آموزش رایگان و کم‌هزینه فتوشاپ را معرفی می‌کنیم که می‌توانید همین الان آن‌ها را در بوک‌مارک مرورگر خود اضافه کنید. البته که دانش زبان انگلیسی برای یادگیری هر نرم‌افزاری لازم است. یعنی شما برای کار با این پلتفرم‌های فوق‌العاده باید انگلیسی بلد باشید.

  1. ADOBE’S LEARNING RESOURCES AND TUTORIALS: هیچ کسی بیشتر از خود شرکت ادوبی، با فتوشاپ آشنایی ندارد. پس اولین گزینه حتمی شما در شروع یادگیری فتوشاپ، سایت رسمی یادگیری حرفه‌ای در ادوبی است.
  2. Tuts+: گزینه دیگری که در آن می‌توانید آموزش‌های مبتدی تا حرفه‌ای فتوشاپ را دریافت کنید، وب‌سایت‌های یادگیری شبکه تاتس پلاس است.
  3. Photoshop Cafe: کافه فتوشاپ، دیگر سایت قدرتمند در زمینه آموزش آنلاین فتوشاپ است. اگرچه دسترسی به تمامی محصولات و آموزش‌های آن‌ها با محدودیت مواجه است و غیرپولی است. اما هنوز هم اطلاعات و آموزش‌های رایگان زیادی را می‌توانید از این سایت دریافت کنید.

سه سایت غیر رایگان ولی کم‌هزینه برتر یادگیری آنلاین فتوشاپ:

  1.  ویدیوهای آموزشی فتوشاپ در سایت لیندا، به جرات می‌توان گفت که بهترین منبع پولی در زمینه یادگیری فتوشاپ است. شما تنها با پرداخت ماهیانه 25 دلار می‌توانید از آموزش‌های این سایت استفاده کنید. اگر هم به دنبال دریافت خدمات بیشتر باشید، هزینه‌ای مازاد را پرداخت خواهید کرد.
  2. Digital Tutors: حال اگر فتوشاپ‌کار حرفه‌ای هستید، به این سایت مراجعه کنید تا کار با ابزارهای حرفه‌ای و پیشرفته فتوشاپ را یاد بگیرید. از نقاشی دیجیتال تا هنرهای مفهومی را می‌توانید در این سایت دنبال کنید. عضویت در این سایت با پرداخت 29 دلار در ماه شروع می‌شود. که شما با پرداخت آن به گنیجه‌ای از 2000 دوره آموزشی دسترسی خواهید داشت.
  3. Udemy: کلاس‌های آنلاین زیادی در زمینه یادگیری فتوشاپ در این سایت وجود دارند که مشهورترین آن‌ها، Manfred Werner’s course است. 33 ساعت آموزش را با پرداخت 19 دلار دریافت خواهید کرد که تا همیشه به آن دسترسی خواهید داشت.

اگر، اگر به دانش انگلیسی تسلط ندارید، نگران نباشید، ما آموزش‌های لازم را در دوره‌های آموزشی خود برای شما آماده کرده‌ایم که به راحتی می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

چگونه در فتوشاپ حرفه ای شویم؟

و اما تا به الان شما یادگیری فتوشاپ را آغاز کردید و اکنون نوبت به حرفه‌ای شدن است. کدام یک از شما از اینکه در برنامه فتوشاپ به مهارت بالا برسد، بی‌تفاوت است؟ کافیست در دنیای جذاب این برنامه هوشمند گرافیکی غرق شوید تا نسبت به هر اطلاعات جدیدی حریص و پر طمع رفتار کنید. برای همین یادگیری فتوشاپ عموما از سطح مبتدی تا پیشرفته تقسیم‌بندی می‌شود.

شما برای یادگیری دوره پیشرفته، حتما باید پیش‌نیازهای دوره مقدماتی و یادگیری اولیه را سپری کرده باشید. طراحی گیف، طراحی حرفه‌ای لوگو، طراحی باکس و عکس از محصولات، دابل اکسپوژر، کار با ابزارهای مدیریت سه بعدی و … جزو کارهای حرفه‌ای در فتوشاپ هستند. یادتان باشد یک فتوشاپ‌کار حرفه‌ای می‌تواند درآمدهای بسیار بالایی از تخصص خود داشته باشد. چرا که برندها و کمپانی‌های بزرگ به دنبال افرادی حرفه‌ای هستند و بابت کارهای آن‌ها، پول زیادی پرداخت خواهند کرد.

10 قدم برای تبدیل شدن به فتوشاپ‌کار حرفه‌ای

و اما 10 قدم برای تبدیل شدن به فتوشاپ‌کار حرفه‌ای وجود دارد:

  1. اشتباه کنید: این مسئله خیلی مهم است. در حوزه گرافیکی که انتخاب کرده‌اید، آزمون و خطا کنید. هر اشتباه برای شما تجربه‌ای حرفه‌ای به حساب می‌آید.
  2. در دورههای آموزشی شرکت کنید: اگر بخواهید همه چیز را به صورت آنلاین و خودآموز فرا بگیرید باید زمان زیادی در حد چند سال را کنار بگذارید. چرا از کلاس‌های آموزشی و دوره‌های یادگیری برای تسریع این بازه زمانی استفاده نمی‌کنید؟
  3. در سمینارها شرکت کنید: مدارک و گواهینامه‌های این سمینارها رزومه‌ی حرفه‌ای خوبی برای شما به حساب خواهد آمد.
  4. مجلههای تخصصی فتوشاپ را دنبال کنید: در سرتاسر دنیا مجله‌های علمی و خبری زیادی وجود دارد که در آن‌ها، متخصصان فتوشاپ، طراحان و محققان از تجربه‌ها و کشفیات خود صحبت کرده‌ان، آن‌ها را دنبال کنید.
  5. کتابهای تخصصی فتوشاپ را مطالعه کنید: هنوز هم اطلاعات و آموزش‌هایی در کتاب‌ها وجود دارد که شاید هیچ‌گاه در دنیای اینترنت آن‌ها را پیدا نکنید.
  6. آموزشهای آنلاین فتوشاپ را پیدا کنید: ما به شما به طور کامل این آموزش‌ها را در بالا توضیح دادیم.
  7. عضو یکی از انجمنهای فعال گرافیکی شوید: این کار شما را نزد جامعه کاری و بازار مشتریان شناخته شده می‌کند.
  8. دیگر برنامههای ادوبی را یاد بگیرید: شما با ترکیب برنامه‌های گرافیکی مختلف می‌توانید خیلی حرفه‌ای به نظر بیایید. مثلا یادگیری افتر افکت و فتوشاپ از شما یک طراح گرافیک دو بعدی و سه بعدی حرفه‌ای می‌سازد.
  9. فتوشاپ تدریس کنید: شما با تدریس مجبور به یادگیری بیشتر خواهید بود. پس آموزش خود گامی برای فتوشاپ‌کار حرفه‌ای شدن است.
  10. آخرین ورژن برنامه فتوشاپ را داشته باشید: تا بتوانید به جدیدترین ابزارها و اصلاحات این برنامه دسترسی داشته باشید. هر ورژن فتوشاپ نسبت به نسخه‌های پیشین، هوشمندتر، آسان‌تر و حرفه‌ای تر است

ابزارهای مورد نیاز برای یادگیری فتوشاپ

پیش از آن‌که بخواهید یادگیری این نرم‌افزار را شروع و مدت زمان یادگیری فتوشاپ را بررسی کنید باید تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز این نرم‌افزار را بشناسید.

حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای فتوشاپ

فتوشاپ را می‌توان با ساده‌ترین کامپیوترها نیز اجرا کرد اما مانند هر نرم‌افزار گرافیکی دیگری، داشتن مناسب به همراه رم بالا می‌تواند عملکرد بهتری را به همراه داشته باشد. برای اجرای روان این نرم‌افزار نیز نیازی به سی‌پی‌یو‌های گران‌قیمت وجود ندارد. البته برای طراحی در ابعاد بزرگ و استفاده از فضای سه‌بعدی باید از پردازنده‌های مناسبی استفاده کرد. با این وجود، در  جدول زیر، حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای فتوشاپ و سیستم پیشنهادی آورده شده است و می‌توانید بر اساس نیاز خود، سیستم مورد نظر را تهیه کنید.

حداقل سیستم و سیستم پیشنهادی مورد نیاز برای ویندوز در جدول زیر آورده شده است.

  حداقل پیشنهادی
  پردازنده ۶۴ بیتی با فرکانس 2GHz یا بیشتر و پشتیبانی از SSE4.2 یا بالاتر
سیستم عامل ویندوز ۱۰، ۶۴ بیتی نسخه ۱۸۰۹ یا بالاتر
رم ۸ گیگابایت ۱۶ گیگابایت یا بیشتر
کارت گرافیک حافظه ۲ گیگابایت و پشتیبانی از DirectX12 حافظه ۴ گیگابایت و برای مانیتورهای 4k و پشتیبانی از Direct X12
مانیتور وضوح ۸۰۰×۱۲۸۰ وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰
فضای هارددیسک برای نصب ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت

در جدول زیر حداقل سیستم به همراه سیستم پیشنهادی مک برای اجرای فتوشاپ آورده شده است.

  حداقل پیشنهادی
پردازنده پردازنده ۶۴ بیتی با فرکانس 2GHz یا بیشتر و پشتیبانی از SSE4.2 یا بالاتر
سیستم عامل macOS Mojave یا بالاتر macOS Big Sur

macOS Catalina

رم ۸ گیگابایت ۱۶ گیگابایت یا بیشتر
کارت گرافیک حافظه ۲ گیگابایت و پشتیبانی از DirectX12 حافظه ۴ گیگابایت و برای مانیتورهای 4k و پشتیبانی از Direct X12
مانیتور وضوح ۸۰۰×۱۲۸۰ وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰
فضای هارددیسک برای نصب ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت

یادگیری فتوشاپ با تبلت

البته این نرم‌افزار را می‌توان به کمک تبلت‌‌های مختلف بویژه آیپد نیز یاد گرفت که تفاوتی در مبانی اصلی و مدت زمان یادگیری فتوشاپ ایجاد نخواهد کرد. اگر سیستمی با حداقل‌های بالا در اختیار دارید و می‌خواهید با صرف کمترین هزینه،‌ سرعت اجرای فتوشاپ را بالا ببرید پیشنهاد می‌کنیم که از یک حافظه SSD کمک بگیرید و برای تعویض هارددیسک با حافظه SSD نیز می‌توانید مطلب مرتبط را مطالعه کنید.

ماوس و قلم نوری

بعد از تهیه یا ارتقا سیستم مورد نیاز، نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، تهیه یک ماوس مناسب است. البته نیازی نیست که ماوس‌هایی با دقت بالا یا ماوس‌های لیزری تهیه کنید اما ماوسی که دقت مناسبی در حدود $1600\ DPI$ داشته باشد، گزینه مناسبی به شمار می‌آید. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که به دلیل نحوه کار با ماوس،‌ کلیدهای ماوس خیلی زودتر از آن‌چه که فکر می‌کنید دچار خرابی می‌شوند و بنابراین، صرف هزینه‌های بسیار بالا برای این کالا، انتخابی منطقی به نظر نمی‌آید. در مراحل بعدی و پس از تسلط بر این نرم‌افزار، با تهیه قلم‌های نوری می‌توانید این نقص را جبران کنید.

مفهوم لایه‌ها در فتوشاپ

لایه‌ها در فتوشاپ، مفهومی بسیار اساسی در فتوشاپ دارند و اگر آموزش‌های بالا را مطالعه کرده باشید، به نحوی با آن‌ها آشنا شده‌اید. افرادی که با طراحی انیمیشن و آشنا باشند یا این‌که با کاغذهای پوستی و کالک طراحی کرده باشند، درک ساده‌تری از چیدمان لایه‌ها در فتوشاپ خواهند داشت.

به بیان ساده، اگر هر لایه را مانند یک برگ کاغذ تصور کنید، بسته به میزان شفافیت هر برگ کاغذ، درصورتیکه کاغذهای مختلفی بر روی یکدیگر قرار گرفته باشند، برگه‌های زیرین نیز امکان نمایش خواهند داشت. لایه‌ها در فتوشاپ نیز چنین مفهوم ساده‌ای را دنبال می‌کنند و کافی است پارامترهای مربوطه به این لایه‌ها به همراه نحوه چینش آن‌ها را تغییر دهید تا درک مناسبی را از لایه‌ها داشته باشید.

البته نیازی نیست که درگیر مفاهیم دشوار و حالت‌های رنگی هر لایه شوید، تنها پارامترهایی مانند «Opacity» و «Fill» را به همراه ترتیب قرارگیری لایه‌ها تغییر دهید. در پروژه‌های مختلف، با این مفهوم به خوبی آشنا خواهید شد. در نهایت، این تمرین ممکن است به زمانی در حدود ۱۵ دقیقه نیاز داشته باشد. درصورتی که مطالب تهیه شده زیر را نیز مطالعه کنید، علاوه بر این ۱۵ دقیقه،‌ ۶۰ دقیقه دیگر را نیز به مدت زمان یادگیری فتوشاپ اضافه خواهیم کرد و در مجموع، به 75 دقیقه زمان نیاز پیدا می‌کنید.

جمع بندی

یکی از فرآیندهای اصلی در ، مرور پیوسته مطالب است. بعد از انجام مراحل بالا، تا حد قابل قبولی با نرم‌افزار فتوشاپ آشنا شده‌اید اما برای کمک به فرآیند یادگیری، باید مطالب قبلی را به شکلی کوتاه مرور کنید. به طور مثال می‌توانید تمامی مطالب مطالعه شده را به همراه لینک‌ مطالب در یک صفحه از Word وارد کنید. همچنین نکات مهم هر آموزش را نیز برای یاد‌آوری مجدد، در زیر عناوین آن‌ها یادداشت کنید.

به این ترتیب، می‌توانید در کمتر از یک ساعت، تمامی نکات و مطالب را به طور مجدد مرور و در صورت نیاز به آن‌ها مراجعه کنید. بنابراین، این ۶۰ دقیقه را نیز به مدت زمان یادگیری فتوشاپ اضافه می‌کنیم. البته در انتهای مطلب، نکات دیگری را نیز برای مرور مطالب، بویژه مطالب طولانی مطرح خواهیم کرد.

دکمه بازگشت به بالا